Para ve paylaşım sorunsalı:(

Bence sen kurtulduğuna sevin ve devam etseydin kendine acırdın canım :KK66:
Bu konuyu takip ederken Şahin abi geldi aklıma. O da bir mimarlık bürosunda uzun yıllar çalışıp işi iyice öğrenmiş ve kendine bir yer açıp piyasada İç Mimar olarak kendini tanıtıp işler alıp yapan biriydi. Bende kendisini bir arkadaşımın evinin yanında ki villanın iç dekorasyonunu yaparken tanımıştım mesleğim gereği mimar olmadığını hemen anlamıştım.
Şahin abi öyle canla başla çalışıyordu ki çakma mesleğinin emeğinin hakkını veriyordu. Kendisini hiç bozmadım eşimle de tanıştılar arada bir görüşmeye başladık sonra kendisi anlattı nasıl mimar olmadığını :KK66:
Ama sonuç mimar olup olmaması değil titiz çalışması aldığı paranın hakkını vermesiydi.
Ve tatil yerlerine gidip insnaların evlerini yapıyordu. Başını kaşımaya vakti yoktu öyle bir adamdı işte.
Sizin ki orjinal İç mimar aöa istikrar yok anacım napayım öyle yandan çarklı mimarı :KK70:
Taş taşısın, gerekirse inşaatta çalışsın ama kimseye muhtaç olmasın da mimarlığı kalsın köşede. Şu an bulunduğu durumdan çok daha saygın olurdu iyice düştü gözümden.

Mutsuz bir evlilik, zorlu bir boşanma ve sonu hüsranla biten (evli olduğunu saklamıştı) bir ilişkiden sonra her şeyden ümidimi kesmişken bir iç mimarla tanıştırıldım geçen yıl. Bana yakın bir muhitte yalnız yaşıyor, ben kızımla yaşıyorum. Tanıdıkça çok sevdim onu; kültürü, kendini yetiştirmiş olması, uzun sohbetler edebildiğim, gereksiz kıskançlıkları olmayan, sigara alkol gibi alışkanlıkları olmayan vs vs. Evinden giyiminden kazancı iyi, kendine yeter görünüyordu. Ben başkasının parasıyla malıyla ilgilenmem yeter ki bana yük olmasın.
Haziran dan beri işlerinin bozulduğundan bahsediyor, yeni iş alamadığından,kirayı ödeyemediğinden, eski bir faturadan icraya verilmiş ondan vb. Ben destek olmak için o zamandan beri dışarı çıktığımızda hesapları ödedim.
Geçenlerde oğlunu tatile götürmek istediğini söyledi beni ve kızımı da davet etti. Ben yine yük olmamak için kabul etmedim onlar gitti. Eeee hani işler bozuktu dedim borç aldım dedi. Dün aradı borçlarımı kapatmam gerek sen memursun zorluk çıkarmazlar bana kredi çek ben sana aydan aya öderim dedi. Kusura bakma çekemem, dedim. Bozuldu ama arıyor soruyor, ben aramıyorum, onu görmek istemiyorum, kullanmaya çalıştığını düşünüyorum.
Siz olsanız ne yapardınız? Destek olur muydunuz?
Yok canım ya boşver.bu erkeklerde de moda oldu kadından para istemek. Nerde o eski erkeklik raconları

Ben de sordum. Hani eski yaptığı işleri imzalı projeleri filan görmesem pc deki dosyaları filan görmesem hayatta inanmam iç mimar olduğuna. İşleri eskiden iyiymiş de piyasa durgunmuşmuş, dedim ki iş bekleme git bi yerde maaşlı çalış. Kusura bakma ben bu birikimimle gidip maaşlı eleman olamam dedi. Ne denir ki???
Aaaaayyyy bir tane daha kındı "ışımın pıtrınıyım , mıışlı ılımın ılımım "cı erkek..
Hazır soğumuşsunuz , sallayın gitsin bunu konu sahibi .
Böylesi çekilmez.

Ben ettigi bu laftan sonra sogurdum o dakika. Sen de soguduguna gore demek ki yeterince guvenmemissin. Hos, guvensen de bence kredi cekmemelidin. Bir de yuklu bir miktar istemis. Madem mimar, madem borcla da olsa tatile gidebiliyor o zaman gitsin ek is yapsin veya dostundan, ailesinden bulsun para. Bir sen mi kaldin borc verecek. Bilmiyor mu tek basina bir cocuk buyuttugunu, borctan yeni kurtuldugunu. Arayip sormamakla en digrusunu yapmissin, tebrik ediyorum.

Gülümseyerek okudum kaşlarım çatık bitirdim aman :(
Düzgün adam kalmadı bu nedir yaa..
Çekme kredi falan tabi.
Dünya kadar borçla tatilinden geri kalmıyor maşallah..

Mutsuz bir evlilik, zorlu bir boşanma ve sonu hüsranla biten (evli olduğunu saklamıştı) bir ilişkiden sonra her şeyden ümidimi kesmişken bir iç mimarla tanıştırıldım geçen yıl. Bana yakın bir muhitte yalnız yaşıyor, ben kızımla yaşıyorum. Tanıdıkça çok sevdim onu; kültürü, kendini yetiştirmiş olması, uzun sohbetler edebildiğim, gereksiz kıskançlıkları olmayan, sigara alkol gibi alışkanlıkları olmayan vs vs. Evinden giyiminden kazancı iyi, kendine yeter görünüyordu. Ben başkasının parasıyla malıyla ilgilenmem yeter ki bana yük olmasın.
Haziran dan beri işlerinin bozulduğundan bahsediyor, yeni iş alamadığından,kirayı ödeyemediğinden, eski bir faturadan icraya verilmiş ondan vb. Ben destek olmak için o zamandan beri dışarı çıktığımızda hesapları ödedim.
Geçenlerde oğlunu tatile götürmek istediğini söyledi beni ve kızımı da davet etti. Ben yine yük olmamak için kabul etmedim onlar gitti. Eeee hani işler bozuktu dedim borç aldım dedi. Dün aradı borçlarımı kapatmam gerek sen memursun zorluk çıkarmazlar bana kredi çek ben sana aydan aya öderim dedi. Kusura bakma çekemem, dedim. Bozuldu ama arıyor soruyor, ben aramıyorum, onu görmek istemiyorum, kullanmaya çalıştığını düşünüyorum.

Ben ettigi bu laftan sonra sogurdum o dakika. Sen de soguduguna gore demek ki yeterince guvenmemissin. Hos, guvensen de bence kredi cekmemelidin. Bir de yuklu bir miktar istemis. Madem mimar, madem borcla da olsa tatile gidebiliyor o zaman gitsin ek is yapsin veya dostundan, ailesinden bulsun para. Bir sen mi kaldin borc verecek. Bilmiyor mu tek basina bir cocuk buyuttugunu, borctan yeni kurtuldugunu. Arayip sormamakla en digrusunu yapmissin, tebrik ediyorum.
Herşeyi biliyor ben çok şeffafımdır. Bunu ve ödeyemeyeceğini bile bile kredi çekmemi istemesi üzdü beni. Demek ki mağduriyetim zerre umurunda değil. Dün akşam aradı konuşalım özledim vs beni bundan sonra hiçbir planına dahil etme dedim.

Tam olarak ben de sizin gibi yapardım. İsterse niyeti kullanmak olmasın -ki pek öyle gelmedi bana- yine de sizi maddi kurtarıcısı gibi görünüp, size bu teklifi yapması bile soğumanıza sebep. Evli olsanız, eşinizle bi yüke, bi çıkmaza girseniz ayrı. Ama daha bu aşamalarda bir erkeğin bir kadından maddi yardım istemesi bana hoş gelmiyor.

Olmazdım tabiki kredi çekecek bi sen mi kalmışsın ailesi yok mu? Eşi değilsin kardeşi değilsin kaldı ki ayağını yorganına göre uzatan biri değil.Keyfinden de geri kalmıyor.

O yiyecek sende onu besleyeceksin amacı o.Bunu teklif ettiği andan itibaren de ayrılırdım ondan.

Ben olsam hemen ayrılırim. Bu ne piskinlik evli değilsin bişey değil kredi çek diyor erkek musvettesi

Bu arada benzer konuları gördükçe bazı erkeklerde asalaklığı benimsemiş onu gördüm hiç gurur yok..Kadın çalışsın özellikle memur olsun bende sırtından geçineyim arabasını isteyim kredi çektireyim kuruşuna kadar soyayım derdindeler

Bu arada benzer konuları gördükçe bazı erkeklerde asalaklığı benimsemiş onu gördüm hiç gurur yok..Kadın çalışsın özellikle memur olsun bende sırtından geçineyim arabasını isteyim kredi çektireyim kuruşuna kadar soyayım derdindeler
Çok haklısın. İlişkilerinde maddi çıkar gözeten arkadaşlarımı eleştirdim hep, hiç kimseye çıkar uğruna yaklaşmadım, hele bunu yapan erkek bir de ve başıma geldi. Genç olsa jigololuk yapardı yaş kemale erince aşık adam ayaklarına yapılıyor demek bu işler.

Bir içmimar daha yenı arkadşaımı dolandırdı,aynı hıkaye ,25 çekti,uuzn hıkaye,senın buju sırman bıle hata,
Yazıklar olsun böyle adamım diye gezenlere:KK57:
Ben konuyu açtığımda hala vicdansızlık mı yapıyorum diye düşünüyordum.

Çok haklısın. İlişkilerinde maddi çıkar gözeten arkadaşlarımı eleştirdim hep, hiç kimseye çıkar uğruna yaklaşmadım, hele bunu yapan erkek bir de ve başıma geldi. Genç olsa jigololuk yapardı yaş kemale erince aşık adam ayaklarına yapılıyor demek bu işler.
seven adam böyle mi yapar sizi iyi niyetli görmüş dolandırma peşinde

Bir nevi dolandırıcı var karşınızda sakın ola öyle bir hata yapmayın gerçekten durumu bozuk olan adam bunu size belirtmez,çok ihtiyacı olsa da asla kredi çek demez.
Sizi kullanmasına izin vermeyin.
Evet maalesef güvenilir adam sayısı çok azaldı...

Karekteri olan bir adam, sevgilisinin, karisinin parasina tenezzül
Etmez. Zorla versen yine almaz.

Elin adamina ne kredisi cekiceksin. Etrafindakileri dolandirdi, isteyecek kimse
Kalmadigindan size yaklasiyo demekki.

Nikahlı kocan olsa bi nebze anlarım ''kocan değil mi ne olacak nasılsa bütçeniz ortak yaşadığınız ev aynı'' derim. Ama böyle bi durumda senden nasıl para çekmeni isteyebilir ne cüretle? Ben bu erkekleri para mevzularında çok gururlu bilirdim.

Back
X