- 23 Ekim 2014
- 9.338
- 15.667
- 248
- Konu Sahibi in vino veritas
-
ayy konuya en buyuk ilgiyi ben gosterdim, kral sofrası isterim bak80 bine satayım birini yemek ısmarlicam konuya yazan herkese.
hahaaa. Hiç belli olmaz inan. Gozum donmuş vaziyette şuan
sep lünapark fişi var mı ? 20 bine satıyorlar
çil ile çil altı diye bir şey var bu paralarda anlamadım neyse..
çil olanlar 1-3 bin arası çil altı 30 bine var ..
çil ile çil altı diye bir şey var bu paralarda anlamadım neyse..
çil olanlar 1-3 bin arası çil altı 30 bine var ..
Cok pia gaza geldim be.
Acaba su andan itibaren para biriktirsem ilerde torunlarin isine yararmiki?
Edit: yada dusunuyormda, ben hamal gibi calisiyorum, onlarin ozelligi neymiste benim sayemde koseyi doneceklermis? Onlar hamal gibi calissinlar, essogu essekler, hazir paraya konmakta neymis, hih
Kötü büyükanne, üç kuruş bıraksan ne olur???
Hazira konmak olmaz! Adam olsunlar calisip didinip kazansinlar.
Bu devirde çalışıp didinip kazanılmıyor be güzelim. Bundan 50-60 sene sonra hiç olmaz o iş. Çalışıyoruz da ne oluyor, elde var sıfır. Miras istiyorm.. Mısırdaki halamdan falan bişeyler kalsa fena mı?
Annem tek cocuk. Dedem gecen sene öldü. 6'li turuncu melamin fincan setinden baska hicbir sey birakmadi kizina. Insan tek evladina da bi sey birakamiyosa mezarinda rahat uyuyamaz yaw..Bu devirde çalışıp didinip kazanılmıyor be güzelim. Bundan 50-60 sene sonra hiç olmaz o iş. Çalışıyoruz da ne oluyor, elde var sıfır. Miras istiyorm.. Mısırdaki halamdan falan bişeyler kalsa fena mı?
Ben bekarken bizde bir torba vardı hatta eve hırsız girdiği zaman altın sanmış sanırım saçmış ortalığa ne küfür etmiştir bize. Yabancı ve tl ler hatta şu ortası delik kuruşlardan vardı. Noldu onlar ya . annem e bir sorayım sanırım kapalı çarşıda dükkan dükkan gezerek bir araştırma yapmak gerekirselam kızlar.
Dert değil demeyin, kızarım. Günlerdir bunu düşünüp duruyorum.
Elimde 300-400 tane eski para var. Türk ve yabancı ülke paraları karışık. 1930-2002 arası tarihli hepsi. Ama bir çoğunun üzerindeki yazılar latin alfabesiyle olmadığı için okuyamıyorum malesef.
Satmayı düşünmüyorum, 30-35 yıllık emek var koleksiyonun üzerinde. Ama değerini ve paraların ne parası olduğunu, tarihlerini öğrenmek istiyorum. Kandırılmayacak şekilde, güvenilir birini bulabilir miyim? Tanıdık bildik bir koleksiyoner var mıdır acaba?
Misirda halam olsun, zengin olsun.. gider gece bugazina cokerim
O nebiçim dede yahu? Dede dediğin üç beş kuruş bişey, bilemedin yıkık dökük bi ev bırakır.Annem tek cocuk. Dedem gecen sene öldü. 6'li turuncu melamin fincan setinden baska hicbir sey birakmadi kizina. Insan tek evladina da bi sey birakamiyosa mezarinda rahat uyuyamaz yaw..
Delikli kuruşlar 4-5 liradan satılıyor genelde. Bende de çok var onlardan.Ben bekarken bizde bir torba vardı hatta eve hırsız girdiği zaman altın sanmış sanırım saçmış ortalığa ne küfür etmiştir bize. Yabancı ve tl ler hatta şu ortası delik kuruşlardan vardı. Noldu onlar ya . annem e bir sorayım sanırım kapalı çarşıda dükkan dükkan gezerek bir araştırma yapmak gerekir
4 5 lira ya satacağıma ondan otantik bir bileklik kolye yaparım ben. Valla güzel fikir. Ben annem e gidiyim. AnneeeeeYaa, demek ki neymiş çocuklara miras bırakıyormuşuz.
O nebiçim dede yahu? Dede dediğin üç beş kuruş bişey, bilemedin yıkık dökük bi ev bırakır.
Delikli kuruşlar 4-5 liradan satılıyor genelde. Bende de çok var onlardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?