ağustosun sonunda düğünüm var ve ben borç içindeyim. evimizin eksikleri için alışverişe çıktık annemlere 1000 tl borçlandım 15inde maaşım yatacak ama bunun dışında daha ödemelerım var ve işin içinden çıkamıyorum. nişanlım deseniz oda kredi ödüyor borcu var. gelcek ayın hesabınıda yaptım kuaför parasını dahi denkleştiremiyoruz ne yapacağımı bilemiyorum. kimseden para isteyemem öle bi huyum var hiç sevmiyorum borç almayı anneme olan borcumu bile bir an önce ayın 15 olsada ödesem diye bakıyorum. yıne benım aılem bırz da olsa yardımda bulunuyor. biz herşeyi kendimiz yapacağız ailelere pek yük olmayacağız die anlaştık ama nişanlımın aileside temeli eli eteği çektiler bi kuruş harcamıolar. çok sinir oluyorum şu anların tadını çıkarmam gerekırken ne yapacağım die düşünüyorum. üstelik ortada daha gelınlık ve damatlık bile yok.
canım yaa, kafana takma hiç. ben de zamanında çok takıp üzülmüştüm. bizdden bir sene sonra eşimin çok samimi bir arkadaşı evlendi ki, onların maaşları faln bizden azdı ve aileler yardm etmedi. kıza bir baaktım hiç takmıyor, son para yetmeyen alışverişlerinde anlaşmışlar kuaförle gelinlikçiyle düğün salonuyla düğünde takılanlardan ödeyeceğiz diye:) valla bu güzel günlerinizi zehir etmeyin, millet altın bozdurup havai fişek patlatıyor, palyaço getiriyor düğününe. neden, çünkü stres yok huzur var. allah yardımcınız olsun, zor bu işler. ama dediğim gibi biraz rahat olun. sen de eşin de düzenli işiniz ve maaşınuız varsa hepsi geçer gider, allah size sağlık versin.
ağustosun sonunda düğünüm var ve ben borç içindeyim. evimizin eksikleri için alışverişe çıktık annemlere 1000 tl borçlandım 15inde maaşım yatacak ama bunun dışında daha ödemelerım var ve işin içinden çıkamıyorum. nişanlım deseniz oda kredi ödüyor borcu var. gelcek ayın hesabınıda yaptım kuaför parasını dahi denkleştiremiyoruz ne yapacağımı bilemiyorum. kimseden para isteyemem öle bi huyum var hiç sevmiyorum borç almayı anneme olan borcumu bile bir an önce ayın 15 olsada ödesem diye bakıyorum. yıne benım aılem bırz da olsa yardımda bulunuyor. biz herşeyi kendimiz yapacağız ailelere pek yük olmayacağız die anlaştık ama nişanlımın aileside temeli eli eteği çektiler bi kuruş harcamıolar. çok sinir oluyorum şu anların tadını çıkarmam gerekırken ne yapacağım die düşünüyorum. üstelik ortada daha gelınlık ve damatlık bile yok.
Siz bu düğünü kim için yapıyorsunuz ?
Kendi aileniz kızını ele güne karşı telli duvaklı çıkarsın
Diğer tarafta oğluna yakışır bi şekilde gelin alsın diye değil mi
Öyle olmasa bi eğlence mekanına arkadaşlarınızla gider bi nikahla evlenirdiniz
Madem öyle destek yok sizde herşeyi olduğu kadar yapın
İçine sinmiyorsada kredi çekmeyi deneyebilirsin
madem düğünü kendiniz yapıyorsunuz, ailelerin ekstra masraf yapmasına izin vermeyin. kuaföre diyelim hep birlikte gitmezsiniz. sen birkaç arkadaşını alır gidersin. alınan akrabalar olacaktır ama emin ol sana alınmazlar. erkek ailesine darılırlar:) diyelim ki yemekli düğün yapacağına, yemeksiz yaparsın. fotoğrafçıyla anlaşırsınız sadece kendi fotolarınızı alırsınız. eşe dosta vermelik isteyen kendi ekstra gidip alır. ufak tefek şeyler de epey tutuyor çünkü. bu tür şeylerle düğün masrafını azaltabilirsin.
ev eşyalarınızda ise sadece temel şeyleri mobilya ve büyük beyaz eşyaları taksitle alırsınız. diğer küçük şeyleri daha sonra alırsınız. hem ev hediyesi getirmek isteyen insanlar oluyor. küçük ev eşyalarını da onlar da alabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?