Paranın bereketli olmasi icin

yorumunuza katılıyorum malı bereketlendirir.. fazla fazla olanı değil hemde işin özü az sadak çok belayı def eder malı bereketlendirir..

vakıa suresi maddi manevi bolluk verir.. faziletlerini internette araştırablirsiniz..

birde özellikle ekmek israf ediyor musunuz?

bayat ekmekleri çöpe atmayın kurumuş ekmekleri ıslatıp kuşlara verebilirsiniz.. ya da kurutup rondodan geçirip buzluğa koyup köfte yapmak için kullanabilirsiniz..

sebze meyve ekmek vb. gıdaların israf olup olmadığına dikkat edin büyükler israf olursa bereket kalmaz der..

bildiklerim bu kadar inşallah faydası olur..
Asla ekmek atmam. Kapı önündeki demirlere bagliyorum apartman görevlisi köye gönderiyor. Ekmek atmak çok günah.
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama yine Allah affetsin bilmeden yaptiklarimizi. Vakıa sûresini türkçe okuyabiliyor muyuz ?
Bu gözler copteki yemek atıklarının üstüne bebek bezi atan da gördü , en çokta bundan korkuyorum...

Ayni bizi anlatmissin insana harcamiyor gibi geliyor ama harciyorsun mesala esinle bir yere otursaniz en az 30 lira gidiyor.Markete girdiginde sadece ekmek mi aliyorsun mesala yanina mutlaka bir sey pazarda luks sayilabilcek seyler aliyor musun?Mesela muz kestane 5 liralik meyveler terayagi...Ben cok kafa yordum canim sonuc bu cikti.Utanmadim o gecinenlere sordum pazarda 20 30 lira harciyorlar.Evde yiyorlar disari cikmiyorlar ivir zivir almiyorlar vs

3250 kadar alıyoruz 1000 borç ödüyoruz ev kendimizin para da biriktiriyoruz 1000 tl her ay düzenli olarak çok şükür.. Rabbim herkese nasip etsin hayırlısından daha da arttırsın kazanclarımızı.. gelirinizin giderinizin listesini tutun fisleri saklayın aylık harcamalarda faturaların ödemesini pazar paranızı vs ayırın. geri kalanı bir hesaba atın sizde yokmuş gibi olsun. giyim ve market alışverişini kredi kartınız varsa aylık aşmadan ordan alırsınız zaten her ay da kıyafet alacak halimiz yok tabiki çocuk yoksa yeter diye düşünüyorum. Belirli bir miktar belirleyin ve mecbur kalmadıkça ondan fazlasını harcamayın.

Konu çok güzel, takipteyim.

Ben de her erzağı doldururken Ya Rezzak çekiyorum.

Besmelesiz yemek yapmamaya çalışıyorum.

Ekmek hiç ziyan olmaz, sağolsun eşim yer, bitirir.Nadiren artmışsa rondoda çekip galeta unu yapıyorum.

Hergün düzenli, taze, iki çeşit yemek yapıyorum.Biri genelde çorba.Hem yeterli ve dengeli besleniyoruz hem usanmıyoruz Allah günah yazmasın.

Back
X