- 17 Ağustos 2023
- 8.431
- 27.489
- 468
En ufak sıkıntıya düşdüğü anda hemen intihar edicem söylüyor şimdiki gençler.Intihar etmeyi kurtulmak sanıyorsan yanılıyorsun.Yaşamak kolay değil rahat yaşamak istiyorsan çabalaman lazım hop diye paralar bir anda yağıcak değil üzerine.üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Fazla değil ama açlıktan ölecek kadar az da değil. Günde 2 paket sigara içmiyorsa yurt yemeklerine ek bir şeyler alabilecek, haftada 1-2 sosyalleşebilecek kadar bir para.Haftada 800 tl harçlık yurtta kalan bir öğrenci için bir tek bana fazla geldi galiba. :)
Sigarayı bırakınüni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Üniversite yillari birçok kişinin öyle geçiriyor merak etmeyin. Ne kadar para yollarsalarda öğrenciye yetmezüni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Ailenin bütçesi bu kadar demek, madem çalışmak istemiyorsun sen de ayağını yorganına göre uzatmayı bileceksin.Ben İstanbul'da okudum, ailemin durumu yoktu bir kuruş almadım kendim çalıştım kendim çabaladım ve mezun oldum.Derslerim çok zordu, eğitim dili İngilizce'ydi. Hem işe hem derslere yetişmeye çalıştım. Bazen birden fazla işte çok az paralara da çalıştım, yurt yemeği de yedim bazen dışarıdan da aldım bir gün olsun para için ailemi incitmedim. Madem şehir dışında okumayı göze aldın, sende elini taşın altına koyacaksınüni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Şimdi canım benim, orta halli bir aile için haftalık 800 lira göndermek gerçekten büyük fedakarlık. Seni fazla yormayacak bir part time iş bulmaya bak derim. bunu çalışıp para kazanmak değil de sosyallik ve mutlu olacağın şekilde yaparsan keyifli olur çalışmak. Yani sana yine iyi gönderebiliyor ailen, bir çok kişi daha azıyla yetinmek zorunda kalıyor maalesef. Birde hiç bir şeyin çözümü ölüm değildir. Hemen intihara gitmeye gerek yok yani.üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Sigara içmek insan gibi yaşamak mı? Ben sizin vizyonunuzu seveyim.insan gibi yasamakta lüx olmuş
İlgi çekmek için yapıyor büyük bir kısmı. Benim bir arkadaşım üniversitede iken ilaç içmiş içer içmez de hepimize haber vermişti. Biz cirpinmistik ailesine haber vermek için. Çok paniklemistik. Sonradan düşününce ilaçtan sonra kana geçmesine şu kadar zaman kaldı diye belirli aralıklarla haber vermesi ilginç gelmişti. Ailesi gelince de terkedildigi sevgilisi dönsün diye yaptığını soylemisti. Polis, doktor, tutanaklar, hepimizin tek tek ifadesi... Bazıları bunu oyun zannediyor. Ölmek istiyorsan ol kardeşim Yorma insanları diyesi geliyor insanın . Olum herkes için seçenek sonuçta. Mücadele etmek de zeka, kapasite ve azım gerektirirEn ufak sıkıntıya düşdüğü anda hemen intihar edicem söylüyor şimdiki gençler.Intihar etmeyi kurtulmak sanıyorsan yanılıyorsun.Yaşamak kolay değil rahat yaşamak istiyorsan çabalaman lazım hop diye paralar bir anda yağıcak değil üzerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?