parasal hesaplar

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
173
Isın ıcınde para olan bı mevzu ve aklım karışık..

Ortak arkadaşımla ;Hep beraber dışarı cıktıgımız bı gecede eglendık.Sozlumde vardı.Birseyler ıctık.Gıttık başka mekana gectık.Karaoke yaptık.Cok eglendık.Taksımde olay var dıye kız arkadaşlarım kalkmak ıstedı.Aynı semtte oturuyoruz.Beraber donelım dedık.Sozlum bıze eslık edecek sandım..Gelmeyecegını soyledı.Hesabı nasıl odeyeceklerını sordum.Sozlume para bıraktıklarını soyledıler.20tl gıbı bı ucret olduğundan sen ode ben sana sonra verırım deyıp Bende arkadaşlarımla çıktım.Eve geldıgımde aldığım mesajlar;

Sözlüm * Sen ödeme yaptın mı?
Ben -Yapmadım,Sordum sana ben hallederim Dedın.Ben sana oderım.Ok.
* Ne yedın ne ıctın soylemıs gıbı gıdıyorsun Efftelya!
-Herkes gıbı, 20tl hesabına hemen gonderıyorum.Kızmana gerek yok
*Ok hesabıma göndermene gerek yok
-Haftasonu tatılı eft yapamadım.Pazartesı gonderırım.
*Canım sen benı neden dinlemiyorsun Gonder demedım kı! Ask olsun Hesabımı bilmeliyim diye.

Tabı ben sınırlendım.Cevap vermedim.

Dun gorustuk tabı Telefonla..Bu konuları açmadık.Aksam dun sen benı cok uzdun yazdı.Konu aklıma gelmedı.Sordum uyudu sanırım.Sabahkı mesajlaşmalarımız..

Sözlüm* Yok be ondan degıl,Beraber kalkardık ve gıderken hıcbırsey soylemedın Ikı mohıto ıcmıssın.

-Ben kızlara senın ıcın bızımle gelır bızı yalnız bırakmaz dedım.Sanada çıkalım dedım.Gelmeyecegını soyledın.Ben bı tane tam ıcmedım,Onun parasınıda bugun gonderecegım.

*80 TL cıktı cebımden , Giren şemsiye açılmaz.Kurcalamanında bı anlamı yok.Para gondermemenı ben soylemıstım.Benı dınlemelısın.

-Tabirler hiç hoş değil..40TL ödeme yaptım.Bunun ıcınde bana sınırlenmıs olmanı anlayamıyorum.

* Davranısın hıc hos degıl Ben senden para ıstemedım.Neden soruyorsun Belırtıyorum.Bana para gönderme.Bilgi vermeden ıs yapmamanı rıca edıyorum..

-Karsında Kız arkadasın var,Tabırlerının benı rahatsız edecegını düşünmen gerek.Para hesabı yapmak ayrı bıseydır.Lütfen bundan sonra benım ıcın 5 kuruş harcama.Semsıyeyle uğraşmazsın.

*Uzerıne neden alındın kı yazmış..

Konuyu karışık anlatmamak ıcın tum detayıyla mesajları yazdım.Bir bakarsanız Sevınırım.Ben para mevzusunda hassassım.Ondan buyutuyor Olabılır mıyım acaba?

Hiç hoş bir davranış değil bence de kırılmakta haklısınız.
Kimin ne kadar para harcadığı harcamadığı önemli değildir ama insan böyle bir şeyi konu bile etmemeli bence.
Bu rahatsızlığınızı belirtmelisiniz bence.

Muhabbetler sözlü değilde sevgili gibi. Daha çok yeni tanışan bir çift gibi hatta. Söz dediğiniz aileler arasında bildiğimiz söz mü ?

En başta mekandan seninle birlikte çıkmaması hata, insan kız arkadaşını gece vakti yalnız göndermez yanında kim olursa olsun

Para konusunda zaten çok yakışıksız bir muhabbet, şemsiye falan ....

Rahatsızlığını düzgün bir dille anlatmalısın bence, yazışmadan konuşarak

Tam soz sayılmaz, Istenmeye gelinecek.Aileler tanışıyor..İlişkimizin boyutu anlaşılsın Dıye oyle yazma geregı hıssettım.Arkadaslarımda kendı hesabını bılırler.. Ben böyle bı tavır sergıleyınce nıye ustune alındın dıye soruyor bana..Ozur dılıyor. Önceden hıc böyle bı sıkıntımız olmazdı.Utandım, sankı cüzdanından gecınmeye çalışıyorum.Ucun besın hesabını yapmamki..Benden ıstesın vereyim.Soylemedım dıye uzulup, sınırlenmeye gerek yok ki... Hele ne yedın ıctın hesap vermeden gıdıyorsun dıye azarlamaya..

Ben cok hassas olduğum ıcın abarttığımı düşünüyordum.Sizlerın gözünden bakmaya ıhtıyacım vardı.Tesekkur ederım yorumlarınız ıcın..

Tepkileriniz abartılı değil haklı sebepten oyüzden kötü hissetmeyin kendinizi.
Ama eğer daha önce bu tarz bir davranışta bulunmadıysa belkide farklı bir sebebi vardır mesajla ifade edememiş kendisini yanlış anlaşılmış olabilir. Karşılıklı konuşun bence.

Sonuna kadar haklısın. Burnu sürtene kadar kuruş kuruş hesap yap öde. Dur bunu ben ısmarlıyım sonra bir ton laf işitiyoruz de laf çarptır bence.
Bir de hayatta en sinir olduğum insan tipi ne dediği ne anlatmak istediği belli olmayan ağzında geveleyen insandır. O kadar mesaj atılmış ne demek istediği hala belli değil. Ben şahsen sinirden delirirdim. 6 yaşında çocuk musun ne demek istediğini adam gibi anlatsana diye.

malesef ki erkek arkadaşın 2 kuruşun hesabını yapıyor,
daha önce de buna benzer şeyler yaşadın mı?
aslında bundan çok daha önemlisi de o saatte seninle birlikte gelmemesi,
tek başına mı kaldı mekanda? gelmemesinin sebebi neymiş?
bence aileleri tanıştırmakla hata etmişsin, bu mesajlar bana hiç sevgi, aşk varmış gibi gelmedi aranızda..

Konusmaya çalışıyorum, Boyle hesap yapılmaz dıye Soylemen gerekıyordu dıye hala açıklama yapmaya çalışıyor.

küçük hesaplar peşinde koşan erkeklerden uzak durmak gerek.

Kendımden ıgrendım.Sankı orda yedıgımın ıctıgımın hesabını yıkmak ıster gıbı..

Ya ben bunu nasıl unuturum Bilmiyorum..

20 tl nin de hesabını yapacaksa hiç evlenmeye kalkışmasın! Ben olsam bi daha onunla dışarı çıkmazdım, hem eve yalnız gönderiyor hem de hesap ödemeye gocunuyor. Neden çıkmıyorsun benimle derse şemsiye girmesin diye dersin.

Önce bir eveleyip geveleme nedir derdin diye sor? Arkadaşlarım mı para bırakmadı. Bıraktıkları paradan mı daha fazla içmişler. Maddi bir sıkıntın mı var ki sürekliliği olmayan bir konuda dırdır edip duruyorsun. Hepi topu 40 lirayı şemsiye olarak algılılıyorsa arkadaş ilerde kuaforde ağda masrafı diye verdiğin paraya, canının mevsimi dışında çok çektiği bir meyveye, sevgililer gününde 20 güle vereceği 100 liraya her şeye laf edebilir.
Sen unutup unutamayacağından önce bir derdini kesin anla bence. O da anlatmayı becerebilirse.

Tam anlayamadım, ama anladığım kadarıyla erkek arkadaşınız olaya maddi açıdan yaklaşmamış.
Ne içtiniz, sizin için ne ödenecek onu öğrenmeye çalışmış.
Siz olayı maddi yöne çekmişsiniz gibi geldi bana.
Yalnız o saatte sizinle gelmemesi bana çok garip geldi...

Aranızda büyük bir iletişimsizlik var, bunu aşmadan ciddi adımlar atmayın.
En çok iletişim problemi nişanlıyken çıkıyor çünkü.

bu kadar çok para kelimesinin geçmesi bile çirkin.
böyle bir adamla dünya yakışıklısı olsa yol yakınken yolumu ayırırdım
ufak tefek hesaplar peşinde. bariz pinti sadece şimdi daha ılımlı yaklaşıyor
evlendikten sonra boyutu artacaktır emin ol

çok irite oldum okurken ne biçim adammış küçük hesaplar içinde dolaşan bir adam...okurken içim bunaldı...bilmiyorum belkide çok zor durumdadır yada ödemeleri vardır...

Benim için en önemli şeydir şu mevzu ya. Ve bu tipler özellikle grupla bir şey yapılacağı zaman kendini belli eder. Başbaşayken hesap ödetmez grup içine girince yok elini cebe geç atmalar yok hesap yapmalar yok bana ne kadar düşüyo senin 10 lira kaldı bilmem ne. Böyle erkekten tiksiniyorum yeminle ya.

Ufak hesaplarda boğulmuş detaycı birisi sanıyorum sözlünüz/sevgiliniz vs.. Şimdiden bu hesaplara düşüyorsa, geleceğini düşünemiyorum... Bence ilişkinizi gözden geçirin derim.

Sözlü değil de arkadaş gibisiniz
Sen çık ben gelmeyecem
Şişt sen ne içmiştin vs.

( Bende hesabın tek tarafa ödetilmesinden hoşlanmam ama nadir olan bi durum ve 20 liralık bişeyse çok ayıp etmiş lafını etmekle )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…