paramı vermeyecekmis

Türkiye gerçeklerinden bu kadar uzak mısınız? Hayatınızda etrafınızda hiç mi sigortasız çalışmak zorunda olan bir yakınınız komşunuz teyzeniz olmadı, çocuk bakmak ya da temizliğe gitmek olsun mesela. İşe başlamadan evvel işvereninden sigorta talep ettiğinde ne olurdu biliyor musunuz? Direkt elenir yerine sigorta istemeyen başka biri alınırdı. Burada da devreye anlamaktan imtina ettiğiniz mecburiyet durumu giriyor. İnsanlar eline beş kuruş para geçsin diye bu şartlara katlanmak “zorunda” kalıyor.
Akrabam olmasa da yakınım oldu. İşten çıkınca yada çıkartılınca şikayet etmedi ama.
 
Akrabam olmasa da yakınım oldu. İşten çıkınca yada çıkartılınca şikayet etmedi ama.
Ücretini alsa bu kızcağız da etmiycekti zaten ama sizin anlayamadıgınız kısım burası.
Emeğinin karşılığını alamadı ne yapsın? Aa zaten baştan kabul etmistim mecbur olduğum icin sigortasiz çalışmayı peşine dusmeyeyim mi desin?
 
Ayda 10 günü geçen ev içi hizmetleri için sigorta zorunludur. Siz 170'i arayın, durumunuzu anlatın. Hem maaşınızı kurtarırsınız hem de geçmiş aylardaki sigortanızı yaptırırsınız. Bir de sgk onlara ceza keser.
Katılıyorum, o sizi tehdit ederken boş atıp dolu tutmaya calisiyor esas siz onu polise şikayet edin,öyle bir ceza yer ki size vermediği para misliyle çıkar cebinden, sigortasız işçi çalıştırmak cok ciddi suç
 
arkadaşlar, benim tek hatam 500 tl daha istemek oldu ama onu kiz telefonumu bozduğu icin ve saatleri uzadığı icin istemiştim, vermicem diyip konuyu kapatabilirdi ancak bana vermicem diyip yalan dolu bir cok ses kaydı atmis kızına ders calistirmadigimi aksine hep benim ders çalıştığımı söylemiş Allah biliyor ben de sinirlendim ve gerçekleri bağıra bağıra söyledim karşılığında saygısız oldum hakkım olan 1500 vermedi, normalde maaş günüm cumartesi doluyor sokağa çıkma yasağı olduğundan dün vermesi gerekiyordu ancak perşembe akşamı vemreyecegini söyledi bir daha da aramadı ben dün bekledim belki verir diye ama vermedi, ben şuan 2000 istemiyorum ki 1500 istiyorum hakkımı vermediği icin şikayet edeceğim arkadaşlar yoksa beni sigortasız çalıştırdı yok ben ondan para koparayım diye değil, sakin kalıp cuma gününü beklemiydim hata bende de oldu ancak o kıza o kadar emek verdim ki kızıp bağırdım ses kaydında (o da bana hakaret etmiş yine arkadan) kiza kızıp bagirdigimj yazmistim önceki konuda ama sadece 3 4 kere o da pijamalı aşağıya indirdi diye o kadar utandım ki evde de kamera varsa cok uzuldum tutamadım kendimi ve kiza bağırdığmi annesine de söylemiştim ancak kiz gülüp gecti)Allah biliyor,defalarca öptüm ders çalıştırdım sırf 1. olsun diye ( istemiyordu ama zorla calistirdim,) oyun oynadık, bebegim canım aşkım dedim ona ama karşılığında sen benim kızıma ters ters bakıyorsun ona hic ders çalıştırmıyordu dediği anda sistemler attı ben de tutamadım kendimi bugun şikayet edeceğim, herkese cok tesekkur ederim sizi çok seviyorum 💕
 
O ses kayitlarindan sizi sikayet etse de birsry cikaramaz. Ancak siz sikayet ederseniz hakkinizi alirsiniz. Neredeyse gunde 12 saat calistirmis. Sabah 8:40 aksam 8 e kadar...
O cocugun da neden bu kadar agresif oldugu simdi belli oldu. Sevgisiz boyle bir ailede o cocugun da agresif olmasi normal.
Hakkinizi arayin. Isten ayrilmaniz en dogru karar olmus.
 
Ücretini alsa bu kızcağız da etmiycekti zaten ama sizin anlayamadıgınız kısım burası.
Emeğinin karşılığını alamadı ne yapsın? Aa zaten baştan kabul etmistim mecbur olduğum icin sigortasiz çalışmayı peşine dusmeyeyim mi desin?
Tamam hanımefendiciğim siz haklısınız.
 
Siz çalışıyor musunuz? İş hukuku dersi aldınız mı hiç? Üniversitelerde zorunlu ders. Bir avukattan bu konunun detaylarını dinlemenizi öneririm. Kanun böyle. Bütün dünyada böyle. Huluk profesörleri tarafından yıllar önce yazılmış kanunlar. Yıllardır da uygulanıyor. Ben size olayın basitçe mantığını anlatabilirim sadece şu an. Ben hukukçu değilim. Siz garip bir pencereden bakıyorsunuz ancak.
bakın benim çok paraya ihtiyacım yok işsiz kalsam aç kalmam.
Sigortamı ödemeyeceğini iddia eden adamı direk şikayet ederim bana böyle teklif yapıldı diye. Asla çalışmam.
Eğer İşe başladıktan sonra sigortamın ödenmediğini farkedersem yine şikayet ederim. İşten de çıkarım.
Ama işe çok ihtiyacım olsa ve zar zor bulabildiğim iş yerinde bana sigorta ödemem dense susar çalışırım ne yapayım.
Şikayet edersem o işten de olurum. Niteliksiz emek sahipleri her zaman sigortasız ve asgari ücret altı çalışmaya razıdr. Bu adam nasıl suçlu olabilir? Köyden kente göç etmiş niteliksiz bir işçi olduğunuzu düşünün. Okumamışsınız sigorta sosyal güvence ne haberiniz bile yok. Bilmek zorunda da değilsiniz. İşveren sizin devlete sigorta kaydınızı bildirmek zorunda. Ve siz bunu takip edemeyebilirsiniz.
5 yıl çalıştım diyelim. 5. Yılda bi haltlar oldu iş yerinde bir iş kazası oldu. Ya da eksik maaş yattı. Maaş verilmedi. İş verenle sorun yaşadım. İşten atıldım diyelim. Konu komşuya sordum akıl aldım. Alo 170i ara dediler. Devlet hem cezasını hem de 5 yıllık sigorta ücretini geriye dönük tahsil eder. İşçinin sigorta ile ilgili devlete karşı bir sorumluluğu olamaz. Tüm sorumluluk kapital sahibi iş verene aittir.
Kesinlikle, iş verenler o kadar kurnaz ki" git kime şikayet edersen et" modunda.
 
Bir komşumun yatılı kadını 6 yıl çalıştıktan sonra ayrılırken-aralarında ne oldu bilmiyorum- tazminat istemiş, vermezlerse sigortaya şikayet edeceğini söylemiş. 4 yıl kadar önce cezaları 150bin civarıydı, göze alamayıp kadına 20bin lira verip anlaşmışlardı.
Valla ben de olsam şikayet ederim, ama öncesinde sen bir kadına yaz, paramı vermezsen sigortaya şikayet ediyorum son şansın diye, vermezse de yap şikayetini. Kitap paran ne kadar? Ben vereyim kuzum kıyamam.
 
Şu insanların bencillliği bir düzelse dünya ne güzel bir yer olacak , kendi bırakın sigortasını bir iki gün yaptığı mesaisi yatmasa, hak hukuk diye ahkam kesenecek olan insanlar, ne yani baştan kabul etmeseydi diye yüzde yüz suçlu olan konu sahibinin patronunu savunuyor. Üstelik 2000 TL maaş istedi diye işe ihtiyacı yokmuş ki 1500 TL ye tüm gün hizmetçilik ve bakıcılık yapmaya itiraz etmiş diyor. Üstelik talep edilen parada önceki maaşta şuanki asgari ücretin bile altında kalıyor ve bu paraya hem hizmetçilik hem de bebek bakımı bekleniyor. İnsanlar sırf memur olamadı ya da iyi bir eğitim alıp , iş bulamadı diye kimsenin kölesi olmak zorunda değildir. Ayrıca sigorta da işverenin pazarlık yapabileceği, bir konu değil bir zorunluluktur. İş işverenin keyfine bırakılsa devlette dahil hiçbir işveren sigorta yapmaz, herkeste paşa paşa çalışır, zira kendi yerine sigortasız işi kabul edecek biri mutlaka bulunur hele bizim ülkemiz gibi en kalifiye insanların bile işsiz gezdiği şu memlekette.
Canına yandığımın ülkesinde herkes işine geldiği için en ağır adaletsizliği bile savunabiliyor. O yüzden biz ülke olarak bir milim ileri gidemiyoruz. Hasta olmadığı halde çocuğuna bakmak için sahte heyet raporu alıp, bunu da yasak hak diye savunan üniversite mezunlarını bile gördükten sonra çok da birşey beklemiyordum ama artık emin oldum. Biz milletçe adaleti hak eden bir millet değiliz. Zira adaleti sadece işimize geldiğinde istiyoruz.
 
Pardon da gittiğiniz evdekiler çıldırdı mı? 😆

SGK nın sigorta için kestikleri cezalardan haberleri var mı bu vatandaşların?

Hiç uğraşmayın, SGK ya beni sigortasız çalıştırdılar diye gidin. Sigortasız çalışmayı kabul etmek diye bir kavram yok, belirli bir saatin üstünde çalıştırmak her türlü suç, debelenip dursunlar.

Burada yasal olarak tüm güç sizde, şikayet ederseniz ilgilenirler.
 
Sigortasız onlar çalıştırıyor. Sizde sigortasız çalışmayı kabule diyorsunuz.
evet haklısınız diğer meselelerde ama bu sigorta konusu bana saçma geliyor.
Şikayet etmeyi düşünüyorsanız sizde kabul etmemeliydiniz ilk başta. Sigorta konusunda sizde suçlusunuz iş verende

Bakın “sigortasız çalışmayı kabul etmek” diye bir kavram yasada yok.

Bazı şeyleri kabul etseniz de yasa önünde geçerli değildir. Örnek vereyim, “köle olarak satılmayı kabul ettim” deseniz hakimler size güler.

Bir suç işleniyor sadece şikayet edilip edilmeyeceğine ikna etme durumu var. Sigortasını vermediğin kişinin bir de kendi parasını vermemek, engerek dolu çukura adım atmaktan farksız.

Isırılınca ağlanılmayacak.
 
Bir komşumun yatılı kadını 6 yıl çalıştıktan sonra ayrılırken-aralarında ne oldu bilmiyorum- tazminat istemiş, vermezlerse sigortaya şikayet edeceğini söylemiş. 4 yıl kadar önce cezaları 150bin civarıydı, göze alamayıp kadına 20bin lira verip anlaşmışlardı.
Valla ben de olsam şikayet ederim, ama öncesinde sen bir kadına yaz, paramı vermezsen sigortaya şikayet ediyorum son şansın diye, vermezse de yap şikayetini. Kitap paran ne kadar? Ben vereyim kuzum kıyamam.

Bakın diyoruz yasa oturup “6 yıl sigortasız çalışırken niye şikayet etmedin” dememiş, anlaşmasa takır takır para cezası ödeyeceklerdi.

Çalıştırdığınız bir kişi işten ayrılırken her türlü gerginlik olabileceğini hesaplayıp baştan sağlam gitmek lazım. Yok sigorta istemesin vermem vb denildiğinde alınan risk çok büyük. Verdiğiniz para kadar bir de ceza çıkıyor.

Sizin dava vb açmanıza da gerek yok, cezayı hesaplatıp söyleyin bakalım ne yapacaklar.
 
İnsanlar bunu anlamıyor işte. İşverenlerin sigortasız çalıştırmasını kabul etmek sorun değil, sorun iş verenin suç işliyor oluşu. Çalışanların kabul etmeleri önemli değil. Asgari ücretin altında ve sigortasız çalıştıramaz suç.
 
Ben de dahil, bunca uye "sikayeti"maasini alabilmek icin bir koz olarak kullan dedi.

Ama konu sahibi is veren kadinla iletisime bile gecmemis. Maasimi odemezseniz sikayet edecegim dememis ve bugun kadini sikayet edecekmis.
Anlasildi ki konu sahibinin tum derdin para.
Okudu burada anlasmak icin odenen yuksek tutarlari tabi. Yazik...

Önce kadini sikayet ederim diye uyar. Buna ragmen maasini vermez, sikayet edersin sonuna kadar haklisin derim.
Ama uyarmadan direkt gidip sikayet edersen senin iyi niyetinden suphe ederim. Amacinin para kopartmak oldugunu dusunurum.


normalde maaş günüm cumartesi doluyor sokağa çıkma yasağı olduğundan dün vermesi gerekiyordu ancak perşembe akşamı vemreyecegini söyledi bir daha da aramadı ben dün bekledim belki verir diye ama vermedi, ben şuan 2000 istemiyorum ki 1500 istiyorum hakkımı vermediği icin şikayet edeceğim arkadaşlar yoksa beni sigortasız çalıştırdı yok ben ondan para koparayım diye değil, bugun şikayet edeceğim, herkese cok tesekkur ederim.
 
Ben de dahil, bunca uye "sikayeti"maasini alabilmek icin bir koz olarak kullan dedi.

Ama konu sahibi is veren kadinla iletisime bile gecmemis. Maasimi odemezseniz sikayet edecegim dememis ve bugun kadini sikayet edecekmis.
Anlasildi ki konu sahibinin tum derdin para.
Okudu burada anlasmak icin odenen yuksek tutarlari tabi. Yazik...

Önce kadini sikayet ederim diye uyar. Buna ragmen maasini vermez, sikayet edersin sonuna kadar haklisin derim.
Ama uyarmadan direkt gidip sikayet edersen senin iyi niyetinden suphe ederim. Amacinin para kopartmak oldugunu dusunurum.
İyide şikayet ettiğinde zaten anlaşsa da SGK tespiti yaparsa ceza kesiyor. Şikayet ettikten sonra ben anlaştım dediğinde SGK vazgeçmiyor, aksine , sonradan beyan değiştirirsen, direk suç duyurusunu basıyorlar, şikayet eden hakkında.
 
İyide şikayet ettiğinde zaten anlaşsa da SGK tespiti yaparsa ceza kesiyor. Şikayet ettikten sonra ben anlaştım dediğinde SGK vazgeçmiyor, aksine , sonradan beyan değiştirirsen, direk suç duyurusunu basıyorlar, şikayet eden hakkında.
O kadarini bilemem. Anlasmak icin para odediler, sikayet et kat kat fazlasini alirsin tarzi mesajlar yazildi.
Sanirim o mesajlari okuyunca konu sahibinin istahi kabardi.

Cunku tek derdi, iceride kalan maasini almak olan bir insan isi yokusa surmez. Elindeki bu guclu kozu maasini almak icin kullanir.

Ama konu sahibi is veren kadinla iletisime gecip sikayet ederim bile demeden bugun sikayet edecekmis.😏
 
Ben de dahil, bunca uye "sikayeti"maasini alabilmek icin bir koz olarak kullan dedi.

Ama konu sahibi is veren kadinla iletisime bile gecmemis. Maasimi odemezseniz sikayet edecegim dememis ve bugun kadini sikayet edecekmis.
Anlasildi ki konu sahibinin tum derdin para.
Okudu burada anlasmak icin odenen yuksek tutarlari tabi. Yazik...

Önce kadini sikayet ederim diye uyar. Buna ragmen maasini vermez, sikayet edersin sonuna kadar haklisin derim.
Ama uyarmadan direkt gidip sikayet edersen senin iyi niyetinden suphe ederim. Amacinin para kopartmak oldugunu dusunurum.
Bana dediki perşembe günü sana maaş yok nereye gidersen git dedi , senin saygısız olduğunu onceden öğreneydim eve almazdım dedi ( saygısız dediği şey hakkımı savunmam) sonra ben sizden sadaka isteyen yok maaşımı verin dedim görüldü atti sonra bekledim bi gün vermedi, araştırmalarıma gore ev adresi gerekiyormus ben onların acik adresini bilmiyordum eski komşuları bizim arkadaşımızdı onlardan aldim adresi simdi kadının kayınvalidesi beni aradi açamadım olayı güzelce anlattım ama mesajı görmedi gorunce yok veremeyiz falan derse 170 i hemen arayacağım cevap yazmasını bekliyorum, yemin ederim para koparmak gibi düşüncem yok sadece hakkımı vermesini istiyorum kayınvalidesi kibar biriydi, bakalim ne diyecek
 
O kadarini bilemem. Anlasmak icin para odediler, sikayet et kat kat fazlasini alirsin tarzi mesajlar yazildi.
Sanirim o mesajlari okuyunca konu sahibinin istahi kabardi.

Cunku tek derdi, iceride kalan maasini almak olan bir insan isi yokusa surmez. Elindeki bu guclu kozu maasini almak icin kullanir.

Ama konu sahibi is veren kadinla iletisime gecip sikayet ederim bile demeden bugun sikayet edecekmis.😏
, yemin ederim fazla para da gözüm yok ben öyle biri değilim bana hakkımı vermemesi sizce suç değil mi vicdan yapıp vermesi gerekmiyormu bana vermicem paranı nereye gidersen git dedi ben de bekledim belki verir diye vermedi kayınvalidesi aradı duymadım ben ona her seyi anlattım onun cevap yazmasını bekliyorum eğer vermiceklerse arayacağım size isterseniz ss atarim yazmasını ben öyle biri değilim
 
X