- 10 Ocak 2022
- 3.043
- 5.991
- 108
Bir çok yörede yapılan bir şey bu. Düğünde elaleme bir bilezik fazla taktik diye göstermek için. Bilezik yine geline gelecek sonuçta bunu kafaya takmaya gerek yok bence.Kayinvalidenin taktığı bileziği istemek çok saçma. Öyle bir hakkınızda yok. Ama nişanda takılan bilezikte düğünde takilmak için istenmez. Hiç hoş bir istek değil bence. Madem öyle takmasalarmis.
Bir insana sadece kocası mi bilezik alabilir?Anne de kenara koyacakti.Oglumun diye şimdiden sahiplenmis kocası yokmu bilezik alacak.
Bugüne kadar ne annem ne babam birikimime göz koymadı ?Bir insana sadece kocası mi bilezik alabilir?
Yerinde olsam ileride pişman olmadan taktıkları takıyı iade eder ayrılırdım.Evlenince ne malum az parası olsa hemen annesine vermeyeceği?Nisanlim bana birikim yaptigini fiziki altin aldigini altinlari saklamak icinde annesine verdigini söylüyordu. Ben durduk yere istemedim yani kadinin kolundakileri. Sadece boyle bi durumda annem olsa ustune kendi de katar butun bilezikleri gelinine takardi. Boyle bir ailede buyudugum icin bana tuhaf geldi. Ustune ustluk benden nisanda taktigi 1 bilezigi geri istiyor, madem dugunde gosteris yapmak istiyorlar 1 bilezigi geri istiyorlar cok gorunsun diye o bilezikleri de taksinlar. Yanlis mi dusunuyorum.
Onların arasındaki ilişki dinamiklerini bilmiyoruz. Hediye de olabilir bilezik. Veya konu sahibinin eşi çalışırken eve destek olmak yerine böyle bir hediye de yapmış olabilir.Bugüne kadar ne annem ne babam birikimime göz koymadı ?
İleride adam deseki anne birikim yaptığım bilezikleri ver zor alır annesinden.Ve kardeşleri de ortak çıkar.Kiz dan Nisan'da taktiklari bileziği istemisler.Bunlar düğünden sonra da ister takılanları.Kayinvalidenin kolunda bilezik yamulacak.Kiza mi layık gorecekler.En sağlıklı olanı ayrılması.Onların arasındaki ilişki dinamiklerini bilmiyoruz. Hediye de olabilir bilezik. Veya konu sahibinin eşi çalışırken eve destek olmak yerine böyle bir hediye de yapmış olabilir.
Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunİleride adam deseki anne birikim yaptığım bilezikleri ver zor alır annesinden.Ve kardeşleri de ortak çıkar.Kiz dan Nisan'da taktiklari bileziği istemisler.Bunlar düğünden sonra da ister takılanları.Kayinvalidenin kolunda bilezik yamulacak.Kiza mi layık gorecekler.En sağlıklı olanı ayrılması.
Gelinlerin yaşadığı sıkıntı hep bunlar.Nisanda olan evlendikten sonra kat kat olur derler.Nasıl bu kadar net konuşabiliyorsun
Kaçç masalMerhaba yaklasik 1 yildir nisanliyim bu ay düğünüm olacak. Nisanlanirken aile olarak erkek tarafindan illa bu kadar altin takacaksiniz gibi bir istegimiz olmadi, elinizden ne geliyorsa takarsiniz dedik zorluk cikmasin diye. Olay şu ki nisanlimin ufak bir birikimi var bekarken yaptığı (hepsi annesinin kolunda). Ailesi bu altinlari kullanmadan takacagi bilezikleri yapmaya çalışıyormus, eger yaparlarsa o bilezikler annenin kolunda kalacakmis cunku dugunde kendi de kolunda bilezik takmak istiyomus. Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim. Nisanlimda o bilezikler ev alirken kullaniriz diye onlar zaten benim kacmiyor ya diyor.annesi takmak istiyomus. Konu uzayinca da beni para konusmakla sucladi. Bu arada kv nisanda taktigi bilezgi dugunde geri takmak icin istiyo bende bizde boyle bi adet olmadığını soyledim Sizce ben paragoz muyum gercekten? Bu senepten kavga etmek istemiyorum ama hem benden nisan bilezigi isteyip hemde kolundaki altinlari vermemesi tuhaf geldi.
Sana hak verdiğim nadir konulardan nur-anka. Anne babalar çocuklarının yıllarca dişinden tırnağından artırarak yaptığı birikime çökmemeli. Ben olsam çocuğumun parasına kıyamam.Bugüne kadar ne annem ne babam birikimime göz koymadı ?
Ben şimdi babama ev alırsan para veririm diyorum.Sonucta tek mirasçısı benim yada borcumuz var düğünden dolayı istese gene veririmSana hak verdiğim nadir konulardan nur-anka. Anne babalar çocuklarının yıllarca dişinden tırnağından artırarak yaptığı birikime çökmemeli. Ben olsam çocuğumun parasına kıyamam.
Evet bi de işin o boyutu var diğer kardeşler böyle pahalı hediyeler almışlar mı acaba? Genelde her evden böyle bir tane enayi çıkar.Ben şimdi babama ev alırsan para veririm diyorum.Sonucta tek mirasçısı benim yada borcumuz var düğünden dolayı istese gene veririm
İçimdeki kaynanayı dışarı çıkarıcam şimdiSana hak verdiğim nadir konulardan nur-anka. Anne babalar çocuklarının yıllarca dişinden tırnağından artırarak yaptığı birikime çökmemeli. Ben olsam çocuğumun parasına kıyamam.
Benim eşim anasına çok para yedirdiği için objektif yorumlayamıyorum bu konuyu gideyim en iyisiİçimdeki kaynanayı dışarı çıkarıcam şimdi
Konuyu bi daha okur musun balım.
Kayın aile düğünde takmak için yeni altın yapmaya çabalıyor. Konu sahibi de nişanlısına diyor ki, o altınlar madem senin düğünde onlar da takılsın. Neden takılsın, adam bekarken yapmış birikimini, belki boşanacaklar? Ki nişanlısı da ev alacak olursak geri alırım altınlar kaçmıyor demiş. Birikime çöken kimse yok yani anladığım kadarıyla.Benim eşim anasına çok para yedirdiği için objektif yorumlayamıyorum bu konuyu gideyim en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?