para yetiremiyorum!!!

Aileleler anlasmis bile olsalar birinin kizi, digerinin oglu evleniyor. sizinde durumunuzu gucunuzun neye ne kadar yetecegini biliyorlardir. gucleri nispetinde size yardim etmeleri gerektigini dusunuyorum. anlasmis olamalari herseyden ellerini etegini cekecekleri anlamina gelmez.
sizde butcenize gore davranmaya calisin olmadi dugunden vazgectik deyin bakalim ne olacak. ayrica annenizden borc alsaniz bile hemen bu ay odemeniz gerekmiyor herhalde sonucta el degil o sizin anneniz. Anlayamadim valla ben bu durumu.
sanki komsu dugunune gider gibi dugune mi gelecekler hayret bisey vallahi

istedgnz kadar yırtın kendilerinin içlerinde yoksa günha dahi vermezler gecen yılda bende aynı konumdaydım tüm dügünümüze sadece annem ve cektgm kredi sayesinde yaptık toplanan para ilede kuaför resim salon gibi paraları verdik ve bitti su an sadece kredimiz kaldı allah yardımcınız olsun hatta bu nedenle eşim ailesiyle su anda görüşmüyr sırfı boynu bukuk kaldı die allah her iki tarafa da yardım etsin inş cok zor bı durum gayet iyi anlayabiliyrm

canım ye benim babam bir kuruş bile harcamadılar ben evlenirken zaten bu dönemle hiç güzel geçmiyor düğün olsada kurtulsak diye bakıyor insan.bende kendi kuaför paramı kendim vermiştim insan kendini hem yalnız hemde kötü hissediyor.

ama evlendikten sonra kimse sana ağzını açıp bir şey diyemiyor onu neden böyle yaptın bunu neden böyle yaptın diye.çünkü biliyorlar sen bana ne yaptın ki lafını duyacaklarını kafan rahat oluyor.sakın üzülme herşey yoluna girer ilk yıl sıkıntı çekersiniz sonra taksitler bitince rahatlarsınız.zengin değiliz ki

Böyle ailelerin varlığına, ve böyle ailelerin yaptıklarını destekleyen insanların varlığına inanamıyorum.

Ne demek yapmak zorunda değiliz? Ne demek herşeyi kendi paramızla yapıyoruz ya? Camı avlusunda mı büyüdünüz siz? Sizi doğururken size mi sordular? Buna zorunluluk olarak bakan zihniyeti de kınıyorum. İnsanın içinden gelir be. Evli değilim çocuğum yok, ancak anne olmadan da söyleyebilirim ki, yarın bir çocugum olsa ne demek herşeyi kendi parasıyla yapması? Varımı yoğumu satarım ona 1 kuruş harcatmam evlenince sıkıntı çekmesin diye. Yazık be, artık ülkemizdede avrupadaki aileler gibi ne gerek var yapmak zorundalar mı diyen aileler oluyor. Üstüne birde bunu yazıp bu konuyu tartışabiliyoruz bile, aile değerlerimizi hiçe sayaraktan. Benim babam daha geçen hafta, emekli ikramiyenle ne yapacaksın dediğimde, sana lazım olur kızım evlenince sana onu veririm üzerine de kredi çekerim dedi. Ben ailemden böyle gördüm bende aynısını kendi çocuğuma yapacağım.

sanki avrupadaki gibi sosyal bir devletimiz var da herşeyi kendimiz yapacağız bu mümkün değil.....evlenirken hiç yardım almasan da birgün mutlaka işin düşecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…