Parasız kaldık

Allah yardımcınız olsun, işsizlik çok zor. Ama 'sigaram daha onemli, ayrılırım' diyen biri ne biliyim.. his değil bir erkegin boyle soylemesi. Evde oturmak yerine kendi sigara parasını ve yiyecek için idareten bi is bulsa keşke. Sende iş ara bi taraftan, bulursan hemen çık, sanırım çalıştığın yerinde durumu iyi değil.

Banka borcundan önce reeldeki borçlarımızı ödeyelim diyo
Yasin mi küçük? Çok mu asiksin bilmiyorum. Ayrıca yazdıkların sürekli değişiyor. İlk sigaradan girdin.şimdi başka şeyler.

Her neyse öncelikle reel borçlar mi daha sıkıntılı yoksa banka mi? Kendine biryol haritası Çizmeni tavsiye ederim. Neler öncelikli neler değil? Aileden destek yok mu? Esin çalışmiyor anladigim kadariyla. "Parasizliktan" görüşmelere de gitmiyor. Esin acilen is durumunu halletsin bi sonra da kendine kutu kutu zor zamanlar için sigara alsın.

İhtiyaçlarımızı karşılıcaz işte
Kocanızın sigarasızlık başına vurmuş.
Bankaya ödeme yapmazsanız 150 olur 250. O zaman nasıl ödeyeceksiniz?

Tamam maddi sıkıntı çekmek zor ama siz de onunla beraber bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Size bu kadar kötü davranmasına izin vermeyin.

İhtiyaçlarımızı karşılıcaz işte
töbe aynştayns konu yine aynı yere geliyor ihtiyaçların içinde sigara var mı yok mu ? sigara haricinde fatura yiyecek ihtiyacınız var mı. eşinizin borç alabileceği ailesi kardeşi arkdaşı vs yok mu . tek size yüklenmesi bana ters geldi. evet haklısınız insanlar geçim sıkıntısından psikolojik sorunlar yaşıyorlar bunalıma giriyorlar ama anlattığınız kadarıyla bu ilk. daha ilk yokuşta ayrılık lafını etmesi ne kadar doğru.

Başta yazdığınız ile şimdiki cevaplarınızın alakası yok. Adam bankadan arta kalacak parayla sigara alacak olmanıza kızmış. Önce benim sigaramı al. Bana ne bankadan, ailenden, faturadan diyor. Kimse size bu yüzden boşanın demiyor zaten, adamın bencilliğini idrak edin diye uğraşıyor herkes.

Ayrıca sigara içmeyince krize giriyorsa gitsin günlük, saatlik part time işte çalışsın. Hem evde oturayım, hem karım çalışsın, hem de ilk benim gönlümü yapsın zihniyetindeki adamı bir de "ama bağımlı ondan "diye ponçik ponçik göstermeye çalışıyorsunuz. Sanki eroin bağımlısı.

Burada bazı üyeler çok çok tuhaf. İki üye vardı aklımda kalan. SariManolya bir de yildizliyagmurlugeceler. İkiside de laf anlatilmiyordu.bu üye bana onları anımsattı. Her şeye bir bahanesi lafı var maşallah.

Hayır bosanalim diyen kocası bir de.bana çıkışıyor. Aman neyse.

babutsa beni yanlış anlama lütfen. sen sigara içiyor musun bilmiyorum ama sanırım gerçekten berbat bir durum yaşıyorlar. mesela eşimin bırakmaya çalıştığı dönemlerde çok kavga ettik bu durum biz kadınların adet dönemlerinde saçma gerginlik yaşamaları gibi sanırım ellerinde değil. ablam da mesela geçen gün enişteme çemkirmiş nasıl bana sigara almazsın diye bunu bana anlatınca canın sıkılıyor herhalde senin dedim :) çünkü saçma...

bence eşi işsizlikten bunalım da ve kendini yetersiz görüyor o yüzden de boşanayım bu kadın da benimle sürünmesin diye anlık bir düşünce geçmiş olabilir aklından. yarın konu sahibi yazar inşallah yaptıkları konuşmayı.

bana mı dediniz :)

O da olabilir ama zaten konu çok evrildi. Bilemiyorum is görüşmesine parasizliktan gidemeyen biri için sigara öncelik mi olur? Ha bu imgesel bir şeydir. Bahanesi yani boşanmak için. Yani ne eşinin ne konu sahibinin olgun olduğunu düşünmüyorum maalesef. Geçici işte çalışabilir. Ama zaten başında da altınları satmislar.yani burada eşi hazır yemeye alışmış biri gibi geldi bana. Yani ev gecindirecek potansiyeli göremedim.

Ya bunu anlamıyor işte konu sahibi şu anda doğum iznindeyim bak zorunlu bir izin bu Ona rağmen yine de eşime bana şunu al bana bunu al diyemiyorum ben ya. Yani adam çalışmıyor Bir de bana sigara almıyorsun diye kadına kızıyor boşanalım diyor gelmiş Hala burada bize kocasını savunuyor hakikaten çok ilginç

Hanımefendi her yorumuma beğenmedim bastığınızdan ben cevap vereyim size. Tam 8 yıl sigara kullandım eşimde öyle. Eşim bi dönem işsiz kaldı. Cebinde parası yoktu ama bi günde bana demedi bana sigara al diye. Ha ben alırım ama azcık gururlu olsun herkes ona göre davranılır zaten.
Bu arada sigarayı bıraktım eşimde bıraktı çok şükür sinir krizlerine falan da girmedik boşanalım şöyle böyle de demedik yani. Umarım anlatabilmişimdir

Yazıp yazıp sildim, ne desek faydasız
Allah gözünü açsın diyorum sadece konu sahibi. Böyle sana en ufak değer vermeyen, rezilce davranan, kendisinden kaynaklı çektiğiniz maddi sıkıntıyı sadece senin sırtına yükleyen bu adamla ilgili allah gözünü açsın ne diyeyim.

Bankadan kredi cektiniz yada kredi kartı borcunuz var 3 ay gecikmeye girdi borc banka sizi arar yapılandırma yapalım öbür ay dan itibaren taksitleriniz baslasın der bu yapılandırmayı 4 defa kullanma hakkınız var her 3 ayda bir geciktirip yeniden taksitlendirebiliyorsunuz 4.yapılandırmadan sonra banka borcun tamamını istiyor size süre veriyor siz yok diyorsunuz avukata devrediliyor avukat sizinle iletişime gecip durumu izah ediyorsunuz kredi kartı hariç borclar taksitlendirip avukata ödeme yapıyorsunuz hicbiri olamadı avukat tebligatı nüfüs dairesinde ikametgah neresi gözüküyorsa oraya yönlendiriyor genelde postacı kapınıza getirmez muhratlıga bırakır eger ki avukat yada banka sen ve eşin haricinde borcunu ailenden birine söylerse yüklü Bi şekilde tazminat davası açma hakkın var ve mahkemede senin durumunu makul görürse taksitlendirme yapılmak zorundadır der

Ya şu sigara nedir arkadaş. Babam da eşimde sigara içer. Erkek kardeşlerim 35 40 yaşlarındalar içmezler. Eşim ramazanda gün boyu içmiyor. İftardan sonrada içme diyorum bırakmamı isteme diyor. Ben ped bile ucuzuna kaçıyorum ama eşim cebimizde para yokken sigara alır. Sigara içen insanlar bence çok bencil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…