Parasız kaldık

Bana şöyle bi teklif yaptı. Borçlarını kapatalım ama kredi kartı yine dursun onları ali abiye verelim. dükkanında işlesin senin kredi puanın düzelsin. Ali abinin tekel dükkanı var. İşlemek ne demek oldugunu bilmediğim için kabul etmedim

iyi de maasiniz zaten gec yatiyormus, ya yeniden gec yatar da tamamen parasiz kalirsaniz,
elinizdeki son kale kredi kartinizi da baskasina verirseniz.
Cok enteresan dusunuyor sizin kocaniz.

Ali abi kimse ona da borcu var bence, kredi kartlarını vereyim kullan demiş olabilir.
yok sanmıyorum aile dostları nikah şahidimiz.
iyi de maasiniz zaten gec yatiyormus, ya yeniden gec yatar da tamamen parasiz kalirsaniz,
elinizdeki son kale kredi kartinizi da baskasina verirseniz.
Cok enteresan dusunuyor sizin kocaniz.
o konuyu tam anlayamadım zaten bi tekrar sorarım

Bana şöyle bi teklif yaptı. Borçlarını kapatalım ama kredi kartı yine dursun onları ali abiye verelim. dükkanında işlesin senin kredi puanın düzelsin. Ali abinin tekel dükkanı var. İşlemek ne demek oldugunu bilmediğim için kabul etmedim

İşlemek değil, kredi kartı işletmek demek istiyor. Şöyle yapıyorlar; karta 4 bin lira borcunuz var ve ödeyemiyorsunuz. Adam gidip 4 bin lirayı karta yatıyor sonra mal aldığı yerlerde bu kartı kullanıp 4 bin liralık harcamayı karttan ödüyor. Siz sadece borcu ötelemiş oluyorsunuz. 5 ay sonra da 1 sene sonra da o borç , o kartta aynen duruyor. Ve bence riskli bir işlem, esnaf yatırdığından fazlasını harcarsa ve ödemezse borcunuz bu defa fazlalaşıyor.

Eline geçecek parayla borçlarını kapatmak yerine, bakımı konusunda zerre birşey bilmediği hayvan alıp o parayı da batırma ihtimali olduğunu idrak edemeyen adamın insiyatifine bütçe filan bırakmayın

İşlemek değil, kredi kartı işletmek demek istiyor. Şöyle yapıyorlar; karta 4 bin lira borcunuz var ve ödeyemiyorsunuz. Adam gidip 4 bin lirayı karta yatıyor sonra mal aldığı yerlerde bu kartı kullanıp 4 bin liralık harcamayı karttan ödüyor. Siz sadece borcu ötelemiş oluyorsunuz. 5 ay sonra da 1 sene sonra da o borç , o kartta aynen duruyor. Ve bence riskli bir işlem, esnaf yatırdığından fazlasını harcarsa ve ödemezse borcunuz bu defa fazlalaşıyor.

Eline geçecek parayla borçlarını kapatmak yerine, bakımı konusunda zerre birşey bilmediği hayvan alıp o parayı da batırma ihtimali olduğunu idrak edemeyen adamın insiyatifine bütçe filan bırakmayın

aslinda mantikliymis da, insan babasina bile guvenemiyor bu devirde,
komsu bakkala kredi karti vermek de ne bileyim :bicak:

aslinda mantikliymis da, insan babasina bile guvenemiyor bu devirde,
komsu bakkala kredi karti vermek de ne bileyim :bicak:

Evet dediğiniz gibi riskli olması bir yana, böyle bir konuda son derece saçma bir çözüm arayışı.

Karı kocanın ortak borcu kadının adına olan kartlarda, kadının altınları ile alınmış bir motor var adamın adına ve o motor satılınca kart borcunu ödeyip kapatmak yerine öteleyip, motordan gelecek para ile adamın annesinin bakacağı küçükbaş hayvan alma gibi bir plan var ortada. Nerden baksan tutarsızlık...

Ayranı yok içmeye diye tabir edilen kişinin ,elindeki tek birikimi motora yatırması nasıl aylak bir kafada olduğunu gösteriyor zaten. Motor hevesindeki ergen kafası profilini canlandırın işte gözünüzde. Ancak günlük düşünüp, günlük yaşarlar böyle.

Evet dediğiniz gibi riskli olması bir yana, böyle bir konuda son derece saçma bir çözüm arayışı.

Karı kocanın ortak borcu kadının adına olan kartlarda, kadının altınları ile alınmış bir motor var adamın adına ve o motor satılınca kart borcunu ödeyip kapatmak yerine öteleyip, motordan gelecek para ile adamın annesinin bakacağı küçükbaş hayvan alma gibi bir plan var ortada. Nerden baksan tutarsızlık...

Ayranı yok içmeye diye tabir edilen kişinin ,elindeki tek birikimi motora yatırması nasıl aylak bir kafada olduğunu gösteriyor zaten. Motor hevesindeki ergen kafası profilini canlandırın işte gözünüzde. Ancak günlük düşünüp, günlük yaşarlar böyle.

motorunu satsin bari sigara alsin kendine :işsiz:

motorunu satsin bari sigara alsin kendine :işsiz:
Motorcu olan benim ben istemiştim bide borcu ödeyecez sadece kredi puanım yükselsin diye böyle bişey söyledi. Yarın iş başı yapıyo bu arada. Bakalım hayırlısı olsun. Ben borçlarımı ödeticem hertürlü

Bunlar nasıl şeyler? Yok normal değil bana göre. Hiç güvenilir gelmedi eşiniz. Şu olayı bilsem, benden 1 lira istese hemen vereceğim dese, güvenip vermem. Bağışladım sayacaksam veririm sadece. Geri ödemez derim net. Size kolay gelsin, neler bekliyor sizi yaşayıp göreceksiniz.

Yorumların hepsini okumadım ama insnalar çok acımasız yorumlar yapıyorlar.Biraz empati yapın.Bizde ilk evlendigimiz yıl çalıştığımız halde paramızı alamazdik.O işyerlerinde toplam 10 bin TL ye yakın paramız kaldı alamadık..Ama sabrın sonu selamet.Birbirinizi yipratmayin biz sabrettik eşim ve ben 6 ay ıssız kaldık ben hamileyken ve eşimin ek iş yapıp biriktirdiği parayla gecindik.Birbirimizi tuketmedik şuan eşim devlet memuru oldu.Alacaklar da hakkımız olsun dedik.guzelce konuşun bir plan yapın ailenizden isteyemiyorsaniz yakinlarinizdan borç isteyin.İlk parasız kalmada ayrılma konuşulmaz ben hamileyken çocuğuma 6 liralık oyuncağı alamadığımı hatırlıyorum.İsyan etmeyin Allah mükâfatını veriyor..

arkadaşa boşan denmesini desteklemiyorum ama sigara banka ödemesinden önemli demiş bir koca için çoğumuz az bile yazdık bence.
sizin eşiniz çaba içerisindeymiş, birbirinizi sözlerle yıpratmamışsınız ama bu arkadaşımızın durumunda eşi son derece manüpülatif. bu devirde banka borcunu küçümseyen insan gerçekten düşündürü.

Bu işte kalıcı olacak evet kolay kolay çıkaramazlar kamu çünkü. Bişeyler yazmıştım ona şimdi yoldaymış aradı beni, Diyor ki; yine döktürmüşsün mesajda boşver geberip gidicez bu kadar takma :sinirli:

hayata bakışınız kesinlikle çok farklı. bence temel probleminiz bu.
anladığım kadarıyla siz daha ciddi, belli sorumlulukları alabilen birisiniz. eşiniz bugün karnım doysun yarına allah kerim gibi düşünüyor sanki. en azından yazılarınızdan böyle anladım..

umarım maddiyat düzelince ikinizde stresten çıkar ve ortak paydada buluşursunuz

Off peki ben ona açık açık söyleyeyim mi benim yaptıgımız borçları kapat sonra herkes kendi yoluna diye. Şimdi dicekki bak işe girdim yine başladın beni darlamaya. Sizin yazdıgınız mesajı kendime göre çevirdim bugun iş görüşmesinden sonra atıcam ona. Ama sonunu nasıl bağlayacağım. Motorumuz var onu satıp küçük baş hayvan almak istiyo motordan kalan para üstüylede benim kredi kartlarımı kapatmayı teklif etti.
Kaç kez hayvan büyütmüş?
Sorsak keçiyle koyunu ayırt edebilir mi acaba?
Önce kartları kapatın.
Ayrıca hayvan almak öyle kolay değil.
Büyükbaşın tanesi 5 binden başlıyor, küçükbaş en az bin tl. Bunların barınması, besini, süt sağma cihazları, o sütlerin soğuk saklanması ve nakliyesiyle en az 100 bin tl lazım.
15 binle 20 yıllık araba bile alınmazken nasıl hayvancılık yapacak, sermayesiz?

Son düzenleme:
Aslında şimdi bu kötü günlerde birbirinizi kırmamaya bakın
Herkesin başından geçmiştir, hayat insanı böyle şekillendiriyor ,
Oturup konuşun, dertlerinizi birbirinizi suçlamadan paylaşın

Selam kızlar. Paramı alamadığım iş yerimden yazıyorum :) eylül ayında evlenmeden önce eşim başka bir iş yerinden teklif alıp kendi işinden istifa etmişti. Yeni yer daha sonra olmadı onlardan kaynaklı eşimde işsiz kaldı böylece. o sırada evlendik biz altınları bozdurduk ve benim maaşla idare etmeye çalışıyorduk. ayın 1 inde yatırmaları gereken maaşı 18 inde ödediler şimdi ise bu ayın maaşını bu hafta ödemeye çalışacağız diyorlar. Eşim sigara kullanıyor şuan sigara alacak paramız yok delirmiş durumda beni de banka aradığı için muhasebeye dönüp bari bir miktarını yatırın dedim. o miktarla da bankaya borcu ödeyip üstüyle de sigara vs alacaktık benim düşünceme göre. Bunu eşime söyledim. Dedim bankayı yatırıp üstüne sana sigara alacağım dedim. Ses kaydı attı çok sinirli işte benim önceliklerim farklıymış banka bekleyebilirmiş şöyle böyle konuyu ayrılığa getirdi. Ben ne düşünüyorum sen ne düşünüryosun falan. bu arada başka bir iş yeri oldu eşimin oraya gidecek yol paramız dahi yok. Bu arada muhasebeye yazdım bir miktar gönderin diye ilgilenmiyor ya görüldü yapıyor arıyorum kapalı telefonu falan. Çıldırmak üzereyim. Ailem bilmiyor bu arada benim korkum bankadan ailemin evine ihbar gitmesi. Çünkü iyi gidiyor zannediyorlar. Derdimi anlatayım dedim. Umarım çaresizlikten ve sinirden ayrılmak istediğini söylemiştir..

Arkadaşlar anlıyorum. Merak etmeyin o kadar saf değilim yahu. Adama bakmıyorum zaten hergün psikolojik baskı yapan benim. Eve hiç para getirmiyor değil. Sigarası olmadıgı için ben üzülmüştüm tamam mı dedim bari bir miktar alayım. bankayı ödeyeyim . Onun kızdıgı şey ondan habersiz bütçe planı yapmammış . Sigara getir bana diye beklemiyor ki. Bende yanlış anlatmış olabilirim. Ne diyeyim
Tek derdin bütçe dilde onun Sigarasımı olmalıyım. Ayağını yorganina göre uzatmazsa olacağı bu.Evet sigara içen için sigarasizlik zor ama ona göre hesap yapmaliydi

Çocuk gibi ne kadar boş tekliflerle geliyor bu adam.
Sizin bu adamla bayağı işiniz var umarım daha çok batırmaz sizi.

Bunlar nasıl şeyler? Yok normal değil bana göre. Hiç güvenilir gelmedi eşiniz. Şu olayı bilsem, benden 1 lira istese hemen vereceğim dese, güvenip vermem. Bağışladım sayacaksam veririm sadece. Geri ödemez derim net. Size kolay gelsin, neler bekliyor sizi yaşayıp göreceksiniz.

arkadaşa boşan denmesini desteklemiyorum ama sigara banka ödemesinden önemli demiş bir koca için çoğumuz az bile yazdık bence.
sizin eşiniz çaba içerisindeymiş, birbirinizi sözlerle yıpratmamışsınız ama bu arkadaşımızın durumunda eşi son derece manüpülatif. bu devirde banka borcunu küçümseyen insan gerçekten düşündürü.
yat düzelince ikinizde stresten çıkar ve
Siz baya safsınız ya.
Aile dostu olduğu için eşiniz ona borçlandı belki.
Ve o borcu da size yıkacak.
yok o konu kapandı benden kartlarımı istemiyor sadece teklif etti puan düzelsin diye
Kaç kez hayvan büyütmüş?
Sorsak keçiyle koyunu ayırt edebilir mi acaba?
Önce kartları kapatın.
Ayrıca hayvan almak öyle kolay değil.
Büyükbaşın tanesi 5 binden başlıyor, küçükbaş en az bin tl. Bunların barınması, besini, süt sağma cihazları, o sütlerin soğuk saklanması ve nakliyesiyle en az 100 bin tl lazım.
15 binle 20 yıllık araba bile alınmazken nasıl hayvancılık yapacak, sermayesiz?
Ama biz bakmayacagız dayısı bakacak köyde olduıgu için anlıyor. Bu arada yavuyken alacak oda 300-400 tl imiş ben annesiyle konustum dedim böyle böyle almasın ben konuşurum dedi.
Aslında şimdi bu kötü günlerde birbirinizi kırmamaya bakın
Herkesin başından geçmiştir, hayat insanı böyle şekillendiriyor ,
Oturup konuşun, dertlerinizi birbirinizi suçlamadan paylaşın

Tek derdin bütçe dilde onun Sigarasımı olmalıyım. Ayağını yorganina göre uzatmazsa olacağı bu.Evet sigara içen için sigarasizlik zor ama ona göre hesap yapmaliydi
Çocuk gibi ne kadar boş tekliflerle geliyor bu adam.
Sizin bu adamla bayağı işiniz var umarım daha çok batırmaz sizi.

Şimdi asıl sorum şu. Ben bu adamla bütçemi ayırmalımıyım? yani benim maaşım bana onun maaşı ona. İşe başladı.

yok o konu kapandı benden kartlarımı istemiyor sadece teklif etti puan düzelsin diye

Ama biz bakmayacagız dayısı bakacak köyde olduıgu için anlıyor. Bu arada yavuyken alacak oda 300-400 tl imiş ben annesiyle konustum dedim böyle böyle almasın ben konuşurum dedi.

Şimdi asıl sorum şu. Ben bu adamla bütçemi ayırmalımıyım? yani benim maaşım bana onun maaşı ona. İşe başladı.
Şu an değil. Önce kartları ve borçları maaşıyla kapatmasını isteyin.
Eğer ödemezse o zaman bütçeyi ayırın.
Sonra da bu evlilikteki değerinizi düşünün.

Dayısı ne kadar komisyon alacak? Sonuçta bedava bakmayacak.

Back
X