- 13 Temmuz 2016
- 1.167
- 1.879
- 48
- Konu Sahibi MerveOkanAsk
-
Merhaba kizlar. Eski üyeyim. Bir Anlık sinirle üyeliğimi iptal etmiştim. Neyse.
Iş arıyorum. Is arama sitesine is alarmi olusturdum. Ama cv de fotograf ve telefon numarasi koymadim. Mail adresim var.
Çeşitli is teklifleri geldi. Ama 2 tanesi var ki size sormak istedim.
1. Universitede öğretim gorevlisinin Asistanlığı. Maaşı ve imkanları güzeldi. Konustuk. Ama ogretim gorevlisi benimle disarda bir kahve icip gorusmek istedi. Bende fakultede goruselim dedim. Ben sana donerim bulamazsam dedi. Bende tamam dedim.
2. Buyuk bir sirketin sahibinin asistanligi. Bu isinde imkanları iyiydi. Basta sekreteri benimle iletisime gecti. Sonra kendisiyle görüştüm. Bastan giyim kusam hakkinda konuştu. Toplantılara yemeklere katilcagimiz icin resmi giyinilcek dedi. Ok dedim biliyordum zaten. Sonra seni ben alcam dedi arabamla. Ama senin ehliyetin varsa sana araba vericem sirketten sen beni alcan dedi. Özel soforun muyum dicektim neyse dedim bunada tamam. Ama adam giyim konusunu açtı da açtı. Iste alimli olman lazım fizigin cok guzel yuzun cok guzel vs. Rahat ol benimle rahat konuş diye. Bende sert çıktım biraz. Giyimi anladim is hakkinda konusmaya devam edelim diye. Adamda bana ters çıktı. Ben oyle kotu niyetli degilim sapik mi sandin dedi. Cv iptal oldu dedi. Çokta tın sanki.
Size sorum kizlar bu islerin yordami bu mu ? Hayir az cok biliyorum asistan giyimine ozen gostercek ama adamlarin da oyuncagi olmicak herhalde. Sonradan üzüldüm 2 tane isi kacirdim diye. Sizce dogru mu yapmisim yoksa firsatlar kaçtı mi ?
Asistanlıkla öğretim görevliliği aynı şey değil arkadaşlar. Ben de asistanlık yaptım, büro memuru diye gösteriyorlar, öğrt. görevlisinin sahip olduğu hiçbir hakka sahip olmayıp onlardan çok çok daha fazla iş yapıyor, üstüne yarısı kadar maaş alıyorsunuz.
@MerveAskOkan asistanlık gerçekten zor, çalıştığın hocayla çok iyi anlaşman lazım, bu kadar samimi davranması yanlış bence. Senin tavrın doğru olmuş, görüşme fakültede olmalı, kahve içmeye çağırması olmaz.
İkincisiyse zaten konuşmaya gerek yok. Sen de biliyorsun sana da yanlış gelmiş konuşurken bile. Allah bunların eline düşürmesin...
Hiç üzülme, senin nasibin dışarıda bir yerde inşallah. Rabbim çok çok daha güzel iş imkanları çıkartsın karşına.
Zaten zaman geçtikçe değişiyor tavırlar, en başta o kahve filanSagol canim. Uydurma diye dusunen arkadaşlar olmuş ama bende arastirdim tabiki dogru mu diye dogruydu eminim. Buro memuru dedigin gibi is. Ama hocamiz biraz hizli çıktı. Öbur adam zaten zengin zuppesi gibiydi. Gorur görmez fizigin guzel yuzun cok guzel demeye basladi. Arabamla seni alcam felan. Resmen diziden firlamis gibi hissettim. Babama anlattim az once oda gülüyor ne var içseydin kahve hocayla diye. Ne alaka dedim. Aman hayirlisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?