Paranın p sini duymak istemiyorum

önceki konunuzda yazmistim size , sizden daha kötü durumdayiz bu birde yurt disinda . Elden olan borclular sikistiriyor. Cok Zor Allah bizlere Sabir versin birbirinize Destek olun sürekli. Evde kesinlikle konuyu acmiyoruz bile artik. Kira ödüycek halde deyiliz ki ben iflas olarak gösterttim daha bi cok rezillikler yasandi tabi.

Kesin dönüs düsünüyoruz

Hakkimizda hayirlisi

Eşiniz işe girene kadar ev işlerini yapsın bir zahmet. Eve geldiğinizde dinlenin. Para konusu eşiniz iş buluna kadar zorlayacak sizi ama en azından ev işlerini yemeği o yapsın akşama kadar yatmasın. Bu kadının görevi değil, evde oturanın görevidir

Ev işlerini eşiniz neden yapmıyor ,size yazik değil mi ?

Ev işleri şuan onda zaten ama ne kadar benim gibi yapabilir ki?

önceki konunuzda yazmistim size , sizden daha kötü durumdayiz bu birde yurt disinda . Elden olan borclular sikistiriyor. Cok Zor Allah bizlere Sabir versin birbirinize Destek olun sürekli. Evde kesinlikle konuyu acmiyoruz bile artik. Kira ödüycek halde deyiliz ki ben iflas olarak gösterttim daha bi cok rezillikler yasandi tabi.

Kesin dönüs düsünüyoruz

Hakkimizda hayirlisi

Allah yardımcınız olsun sizinde

Anladığım kadarıyla mükemmelliyetçi bir kişiliğiniz var sizi asıl yoran bu. Kendim de öyleyim oradan biliyorum. Kaldı ki benim eşim memur, kendim öğrenciyim henüz. Ev kira, yeni 1 yıllık evliyiz kredi ödüyoruz. Kpssye hazırlanıyorum, sınav stresi, maddi sıkıntılar, dersler, sınavlar. Hayat her şekilde yoruyor.

Gelecek güzel günleri düşünün. Eşiniz ömrü boyunca işsiz kalacak değil ya. Ben de başlarda diyordum ev işini ne kadar yapabilir ki diye, hep kendimi yordum. Aman o çalışıyor ben sabahları evdeyim sıcak yemek yesin diye yemekleri geceden yaptım, temizliği hafta içi sabahtan boş olduğum bir iki saatte halletmeye çalıştım, oradan okula, oradan tekrar eve, yemek ye ders çalış ertesi gün yine aynı. Ağlaya ağlaya ders çalıştım, ağlaya ağlaya temizlik yaptım. Baktım ki bu benim mükemmelliyetçiliğimden, her şeyin iyi olmasını istediğimden kaynaklanıyor, saldım hepsini.

Şimdi eşim yapıyor yemekleri geceleri ben ders çalışıyorum, temizliği haftasonu birlikte yapıyoruz. Maddi sıkıntıları “geçecek hele bi şu kredi bitsin, hele bi ben atanayım” şeklinde geçirmeye çalışıyoruz. İnanın psikoloji çok önemli. Birbirinizi telkin edin, sen hele bi iş bul geçecek, çok şükür benim işim var, bu günleri de atlatacağız diyerek olumlu düşünmeye çalışın. İnanın evlenirken her şeyi kendimiz yaptık, bir arkadaşımız da bizimle aynı zamanlarda evlendi tüm masrafları aileleri karşıladı sürekli geziyorlar. İnsanın tabi ki morali bozuluyor böyle durumlarda. Dünya zaten adaletsiz bir yer, bunu düşünerek yaşamaya çalışırsak zaten hiçbirimiz nefes alamayız.

“Neden benim başıma geldi” diye düşünmeyin. Değiştirebileceğiniz bir şey değil, olmuş bitmiş. Geçmişe takılmayın, olumlu düşünün. Kredi bittiğinde zaten rahatlayacaksınız. Her ay ödediğiniz krediye “bu ay da ödedim kahretsin” demek yerine “çok şükür bu ay da ödeyebildik bir ay daha azaldı” diye düşünün. Ölümden başka her şeyin çaresi var.

Anladığım kadarıyla mükemmelliyetçi bir kişiliğiniz var sizi asıl yoran bu. Kendim de öyleyim oradan biliyorum. Kaldı ki benim eşim memur, kendim öğrenciyim henüz. Ev kira, yeni 1 yıllık evliyiz kredi ödüyoruz. Kpssye hazırlanıyorum, sınav stresi, maddi sıkıntılar, dersler, sınavlar. Hayat her şekilde yoruyor.

Gelecek güzel günleri düşünün. Eşiniz ömrü boyunca işsiz kalacak değil ya. Ben de başlarda diyordum ev işini ne kadar yapabilir ki diye, hep kendimi yordum. Aman o çalışıyor ben sabahları evdeyim sıcak yemek yesin diye yemekleri geceden yaptım, temizliği hafta içi sabahtan boş olduğum bir iki saatte halletmeye çalıştım, oradan okula, oradan tekrar eve, yemek ye ders çalış ertesi gün yine aynı. Ağlaya ağlaya ders çalıştım, ağlaya ağlaya temizlik yaptım. Baktım ki bu benim mükemmelliyetçiliğimden, her şeyin iyi olmasını istediğimden kaynaklanıyor, saldım hepsini.

Şimdi eşim yapıyor yemekleri geceleri ben ders çalışıyorum, temizliği haftasonu birlikte yapıyoruz. Maddi sıkıntıları “geçecek hele bi şu kredi bitsin, hele bi ben atanayım” şeklinde geçirmeye çalışıyoruz. İnanın psikoloji çok önemli. Birbirinizi telkin edin, sen hele bi iş bul geçecek, çok şükür benim işim var, bu günleri de atlatacağız diyerek olumlu düşünmeye çalışın. İnanın evlenirken her şeyi kendimiz yaptık, bir arkadaşımız da bizimle aynı zamanlarda evlendi tüm masrafları aileleri karşıladı sürekli geziyorlar. İnsanın tabi ki morali bozuluyor böyle durumlarda. Dünya zaten adaletsiz bir yer, bunu düşünerek yaşamaya çalışırsak zaten hiçbirimiz nefes alamayız.

“Neden benim başıma geldi” diye düşünmeyin. Değiştirebileceğiniz bir şey değil, olmuş bitmiş. Geçmişe takılmayın, olumlu düşünün. Kredi bittiğinde zaten rahatlayacaksınız. Her ay ödediğiniz krediye “bu ay da ödedim kahretsin” demek yerine “çok şükür bu ay da ödeyebildik bir ay daha azaldı” diye düşünün. Ölümden başka her şeyin çaresi var.

Ev işini çok dert etmiyorum açıkcası çünkü evlenince her gün yemek yapıp, her hafta sonu temizlik yaptım.
Baktım ev yine aynı saldım.
Kirlenince temizliyorum, düzenli tutuyorum yetiyor.
Yemek sorunu her gün var tabi ki ama oda bu aralar eşimin kontrolü altında.
Benim üzüldüğüm nokta da o; bakıyorum millet okulu bitirince pat evleniyor, her şeyi aileleri yapıyor, ev alınıyor vs.
Bizde eşimle her şeyi kendimiz yaptık, benim evimde ailemin 1 liralık eşyası yoktur.
Gel gör ki ne değer bilindi ne de başka bir şey.
Bunlar her şeyi yapabiliyorlar diye her şeyi üstümüze attılar.
En güzel günler de millet gezerken biz hep evde kaldık, borç ödeyelim diye.
Şuan eşimin işsiz olmasından gocunmuyorum.
Ben ona her türlü desteğim zaten, o biraz fazla bunaldı ve biz ev almayı düşünüyorduk, ev işi ertelendi.
O ertelenince çocuk işi :)
Ama inan savaşmıyorum artık çünkü sağlığımdan oluyorum.
Saldım hayatı yaşamaya çalışıyorum.
Beni anladığın ve güzel yorumun için teşekkür ederim :) :KK200:

Sevgili Kadınlar, hepinize sevgiler..

Bir önceki konumu bilenlar vardır aranızda, arabamı sattım tam her şey yoluna girecek derken; bu sefer dertler koşarak üzerime gelmeye başladılar.
Evlendikten sonra hızla borç batağına girmiştik. Tam yoluna giriyor, arabayı sattık derken; bu sefer eşime iş yerinden çıkış verildi.
Delireceğim artık!
Ödediğim maaşımın yarısından fazla bir kredimiz, benim hali hazırda kyk borcum, kart borçları, evimizin kirası, mutfak, boğaz, fatura derken artık nefesim daralıyor..
Arabanın parasını soracak olanlara toplu cevabım; altına yatıralım yatırım olsun dedik ama oda gramı yüksekten alınca askıda kaldı. Yani ondan da avcumuzu yaladık.. Bozarsam şu zor durumumda 2.000 tl gibi bir zararım var.
O kadar zor durumdayım ki maddi ve manevi olarak; nefes alamıyorum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor, eşime her türlü destek olmak zorundayım. Ona destek olmaktan gocunmuyorum asla! İş, ev, yemek, temizlik, bulaşık derken; kendime, aynaya bile bakasım gelmiyor. Kendime küstüm!
Bu arada mesleğimle ilgili girmem gereken bir sınav var, çok yakın tarihli ama gelin görünki ne bedenen ne de ruhen çalışabiliyorum.
Çok yorgunum, işe gidesim gelmiyor. Tatil yapmak istiyorum ama yok. Ben her yükü çekerken, yüklerin altında eziliyorum. Çok yorgunum çok.
rabbim sizinden hepimizinde yardımcısı olsun bende maddi bi cikmazdayim ama pes etmedim internette kullanmadım şeyleri satıyorum şimdiden allaha şükür fatura paralarını çıkardım. Damlaya damlaya göl olur deneyin isterseniz

rabbim sizinden hepimizinde yardımcısı olsun bende maddi bi cikmazdayim ama pes etmedim internette kullanmadım şeyleri satıyorum şimdiden allaha şükür fatura paralarını çıkardım. Damlaya damlaya göl olur deneyin isterseniz

Gelinliğimi, nişanlığımı satmak istedim; satamadım bir türlü.
Hayat çok zor nasıl geçineceğiz, ilerisini düşünmek bile istemiyorum.

Gelinliğimi, nişanlığımı satmak istedim; satamadım bir türlü.
Hayat çok zor nasıl geçineceğiz, ilerisini düşünmek bile istemiyorum.

Rabbim büyük sizde bizde hayırlısıyla bugünleri arkamızda bırakacağız umudum var benim 🙏 ev esya mesela biblo vazo ,ayakkabi oyuncak cocuk kiyafeti vs deneyin.

Rabbim büyük sizde bizde hayırlısıyla bugünleri arkamızda bırakacağız umudum var benim 🙏 ev esya mesela biblo vazo ,ayakkabi oyuncak cocuk kiyafeti vs deneyin.

İnşallah herkes borçlarından kurtulsun.
Uzun zamandır borç içindeyim bende ne kadar zor olduğunu bilirim.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, bu ekonomi de yaşamak cidden çok zor. :(

Valla bizde ayni durumdayiz ev kira esimin kredi borclari vs var en son toplu kredi cekti kapadi borclarini simdi heray onu odicez bende calismiyorum yasadigimz yer kucuk is olanaklari az hele busene babami kaybettik maasi anneme kaldi o brz bana yardimci oluyo kartimi falan yatiriyo bisekilde surup gidiyo allah yardimciniz olsun bu zamanda cok zor..

İnşallah herkes borçlarından kurtulsun.
Uzun zamandır borç içindeyim bende ne kadar zor olduğunu bilirim.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, bu ekonomi de yaşamak cidden çok zor. :KK43:
Amin insaallah hayırlısıyla benim sizin hepimizin şans talih rizk kapıları hemen açılsın 🙏

Valla bizde ayni durumdayiz ev kira esimin kredi borclari vs var en son toplu kredi cekti kapadi borclarini simdi heray onu odicez bende calismiyorum yasadigimz yer kucuk is olanaklari az hele busene babami kaybettik maasi anneme kaldi o brz bana yardimci oluyo kartimi falan yatiriyo bisekilde surup gidiyo allah yardimciniz olsun bu zamanda cok zor..

Öyle canım herkesin geçim derdi var.
Kiminle konuşsam aynı dertten yakınıyor.
2 kişi çalışırken zor geçiniyorduk, şimdi tepetaklak geldik :(

Eşiniz muhtemelen kendi istifa etmiş gibi görünmüştür size karşılıklı densede çünkü şirketlerin prestij durumunu düşüren bir durum kendilerinin işçi çıkarması.Sanırım eşi işten çıkarılan tek bir kişi olmamış burada olsa az çok bilirlerdi bu durumu benim eşimde aynı şekilde işten çıkarıldı daha doğrusu çıkması için uğraşıldı oda ayrıldı istifa etmiş gibi görüldü anlaşıldı.Üç maaş+izin günlerinin parasını verdiler sadece bu imzaladığı belge sebebiyle işsizlik maaşıda alamadı yaklaşık dört ay işsiz kaldı o parayla idare ettik...

Eşiniz muhtemelen kendi istifa etmiş gibi görünmüştür size karşılıklı densede çünkü şirketlerin prestij durumunu düşüren bir durum kendilerinin işçi çıkarması.Sanırım eşi işten çıkarılan tek bir kişi olmamış burada olsa az çok bilirlerdi bu durumu benim eşimde aynı şekilde işten çıkarıldı daha doğrusu çıkması için uğraşıldı oda ayrıldı istifa etmiş gibi görüldü anlaşıldı.Üç maaş+izin günlerinin parasını verdiler sadece bu imzaladığı belge sebebiyle işsizlik maaşıda alamadı yaklaşık dört ay işsiz kaldı o parayla idare ettik...

İstifa değil karşılıklı fesih yoluyla çıktı.
Büyük bir şirket olduğu için dediğiniz gibi olabilir.
Bir çok kişiyle yolları ayrıldı.
Şuan 1 ayı dolmak üzere en yakın zaman da iş bulması lazım :(

Back
X