• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paragöz çıktın dedi

Sana ne ki, kocan değil birşeyin değil, adamlar anlaşmış paylaşmış, kimseye neden böyle demek düşmez, tam da karşıya paragöz bı imaj verirsin. Eşimin de var bu ara paylaşım işleri ne sordum, ne sorguladım, nerede ne var bilmem bile. Beni de ilgilendirmez ki, kendi ailemden bana kalanı bilirim gerisi de herkesin kendi bileceği iş.

Sana ne ki, kocan değil birşeyin değil, adamlar anlaşmış paylaşmış, kimseye neden böyle demek düşmez, tam da karşıya paragöz bı imaj verirsin. Eşimin de var bu ara paylaşım işleri ne sordum, ne sorguladım, nerede ne var bilmem bile. Beni de ilgilendirmez ki, kendi ailemden bana kalanı bilirim gerisi de herkesin kendi bileceği iş.
Cidden trajikomik. Henüz evlenmemiş hesap soruyor. Sanki adamın 20 yıllık eşi de. Emek verdi de kazançlara, ya da boşanıyor da hakkını arıyor🙈🙈

Abisinin de hakkı yok oda evlenicek ilerde şimdiden o ev benim diyor o ev kat kat daha fazla fiyatı 500 bin nerde o ev nerde yani benim için para pul önemli değil tabikde ama haksızlık oluyo bence.ben onu savunuyorum beni yanlış anladı
ben size kızamadım yaa
kendisini neden ezdirsin sevgiliniz
sadece "bak kader bu belli olmaz senin adına söylüyorum abin haksızlık yapıyor uyanıklık yapıyor. Anne baba mirası olan o evden 500.000 tl alarak vazgeçmemelisin" vs gibi konuşsaydınız

ileride zorunuza giderdi çünkü abi o eve tek sahip olsaydı eğer kesin evlilik yolundaysanız sizde haklısınız
ama dediğim gibi uyarı minvalinde söylemeliydiniz

Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
Sevgiliniz haklı. Bir de kitap okumaya ve imla çalışmalarına önem vermenizi öneriyorum ✍🏻

Konu sahibi bunu da oku. Benim ortaokullu kıza yüklü bayram harçlığı geldi. Birazını biriktirelim dedim. Cevabı: bu parayı bana göndermediler mi benim değil mi? İstediğim kadarını istediğim şeye, istediğim zaman harcama hakkım yok mu?🙈düşündüm çocuk haklı. Para onun🤣işte o ev ve 500 bin de sevgilinin ailesinin. Senin değil. Çocukları razı olduktan sonra istedikleri gibi pay ederler ya da satarlar. Sen patron değilsin o ailede. Gelin de değilsin. Gelin adayısın sadece.

Daha evlenmeden mal konuşmak hoş değil bence haklı sevgiliniz. Benim sevgilim böyle şeyler derse bende sen kimsin derim. Yıllarca evli kalırsınız miras vardır haksızlık yapılır vs tamamda daha öyle bir durumda yok yani.

Oldum olası hep sasirmisimdir bu ileriye yönelik mal mülk için hesap yapanlara. Daha da tuhaf kısım daha siz evli değilsiniz. Evlenmiş olmanız bile eşinizin ve ailesinin anlaştığı bir konuda homurdanmaya gerek yok..

Abisinin de hakkı yok oda evlenicek ilerde şimdiden o ev benim diyor o ev kat kat daha fazla fiyatı 500 bin nerde o ev nerde yani benim için para pul önemli değil tabikde ama haksızlık oluyo bence.ben onu savunuyorum beni yanlış anladı
İyi de anne baba vefat ettikten sonra onun olacakmış, şimdi evlense o kiraya çıkacak ve kimse 500bin eline vermeyecek. Siz kendi evinizde oturup öderken o kirada ya da aile yanında oturacak.
Bir de daha evlenmemissiniz bile insanların mali üzerinden böyle hak iddia etmeniz gerçekten hoş değil. Eşim babamın malını ağzına bile almaz bence de almamalı. Belki hepsini kendi yiyecek hastalık olacak satacak ona ne ki.

Evet vericez biriktirip zaten ben istemedim onlar illa biz vercez peşinatı diyolar kendimiz odeyelim diyorum ben.kendi imkanlarimizla
Rabiaya zorla para veriyorlarmış arkadaşlar, işte hiç istemiyormuş ama zorla veriliyor ne yapacaksınız. Niyeyse kimse benim cebime zorla 500bin sokmaya kalkmadı bugüne kadar.
Allah için daha mesaj alıntılamaktan acizsiniz, bir sürü yazısız yorum atmışsınız. Yorumlaya tıklayıp yazacağınızı yazın, çok mu zor? Yorumlarınız, olaya bakışınız o kadar sığ ki. Uzunca yazılabilir ama çok kısacası SİZE NE? Aileden bile değilsiniz, fesatlık peşindesiniz, kardeşler arasında anlaşmış size mi düştü ya? Ayrıca siz yıllarca beleşe evde otururken o abi kira ödeyecek. Ve siz yıllaarr sonra 500bini ödemek istediğinizde o paranın değeri şimdikinden çok düşük olacak. Bunları da hesaba kattınız mı?
Allah için gidin okulunuzu okuyun bu yaşta uğraştığınız şeylere bakın
Nişanlınızda da zeka kırıntıları gördüm, hemen anlamış niyetinizi teşhisi koymuş ve gitmiş. Çok da iyi yapmış

Zaten toki çıkmış, eviniz olacak.
Haddinize olmayan konularda yorum yapmışsınız,
İsterse ailesi hiçbişey vermez. 500k vericeklermiş sizin eviniz olacak diye diğer evde diğerine kalmış işte. Gerçekten sizinki açgözlülük.

Mesela inatla abi evlenince nerede yaşayacak cevap vermiyorsunuz? Adam kirada mi oturacak?

Madem çok adelet meraklısısınız haksızlığa gelemiyorsunuz aileniz ev için aynı miktarda para verecek mi?

Keşke cevap verseniz

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, size de hak veriyorum ancak haksız olduğunuz yer siz sevgilisiniz eş değilsiniz. Evet belki geleceğinizi düşünüyorsunuz ama aranızda resmileşen herhangi bir şey yok. Nişanlı olsanız bile böyle olacaktı. Eşi olsanız bile aranız bozulacaktı. Eski sevgiliniz bu durum rahatsız olmuyor, bu yüzden mesele sizi ilgilendirmiyor aslında.

Normalde evlatlar arasında evet denklik olmalı ama burada bir tane ev iki tane çocuk var. E birine zaten ev çıkmış diğerini düşünmeleri çok normal. Eşit değil evet ama bence adil. Bazen eşitlik adalet olmaz.
Sizin bu kadar karışmanız da normal değil
Dedemin bir kışlık, biz yazlık evi vardı. Kışlık, maddi olarak yazlığın 2 katı değerinde.
Dedemin sağlığında annem, dayım, dedem oturdu. Dedem dedi ki, "oğlumun iki evi var, kızımın hiçbir şeyi yok. Oğlum ona vereceğim eve ihtiyaç duymuyor, geleceğini garantiledi. Kızımın mal varlığı yok. Yazlığı oğlum sana, kışlığı kızım sana bırakacağım. Benden sonra eşit bölüşmenizi istemiyorum, yazlık direkt oğluma, kışlık direkt kızıma kalacak, ben böyle istiyorum."

Annem, dedem vefat ettiğinde yazlıkta yaşıyordu. Dedemin vefatından sonra annem yazlıkta, dayım kışlıkta hiçbir hak iddia etmeden birbirlerine verdiler dedemin istediği gibi, annem de "yazlık artık sizin" diye evden çıktı.

Maddi olarak eşit mi, hayır. Hakkaniyetli mi, evet.

Yengem kalkıp dayıma "kışlığın yarısı bizim" dese dayımdan hayatında görmediği tepkiyi görürdü.

12 yıllık evliyim neredeyse, benim ailem varlıklı babami kaybettik daha bir güne bir gün esim bizim varlıklar hakkında laf etmediği gibi kendi evimin pesinatina da babam katkıda bulunduğu için evi üstüme yaptı senindir dedi. Ufacık birşey dese çok ağır konusurdum. Adam kurtarmış kendini.

Sizi ilgilendirmiyordu. Eski sevgilin durumu fark ettiği için ayrılmış.

Dedemin bir kışlık, biz yazlık evi vardı. Kışlık, maddi olarak yazlığın 2 katı değerinde.
Dedemin sağlığında annem, dayım, dedem oturdu. Dedem dedi ki, "oğlumun iki evi var, kızımın hiçbir şeyi yok. Oğlum ona vereceğim eve ihtiyaç duymuyor, geleceğini garantiledi. Kızımın mal varlığı yok. Yazlığı oğlum sana, kışlığı kızım sana bırakacağım. Benden sonra eşit bölüşmenizi istemiyorum, yazlık direkt oğluma, kışlık direkt kızıma kalacak, ben böyle istiyorum."

Annem, dedem vefat ettiğinde yazlıkta yaşıyordu. Dedemin vefatından sonra annem yazlıkta, dayım kışlıkta hiçbir hak iddia etmeden birbirlerine verdiler dedemin istediği gibi, annem de "yazlık artık sizin" diye evden çıktı.

Maddi olarak eşit mi, hayır. Hakkaniyetli mi, evet.

Yengem kalkıp dayıma "kışlığın yarısı bizim" dese dayımdan hayatında görmediği tepkiyi görürdü.
Bana bu her şey eşit olsun kafası asıl adaletsiz geliyor.
Benim de annemler 6 kardeş. İçlerinden biri hiç evlenmedi, çalışmadı da. Dedem ölmeden önce hepinizin işi evi geliri var. Kardeşiniz yaşadığı sürece tarla gelirleri ve ev onun olacak dedi. Teyzem 75 yaşına gelene kadar aynen böyle oldu. Teyzem artık sizinle eşit paylaşacağım dedi ve zorla tarla parasından vermeye başladı. Hala dedemin evinde o oturuyor tabii. O bunu tercih etmese ne yengeler ne enişteler karışamazdı böyle devam ederdi.
Benim eş ailesi mesela her şeyi güya eşit yapıp adil oluyorlar. Eşimin abisi 18 yaşından itibaren çalışmış kazanmış, eşim mezun olur olmaz özel sektörde öğretmenlik yapmış. Kendilerine çok az harçlık alıp tüm parayı ailesine vermişler. Üçüncü kardeşse bir gün bile işe girip çalışmayıp evde bilgisayar oyunu oynayan bir tip. Şimdi eşit olsun diye bana takılan kadar altını bekar işsiz kayınbiradere de alıp vereceklermiş 😂
Ve buna adalet diyorlar.
Abi 20 sene kazandığını verdi eşim 12 sene ama kardeş yattığı yerden her kuruş eşit alacak. Sorsan adil. Ama bence eşit ama adil değil. Bal gibi de kardeşlerinin hakkına giriyor

Bana bu her şey eşit olsun kafası asıl adaletsiz geliyor.
Benim de annemler 6 kardeş. İçlerinden biri hiç evlenmedi, çalışmadı da. Dedem ölmeden önce hepinizin işi evi geliri var. Kardeşiniz yaşadığı sürece tarla gelirleri ve ev onun olacak dedi. Teyzem 75 yaşına gelene kadar aynen böyle oldu. Teyzem artık sizinle eşit paylaşacağım dedi ve zorla tarla parasından vermeye başladı. Hala dedemin evinde o oturuyor tabii. O bunu tercih etmese ne yengeler ne enişteler karışamazdı böyle devam ederdi.
Benim eş ailesi mesela her şeyi güya eşit yapıp adil oluyorlar. Eşimin abisi 18 yaşından itibaren çalışmış kazanmış, eşim mezun olur olmaz özel sektörde öğretmenlik yapmış. Kendilerine çok az harçlık alıp tüm parayı ailesine vermişler. Üçüncü kardeşse bir gün bile işe girip çalışmayıp evde bilgisayar oyunu oynayan bir tip. Şimdi eşit olsun diye bana takılan kadar altını bekar işsiz kayınbiradere de alıp vereceklermiş 😂
Ve buna adalet diyorlar.
Abi 20 sene kazandığını verdi eşim 12 sene ama kardeş yattığı yerden her kuruş eşit alacak. Sorsan adil. Ama bence eşit ama adil değil. Bal gibi de kardeşlerinin hakkına giriyor
Ama kayınbirader evlenecek olsa iki gün sonra gelin hanım "kp eltilerime daha fazla takmış, bana daha az takıyor, evlat ayırıyorlar" diye bdvde başlık açar :D

Durduk yerde evlat ayıran, favorilik yapan aileler var mı, var. Ama bazen işin arka planını, yaşanılanları bilmeden, hayatlarının 30. yılında dahil olduğumuz aileleri adaletsizlikle yaftalamak doğru olmuyor.

Eğer ailede herkesin maddi durumu, konumu eşitse evet eşitlik gözetilmeli. Ama başka dengeler söz konusuysa ona göre değerlendirilmeli durum.

Ama kayınbirader evlenecek olsa iki gün sonra gelin hanım "kp eltilerime daha fazla takmış, bana daha az takıyor, evlat ayırıyorlar" diye bdvde başlık açar :D

Durduk yerde evlat ayıran, favorilik yapan aileler var mı, var. Ama bazen işin arka planını, yaşanılanları bilmeden, hayatlarının 30. yılında dahil olduğumuz aileleri adaletsizlikle yaftalamak doğru olmuyor.

Eğer ailede herkesin maddi durumu, konumu eşitse evet eşitlik gözetilmeli. Ama başka dengeler söz konusuysa ona göre değerlendirilmeli durum.
Evlense eşit altın takılsa tuhaf gelmezdi. Adam işsiz evden çıkmıyor. Evlenme ihtimali de yok. Kalkıp bekar adama bilezik kadar para vermeleri bana o kadar saçma geldi ki. Eşitlik mi şimdi bu? Evlenmiyor çalışmıyor ama evli kardeşe takılan para ona da veriliyor🙂

Back
X