Paragöz müyüm yoksa düşüncelerim mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış düşünüyorsunuz. Her ailenin dinamikleri farklı olabilir. Hala beklenti içerisindesiniz.

Anlatım beybisi ben oğlan zaten düğünde takmak için o altınları almış sandım. Evlilik öncesi edinilen mallarda zaten hak iddia edemez gelin.

Anlatım beybisi ben oğlan zaten düğünde takmak için o altınları almış sandım. Evlilik öncesi edinilen mallarda zaten hak iddia edemez gelin.
Birgun evlenirsem diye almis esim, bana kendisi soyluyordu onlar bizim diye. Durduk yere boyle dusuncelere kapilmadim, zaten israr da etmiyorum illa versin diye sadece sacma buldum.

Annesinin o bileziklerini vereceğini hiç sanmıyorum düğün yaparken bile bir tanesini cikartamayan kadın bilezik mi verir size. unutun.
Birikiminin anne baba üstüne yapan biriyle benim işim olmazdı, anneci biri belli ki daha kendine birikim yapmayı beceremiyor. Tek sorununuz bilezikler olursa iyi yine.

Birgun evlenirsem diye almis esim, bana kendisi soyluyordu onlar bizim diye. Durduk yere boyle dusuncelere kapilmadim, zaten israr da etmiyorum illa versin diye sadece sacma buldum.
Ben sana hak verdim ama yapacaksanız bir şey yok.
Tüm birikiminin annesinin koluna dizmek zorunda değildi altin yaptı diye.
Kendine ait yapabilirdi.
Bana bu tipler hiç güven vermiyor.
Belki nisanliniz biraz saftır, annesi uyanık. Ya da ikisi de bilinçli yapıyor bilemedim.

O bilezikleri kayınvalide ileride ev alırken de vermez. Düğünde bilezik takmasa ölüyor muymuş, bunlar hep bahane. Siz de paragözsünüz evet. Ben olsam eşimin bekarken annesine aldığı altınların hesabını sormam, soramam. Utanırım bunu konuşmaya bile.

Adam anasına bilezik almış ayol ne yatırımı ne birikimi?
Birikim yapan kasaya koyar,bankaya koyar. Anasının koluna değil. Nişanlınız bir yalancı.
Ama sizin de istemeniz çok ayıp. Ne alaka daha dün gelmiş bugün kaynana kolundaki bileziği sormak?

Bence paragöz değilsiniz ve çok haklısınız. Madem nişanlınız onları birikim için aldı, şimdi kayınvalidenizin kolundan çıkarıp iade etme zamanı. Sizden bir bileziği geri istemek yerine birikim için alınan bilezikleri kullansınlar. Sizin yerinizde olsam eğer başka bir sorununuz yoksa ve nişanlınızla anlaşıyorsanız bu bilezikleri tekrar dile getirmezdim, konu anneleri olunca erkekler maalesef mantıklı düşünmek yerine annelerini korumayı tercih ediyorlar, sonunda siz üzülürsünüz. Ve bazı kayınvalidelerde oğullarının huzurunu düşünmek yerine kendi egolarını tatmin etmeyi tercih ederler. Yani bence o tek bileziği vermeyin ama annesinin kolundaki bilezikleride unutun, söylemeyin, gelmez onlar size artık.

Eski ben olsam seni haksiz bulurdum ama basima gelenleri gordukten sonra tum altinlarimi enayi gibi verip istune borclu cikinca artik diuorumki bu erkeklerin soyuna guvenilmez. Dogru yoldasin

Bazı insanları cidden anlamıyorum. Önünde sonunda herkes bir evlat sahibi olacağını unutuyor. Bak ablacım, yaşın kaç bilmiyorum ama, birinin evladını kendine eş aldığın zaman onun geçmişinide, geleceğinide ipotek etmeye çalışıyorsunuz.

Bekarken aldıysa, bir söz hakkı var ise o da eşine ait yani sana laf söylemek düşmez. Eşin, o altınları yaparken kirli donunu sen yıkamadın mesela. Önüne bir kap yemek koyan, geç kalsa diken üstünde bekleyen, hastalansa bakan, kötü gününde yanında olanda sen değildin annesi ve ailesiydi.

Evlendikten sonra elbette senin söz hakkın var. Ya beraber çalışırsınız, ya emeğin geçer.

Bekarken yaptığım birikime, nişanlıyken eşim karışsa net soğurum yani. Ona ne? İstersem aileme ev alırım (borç yükü evliliğime yansımadıkça) kimseyi ilgilendirmez.

Sizin gibi bir gelinimiz var. Bırakın kardeşimi babamın malına bile karışacak kadar hadsizlikte. Kardeşimin eskiden saçları çok uzun ve gürdü kestirdi ve ben almıstım kaynak falan yaptırırım diye. Sonrasında evlenince konusu geçti ve bana demesin mi? O benim eşimin saçları, bana ver ben kaynak yaptırayım. Senin eşin, benim neyim pardon?

Bir kriz yönetemeyecek erkek örneği. Gereksiz bilgileri önce nişanlıya verip, sonra saçma sapan bir kaosun içine ilişkiyi sokmak… bu bileziklerden hiç söz etmese ve siz evlendikten sonra ev almak istediğinizde kayınvalide bilezikleri verse yüce kayınvalide olacakken, şimdi bilezik takmak istiylrum diyen saçma birine dönüşmüş.

Çevremde çok duyuyorum, erkek çalışmaya başlayınca ailesi diyor ki eşyalarını almaya başla mağazada dursun sen taksitlerini öde yada maaşını bize ver biz altınlarını yapalım evleneceğin zaman altınların hazır olsun.

Nişanda takılan altını verirsiniz vermezsiniz bilemem ama diğer bilezikleri istemeyin sonuçta sizin emeğiniz yok üzerinde burada altını dert etmesi gereken nişanlınız sonuçta annesi oğluna kazık atmaya çalışıyor

Birikim bankaya para atmakla dolar falan almakla olur o bilezikler annesinin koluna takildiysa unut sen onları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…