Evet vericez biriktirip zaten ben istemedim onlar illa biz vercez peşinatı diyolar kendimiz odeyelim diyorum ben.kendi imkanlarimizla
hayatim adam seni terketmedi mi?
daha ne biriktirip vereceksin:) ayrica "biz kendimiz ödeyelim" demekle olmaz..var mi cebinde onun yarisini odeyecek birikmişin?
yok
demek ki sus yani:)
şöyle diyebilirdin ancak, "ne şamın şekeri ne arabın yüzü. kendi kendimizi gecindiririz askim bak bu benim 250binim. düğün yapmayalım,düz nikah olsun. oradan tasarruf ettigin parayi birikimine ekle pesinati halledelim. sonra zaten taksit taksit oderiz, zorlandığimiz yerde takilan gram altinlardan destek aliriz. ben böyle hesaplara girmek istemiyorum. o ev de allah gecinden versin, anne baban hayatini kaybederse ikiye bölünür, abin cok istiyorsa makul bir rakama senin hisseni alir, orada oturur. simdiden böyle dayatmasi beni cok rahatsiz etti"
boyle desen adam sana da hak verebilirdi. ya da 'anam bubam atam bilir' derdi, hastir der sen ayrilirdin
ama ailesi ölünce biz o adama besyuz bin tl verelim demen komedi.
besyuzbin tl 13bin dolar demek. zamani gelince iki kardesten biri orayi almak isterse digerlerinden hisseyle alir - hisse de normal degerinin altinda satilir genelde. yani anne babasi olesiye 90 yillik eve verilecek para hemen hemen bu rakam olur zaten. ki anasi babasi ne zaman ölür, o zamana bu ev hala ayakta durur mu atıl hale mi gelir bilemiyorsun.
kentsel dönüşüme bile girse, kentsel donusum de her zaman "bu evi bize verin size yenisini verelim / iki daire verelim" seklinde olmuyor. cogu zaman (eger binanin yerine ayni katta az kisilik bir bina yapıyorlarsa) bugünkü degerle eve gore degisir ama 2milyon bir ekstra odeme oluyor. yani sizin "zaten degerlenir" dediginiz ev eskir ya da kentsel dönüşüme girer onlar ustune 2 milyon para verirler yeni evde otururlar vs.
aslinda cok da matah bir sey degil.