Para üstü ...

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.435
5.206
358
39
Herkese merhaba ben devlet memuruyum bi çok bayan var benimle birlikte çalışan sorunum şu ben birisine para veriyorsam onunda üstünü bana vermesi gerekiyorsa ve vermediyse isteyemiyorum. Yekün olarak çok fazla tutmasada toplamda çok tutuyor mesela geçen gün yemeğe gittik bütün hesabı arkadaş ödedi (biz genelde öyle yaparız) benim hesabıma 43 lira düştü bende 50 lira verdim üstünü bozuk yok dedi sonra veririm dedi vermedi ve bu kişi bir lirası kalsa gelip isteyen biri neyse yine ondan önce yemeğe gittik arkadaşın bozuk parası çıkışması onun hesabınıda ben ödedim sonra veririm dedi yine vermedi ve bu liste böyle uzayıp gidiyo hiç bi zaman istemedim isteyememde ama artık enayi gibi hissediyorum kendimi hesapladığımda bi sürü param gitmiş. Siz benim yerimde olsanız napardınız istermiydiniz paranızı ve istesem ayıp olurmu?

Bende çekinirim ama aramızda paranın lafı olmayacak kişilerle takıldığım için sorun yaşamıyorum.sizin durumunuzda çekinirim bende. Yanınızda bol bozukluk bulundurun bu tarz durumlar da kalmamak için. Bozuğum yok diyene de bende de bukadar var deyin. Bunu yapan kişilerden ise.

üstünüze size yetecek kadar alın bundan sonra yapamasınlar..Yani bir olur iki olur devamlı böyle yapıyolarsa olmaz

Yanında hep bozuk para bulundur...olmadı verdin diyelim,örneğin 10 tl,birgün o arkadaşına dön deki yanımda yeteri kadar para yok 20 tl verir misin, ben sana öderim de ve geri öderken de kendi paranı düşürüp öde...bunu yaparken de sen zaten 10 tl verecektin verme böyle ödeşiriz deyip geri 10 ver...

Plan:
Ayşe de çok param kaldı ve samimi değilim, paramı istiyorum ama giden üçün beşin çetelesini tutmadım. O zaman bu öğlen ayşe yle takılıyorum. Yemeğin sonunda şen kahkalarımın arasında " Ayşecim canım yaa ben cüzdanımı unutmuşum tüh aa sen ödesene benim hesabımı " diyorum. Ayşeye yıkıyorum hesabı.
Sonra ayşeden fersah fersah uzaklaşıyorum. Ayşe hesabı hatırlatacak olursa ne pinti çıktın kız tamam öderim diyip geçiştiriyorum.

İşlem tamam :KK53::KK53::KK53::cool:

ya bu bende de var nefret ediyorum bundan..
hesap ödeme oldu mu hemen atlarım, kimsenin hakkı üstümde kalsın istemem.
arkadaşlarıma sevdiklerime ısmarlayınca çok mutlu olurum aksine, ama o enayi gibi hissetmeyi çok samimi olmadıklarım yüzünden hissettim bir kaç defa.
sonuç: söylemedim, söyleyemem.

büyüklük bende kala kala 60 yaşıma geldim ya, bu insanlara yapılacak bir şey varsa ben de konuyu takipteyim.

bunu geçtim, geçen uzun zaman sonra otobüse bindim. 2tl verdim, üstünde kalan 75 kr otobüs şöförünü ilk ve belki son defa görecek olmama rağmen isteyemedim. kendime çok kızdım sonra ne olacak bu halim diye :KK11:

Bence alin 7tlde cok az bir para degil yani.1 2 tl olsa istenmez ama ben isterdim sanirim surekli boyle yapiyorsa.

Herkese merhaba ben devlet memuruyum bi çok bayan var benimle birlikte çalışan sorunum şu ben birisine para veriyorsam onunda üstünü bana vermesi gerekiyorsa ve vermediyse isteyemiyorum. Yekün olarak çok fazla tutmasada toplamda çok tutuyor mesela geçen gün yemeğe gittik bütün hesabı arkadaş ödedi (biz genelde öyle yaparız) benim hesabıma 43 lira düştü bende 50 lira verdim üstünü bozuk yok dedi sonra veririm dedi vermedi ve bu kişi bir lirası kalsa gelip isteyen biri neyse yine ondan önce yemeğe gittik arkadaşın bozuk parası çıkışması onun hesabınıda ben ödedim sonra veririm dedi yine vermedi ve bu liste böyle uzayıp gidiyo hiç bi zaman istemedim isteyememde ama artık enayi gibi hissediyorum kendimi hesapladığımda bi sürü param gitmiş. Siz benim yerimde olsanız napardınız istermiydiniz paranızı ve istesem ayıp olurmu?
Ben de çok yasadim bunu. Hele öğrenciyken. Arkadaş gelirken bana sigara alır misin yok dürüm yok çikolata bilmem ne diye sipariş verirdi, alır verirdim ne parayı geri verme var ne de bir şey. Tabi o zaman ogrenciyiz. 1 lira bile önemli . o dışarı çıkınca da ben de ona bir şeyler aldırıp parasını vermeyi unutmuş gibi yapıyordum. Yine bir gün başka bi arkadasla alışveriş yapicaz iftar için onda bozuk yoktu 8 lirasını odedim. Aha dedim üstüne yaticak. Ki öyle de yaptı odaya geldik hic paranın lafı edilmiyo. Sonra ilk defa istedim ben de. Enayi miyiz yani. Siz de isteyin para kolay kazanilmiyor. Hele ki cimri biriyse. Ya da bozuk para taşiyin yanınızda. Emin olun bilerek yapiyolar

ahhh işte keşke yapabilsem işin garip kısmı bu kişiler kendi paraları söz konusu olduğunda 1 liranın hesabını yapıyolar o yüzden zoruma gidiyo herhalde
Ben de hic utanmam isterim o zaman. Cok onemli degil ama. Kendilerine gelince unutmazlar senden gelen borc degil. Hic.kendimi aptal yerine koydurmam.
Benim ablamda sen gibi. Ona da kiziyorum. Napim diyo isteyemem. Isticeksiniz boyle insanlardan ;)

Ben bunların unutmakla falan alakası olduğunu sanmıyorum, insan borcunu nasıl unutabilir? Benim aklım hayalim almıyor. Bal gibi de üzerine yatıyorlar. Benim oda arkadaşım çok yapardı. Öğrenciyiz, aynı odada kalıyoruz falan, bazen bazı şeyleri ortak alırdık marketten, güya parası yarı yarıya. Ben sana para çekince veririm deyip vermemeler falan. Otobüse bineriz, bozuk yok der hadi onun parasını da veririm ama sonrasında geri vermez falan. Bi keresinde hiç unutmam beni çok sinir etti. Benden 2 ya da 3 lira, bilemiyorum ama almıştı ve güya para çekince verecekti. Ben odada otururken hanımefendi gelirken kantine uğramış, yığınla abur cubur falan almış, bana olan borcu umurunda değil. Hatırlatmak zorunda kaldım, verdi. Ama söylemeyle mi olacak? Hiç sevmem. Bi kere daha 1,5 TL mi ne bişey için istemişti, verdim yine geri dönüşü olmadı. Ben de bu defa suratına söylemek istemedim çünkü artık ben utanır olmuştum. İnsanı geriyor böyle şeyler. Ertesi gün kantindeyken "1.5 liran var mı?" deyip o paramı da öyle aldım ondan. Sonra da bir daha yok ama. Asla. İki-üç kez benim ondan almam gerekti ama 50 kuruş bile olsa verdim. Bir de bana diyor ki "ya vermesen de olur, ben öyle şeyleri sorun etmem" falan... "Biz öğrenciyiz, bence etmeliyiz" deyip kestirip attım. Yani ya yanında bozuk para taşıyacaksın -ki ben de nefret ederim bozuk paradan- ya da "bende de yok" falan deyip ödemeyeceksin. Bunlar bitmedi, bitmiyor çünkü.

Şimdi yeni oda arkadaşları yiyormuş onu. :D "Akşamları kimde para varsa kantinden bisküvi, cips falan alıyoruz, paylaşıp yiyoruz" falan diyor. Ama biliyorum ki para genellikle ondan çıkıyor yani. Paylaşmak iyidir, ona lafım yok elbette ama kişiyi maddi sıkıntıya düşürmeyecek ve kimseyi enayi yerine koymayacak şekildeyse iyidir.

ya bu bende de var nefret ediyorum bundan..
hesap ödeme oldu mu hemen atlarım, kimsenin hakkı üstümde kalsın istemem.
arkadaşlarıma sevdiklerime ısmarlayınca çok mutlu olurum aksine, ama o enayi gibi hissetmeyi çok samimi olmadıklarım yüzünden hissettim bir kaç defa.
sonuç: söylemedim, söyleyemem.

büyüklük bende kala kala 60 yaşıma geldim ya, bu insanlara yapılacak bir şey varsa ben de konuyu takipteyim.

bunu geçtim, geçen uzun zaman sonra otobüse bindim. 2tl verdim, üstünde kalan 75 kr otobüs şöförünü ilk ve belki son defa görecek olmama rağmen isteyemedim. kendime çok kızdım sonra ne olacak bu halim diye :KK11:
aynen bende üzerimde kalmasın diye veriyorum bende ısmarlamayı seviyorum ama dediğiniz gibi kendimi enayi gibi hissediyom

Back
X