Yanlış düşünüyorsunuz. Her ailenin dinamikleri farklı olabilir. Hala beklenti içerisindesiniz.Nisanlim bana birikim yaptigini fiziki altin aldigini altinlari saklamak icinde annesine verdigini söylüyordu. Ben durduk yere istemedim yani kadinin kolundakileri. Sadece boyle bi durumda annem olsa ustune kendi de katar butun bilezikleri gelinine takardi. Boyle bir ailede buyudugum icin bana tuhaf geldi. Ustune ustluk benden nisanda taktigi 1 bilezigi geri istiyor, madem dugunde gosteris yapmak istiyorlar 1 bilezigi geri istiyorlar cok gorunsun diye o bilezikleri de taksinlar. Yanlis mi dusunuyorum.
Anlatım beybisi ben oğlan zaten düğünde takmak için o altınları almış sandım. Evlilik öncesi edinilen mallarda zaten hak iddia edemez gelin.Kayın aile düğünde takmak için yeni altın yapmaya çabalıyor. Konu sahibi de nişanlısına diyor ki, o altınlar madem senin düğünde onlar da takılsın. Neden takılsın, adam bekarken yapmış birikimini, belki boşanacaklar? Ki nişanlısı da ev alacak olursak geri alırım altınlar kaçmıyor demiş. Birikime çöken kimse yok yani anladığım kadarıyla.
Birgun evlenirsem diye almis esim, bana kendisi soyluyordu onlar bizim diye. Durduk yere boyle dusuncelere kapilmadim, zaten israr da etmiyorum illa versin diye sadece sacma buldum.Anlatım beybisi ben oğlan zaten düğünde takmak için o altınları almış sandım. Evlilik öncesi edinilen mallarda zaten hak iddia edemez gelin.
Ama kadın zaten ev alırsan veririm demiş boşuna telaş ettin belki.Birgun evlenirsem diye almis esim, bana kendisi soyluyordu onlar bizim diye. Durduk yere boyle dusuncelere kapilmadim, zaten israr da etmiyorum illa versin diye sadece sacma buldum.
Ben sana hak verdim ama yapacaksanız bir şey yok.Birgun evlenirsem diye almis esim, bana kendisi soyluyordu onlar bizim diye. Durduk yere boyle dusuncelere kapilmadim, zaten israr da etmiyorum illa versin diye sadece sacma buldum.
Eski ben olsam seni haksiz bulurdum ama basima gelenleri gordukten sonra tum altinlarimi enayi gibi verip istune borclu cikinca artik diuorumki bu erkeklerin soyuna guvenilmez. Dogru yoldasinMerhaba yaklasik 1 yildir nisanliyim bu ay düğünüm olacak. Nisanlanirken aile olarak erkek tarafindan illa bu kadar altin takacaksiniz gibi bir istegimiz olmadi, elinizden ne geliyorsa takarsiniz dedik zorluk cikmasin diye. Olay şu ki nisanlimin ufak bir birikimi var bekarken yaptığı (hepsi annesinin kolunda). Ailesi bu altinlari kullanmadan takacagi bilezikleri yapmaya çalışıyormus, eger yaparlarsa o bilezikler annenin kolunda kalacakmis cunku dugunde kendi de kolunda bilezik takmak istiyomus. Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim. Nisanlimda o bilezikler ev alirken kullaniriz diye onlar zaten benim kacmiyor ya diyor.annesi takmak istiyomus. Konu uzayinca da beni para konusmakla sucladi. Bu arada kv nisanda taktigi bilezgi dugunde geri takmak icin istiyo bende bizde boyle bi adet olmadığını soyledim Sizce ben paragoz muyum gercekten? Bu senepten kavga etmek istemiyorum ama hem benden nisan bilezigi isteyip hemde kolundaki altinlari vermemesi tuhaf geldi.
Bir kriz yönetemeyecek erkek örneği. Gereksiz bilgileri önce nişanlıya verip, sonra saçma sapan bir kaosun içine ilişkiyi sokmak… bu bileziklerden hiç söz etmese ve siz evlendikten sonra ev almak istediğinizde kayınvalide bilezikleri verse yüce kayınvalide olacakken, şimdi bilezik takmak istiylrum diyen saçma birine dönüşmüş.Adam birikim yapmamış, annesine bilezik almış.
Birikim yapsa banka hesabında, kasada falan olurdu. Anneye bilezik takip sonra geri almak ayıp bir davranış.
O zaman size de bilezik taksın, sonra araba alicam , iş yapicam diyip diyip alsın kolunuzdan, bu mantıklı mı?
Ve evet, bu kadar para konuşmak ve insanların ekonomisini yönetmeye çalışmak hadsizlik.
Ayrıca o altınlar kadının, düğünde vermediyse ev alırken hiç vermez. Boşuna hayal kurmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?