- 7 Kasım 2017
- 96
- 60
- 8
- 40
- Konu Sahibi Dengesiz ikizler
-
Evet beklentiler farklı sanırım biraz kenarda para olsa ben gezelim çocuklar hava alsın derim oda biriktirelim lazım olur der:)Parayı doğru kullanmak yetinmek önemli olan evine asgari ücret giren biri her ay gezmeyi planlarsa olmaz tabi beklentiler görüşler benzer olmalı yoksa tabi sorun olur.
Evet aile meselesidir var durumları iyiyse bile yardım edilecek her ay nedenseHangi gelir seviyesinde olursa olsun evet insanlar para meselesi yüzünden tartışır
Ben evlatlarım için ne yapsak kar derken eşimin ailesine kaz gibi yolunmasına kızıyorum mesela
Benimde evimin ihtiyaçları var eşim yarın var mıyım yok muyum bilmiyorum ne birikimi der ben onun verdiği paradan birikim yaparım bazen bunu ben yapmasam diyorum bakalım zamanla oda olur inşallah o yapar.Evet beklentiler farklı sanırım biraz kenarda para olsa ben gezelim çocuklar hava alsın derim oda biriktirelim lazım olur der:)
Bende çok yadirgadim ilk zamanlar bir çikolata nedir diye verdiği cevap ben ailemin yanında hiç yemedim dedi.artık posetleri alır alıştı gerciParasız saadet olmaz derdim evlenmeden önce.. Ki seçimim de bu doğrultuda oldu.
Ama evlendikten sonra o kadar da önemli olmadığını farkettim. Etrafımda para için tartışan yok. Ya adamın gamsızlığından oluyor her şey. Ya da kadının hayal dünyasından. Para yok deyip hanımını eve kapatmasa adam, koluna takıp parka yürüyüşe çıkarsa ve bundan memmun olsa kadın. Bir çok sorun azalır diye düşünüyorum. 1 çikolata kaç para Allah aşkına..50 kuruşa bile var. Adam buna yok diyorsa olay para değildir ki, sorun adamdadır. Eşi için 1 lirayı çok gören kişiye söyleyecek kelimem yok. Suçlu para/ parasızlık değil. Düşüncesiz insanlar.
Bende çok yadirgadim ilk zamanlar bir çikolata nedir diye verdiği cevap ben ailemin yanında hiç yemedim dedi.artık posetleri alır alıştı gerci
Herkes birbirini dengeliyor demekki:)Benimde evimin ihtiyaçları var eşim yarın var mıyım yok muyum bilmiyorum ne birikimi der ben onun verdiği paradan birikim yaparım bazen bunu ben yapmasam diyorum bakalım zamanla oda olur inşallah o yapar.
Yani idareyi düşünen mutlaka biri oluyor :))Herkes birbirini dengeliyor demekki:)
Evet aileside öyle tutumluluk da değil varken bile yememek.kurban eti mesela diğer kurbana kadar yetmeliymis onlarda:) ben bir kaç ayda bitirmistim
İşte.. Alışkanlıklar.
Geldiği ailede gördüğü durumlar. Bak ilk başta düşüncesizlik gibi algılamıştım ama meğerse adamın görgüsü bu şekilmiş.
Evet aileside öyle tutumluluk da değil varken bile yememek.kurban eti mesela diğer kurbana kadar yetmeliymis onlarda:) ben bir kaç ayda bitirmistim
Hemde nasıl benim gorusumde aklımda durucagina midemde dursun:)
Hayat görüşleri bizlerden farklı epeyce. :)
Bunun gelirle çok ilgisi yok cimrilikle var parayla saadet olur mu sadece parayla olmaz ama sevdiğin kişinin de işi gücü olacak burada hep bekarlara diyoruz aşk karın doyurmaz elektrik su geldiğinde aşkla ödenmiyor seviyorum diye herkesin peşine takılmayın ama keşke anlasalar sizin için de üzüldüm çalışıyor musunuz borçlarınız var mı?Evlenmeden sorduklarında prayla saadet olmaz derdim.şimdi anladım ki yanılmışım hepsi olmasa da çoğunluğu paraya bağlıymış huzurun.kavgaların yarışı para yüzünden genelde çünkü herşey paraya bağlı gezmek bile.esim birazda luks gorur bazi seyleri mesela cikolata yenmesede olur derdi.bunu degistirdim tabi bunca senede ama.bir ornek bu sadece.büyük bir dert digil tabiki ama orta gelirli insanlarda bizim gibi para yuzundenmi tartışır merakettim
Gerçekten aynı düşüncelere sahibiz . Çok güzel söylediniz yaşam çok pahalı olmuş ama önemli olan eşinde sende o kağıt parçalarına önem vermeyin para için kalp kırmaya gerek yok çok şükür biz hiçbizaman para için tartışmadık .Parasız saadet olmaz derdim evlenmeden önce.. Ki seçimim de bu doğrultuda oldu.
Ama evlendikten sonra o kadar da önemli olmadığını farkettim. Etrafımda para için tartışan yok. Ya adamın gamsızlığından oluyor her şey. Ya da kadının hayal dünyasından. Para yok deyip hanımını eve kapatmasa adam, koluna takıp parka yürüyüşe çıkarsa ve bundan memmun olsa kadın. Bir çok sorun azalır diye düşünüyorum. 1 çikolata kaç para Allah aşkına..50 kuruşa bile var. Adam buna yok diyorsa olay para değildir ki, sorun adamdadır. Eşi için 1 lirayı çok gören kişiye söyleyecek kelimem yok. Suçlu para/ parasızlık değil. Düşüncesiz insanlar.
Kesinlikle katiliyrum bence PARA SU GIBIDIR SADECE SUYLA YASANMAZ AMA SUSUZ HIC YASANMAZEvlenmeden sorduklarında prayla saadet olmaz derdim.şimdi anladım ki yanılmışım hepsi olmasa da çoğunluğu paraya bağlıymış huzurun.kavgaların yarışı para yüzünden genelde çünkü herşey paraya bağlı gezmek bile.esim birazda luks gorur bazi seyleri mesela cikolata yenmesede olur derdi.bunu degistirdim tabi bunca senede ama.bir ornek bu sadece.büyük bir dert digil tabiki ama orta gelirli insanlarda bizim gibi para yuzundenmi tartışır merakettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?