Para

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim çalışıyor ben çalışmıyorum ama evi idare eden akşam önüne yemek koyan çamaşırı yıkayıp ütüleyen de benim. Bir de çocuk bakıyorsunuz yani pes. Eşiniz tam bir hödük. Bütün bu saydığım hizmetleri ve daha fazlasını parayla yaptırsın da görsün ebesininkini

Merhabalar sizlere bir konuda danışmak istiyorum.
16 aylik bir bebeğim olduğu için ben çalışamıyorum eşim çalışıyor. Fakat eşimin söyle bir söylemi var. ben çalıştığım için ben keyif yaparım ama sen çalışmadığın için hiçbirşey yapamazsın keyfi bir şeye para harcayamazsın diyor ( mesela eve bir pizza söylemem bile gözüne batıyor) sizce bu doğru mu ya da ne derece doğru?
En nefret ettigim erkek tipi iki kuruş para kazanıp kendini adam zannederler.

Gerçekten çalışmıyor musunuz? Eşiniz işteyken çocuğunuza bakmıyor musunuz? Evinizde yemek, temizlik, çamaşır , bulaşık, ütü vs. Yapmıyor musunuz? Çalışmak demek karşılığında para almak demek değildir. Cabalamak , emek vermektir. Siz bunları yapmıyor eşiniz işteyken oturup pizza söylüyorsaniz haklı. Ama eşiniz işteyken siz de o gelene kadar bir çok ev hanımı gibi aksama kadar evin içinde dört donuyorsaniz haksız tabiki.
Bir de konuyu sanki eksik anlatmışsınız. Eşiniz o cümleleri hangi olay üzerine söyledi. Siz neler söylediniz. Yani sanki eşinizin sözlerini cımbızladiniz gibi hissettim. Ama bilemem tabi belki de eşiniz odunun önde gidenidir.

Hayatımda böyle saçma sapan bir düşünce duymadım. O zaman bebeğe kendi baksın ya da bakacak birini bulsun sende çalış. Üstelik evde yemek temizlik çamaşır bulaşık ütü yapma bakalım kendi kendine yapılıyor mu? Bu kafadaki erkekler sanıyor ki bir biz çalışabiliyoruz. Bebek sorununu çözerse zaten sende çalışırsın. Çalışmak büyük bir marifet değil ki üstelik sen çalışsan da bu andaval paranı da elinden alır

6 aylik bir bebeğim olduğu için ben çalışamıyorum eşim çalışıyor. Fakat eşimin söyle bir söylemi var. ben çalıştığım için ben keyif yaparım ama sen çalışmadığın için hiçbirşey yapamazsın keyfi bir şeye para harcayamazsın diyor ( mesela eve bir pizza söylemem bile gözüne batıyor) sizce bu doğru mu ya da ne derece doğru?
Sizin bu soruyu gerçekten sormanıza şaşırdım açıkçası. Keyfi harcamayı en çok siz hak ediyorsunuz ben olsam takmam size takmayın harcayın hem evde çocuk baktığınız için çalışmıyorsunuz öyle anladım sonuçta kocam getirir bn yerim mantığı ile çalışmamazlık yapmıyorsunuz herhalde. Aaaçatır çatır yiyin çocuk bakmak kolay mı en çok keyfi harcamayı siz hak ediyorsunuz . Eşiniz çoook yanlış düşünüyor çok bencilll :KK20:

Asla doğru değil annem de ev hanımı ama babam kendi başına harcadığını yediğini görmedim 35 senedir hatta babam Daha az yer parayı yani. Evlilik yoldaşlık birlik beraberlik demek rakip gibi düşman gibi olunacaksa evliliğin hiç bir anlamı yok

Yanlış. O işte siz evde çalışıyorsunuz. Evlilikte herkesin kendine göre bir görevi var. Ki olmasa bile insan eşinden bir pizzayı, bir dilim tatlıyı esirgememeli.

Dünyanın en hödük kocası ödülü açık ara kocanızda. Müjdeyi siz verirsiniz artık

16 aylik bir bebeğim olduğu için ben çalışamıyorum eşim çalışıyor. Fakat eşimin söyle bir söylemi var. ben çalıştığım için ben keyif yaparım ama sen çalışmadığın için hiçbirşey yapamazsın keyfi bir şeye para harcayamazsın diyor ( mesela eve bir pizza söylemem bile gözüne batıyor) sizce bu doğru mu ya da ne derece doğru
Esiniz çocuğa baksın hatta ikinci çocuğu o doğursun, siz çalışın senin hiç birseye hakkin yok diyin çalışan benim diyin
Bir evin içinde senin paran benim param mevsuzu olursa zaten bereketi kaçar
Takmayın pasa pasa isteklerinizi yapmak zorunda

16 aylik bir bebeğim olduğu için ben çalışamıyorum eşim çalışıyor. Fakat eşimin söyle bir söylemi var. ben çalıştığım için ben keyif yaparım ama sen çalışmadığın için hiçbirşey yapamazsın keyfi bir şeye para harcayamazsın diyor ( mesela eve bir pizza söylemem bile gözüne batıyor) sizce bu doğru mu ya da ne derece doğru?
İyi o zaman aynı evde o pizza söylesin zıkkımlansın sen karşısında çocuğunu emzir tabi sütün varsa. :KK11: Aç gözlü öküz adam:sinirli:

Daha bugün eşimle konuştuk internetten hırka aldım yine ne aldın dedi ☺️Bende kocam değilmisin aen çalışcaksın bende çatır çatır yicem dedim güldü. Yani olması gerekende bu zaten ben çalışırkende beraber yiyorduk şimdi pandemiden dolayı çalışmıyorum. Ve çatır çatır yiyorum parasını. Onların lafını yapacakca bırakırım o adamı kendinizi bu kadar ezdirmeyin kızlar siz çalışmıyorsunuz evdesiniz diye sizi kimse ezemez evlendiyseniz herşey ortaktır.

Siz de çalışıyorsunuz, yemek bulaşık ütü temizlik çocuk bakımı vb. Buna görünmeyen emek deniyor. Madem böyle düşünüyor evde yaşarken yaptığınız işler için size sigorta yaptırsın ve maaş bağlasın. Bunu idrak edecek kapasitesi yoksa lütfen siz hakkınızın farkında olun. Onun mantığına göre bu aile değil kölelik düzeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X