• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı nasıl isteyeyim?

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
2010 kasım ayında bir öğretmen arkadaş 1000 tl borç istedi ve 2 hafta için diye belirtti.Ve hala vermedi.Bizim de ihtiyacımız var.Ek hesaptan çekip verdik. Aldığın beri lafını etmedi ve ek hesaptan çektiğimizi biliyor.

direk isteyin paranızı.

borç alıp sonra aldığı borçları unutan insanlara sinir oluyorum.

zaten sizin verdiğiniz meblağ az değil 10-20 lira olsa unuttu dersiniz ama 1000 tl de unutulmaz ki.

2010 kasım ayında bir öğretmen arkadaş 1000 tl borç istedi ve 2 hafta için diye belirtti.Ve hala vermedi.Bizim de ihtiyacımız var.Ek hesaptan çekip verdik. Aldığın beri lafını etmedi ve ek hesaptan çektiğimizi biliyor.

direk söyle tabiki...sıkıştırmak istemedim ama acil ihtiyacımız var de ve iste...2 hafta demiştinide ekle ...
insanlar ne garip biri aldığı borcu ödemez o kadar fikirsiz....
biride kendi parasını isteyemez okadar çekingen...:1:

bu az bi rakam değil ki hani arkadaş arasında

10 20 liranın lafı olmaz da bu yüksek bi rakam

direk isteyin, böyle tipler vardır belki de unuttum ayağına yatıyordur:53:

öğretmen hemde birde bize eğitim verenler bunlar :)
aynı şey benimde başıma geldi bir öğretmenim lisede 80 tllk kozmetik aldı benden 2 haftada vermesi gerekirdi 8 ay sonra ödedi en az 20 kez söylemişimdir en sonda artık herkese anlatmaya başladım okul içinde öyle verdi utanıp sanırım dersime giriyor yüzüme bakıyor utanmıyordu maddi durumuda kötğ değildi kötü olan biri 80 tl kozmetiğe vermez zaten

oluyor böyle şeyler cnm söyle bence çok acil lazım de üstüne düş tekrar tekrar ara iste

2009 yılının kasım ayında da 1000 tl almıştı.2010 haziranında verdi.Bu yıl da aynı şekilde en azından haziranda verir dedik.Ama tık yok.

Direkt isteyin bence de.Sonuçta size ait olan parayı istiyorsunuz.Biliyorum çok kolay olmuyor fakat onca zaman geçmiş üzerinden.İhtiyacınız var veya yok.Herkesin malı başının altında dursun.​

isteyin nolcaki sizinde ihtiyacınız varmış. tmm arkadaştır ihtiyacı olduğunda yardımcı olmak lazım ama oda borcunu bilip dediği zamanda ödemesi gerekir.

bence direk isteyin. bizde yeni evlenince bi akrabamızın eşine 55 tane çeyrek altın verdik. sözde haftasına kredi çekip verecekti amaa nerdeeeeee.... adam zaten kırmızı kalemliymiş. buna kredi vermiyolarmış. bizi salak yerine koydu.tam 9 ay bekledik. sonunda aldık ama aramızda nerdeyse bozuluyordu artık ağzım yandı. kimseye büyük meblağlarda borç vermem.verirsem 20-30 lira oda gelmezze başımın gözümün sadakası olsun

kendi paranızı neden isteyemiyorsunuz anlamadım?
direk isteyin,ayrıca 2 hafta demene rağmen kaç ay geçti, söylemeden vereceğin yok galiba deyip bir de laf söyleyin
siz çekineceğinize, o çekinsin
ne saygısız insanlar var ya

Akşam mesaj attım.Mesajda şöyle dedim. "İstemeye çekiniyoum ama paraya çok sıkıştık. Ek hesapları da kullandık. Mümkünse parayı tedarik edebilir misin? O da mesaj üzerine aradı. Gayet soğuk ve mıymıy bir ses tonuyla.Birkaç güne bulmaya çalışırım dedi.

Siz yine çok nazik bir şekilde istemişsiniz hala daha tavır.Bu insanlar ne kadar saygısız yahu.Keşke sert bir dille isteseydiniz.Geçen defa da bir bu kadar daha bekletmiştin artık geri almam lazım paramı diyerek.Sanki sadaka istiyorsunuz tavırlara bak. :47: Bir daha da borç falan vermeyin bence.​

Daha zaten eşim yemin etti. 10tl 20 tl gibi miktarlar veririm ma asla bu kadar büyük para vermem dedi. Üstelik bizden aldığı 9 ay oldu.Her ay ek hesabım 50 tl faiz yedi. 9*50 = 450 yani o 450 tl faiz ödedim.

Hem borç alıyo, hem vermiyo hem de isteyince tavır yapıyo; nasıl insanlar var yahu :19:

Back
X