Paragöz müyüm yoksa düşüncelerim mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

masalSl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2023
11
16
3
Merhaba yaklasik 1 yildir nisanliyim bu ay düğünüm olacak. Nisanlanirken aile olarak erkek tarafindan illa bu kadar altin takacaksiniz gibi bir istegimiz olmadi, elinizden ne geliyorsa takarsiniz dedik zorluk cikmasin diye. Olay şu ki nisanlimin ufak bir birikimi var bekarken yaptığı (hepsi annesinin kolunda). Ailesi bu altinlari kullanmadan takacagi bilezikleri yapmaya çalışıyormus, eger yaparlarsa o bilezikler annenin kolunda kalacakmis cunku dugunde kendi de kolunda bilezik takmak istiyomus. Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim. Nisanlimda o bilezikler ev alirken kullaniriz diye onlar zaten benim kacmiyor ya diyor.annesi takmak istiyomus. Konu uzayinca da beni para konusmakla sucladi. Bu arada kv nisanda taktigi bilezgi dugunde geri takmak icin istiyo bende bizde boyle bi adet olmadığını soyledim Sizce ben paragoz muyum gercekten? Bu senepten kavga etmek istemiyorum ama hem benden nisan bilezigi isteyip hemde kolundaki altinlari vermemesi tuhaf geldi.

Ekonomide sorun olmasa, eve giren maasla az bi birikim yapip ustune kredi cekip ev alabilse su gencler, bir tane taki kavgasi kalmayacak cidden.

Konusursaniz paragoz ilan edilirsiniz, kimin hakli oldugu degil kimin baskin cikabildigidir onemli olan.

Umarim cozebilirsiniz.

Altınlar kv artık size geleceğini sanmıyorum.Vermeyin durumları varken tekrardan aynı şeyi takmaları anlamsiz.Ben çıkarıp vermiştim ama eşim a dan Z ye her şeyi tek başına yaptı

Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim.
Adam birikim yapmamış, annesine bilezik almış.
Birikim yapsa banka hesabında, kasada falan olurdu. Anneye bilezik takip sonra geri almak ayıp bir davranış.
O zaman size de bilezik taksın, sonra araba alicam , iş yapicam diyip diyip alsın kolunuzdan, bu mantıklı mı?
Ve evet, bu kadar para konuşmak ve insanların ekonomisini yönetmeye çalışmak hadsizlik.
Ayrıca o altınlar kadının, düğünde vermediyse ev alırken hiç vermez. Boşuna hayal kurmayin

Şimdiden böyle söylersen erkek tarafına paragöz imajı verirsin.Birak sus erkek arkadaşın görsün ailesinin birikimini elinden aldığını

Bana o bilezikleri yatirim icin aldigini soyledi o sebepten boyle dusunuyorum. Yoksa tabii ki annesine alsa istemem.

Sorunuza cevaben; evet paragözsünüz.
Nişanlınızın bekarken aldığı hicbirseyde söz hakkınız olamaz, onları annesine hediye olarak da almış olabilir, yeri gelince geri alacak da olabilir ama siz "ne zaman geri verecek" bile diyemezsiniz.
Takıları geri isteyip düğünde tekrar takmak da sıkıntı değil bence, çünkü genelde takı düğünde olur, nişanda sırf el kol boş kalmasın diye göstermelik takılır. Nişanda 10 bilezik taksın, geri vermeyin, düğünde de 10 bilezik taksın mı istiyorsunuz?

Bana o bilezikleri yatirim icin aldigini soyledi o sebepten boyle dusunuyorum. Yoksa tabii ki annesine alsa istemem.
Bundan senden başka kimsenin haberi var mı?
Mesela annesinin??
Adam aynı evde yaşadığı annesine hediye vermiş işte
Eminim yakın çevresi bilezikleri görüp 'ooo masalah ogluna' demislerdir.
Birikim böyle yapılmaz. İnsan anasına verdiği bileziği de geri almaz

Hem annesi hemde varsa kardeşleri olay çıkartır.Annelerinin görüp sen daha o aileye girmedin bile şimdiden karışma birşeylerine baktın Nisan'da masraf yapmıyor.O zaman sorun yaparsın.

Düğünde takılan gelinin hakkıdır.Annesine ileride geri alacağım dediyse sıkıntı yok.Kaynanamin koluna taktiği bileziği şahsen ben istemem.

Düğünde takılan gelinin hakkıdır.Annesine ileride geri alacağım dediyse sıkıntı yok.Kaynanamin koluna taktiği bileziği şahsen ben istemem.
Düğünde takılan tabiiki gelinin hakkıdır, ben nişan için söyledim. Tabii ki kayinvalidenin kolundaki bileziğe göz dikilmez.

Anne de kenara koyacakti.Oglumun diye şimdiden sahiplenmis kocası yokmu bilezik alacak.
Kendisi alsaymış
Millet pazar harçlığından arttırıp ev araba aldı, iş kurdu.
Nine der elini öperiz kaç kişiye istihdam sağlıyorlar yazma oyası atölyelerinde.
Ey gibi eyy…

Anne de kenara koyacakti.Oglumun diye şimdiden sahiplenmis kocası yokmu bilezik alacak.
Anneye bilezik alınır, kolye alınır, araba alınır, ev alınır, annedir bu, dünyalar alınır yani. Oğlunun parasi varmis ve annesine almış, benim için bu kadar basit. Bence adam annesine aldi ama sırf nişanlısı söylenmesin diye onlar benim diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…