• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paragöz çıktın dedi

Niye sevgilisisin karışamazsın diyorsunuz ki sonuçta evlenecekler ve kız da abisi öyle diyince yorum yapmış haksızlık yapılıyor diye kendince öyle düşünmüş böyle dedi diye sen paragözsün diyip ayrılması mı lazım eğer ki başta düzgün mantıklı bir açıklama yapmadıysa bu sevgilisinin suçu bana göre eğer ki biz böyle karar verdik adil olduğunu düşünüyorum diye anlatsaydı, anlattı da hala tartışmaya döndüren sen olduysan bir şey diyemiycem ama yorum yaptın diye direkt ayrıldıysa bence sevgilisi de o kadar iyi biri değil.
evlenecek olsam, müstakbel esim babamın malı hakkında kılı kırk yaran düsüncelere girse gıcık olurum. haksızlık veya değil onu ilgilendiren bi durum yok. babam calısmıs kazanmıs. haksızlık yapıyorsa da yapıyor her bka mudahil olmasına gerek yok keyfine baksın. sanki zırnık koklatılmamıs gibi triplere girmeye ve mutlak adalet beklemeye de gerek yok bu islerde. adam daha ölmemis,hayatta. hırslı hırslı hak hukuk aramasın cok arayası varsa da kendi ailesinin islerine odaklansın önce.

Bali nereden çıktı ayol?🙈öyle hayaller bize lüks. Türk erkeği ile evlenirsen bunların içine düşme olasılığın yüzde seksen 🤣Yurtdışında takı süs eşyası. Az ve öz . Kavga vs de olmuyor o yüzden. Biz de bir çeşit ticaret . Bugün taktım , yarın araba alacağım geri ver , borcum var geri ver. Saçmalıklar saçmalıklar.
cidden yurt dısında daha mı relax? yoksa abartılıyor mu bilen varsa bilgilendirsin lutfen.
ya isin kötü kısmı bu muhabbetler bitmiyor. bizim sulalede halaa bin yıllık meseleler konusulur. bi gelin bohcasının bile saatlerce muhabbetini yapabilen insanlar var. bu enerjiyi nerden bulduklarını sorguluyorum. tek tek dugunde takilan altinları inceliyorlar falan. takmayana bin yıl bileniyorlar. hele iç anadolu facia.
evlenenler de anaya ataya guveniyor galiba. yengeler damatlar ilk gunden miras dusunuyor. para para para diye ölseler de yasanan hayat kalitesi sıfır

cidden yurt dısında daha mı relax? yoksa abartılıyor mu bilen varsa bilgilendirsin lutfen.
ya isin kötü kısmı bu muhabbetler bitmiyor. bizim sulalede halaa bin yıllık meseleler konusulur. bi gelin bohcasının bile saatlerce muhabbetini yapabilen insanlar var. bu enerjiyi nerden bulduklarını sorguluyorum. tek tek dugunde takilan altinları inceliyorlar falan. takmayana bin yıl bileniyorlar. hele iç anadolu facia.
evlenenler de anaya ataya guveniyor galiba. yengeler damatlar ilk gunden miras dusunuyor. para para para diye ölseler de yasanan hayat kalitesi sıfır
Şimdi yurtdışı var, yurtdışı var.
Yurtdışından kastınız batıysa evet genel olarak daha rahat. Çünkü daha bireysel yaşıyorlar, bizdeki gibi kavimsel bir yaşam tarzları yok. Her konuda böyle olunca evliliklere de yansıyor tabii ki.

Bizde çok fazla adet var, aileler çok işin içinde. Tabii ki onlarda da geleneksel veya müdahil aileler var, ama bu genel bir davranış biçimi değil.

Niye sevgilisisin karışamazsın diyorsunuz ki sonuçta evlenecekler ve kız da abisi öyle diyince yorum yapmış haksızlık yapılıyor diye kendince öyle düşünmüş böyle dedi diye sen paragözsün diyip ayrılması mı lazım eğer ki başta düzgün mantıklı bir açıklama yapmadıysa bu sevgilisinin suçu bana göre eğer ki biz böyle karar verdik adil olduğunu düşünüyorum diye anlatsaydı, anlattı da hala tartışmaya döndüren sen olduysan bir şey diyemiycem ama yorum yaptın diye direkt ayrıldıysa bence sevgilisi de o kadar iyi biri değil.
Sevgilisinin ailesi zaten 500 bin peşinatı verecekmiş burada kızın bu şekilde ortalığa düşmesi bir de ailen haksızlık yapıyor diyerek hesap kitap yapması çok hadsizce. Sevgilisinin de böyle çingenelik yapan birinden soguyup ayrılması normal. Sen kimsin de daha içine bile girmediğin aileye çocuk ayiriyorsun diyorsun. Ayrıca bütün ayrıntıları da bilmiyoruz şu an net olan şey konu sahibin sevgilisine ev için peşinat verecekleri. Konu sahibi o kadar eşitliğe önem veriyorsa kendi ailesi de çıkarıp 500 bin versin bu sayede haksızlık olmaz. Sadece çocuğun ailesinden para çıkması da haksızlık o zaman.

Haklısın.
Ailenin enayisi ile evlenmek bence bir kadının kabusu.
Senin düşüncen doğru, bunu kim olsa düşünür.
Düşünmem diyene de ben inanmam.

Seni suçluyor ama abisinin konuşması çok mu doğru. Kardeşinin evleneceği kızın evine gittiklerinde anamın babamın evi benim olacak demesi…
Tabi burda herkes sana yüklenir, karşı tarafı kimse görmez.
Ailece oturup konuşulmuş ve abi size bu konuşmayı yapmış değil yapabilmiş.

500 bin tl nin karşılığı olarak altın, euro, gümüş vs ile karşılaştırılıp miktar ne ise ileri de o miktarı verirsiniz.

Ama 500 bin tl veriyorlar diye bir eve kardeş konamaz.
Ya da 500 bin tl abisine versinler.

Evi abisi mi almış annesine ve babasına benim diyor.

Aileler böyle yapma devam etsin, adamlar da ailenin enayisi olmaya devam etsin.
Bu uyanık abi her olur işi bozar.

Burada gelin olarak kimse kimsenin malına göz koymuyor. Bu olay ileri olacak bu minvaldeki durumlara da ışık tutuyor.

Bak yoluna…
ya hadi diyelim adam "enayi" falan değil. ama babası vermiyor vermek istemiyor. napacaksınız adamın boğazına mı yapısacaksınız kendi malı için? ömür boyu basının etini mi yiyeceksiniz? bu kadar minnet neden yani. evlenen insan kendi maddi planını kendi yapsin.

Eş de olsalar miras payında söz hakkı olamaz. Geleceğini düşünüyorsa da çalışsın çabalasın, mal mülk edinsin kendine. Elalemin malına göz dikerek gelecek mi düşünülür?

Evet orası eksik olmuş. Kendi geleceğinden ziyade çocuklarının geleceğini düşünerek yazdım iki oğlan anası olarak. Ama daha ortada nişan bile yok.

Mesela inatla abi evlenince nerede yaşayacak cevap vermiyorsunuz? Adam kirada mi oturacak?

Madem çok adelet meraklısısınız haksızlığa gelemiyorsunuz aileniz ev için aynı miktarda para verecek mi?

Keşke cevap verseniz
Benim de erkek kardeşim var bir tane evimiz var tek mal varlığımız da bu bir ev ilerde kardeşim evlense bile ailem hak geçirmeden o evi paylaştırır. Bizde herşey ortaktır.

Benim de erkek kardeşim var bir tane evimiz var tek mal varlığımız da bu bir ev ilerde kardeşim evlense bile ailem hak geçirmeden o evi paylaştırır. Bizde herşey ortaktır.
Sizde öyle onlarda değil. Bu yine sizi ilgilendirmez.
Gencecik insanlarsınız, kendi yuvalarınızı kendi emeklerinizle kurun.

Bence paragöz olan siz değilsiniz.Abisi.Komuyu o açmış.Aklinca evlenmeden size söyleyecek siz de yeni gelin sıfatı ile hicbirsey söylemeyecek ,tamam diyeceksiniz ve hooop biz başta soylemistik olacak.Siz kendi kendinize bu konuyu açsanız ben de size ne derdim.Onlar bahsi açanlar olduğu için asıl onlarda suç

Ben eşimin ailesinin mirasına hiç karismami da anlamıyorum.Asagi yukarı bir adalet saglandiginda tamam der geçersin.Ama mesela herşey diğer kardeşin ayağına serilse bı hoop derim.Ayni şey benim ailem içinde geçerli Sen kadinsin herseyi erkek kardeşine yapıyoruz deseler karşı çıkarım.Anamin babamın mali ben ne karisirim demem.Cunku benim de bir evladım var ve onun da hakkı var.Yoksa umrumda bile olmaz

ya kendi içindedir de

şimdi ailenin 1 tane evi varsa
evin tapusunu da abiye vereceklerse

bunlar (bunlar dediğim anneyle baba) nerde kalacaklar abi evlenince?

biraz abinin evinde biraz bu çiftin evinde mi kalacaklar mesela?

böyle şeyler önemli, evlenecek bir çift bunları konuşmalı, bilmeli.

ha ama para para para diye bir izlenim vererek değil tabi.
Abisi evlenince o ev tapu abisinin olacakmış annesi ve babası ise kiraya çıkacaklar o evi abisine verip o evde baya geniş bahçeli TOKİ'den pahalıdır köyde bulunuyor arsası bile var içinde.Bana garip gelen şey şu mesela 500 bin lira verseler bile bize TOKİ'nin geri kalanını da kendimiz ödüycez bize 500 bin lira verdikleri için diğer evide abisine vermek istiyorlar. Demek istediğim 500 bin lirayla o ev bir değil geri kalanını da kendimiz ödüycez zaten biz evlenicektik söz takılacaktı yakın zamanda sevgilime bunu dile getirip sorduğum için demediği küfür hakaret kalmadı insanca konuşmak varken engelledi birde üstüne.Ben sadece sordum haksızlık değilmi bu diye ama duymadığım laf kalmadı.

Abisi evlenince o ev tapu abisinin olacakmış annesi ve babası ise kiraya çıkacaklar o evi abisine verip o evde baya geniş bahçeli TOKİ'den pahalıdır köyde bulunuyor arsası bile var içinde.Bana garip gelen şey şu mesela 500 bin lira verseler bile bize TOKİ'nin geri kalanını da kendimiz ödüycez bize 500 bin lira verdikleri için diğer evide abisine vermek istiyorlar. Demek istediğim 500 bin lirayla o ev bir değil geri kalanını da kendimiz ödüycez zaten biz evlenicektik söz takılacaktı yakın zamanda sevgilime bunu dile getirip sorduğum için demediği küfür hakaret kalmadı insanca konuşmak varken engelledi birde üstüne.Ben sadece sordum haksızlık değilmi bu diye ama duymadığım laf kalmadı.
Köy evi büyük de olsa ederi TOKİ evinden çok daha pahalı olmayabilir. Sonuçta statüsü, özellikleri hatta belki tapu durumu bile farklı.

Köy evinin ederi 1-1,5 milyondan fazla mı?

Eve abinin geçip anne babanın kiraya çıkması saçma bir durum evet, ama bu da anne-baba kira için sevgilinizden maddi destek istemediği sürece onların bileceği iş.

Anne baba kiraya mı çıkacak? Daha da garip durum. Zaten ortada bir tane ev var topu topu. Anne baba iki kardeş , ortada olmayan gelin, gelin adayı siz, herkesler o evin peşinde🙈🙈

ya haksızlık kısmı bir yana

çok saçma bir plan
insan neden evini bırakıp kiraya çıksın?

ona da versinler 500 bin (edecek kadar altın dolar neyse) o evlenirken o da alsın evini
anne baba yaşasın evinde. kiraya çıkıp 3 senede ödeyecekleri kira zaten 500 bin eder.

dediğim gibi başka bir mal paylaşımı vardır başk bir geçmişte yapılmış hacamalar vardı bunları da bilmediğimiz için haksızlıktı değildir kısmı bence su götürür çok

abisinin mi fikriymiş acaba bu evin ona verilmesi?

Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
İyi yapmış.. Sizin aileniz de size ev alıyor mu?

Burdan cikarilacak sonuc ne ? Kendimize bir ev aliyoruz bir araba o da bizim oluyor olene dek. Cocuklarimizq egitim, meslek haric bir sey almiyoruz ki ileride zorla kazanip aldigimiz mallar uzerinden paylasamayip bir de ustune bize dusman olmasinlar. Elin kizi da gelip Kendi malimiz uzerinden aklinca paylasim yapma haddini kendinde gormesin. Paraniz varsa yiyin icin gezin

Back
X