• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parça parça güzel bütün olarak çirkinmişim

Adam Geştalt kuramına muhalefet.

Gestalt psikolojisinin temelini oluşturan yasa Pragnanz yasasıdır. Bu yasanın ana metodu ise; “her psikolojik olayda anlamlı, tam ve basit olma eğilimi vardır.” ilkesidir. Eğer ki öğrenme sürecinde bir karışıklık ve dengesizlik varsa Pragnanz yasası bunu düzenler basit ve anlaşılır hale getirerek öğrenmeyi kolaylaştırır. Çevredeki karışıklık bize bir basitlik içindeki örgütlenme ile görünür. Bir ağaca baktığımızda çok sayıda ve karmaşık bir yapısı vardır. Dalları, yaprakları, çiçekleri iç içe geçmiştir ama biz o ağaca baktığımız zaman o ağacı bir bütünlük içinde algılar ve onu basitleştiririz (Yüzgeç ve Aslan, 2012)

Duygularıma tercüman oldunuz:KK9:

Sevgilisi zannettim, arkadaşıymış.
Durduk yere niye böyle bir şey söyleme ihtiyacı hissettiyse artık, çocuk kızımızdan hoşlaşıyor galiba. Hoşlaşma tarzı da aşağılayıp dikkat çekmek olsa gerek. Konu sahibi arkadaşınıza "Sen her halinle bk gibisin ama üzülme, arkadaş olarak iyi bi arkadaşsın" filan deyin, sarın makaraya. Salak mıdır nedir :)

Adam Geştalt kuramına muhalefet.

Gestalt psikolojisinin temelini oluşturan yasa Pragnanz yasasıdır. Bu yasanın ana metodu ise; “her psikolojik olayda anlamlı, tam ve basit olma eğilimi vardır.” ilkesidir. Eğer ki öğrenme sürecinde bir karışıklık ve dengesizlik varsa Pragnanz yasası bunu düzenler basit ve anlaşılır hale getirerek öğrenmeyi kolaylaştırır. Çevredeki karışıklık bize bir basitlik içindeki örgütlenme ile görünür. Bir ağaca baktığımızda çok sayıda ve karmaşık bir yapısı vardır. Dalları, yaprakları, çiçekleri iç içe geçmiştir ama biz o ağaca baktığımız zaman o ağacı bir bütünlük içinde algılar ve onu basitleştiririz (Yüzgeç ve Aslan, 2012)
Katılıyorum.mesela bana çok bariz olmadıkça kimse çirkin gelmez herkes güzel gelir

Bu densiz ne saçmalıyor diyeceğin yerde, kendine sarma şimdi. Niye ciddiye aldın ki bu kadar? Adam altın ölçüler danışma heyetinin başkanı filan mı? Bende gözün mü var oğlum, hayırdır durduk yere ne taktın gözüme dudağıma, deyin bir daha böyle saçmalarsa. Dün kızıma okuduğum çocuk kitabında şöyle bir cümle vardı; "Gerçek arkadaşlar birbirlerinin nasıl göründüğünü umursamazlar." Hediye edelim bu sığ herife o kitabı.

Yok ben sormadım kendisi durup dururken söyledi.biraz değişik bi arkadaş zaten.bütün olarak çirkin diyen pek çıkmaz bana.çok moralim bozuldu.bozuntuya vermedim doğrudur dedim güldüm geçtim

O zaman densizmiş o. Uzak dur bundan bence.

Merhaba az önce normal bi erkek arkadaşım bana gözümün burnumun dudağımın güzel olduğunu ama biraraya gelince güzel durmadığını söyledi.çok şaşırdım ilk defa böyle bişey söyledi biri bana çok üzüldüm.ne yapabilirim bütün olarak güzel olmak için bilmiyorum ki.
Kendisi güzellik jürisi miymiş :kusmuk: Ne salak insanlar var yaa gerçekten hayret :KK14: Ben yerinde olsam burda güzelliğimi sorgulamak yerine o kişiye öyle şeyler söylerdim ki çıktığı deliğe geri girmeyi dilerdi o anda ;)

Merhaba az önce normal bi erkek arkadaşım bana gözümün burnumun dudağımın güzel olduğunu ama biraraya gelince güzel durmadığını söyledi.çok şaşırdım ilk defa böyle bişey söyledi biri bana çok üzüldüm.ne yapabilirim bütün olarak güzel olmak için bilmiyorum ki.
Ay ne demek ne yapabilirim? Tabiki de hicbir şey. 😒

Yani kaşın gözün ağzın burnun güzel olup da çirkin olmak mümkün mü bunu merak ettim.nere kötüdür mesela?hayır cildim de ışıl ışıl.neye göre oluyor bu bütün güzellik

Bazılarının agzi, burnu düzgün olsa da yüz şekli ve yüzdeki parçaların birbirine konumlanmasi garip olabiliyor. Belki onu demek istemiştir ama sorulmadan kendi kendine böyle bir yorum yapmasa da olurmuş.

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Arkadaşınız otursun yürekten bir tövbe etsin. Ne biçim bir değerlendirme bu. Hem onun ne haddine yaratılanla ilgili böyle iğrenç bir fikir beyan etmek

Fazla ukala bnce boş verin var öyle lüzumsuzlar :D siz de ona bütün olar ukala olduğunu söyleseydiniz onun ne haddine ki sizi elestriyo :işsiz:

Yani kaşın gözün ağzın burnun güzel olup da çirkin olmak mümkün mü bunu merak ettim.nere kötüdür mesela?hayır cildim de ışıl ışıl.neye göre oluyor bu bütün güzellik

Ya aslında orantısız güzellik diye bir şey var.

Mesela göz rengi olarak yeşil güzeldir, ama her yeşil göz biçim olarak güzel değildir gibi..

Başka örnek burundan üstü güzel olan birinin dişleri çok ayrık olduğu için o güzelliği gölgeler..
Bu da kişilere göre değişir.

Konu sahibine saçma bir laf edilmiş sadece. Asıl mesele birinin bunu hadsizce söylemesi ve birinin de bunu ciddiye alması :))

Ay kusura bakmayın ama güldüm valla 🤭.
Benim anlamadığım bu erkek arkadaş normal bi arkadaş mı yoksa sevdiğiniz ve sizi sevdiğini söyleyen erkek mi?
Yani eğer sevdiğiniz kişiyse bunu nasıl söyledi anlayamadım.
Tabiki umurunuzda olmasın çok rahatsız oluyosan bi daha bakma diyin gönlünüzü alana kadar da konuşmayın.
Ayrıca sakın kendinizi kusurlu çirkin gibi hissetmeyin çünkü sevginin güzellikle hiç bir ilgisi yok sevmek ve sevilmek için güzel bi ruh yeterli. O öyle söylediğinde seninde ruhun çirkin deseydiniz.

Back
X