Turkiye'de Turk vatandaslari bir yardim gormuyor ama sen Alman vatandasi olarak deneyebilirsin.
Bence hiç gelme buralara.Aynen başlıktaki gibi. 4000 Euro'luk bir birikimim var. 1. aya kadar bir 6.000 euro olur inşallah. Türkiye'de yaşamak istiyorum. Iş başvurularında bulunacağım ama aslında okumak istiyorum. Nerden başlamam gerekiyor nereye iş başvurusu yapmam gerekli hiç bilmiyorum. Hayatımı kökten değiştirmek istiyorum. Bu arada alman vatandaşıyım. Hangi kurumlardan bilgi alabilirim bilen var mı aceba aranızda?
Nasıl yani?
Bence hiç gelme buralara.
Ozetle cok maceraci bir kisiligin varsa Safariye cik ama Turkiye ye gitmeni onermem.
Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Almanya'da da mı problemler var?Canım neden öyle söyledin? Ben kararlıyım gelmeye ama nerden nasıl başlamam gerekli hiç bilemiyorum. Almanyanın yaşanacak hali kalmadı.
Git ve gor o zaman.
Bende nasıl diye soruyorum ya :)
Almanya'da da mı problemler var?
Neden, konunu sabote etmek istemem ama problem nedir?
Türkiye çok sıkıntıda zaten savaşlardan, bu olan olaylardan dolayı insanlar da bir garip.
Türkçeye hasret kaldık, kendi dilimizi konuşan adam kalmadı neredeyse.
İş desen, iş var ama adamlar 2 üniversite okumuş sekreter arıyor.
Mezunlar iş bulamıyor, eğitim sistemi değişip duruyor, kpss kalkıyor.
Neler oluyor ben de anlamadım.
Yer değiştirebiliriz.
Not: Kocamı da yanıma alırım
Öncelikle mezun olduğun lise veya yuksekokulun YÖK denkliği var mı, varsa hangi bölümlere var diye bakmalısın.
Sanırım her şekilde üniversite sınavına girmen gerekecek, tam emin değilim ama. İstersen ösym.gov.tr ve yok.gov.tr adreslerinden arastırma yap canım.
Anlıyorum, senin de haklı sebeplerin var.Irkçılık gittikçe tırmanıyor almanyada. Çifte standart var yeri geldiğinde müslümansın diye termrist damgası yiyorsun. Ama en önemlisi ben çocukları böyle bir ortamda kimliklerini kaybetmelerini dinlerini kaybetmelerini istemiyorum.
Sebepleri daha çok kendime göre ama burda onu tartışmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Nerelere baş vuru yapmam gerektiği hakkında gerçekten bir bilgiye sahip değilim çünkü.
Bence türkiyenin durumu almanyadan kat kat iyi. Kabull bu ara yine çok karıştı güzelim memleketim ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Tercümanlık yapabilirsin canım.Bir de dışişleri bakanlığı konsolosluk sınavları yapıyor.Onları takip edebilirsen belki senin için uygun olabilir.Şartlarına bi göz gezdir..http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/ilanlar/ise-alim-sozlesmeli/2014-22-30-T C Londra Büyükelçiliği Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınav Duyurusu bunun gibi link açılıyorsa tabiDenkliğim var canım. Üniversite sınavına girmem gerekecek. Alman vatandaşı olduğum için aceba konsolosluklardan bilgi alabilir miyim bilmiyorum. Tercümanlık gibi bölümler düşğnüyorum ben aslında hani almanca ve ingilizce ön planda benim için. YÖK ü mü aramam gerekiyor bu durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?