• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramın kontrolünü almak istiyor

Ağzım açık okuyorum yorumların çoğunu. Yok senin 1000 lirana mı güvenmiş demeler, anneyi yerden yere vurmalar. Ya herkesin aile yapısını kendiminki gibi biliyorum ya da Allah evladın da hayırlısını versin. Ben mühendisim ve bu noktaya nasıl geldiğimi biliyorum. Ailem sayesinde. Özellikle annem sayesinde. İşe girdikten sonra maaş kartım hep annemde durdu. İstediğinden ya da kontrolü ele almak istediğinden falan değil. Ben verdim. Ben ki kocasına maaş kartını veren kadınları sonuna kadar eleştiren insan. Varım yoğum her şeyim onların. Bu zamana kadar onlar bana baktı. Bu zamandan sonra da ben onlara. Tek dileğim onları iyi yerlerde yedirmek iyi yerlerde giydirmekti. Yırtık ayakkabıdan kasıt nedir bilmiyorum. Yani benim de ayakkabılarımın uçları soyulduğu, spor ayakkabılarımda kenarlardan kopmalar olduğu olur. Tutup da altı delik ayakkabı mı giydirdi bilmiyorum. Ya da evdeki herkesin ayakkabısı gıcır gıcırken konu sahibinin ayakkabısı mı delik sadee bilmiyorum. Ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Paramın kontrolü falan. Bir evin gelirleri ve giderleri olur. O evde kim çalışıyorsa o evin giderlerine katar maaşını. Benim maaşım babamın maaşı falan ayrı gayrı değildi. Ben o evde yaşadığım sürece benim maaşım artı babamın emeklisi bizim aylık gelirimizdi. Ben anlam veremiyorum cidden. Hadi konu sahibi genç, yeni maaş almaya başlamış heyecanlı, bazı yorum yapan arkadaşlar neden bu şekilde yapıyor anlamadım. Allah herkese kendi gibi evlat versin ne diyim.

maaşını hemen bi yere bağla. bankadan otomatik talimat ver bi yerde biriksin. ya da ihtiyacın neyse hemen borca gir.
napıyım anne, elimde avucumda kalmıyor dersin

En kötü ihtimal 500'ünü kendinize ayırırsınız,çok uygun fiyatlara kıyafet vs. bulabilirsiniz,500'ü de eve verirsiniz mutfak masrafı,fatura vs. olur biter
Faturaları ve mutfak alışverişini annenizle birlikte yaparsınız ,kalan parayı da ona verirsiniz artık ,o da eve harcar istediği şekilde, iki tarafında gönlü olur:1:

Herkese merhaba
Bir aydır çalışıyorum bir mağazada 1000 tl maaşım var. İlk maaşımı aldım ama annem her şeyi kontrol altında tutmak isteyen birazda cimri biri. Çalışmazkrn en ufak bir ihtiyacım bile karşılanmazdı harçlık alamazdım. Bu yüzden ve diğer sebeplerden dolayı işe başladım eksiklerim okadar çok ki üç beş ay çalışsam ancak tamamlanır. Ama annem maaşımı istedi benden ihtiyaçlarımın olduğunu kalan kısmını vericeğimi söyledim ama şimdiye kadar nasılsan bundan sonrada öyle olursun dedi bana. Yırtık ayakkabıyla işe gidiyorum kalkmış bana bundan sonra nasılsan öyle olursun diyor. Bu tavrından dolayı bir kuruş bile veresim yok. Nasıl başlarsa öyle gidermiş anneme karşı nasıl bir tavır almalıyım hiçbilmiyorum. Lütfen fikir verin

Anneye bak sen...

Küçüklükten beri üst baş almaz bize alabilicek durumdayız ama yengem falan bazen kendi kıyafetlerinden verir bana varsa yoksa o

Canim bence de biraz hevesini al harca giyin kusan. Tavrini da koy. Sorarsa hevesim vardi harcadim falan de.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Az çok ne kadar aldığım belli olduğu için söyledim. Yaşıtlarım giyiniyor ama ben başkasının eskileri verdiklerini giyiyorum şu yaşımda. Annemin derdi tek para değil. Paramda gözü olduğundan değil ana para harcanmasını hiç istemez kuruş kuruş hesap sorar

Benimki de öyleydi cnm babam alirdi annem razi olmazdi hic. Abartmiyorum 5 kuruş harcamak istemez bi yere ki elinde olduğu halde. Benim yol param yoktu bi kere dersaneye giderken vermemisti mesela. Simdi hic lafini ettirmem hediye ya da evin ihtiyaclarini alirim ama para vermem

Benimki de öyleydi cnm babam bize kiyafet alirdi annem razi olmazdi hic. Abartmiyorum 5 kuruş harcamak istemez bi yere ki elinde olduğu halde. Benim yol param yoktu bi kere dersaneye giderken vermemisti mesela. Simdi hic lafini ettirmem hediye ya da evin ihtiyaclarini alirim ama para vermem

Ağzım açık okuyorum yorumların çoğunu. Yok senin 1000 lirana mı güvenmiş demeler, anneyi yerden yere vurmalar. Ya herkesin aile yapısını kendiminki gibi biliyorum ya da Allah evladın da hayırlısını versin. Ben mühendisim ve bu noktaya nasıl geldiğimi biliyorum. Ailem sayesinde. Özellikle annem sayesinde. İşe girdikten sonra maaş kartım hep annemde durdu. İstediğinden ya da kontrolü ele almak istediğinden falan değil. Ben verdim. Ben ki kocasına maaş kartını veren kadınları sonuna kadar eleştiren insan. Varım yoğum her şeyim onların. Bu zamana kadar onlar bana baktı. Bu zamandan sonra da ben onlara. Tek dileğim onları iyi yerlerde yedirmek iyi yerlerde giydirmekti. Yırtık ayakkabıdan kasıt nedir bilmiyorum. Yani benim de ayakkabılarımın uçları soyulduğu, spor ayakkabılarımda kenarlardan kopmalar olduğu olur. Tutup da altı delik ayakkabı mı giydirdi bilmiyorum. Ya da evdeki herkesin ayakkabısı gıcır gıcırken konu sahibinin ayakkabısı mı delik sadee bilmiyorum. Ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Paramın kontrolü falan. Bir evin gelirleri ve giderleri olur. O evde kim çalışıyorsa o evin giderlerine katar maaşını. Benim maaşım babamın maaşı falan ayrı gayrı değildi. Ben o evde yaşadığım sürece benim maaşım artı babamın emeklisi bizim aylık gelirimizdi. Ben anlam veremiyorum cidden. Hadi konu sahibi genç, yeni maaş almaya başlamış heyecanlı, bazı yorum yapan arkadaşlar neden bu şekilde yapıyor anlamadım. Allah herkese kendi gibi evlat versin ne diyim.

Senin annen fedakarmis. O yüzden boyle düşünüyorsun. Konu sahibini bilmem ama benim annemin bana manevi desteği ilkokulda bitti. Maddi beklenti yoktu zaten çünkü ev hanimi.kiz Kardeşim okula başlayınca gördüm farki. Onu okula götürmeler, yemek hazirlamalar vs. Daha da cirkin ayrimlar var. Bana bi kere kahvalti hazirlamadi en son ilkokul 3 te belki. Üni de simdi kardeşim hala boyle. Biz öğrenciyken bile elimdeki harcligi harcatmaya calisirdi eve ya da kendine. Benden ayni şeyi babam istesin, zor durumda olsun ben de düşünmeden kartimi cikarir veririm. Ama annem için yapmam.

Son düzenleme:

Kendini yorumunuzda istediginizi soylersiniz de, baskasini yorumu uzerinden polemik yapmak niye.... Tabii ki su elektrik odenemiyor, sofarya yemek gelmiyorsa ailesine gerekirse tum maasinida verir arkadas. Ama biz ailemizden, sen napican parayi, olmasa da bir sekilde yasayiorsun zaten gibi bir uslub gormedik. Ilk maasina atlayip hepsini ben kullanicagim seklinde bir tavrin, tarlada calissin diye cocuk dogurmaktan bir farki yok.
Aklinizca beddua ettiniz galiba herkese kendi gibi evlat versin diye. Insallah kendi ailemden gordugum gibi bir aile kurarim.
.

Kendini yorumunuzda istediginizi soylersiniz de, baskasini yorumu uzerinden polemik yapmak niye.... Tabii ki su elektrik odenemiyor, sofarya yemek gelmiyorsa ailesine gerekirse tum maasinida verir arkadas. Ama biz ailemizden, sen napican parayi, olmasa da bir sekilde yasayiorsun zaten gibi bir uslub gormedik. Ilk maasina atlayip hepsini ben kullanicagim seklinde bir tavrin, tarlada calissin diye cocuk dogurmaktan bir farki yok.
Aklinizca beddua ettiniz galiba herkese kendi gibi evlat versin diye. Insallah kendi ailemden gordugum gibi bir aile kurarim.
.

Beddua degil. Benim sik kullandigim bir cumledir. Beddua olarak da algilanabilir dua olarak da. Bu olaya ve kendinize bakis aciniza gore degisir. Kendimizden emin oldugumuz surece amin demek soylenecek tek seydir.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Verme arkadaşım. Bu zamana kadar nasıl yaşadıysan aynı şekilde devam edeceksin

madem ne diye çalışıyorsun? Git otur evinde en azından yorulmazsın bütün gün.

Dedikodumu yaptığınız konudan beni araştırıp buraya geldiniz sanırım. Gerçekten komik :)

ben kimsenin dedikodusunu yapmadım herşeyi yazdım buraya ve görünüyor herkes tarafından
dedikodunuzu yapmak için özelden yazardım
ama sizi araştırdım evet eski konularınıza baktım insanlara verdiğiniz acımasız cevaplara baktım
o yüzden size değil annenize acıyorum dedim alın işte yüzünüze söylüyorum
HAYIRSIZ olan sizsiniz bunu söylemek için sizi tanımam gerekmiyor
eski konularına bakmam yeterli :34:

Güzelim,her ne yaparsan yap karşındakinin annen olduğunu unutma.Burda çok çeşitli yorumlar olur,sinirle konuşanların gazına gelip kadını kırma.İnsanların hataları olabilir elbette.Ama bunları yapan anne ya da babaysa herkese davrandığımız gibi davranamıyoruz maalesef.

Kesinlikle katılıyorum. Hatta şunu eklemek istiyorum; annen anlamamakta direnirse, ağlayarak anlatmaya çalış. Buna dayanamaz. Aklınca ekonomi ve birikim yapmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Yokluktan gelmiş belli... Kıyamam ona...

Kız yeni işe girmiş. Hevesini alsa, en azından bir iki ay çalışıp kazandığı parasını dilediği gibi harcasa ne olur?

Annesinin yaptığı doğru değil. Bir süre serbest bırakırsın, baktın paralar sağa sola saçılıyor, kızının emeği boşa gitmesin diye alır karşına güzel güzel konuşursun.

Ben annenin tutumundan hiç hoşlanmadım.

Ayrıca ebeveynlik bir şirket değildir. Ebeveynler çocuklarına bakmak zorundadırlar. Bu bir lütuf değil yani. Aynı şekilde evlatlarda anne ve babalarına karşı birtakım vazifelerini yerine getirmekle yükümlüdürler.

Annenin tutumu çok yanlış. Genç insan var karşında ya, bırak nefes alsın biraz...

Son düzenleme:
Beddua degil. Benim sik kullandigim bir cumledir. Beddua olarak da algilanabilir dua olarak da. Bu olaya ve kendinize bakis aciniza gore degisir. Kendimizden emin oldugumuz surece amin demek soylenecek tek seydir.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Neyi, niye yazdiginiz cok belli, hizinizi alamamissiniz sinirden. Halkisiniz ben sizin kadar kendimden emin degilim.
Neyse, uzatmayacgim, Rabbim herkesin gonlunu bilir.
.

Neyi, niye yazdiginiz cok belli, hizinizi alamamissiniz sinirden. Halkisiniz ben sizin kadar kendimden emin degilim.
Neyse, uzatmayacgim, Rabbim herkesin gonlunu bilir.
.

Teşekkür ederim evet Rabbim herkesin gönlünü bilir. Allah da herkesin gönlüne göre versin cümlesi de annemin kullandığı güzel bir cümledir. Umarım bunu da beddua olarak algılamazsınız.

Bu kısmı da konuya genel yazıyordum. İki mesaj olmasın.
Konu sahibi durumumuz şu an iyi değil demiş ama kimse dikkat etmemiş sanırım. Konu sahibi çalışmadan aile geliri asgari ücret gibi bir şeyse 1000 liranın önemini anlıyabiliyor muyuz acaba? O evde kıt kanaat geçinirken konu sahibinin maaşının da hane gelirine katılmasından daha doğal ne olabilir. Bir çocuk genellikle idareyi bilmez. O yüzden anne olaya müdahale edebilir. Konu sahibi bir kaç ay kendim harcamak istiyorum diyor. hadi 3 ay olsun. 3000 liralık ne ihtiyacı olabilir ailesi durumları kötü yaşarken? Tam şimdi çarşıya çıkalım bir spor bir günlük ayakkabı, 5-6 t-shirt iki pantolon iki etek alınsa ne kadar tutar? Spor ayakkabı adidas, günlük ayakkabı hotiç olmasın bir zahmet. Benim kastettiğim budur. Bu durumda anneye cimri demek bana acımasız geliyor. Allah kimseyi evlatlarının maaşına mecbur bırakmasın ama herkes o kadar şanslı olamayabiliyor.

Kız yeni işe girmiş. Hevesini alsa, en azından bir iki ay çalışıp kazandığı parasını dilediği gibi harcasa ne olur?

Annesinin yaptığı doğru değil. Bir süre serbest bırakırsın, baktın paralar sağa sola saçılıyor, kızının emeği boşa gitmesin diye alır karşına güzel güzel konuşursun.

Ben annenin tutumundan hiç hoşlanmadım.

Ayrıca ebeveynlik bir şirket değildir. Ebeveynler çocuklarına bakmak zorundadırlar. Bu bir lütuf değil yani. Aynı şekilde evlatlarda anne ve babalarına karşı birtakım vazifelerini yerine getirmekle yükümlüdürler.

Annenin tutumu çok yanlış. Genç insan var karşında ya, bırak nefes alsın biraz...

Cok guzel ozetlemissiniz. Katiliyorum, once ben ona bakacagim, sonra o bana bakacak seklinde ince hesaplarla cocuk dunyaya getirmek, aile kurmakdansa, bencilce kendi gelecegimize yatirim yapmaktir.
.

seni evden kovan anne var ortada, bir kısmını ver hepsını sakın ama sakın verme
kendını duşunmen sart

Herkese merhaba
Bir aydır çalışıyorum bir mağazada 1000 tl maaşım var. İlk maaşımı aldım ama annem her şeyi kontrol altında tutmak isteyen birazda cimri biri. Çalışmazkrn en ufak bir ihtiyacım bile karşılanmazdı harçlık alamazdım. Bu yüzden ve diğer sebeplerden dolayı işe başladım eksiklerim okadar çok ki üç beş ay çalışsam ancak tamamlanır. Ama annem maaşımı istedi benden ihtiyaçlarımın olduğunu kalan kısmını vericeğimi söyledim ama şimdiye kadar nasılsan bundan sonrada öyle olursun dedi bana. Yırtık ayakkabıyla işe gidiyorum kalkmış bana bundan sonra nasılsan öyle olursun diyor. Bu tavrından dolayı bir kuruş bile veresim yok. Nasıl başlarsa öyle gidermiş anneme karşı nasıl bir tavır almalıyım hiçbilmiyorum. Lütfen fikir verin

Haır verme...Sen çalışıyorsun...O değil..Bir kısmını eve yardım olarak ayır ama...İhtiyaçlarını abartmadan tamamla..Sonra bir kenara ayır çeyizin için,bankaya Euro hesabı olarak yatır....Kontrolü sende olsun..

Onlara ayıracağın onların maddiyatıyla doğru orantılı olsun..Maddiyatları kötüyse daha çok ver..

Mesela benim birlikte yaşadığımız ablam çok açıkgözdür ondan dolayı öyle yazdım..İlk işe başladığımda o da öyle bir istekte bulunmuştu..

Back
X