parası kendisinin olsun, ben huzur istiyorum

yuhh gerçekten psikolojik sorunları var sanırım
aklıma para yakarak ısınan insanlar geldi bir ankardeş payındaki hilminin dişi versiyonuymuş
herkesi satın alabileceğini sanıyor

Ben mesuliyet kabul edemem deyin. O çocuğa birşey olsa size bin laf gelecek.
Kabul etmeyin açıkca

Insan sinir okuyor demi hizmetciymissin gibi davranior. Babaannem yapar böyle ayar olurum. Baska zaman bi iyiligini gormezsin bigün gelir 20lira verir al al harclik yap der. Sonra bütün gun ay mutfaginda bi kirlendi biri gelsede temizleseee der durur. Ya tamm ben gelim temizlim dersin demezsen en sonunda e gelde bi temizle der. Sonrada he iste mitfagimi temizlediler bende harclik verdm der. Hizmetci gibi valla bare gündelik alsam en azindan daha cok kazanirim ahahahha:-D

Parasini al istediginide yapma yardım ediyorum onlar biseyimi yapmiyolar derse istedik mi senden bisey vermiyeydin de gul suratina birak sinirden kudursun...

Sende parayi çantada koyduğu zaman çıkar evine koy deki istemiyorum

Parayı versem de eninde sonunda bizi buluyor parası öyle yada böyle, bir bakıyorum çocuğun yastığının altında filan mesela. Eşim dünden önceki gün getirmiş çocuğu, işim vardı bir dolu. Bir iki saatçik, annem komşuya geçti dedi. Kızdım, banane madem getirdin sen bak dedim. Aa bi baktım benimki çekti kapıyı işim var deyip gitti. 1 saat oldu 4-5 saat. Hani şöyle bir kaşık suyum olsa diyorum, ikisini de .. tövbe tövbe

verdiğini alın, dediğini yapmayın, zarara geçtiğini farkedince uzak durur belki dicem ama bu sefer de ben neler yapıyorum ama o benden bir işi esirgiyor olur.

Arayın görümcenizi her dakka en ufak şeyi bile sorun madem ne yedireyim?, nasıl davranayım?, kendi çocuğunuzda farklı olan şeyleri araya sokun, canım kızım hemen uyurdu ben şimdi uyutamıyorum ne yapayım?, insan kendi çocuğu olunca biliyor ama şimdi evhamlanıyorum, kendiminki olsa böyle yapardım ama şimdi yanlışlık olmasın vs. görümce bunaldıkça kendi annesine çemkirir, kendin bak verme çocuğu diye, ama bıktırana kadar devam edin. Burası önemli :) Yaptığınızda kötülük yok, elbet çocuk bakmayı biliyorsunuz ama böyle emrivakiyle iş yaptırılmaz kimseye.

Ee ben anlamiyorum bu yazdiklarinizi neden direk.suratina soylemiyosunuz. Soyleyin kurtulun..
" iciniz Yanacagina , Yuzunuz Yansin "
Kirilacaksa kirilsin , ama siz rahat etmis olursunuz .
Zaten susmak sadece size zarar , kendinizi doldurusa getiriyosunuz sonucta...
Ve kafaniz daha cok karisiyor , alin karsiniza ve soyleyin parani istemiyorum , cunku karsiliksiz iyilik yapamiyosun de.
Ben olsam soylerdim.
Hayatimda tek sey ogrendim ne varsa icinde soyliceksin..
Cunku diger turlu hep ben uzuluyordum , ben dusunuyordum ben kiriliyordum.
Simdi soyleyip kurtuluyorum , karsimdaki kirilmismi , uzulmusmu dusunmuyorum artik.
Icimi doldurup onlarla ugrasamam.

Reactions: anu

Bir laf vardır "senin anlattıkların karşındakinin anlayabileceği kadardır" diye. Bu durumda da o söz konusu. Ne kadar konuşursan konuş, ister güzellikle ister şirretlikle, o sadece işine gelen tarafı anlıyor. Geri kalanları yaşlılığa vurup hatırlamıyor. Kaç kere konuşacaksınız ki, aynı sıkıntıları defalarca yaşa, sonra bir de konuş tekrar yaşa. Maalesef bazı insanlarla konuşarak halledemiyorsunuz. Harekete geçtiğinizdeyse, o yaşlı, yardımsever, iyi niyetli anne olurken, siz düşüncesiz, hoşgörüsüz ve hatta zalim oluyorsunuz (

Görümcenin işteyken sadece annesi aradığında açıyor özel tellerini.
Ama sorun sadece çocuk meselesi değil. Kadın her konuda böyle. Mesela geçen sene tatlı yapıp komşulara dağıtcam hayır yapcam dedi. Söylediği zamanda da benim işim var gidemem, başka zaman yap yardım ederim dedim. Gitmiş ertesi gün bana güzel iki tane pahalısından bluz almış gelmiş, artık içini görüyorum kadının, tahmin ettim. Çıkarken dedi ki "yarın yardım etmeye geliyorsun değil mi?". müsait olmadığımı söylemişim, yardım da ederim ama o zaman edemem demişim, ama yook illaki onun istediği zamanda olacak. Hani tarih onun için önemli yada özel bir gün de değil, o gün istediği için o gün olmalı. Böyle kaprisli bir kadın.

Sana para verip temizlik yapmanı istiosa sende parasıyla temizlikçi tut yolla kv ye

Onu da yaptım. Şimdiye kadar 7-8 kadın yollamışımdır evine. Hiçbirini beğenmez. Gündüz onlar temizler akşama beni çağırıp "baksana şu cama, sözde temizlik yaptılar. bi bez al da siliver" dedimiydi, cinler tepeme çıkar. Verdiğim paraya mı yanayım, bir de üstünden bana geçtirdiğine mi!

Çocuk için sorma işini kayınvalideye yapın o zaman :) bugün yapsaydınız en azından rahat edemezdi oturduğu yerde diye fikir yürütüyorum

Hani böyle bir durumda en mantıklısı uzak durmak ama birden bire olmuyor anladığım kadarıyla. Verdiğini küçümseyin yanında ala ala bunu mu aldın, ben daha iyisini aldım/alırım, ben bu marka giymem ki. Başkasının yanında niye zahmet ettin evde vardı, ben bir ihtiyacı olana vereyim, sadakan olsun. Başka zaman yap yardım ederim yardım yerine, ne gereği var, komşuluk eskisi gibi değil kimse kimsenin yaptığını yemiyor boşuna kendini yorma. Yaptığınızı kat kat övmek, konuşmaya çalışken konu değiştirmek, yarın geliyorsun değil mi deyince, yarın gelemeyeceğimi söyledim ya anne, iyisin değil mi bu kaçıncı oldu, doktora gidelim demek, yeter ki sussun, uzak durayım da benim için hiç bir iş yapmasın dedirtmek. Hani insanlar ne söylediğinizi unutur ama ne hissettirdiğinizi unutmaz hesabı.

Yardım veya hediyesini kabul etsen de etmesen de o iyiliğini yapmış oluyor ve karşılığını bekliyor. İnsanlara da gıcık oluyorum, gelip de bana kaynanamı öven, aman ne güzel size destek oluyor diyen. İnsanlar bu kadar mı kör olur? O iyi oluyor her halükar da. Bense yaparsam borç ödemiş, yapmazsam nankör oluyorum.

Bir de bu duruma diğerlerinin de katkısı var, çocuğun size gelmesinde kayınvalidenin saçma sapan huyu, görümcenin umursamazlığı, eşinizin düşüncesizliği... herkesin yapması gereken şeyi, siz düşünüyorsunuz. Ben kendi adıma aynı tepkiyi ve haklı isyanı kendi aileme de göstereceğimden durumun sinir bozuculuğunu anlıyorum, yine kendi adıma beni bu soruna devamlı maruz bırakan kişiye patlarım. Düz mantık, eşimi tanımasaydım, annesinin, kendisinin, kardeşinin de dahil olduğu sinir harbiyle de uğraşmak zorunda kalmam. O yüzden çocuğu bırakıp işim var diyerek gitmesi zirve olurdu benim için. Siz bir sabah kalkıp nasıl kayınvalidemin kıymetini bilememişim aslında hep benim iyiliğim için uğraşıyor diye düşünmeyeceksiniz bundan sonra, bu saatten sonra onu da değiştirmeye çalışmanın bir faydası yok.

Eşiniz ya annem ne derse ne yaparsa doğrudur tutumunu değiştirecek ya da annesiyle her türlü ilişkinizi siz tek taraflı koparacaksınız.

ay çok komikmiş zorla bakıp bi de üstüne kafana kakıyo

Bence abartıyorsunuz sanırım kaynananız tek yaşıyor. Hiç bir şey yapmadan para vermeden yardım etmeden de isteyuebilirdi bunları mesela torununa kendi bakmak, yabancıya baktırmak istemeyebilir. Bakmak istedikten sonra neden sonra bakamıyorum deyip başından atsın tipik kendini haklı çıkarmak için yazılan şeyler kusura bakmayın. Baktırmamışsınız bence hiç çünkü bakıcım gayet iyi yazmışsınız. Gerçekten de ne kadar iyi olursa olsun aileden birinin bakması kadar olmaz. İyi niyetinin arkasında hep kötülük arıyorsunuz ama hem bir iyiliği dokunmayıp hem bunları yapan öyle çok kaynana var ki. Sizi satın almıyor sadece ilgilenilmesini istiyor. Her haftasonu gezdirmenizi istemiyordur herhalde bir haftasonunuzu ayırabilirsiniz ya da anne bakıcım iyi ama sen de arada bir görünürsün bakıcın başında durursun diyebilirdiniz hem bakıcıya bir para ödüyorsunuz sonuçta yazık onunla çocuğunuzun bir ihtiyacını karşılarsınız ayrıca çalışıyorum dediniz haftaiçi nasıl sizi iş yapmaya çağırabilir ki. Yani öyle çok sizi sıkan istekler değil bunlar. Hiç mi görüşmek istemiyorsunuz ne zararı var dedikodunuzu mu yapıyor, eşinizden mi soğutuyor nedir yani. Parası kenarına da kalır yardım etmek zorunda değil ama etse suç olur etmese bu seferde yardım etmiyor olur.

ne desek ki şimdi ne denilebilinir ki bu durumda... sen kayınvalideni terslesen kocana ve çevrene karşı kötü olacaksın e diğer türlü de sen sinir küpü oluyorsun Allah bolca sabır versin... kaynana başka uğraşlar falan gerekli sosyal aktivite falan ne bileyim olmadı koca bulmak lazım bekarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…