kızlar ben 11 aylık ewliyim
ewlendiim günün ertesi günü sabah eşim ailesinde olan düğün takılarımı aldı gitti
kendi başına bozdurdu borca aldığımız eşyaları ödedi
altınlarımı göremedim bile
ama borc olmasın huzur olsun dedim hep
2 hafta akrabasının yanında çalıstım belli bi miktar para aldım
bende para olunca eşim istedi parayı borcm var sıkışıgım diye vermedim
altınlardan geriye sadece set ve annemin aldığı bilezik kalmıştı hatıra diye
içinde de sonradan eşime ewlendiğini duyunca verilen 2 tane ceyrek
kutunun yerini hiç gizlemedim hiç de açmadım bakmadım
bi gün bi açtım baktım 2 ceyrek yok deliye döndüm ararken yani hırsız geldi 2 ceyregi aldı seti almadı mı diye
eşime söyledim hiç ondan beklemezdim
ben aldım sen farketmeden yerine koyucaktım dedi o zaman en kısa zamanda koyucaksın dedim
aradan 10 ay geçti halaa tık yok
alyansım ve tek tasım vardı ben altın sewmiyorum bozdurdum gümüş aldım
üçyüz lira para var elimde hesap açıcam dedim
eşim yine para lazım ay sonu vericem dedi vermedi
ufak tefek paraları saymıyorum bile
ben artırıp köşeye atmaya calısıyorum eşim alıyo
gecenlerde hesap açtım annemin de desteğiyle ufak bi miktar başlangıc olsun hevesleniyim diye
altınlarda çok yükselince eşim o zeki insan ((kendi öyle ifade eder))sana bi akıl vericem dedi
git altınlarını bozdur bak düşerse zaten taşlı hepsi çok kar edemezsin dedi
yaklaşık 3 bin tlye de altınlarımı bozdurdum tabi almicaksın dimi benden o parayı da vermem falan dedim
ben senin parana mı kaldım al senin olsun dedi hep
hatta bankada 3 bin param var her haretimde bunu başıma kalktı şaka yoluyla olsa bile
çay dolduruyorum vaaayyy şuna bakkk çay dolduruşun bile deişti tabi paran varya gibi saçmalıklar
hatta bana öyle bişey dedi ki nutkum tutuldu
ben sana güvenmiyorum sen o parayı alır başkasına kaçarsın dedi
bunu söylerken lafın nereye gidiceiğini düşünmedi belki hatta susmaya caslıstı ama ben anladım
bu kadar mı güvensizsin bana o zaman niye biz aynı ewde yasıyoruz ben başkasına kaçarım öyle mi dedim
çok üzüldüm ağladım
işte istemeden agzından kaçmış falan filan
ha bayramda yüz lira benim biriktirdiğim yüz lira eşimin werdiği bayram harclığı elli lirada eniştemizin dükkanına baktık diye harclık vermişti
bn hemen onu da bankaya atıcaktım bayramda akrabları geldi ailesinin tüm masraflarını karsıladı parası kalmadı bendeki parayı istedi
yine verdim cuma günü vericem dedi bakalım vericek mi
dünarıyo sana ihtiyacım var 10 binlik mal bulmus bi kısmını tamamlamış 3 bin i de benden istiyo
ay sonu 3.500 olarak vericem dedi
inanmadım
hani benim parama muhtaç deildin almam diye yeminler etmiştin dedim sen bana o kadar mı güvenmiyosun
tamam istemiyorum dedi suratıma kapattı
vermeyi düşündüm sonra biliyorum ewde surat yapıcak tatsızlık olucak kaç kere aradım açmadı keyfi bilir
dün kayınvalidemler bizdeydi onların yanında belli etmedik ama
yataga ben uyuduktann sonra geldi
sabah bişi demeden çıktı ewden
şimdi hata nerde bende mi bu kadar beni hayal kırıklığına ugratan bi insana para vermedim diye mi
ay şu para muhabbetine bakar mısınız ya valla sinir oldum hiç de konusmayı sewmem bu tarz seyler