para yetiremiyorum!!!

canım yaa, kafana takma hiç. ben de zamanında çok takıp üzülmüştüm. bizdden bir sene sonra eşimin çok samimi bir arkadaşı evlendi ki, onların maaşları faln bizden azdı ve aileler yardm etmedi. kıza bir baaktım hiç takmıyor, son para yetmeyen alışverişlerinde anlaşmışlar kuaförle gelinlikçiyle düğün salonuyla düğünde takılanlardan ödeyeceğiz diye:) valla bu güzel günlerinizi zehir etmeyin, millet altın bozdurup havai fişek patlatıyor, palyaço getiriyor düğününe. neden, çünkü stres yok huzur var. allah yardımcınız olsun, zor bu işler. ama dediğim gibi biraz rahat olun. sen de eşin de düzenli işiniz ve maaşınuız varsa hepsi geçer gider, allah size sağlık versin.

Siz herseyı kendınız yapmaya kalkışırsanız tabııkı zorluk cekersınız. maaş la düğün yapılmaz....
Evlatlarının düğününü derneğini yapmak yuvasını kurmak anne ve babanın gorevlerındendır.
Maddi manevı tabııkı yapacaklar ve yardım edecekler.

" Aileler Yardım etmeyeceklerse takı merasimi de bana eşe dost'a akrabaya atılan kazık gibi geliyor "
oh ne ala.. Aileler ellerini ceplerine sokmasınlar ama gelen hediyelere de amenna desinler..

Borç olarak almayın, İkram kabul edin.. Düğün arifesinde çektiğiniz sıkıntıya değmez..
Mutluluklar diliyorum...

Biz de kına için düğün salonu yetkilisi ile konuşurken öğrenmiştik onu.
Düğünden sonra takı parası ile salonu, fotoğrafçıyı ödeyen oluyormuş.
Hatta keşke parayı vermeden önce söyleseydin diye espri bile yapmıştık

Biz de ailelerden hiçbir yardım almadık. Kredi çektik 20.000 tl. Ve maaş avanslarımızdan 1000 ' er tl eksiye düştük.. Hala eksi hesaplarımızı kapatamadık ama kimseye de borçlanmadık. Aklına gelebilecek herşeyi bu krediyle hallettik. 11 ay oldu evleneli ailelerimize de yardım ediyoruz. Birikim yapamıyoruz ama hamd olsun idare ediyoruz.

Ben de aynı sizin gibiydim Neyse ki ödedik te yeni borçlar bile yaptık Tavsiyem, gereksiz şeyleri almayıverin, hani sonradan da alınabilecekleri. Bir de öyle kaliteli olsun diye pahalıya kaçmayın. Tamam kaliteli ürün almak önemlidir ama bu sıkışıklıkta da zorlar. Bende bazı şeyleri idarelik aldım ama sonradan yavaş yavaş seçerek araştırarak en iyisini en uyguna aldık. Evlenirken olmuyor çünkü. Mesela eşimin ailesi altın bile yapmadı, eşim yapacakken fazlasını istemedim, düğünde takacak kadar aldı. Geri kalan parayla da eksikleri kapattık. Bütün herşeyimizi aldıktan sonra elimizde 500 tl para kalmıştı. Onunla da 500 tl lik gelinlik artı kına gecesi elbisesi kiraladık. Zamanla geçer bunlar, siz içinizi ferah tutun.

Anneye borçlanılır mı yahu? Annenizin bunu dert edeeceğini sanmıyorum. Önce aile dışındakilere borçlarınızı ödeyin. Karşı tarafla da bir şekilde konuşun. Yapamıyoruz diye. Daha sonra isterseniz onlara da öderseniz. Hayır vermiyorum demezler herhalde. Oğullarının mutluluğu sonuçta.

Hiç anlamıyorum böyle şeyleri, sadece siz değil. Etrafımda gelin-damat olacak bir sürü insan var. Mutlu olacakları yerde dertliler. Keşke o düğüne verilecek paraya tatile falan çıkılsa. Millet eğlensin diye sizin paranız gidiyor. Üstelik üzülüyorsunuz

Rabbim yardımcınız olsun canım.düğün heyecanını yaşamak varken bu kadar kafaya takma derim.Ailenden aldığın parayı hemen bugün ödemek zorunda değilsin düğün paralarınla ya da rahata erdiğiniz bir gün ödersin.Bence aileleriniz ısrarcı olmalı siz her nekadar kendi çabanızla yapıcak olsanızda ailelerin destekçi olması lazım.

Siz bu düğünü kim için yapıyorsunuz ?
Kendi aileniz kızını ele güne karşı telli duvaklı çıkarsın
Diğer tarafta oğluna yakışır bi şekilde gelin alsın diye değil mi
Öyle olmasa bi eğlence mekanına arkadaşlarınızla gider bi nikahla evlenirdiniz

Madem öyle destek yok sizde herşeyi olduğu kadar yapın

İçine sinmiyorsada kredi çekmeyi deneyebilirsin

Seni çok iyi anlıyabiliorum aynı durumda suan ben varım

Eylül sonu evleniyorum ama hersey ucu ucuna cok takma üzülme Allah gerçekten düğün yapana yardımcı oluyor.

Eşim çalışırken altın yapıp biriktirmiş şuan çok düşük inanılmaz zarardayız hiç kimseden parada istiyemiyoruz.Ama bir şekilde ödenecek herşeyi peşin alma düğünden sonra takılanlarınla taksitlerini kapatabilirsin

Yine çalışmaya devam edeceksin ben başka memlekete gittiğim için iştende ayrılacam 2000 liraya yakın borcumda var ama taksitli yani diyeceğim yalnız değilsin Rabbim bi şekilde yardım ediyor üzme tatlı canını...

canım ilk önce bizde herseyi kendimiz yapacağız dedik ama pek işin içinden çıkamıyoruz.aileler devreye girdi benim ailem halıları aldı ve kına salonunu tuttu.nişanlımın anneside herşeyimizi alıyor para biriktirmiş ama biz neye ne kadar para verildi hepsini kayıt altında tutuyoruz evlendikten sonra 1000 lira şeklinde ona ödeyeceğiz.gerçi kabul etmeyecek gibi geliyor bana cünkü tek oğlan ve kadın bugün için biriktirmiş parayı.ama nişanlım rahatsız oluyor bu durumdan o yüzden onun içinin rahat etmeesi için geri ödücez.eğer kabul etmezse bi şekilde karşılığını vericez.nişanlının ailesi hakikaten iyi etmemiş.ama sende anneme borçlandım diye dert etme kendine annen o senin el değil

geçen yaz ben de aynı durumları yaşadım. eşyalarımın bir kısmını düğünden sonra aldım halı vs gibi acil olmayanları. kuaförüm tanıdıktı düğünden sonra verdim onuda. düğün salonu parasını bile üstümde gelinlikle düğünden hemen sonra verdik. düğünde biriken paradan bişey kalmadı ama artık eksiğimiz yok kredilerden başka borcumuz yok. kendini üzmeden en kolay şekilde atlatırsın umarım bu süreci. şimdiden mutluluklar..

kesinlikle katılıyorum bu yoruma aileler için atıyoruz kendimiz bir düğün telaşına yoksa nikah yapıp cafede eğlenmeyide biliriz ama işte boş kafam....tam o dönemeçte düşünemedim başkaları için sıkıntıya soktum kendimi. şimdide ekonomik getirisi ailesine olmuyo diye sırt döndüler oğullarına.. çok garip insanlar var çokkk...

Öncelikle mutluluklar diliyorum size. İnce düşünmüşsünüz aileler karışmadan olmuyor bazı şeyler. Çünkü 2 kişi bile olsak altından kalkamıyoruz mecburen desteğe ihtiyacımız var. Ailelerinizde nasıl kabul ederler bunu anlamış değilim. Düğünden sonra takılan paralarla ödemelerinizi yapabilirsiniz en mantıklısı birinden borç istemek gibi gözüküyor

madem düğünü kendiniz yapıyorsunuz, ailelerin ekstra masraf yapmasına izin vermeyin. kuaföre diyelim hep birlikte gitmezsiniz. sen birkaç arkadaşını alır gidersin. alınan akrabalar olacaktır ama emin ol sana alınmazlar. erkek ailesine darılırlar:) diyelim ki yemekli düğün yapacağına, yemeksiz yaparsın. fotoğrafçıyla anlaşırsınız sadece kendi fotolarınızı alırsınız. eşe dosta vermelik isteyen kendi ekstra gidip alır. ufak tefek şeyler de epey tutuyor çünkü. bu tür şeylerle düğün masrafını azaltabilirsin.
ev eşyalarınızda ise sadece temel şeyleri mobilya ve büyük beyaz eşyaları taksitle alırsınız. diğer küçük şeyleri daha sonra alırsınız. hem ev hediyesi getirmek isteyen insanlar oluyor. küçük ev eşyalarını da onlar da alabilir.

yazdıklarına üzüldüm

her iki aile niçin size maddi destek sağlamıyorlar açıklayabilir misiniz ?

katiliyorum bu yoruma, bu saatten sonra yapacak birsey yok gibi gozukuyor..birde su dugun isini getiri olarak gorenleri anlayamiyorum. milletin getirdigi 2-3 altin sanki senin masraflarini mi karsilayacak?

herşeyin bi yolu yordamı vardır.. ailen usulünce erkek tarafına üstelerine düşenleri hatırlatmalı....

yok öyle yağma sen sıkıntısını çekeceksin onlarda oğlumuzu evlendiriyoruz diye düğün salonunda gerinecekler.......

Şimdi mürüvvet görmek bedava,olan evlenecek çifte oluyor.en mutlu olmaları gereken zamanda borçla boğuşuyorlar..evlenirken anneye borçlanmayı da ilk kez duyuyorum ona takıldım ben...bir şekilde olur herşey allah kolaylık versin...

canım benim öncelikle hayırlı olsun diyelim.siz aileleler karışmayacak diye anlaşmışsınız ama umduğunuz gibi olmadıysa ailelerin bunu bilmesi ve sizi yalnız bırakmaması lazım bence.hem benim ailem biraz da olsa yardım ediyor diyorsun.onun ki niye biraz da olsa etmiyor.bence bunu nişanlınla paylaşmalısın ailesiyle konuşsun ve onlarda bir işin ucundan tutsunlar.düğünden önce verdiğin her taviz evlendikten sonra sana yol,su olarak dönecek bilmelisin.ilerde sen kirayı öde ben elektrik su olur bu gidişle.nişanlınla açık açık konuşup ortak bir payda da buluşun bence.tecrübe açısından söylüyorum,senin yaptığın hatayı hepimiz yaptık şimdide cezasını çekiyoruz anlıyacağın.

nisanlinizin ailesi yardim etmeli elbetteki ama sizinde aileniz yardimci olmali bi bornozla süpürgeyle olmuyorki
evin ihtiyaci hic bitmiyor bastan ev düzmek kolay degil eger herseyi siz kendiniz yapacaksinaniz baya bi borclanicaksiniz demektir
bence kendi ailenizede söyleyin nisanlinizda kendi ailesiyle konussun hep bir elden halledin
benim teyzem cok gec evlendi isi gücü hali yerinde olmasina ragmen yinede evlenirken herkes yardim etti
bunlar olmasi gereken seyler allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…