Paris'te mizah dergisine saldırı... 12 kişi öldü... 'PEYGAMBERİN İNTİKAMINI ALIYORUZ'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Siz katilleri savunuyorsunuz, vicdansızsınız demiyorum zaten ama farkında değilsiniz sanırım karikatürlerin ısrarla köpek sırtına çıkmışken ya da kızların peşinden giderken çizildiğini vurgulamanız tahrik etkisi yaratıyor, "bunu çizme cüreti gösteriyorlarsa birileri de çıkar vurur yani" alt metni taşıyor. "Sanki batı çok mu masum, onlar kötü şeyler yapmıyor mu" kıyaslamalarıyla da "farkında olmadan" normalleştirmeyelim bu cinayeti.

Benim söylemek istediklerim yeterince açık
artık kim ne anlarsa
yapacak bişey yok
gerektiği kadar ifade ettim kendimi

Yazınızda hatalı bir bilgi gördüm ve düzelttim. Sömürgecilik faaliyetlerinin din odaklı olmadığını ifade ettim. "Yazımın ortasından girerek gereksiz ve yanlış yorum yapma hakkınız yok" diyorsunuz ama farkında değilsiniz yanlış olan bu kıyaslamayı yapmanız benim yorumum değil. Saldıracak ya da bu kadar tepki gösterecek bir şey yok.

Artik yutmazlar.
Yutanlar da dünya veya siyaset sisteminin sadece önlerine mama gibi sunulan kisimlarindan görüp olayi yutuyor.
Arka planda olaylar cok farkli halbuki..

Müslümanlar yapmadi bu saldiriyi

Peki

Artik yutmazlar.
Yutanlar da dünya veya siyaset sisteminin sadece önlerine mama gibi sunulan kisimlarindan görüp olayi yutuyor.
Arka planda olaylar cok farkli halbuki..

Müslümanlar yapmadi bu saldiriyi

kim yaptı?

3 tane cezayirli müslüman genç:
eğer bu güçler varsa bunlar neden onların önünde oldu.
katilin hiçmi suçu yok

müsümanlar yapmadı yazmış ya arkadaş kim yaptı diye sordum işin önünde ki kuklaları biliyoruz da arkasında kim var acaba.

müsümanlar yapmadı yazmış ya arkadaş kim yaptı diye sordum işin önünde ki kuklaları biliyoruz da arkasında kim var acaba.
anladım canım ne demek istteediğini. kimin maşası olduğu beni inan hiç ilgilendirmiyor. ben katile ve niyete bakarım.
ayrıca bu dünyada islami terör örgütleri taliban el kaide gibi çocukları bile katlettikten sonra pekide müslümanlarmı yapmış diye savunmaya girmem.

yemen de el kaide kampında eğitim görmüşler, sana yerde yalvaran birinin başına sıkıp geçmek için bi eğitimden geçmiş olmak lazım zaten, bu kadar soğukkanlı cinayet işlenmez, terörürün insan öldürmenin dini osu şusu busu olmaz bence, ben tüm bunların herhangi bir dinle hiç bir ilgisi olduğuna inanmıyorum, ama öyleymiş gibi gösteriliyor ve milyonlarda hem müslümanlar hem diğerleri buna uyum sağlıyor, kk da bile bu böyle

Güzel insan saçmalıyorsunuz ve bunu o kadar özgüvenli bir şekilde yapıyorsunuz ki hayran olmamak mümkün değil. SÖylediklerinizi tek tek inceleyelim.

LRA son 30 yıldır ciddi bir eylem yapmaz.
ben hiç bir hristyan örgütün kafa kestiğini kızlar okumasın diye okul bastığını görmedim.
hristyan terör diye bir şey yoktur ama islami terör vardır ve bugün hala geçerlidir.

Bu söylediklerinizin hiçbir manası yok çünkü LRA 30 yıl önce kurulmuş bir örgüt dahi değil. Benden kanıt istedikten sonra sizinle paylaştığım bilgileri azıcık araştırsanız örgütün daha 2008 Noel'inde Kongo'da köyleri basıp 400'ün üzerinde kişiyi bir gecede öldürdüğünü bulabilirdiniz. Yine BM'nin 2012 raporuna bakıp benim bir önceki mesajımda bahsettiğim tüm katliamların son 27 yıla ait olduğunu, ayrıca raporda kız ve erkek çocukların asker ve seks kölesi olmak için kaçırıldığını, okulların, hastanelerin yakıldığını ve kulak, burun, dudak gibi uvuzları kesmenin örgütün yaygın cezalandırma yöntemlerinden biri olduğunu görebilirdiniz.

Müritleri sübyancılığa vs.. teşvik edenlerin hristyanlıkla uzaktan yakından alakası yok ama dedesi yaşında din adına evlendirilen küçük kızları size sayabilirim.

Yine son 30 yıl muhabbeti gibi acayip kesinlikle söylenmiş altı bomboş bir iddia, size ilk aklıma gelen iki tarikatın ismini verdim ikisi de Hristiyanlık temelli tarikatlardı, uzaylılara tapmayı, new age akımları filan değil Hristiyanlığı baz alıyorlardı. Children of God -sübyancılığı ve spread the love olayını destekleyen- incil okumaları yapan, kurucusu David Berg aileden koyu protestan olan ve takipçilerine İsa'nın mesajını yaymayı öğütleyen bir tarikattı ve kesinlikle kendilerini Hristiyan olarak tanımlıyorlardı. Bugün o tarikatın devamı olan Family İnternational de kendini Hristiyan olarak tanımlıyor. People's Tample -900 kişinin toplu intiharıyla anılan - kısaltılmamış ismi Peoples Tample Disciples of Christ'tir yani İnsan tapınağı İsanın müritleri, uzaktan yakından Hristiyanlıkla ilgisi yok diyemezsiniz bu durumda, isterseniz 'Gerçek Hristiyanlık bu değil' i bir deneyin.

Haçlı seferleri osmanlının barbarca tutumuna tepki olarak doğdu tarihi doğru bilelim.sömürgecilik faaliyetleri derseniz osmanlı yaparken iyiydi de şimdimi zor geldi?

Ben aslında ne Osmanlı'nın ne de İslam'ın en büyük sempatizanı sayılmam. İnanılmaz bir bilgi kirliliği yarattığınız için müdahale etmek zorunda kalıyorum. Haçlı seferlerinin Osmanlının barbarca tutumuna karşı tepki olarak doğduğunu söylemek tarihi doğru bilmek değildir. Resmi tarih eğitimimize güvenmiyorsanız açın yabancı kaynak araştırın, ama lütfen uydurmayın. Sömürgeciliğe gelince Osmanlı bildiğimiz tarzda sömürgecilik yapamamıştır, çok şahane bir devlet olduğundan değil, sömürgecilik devrinde güçlü ve sanayisi gelişmiş hammadde-iş gücü ihtiyacı duyan bir devlet olamadığından.

Son olarak bunu Hristiyanlığı kötülemek veya İslam'ı yermek için söylemiyorum, ama oturup İncil okumuş biriyseniz bilirsiniz, İncil'in üslubu da, içeriği de Kuran'dan çok farklı değildir. Paylaştığınız ayetlerin sertliğinde ayetler İncilde de var. Günümüz kafasıyla incelenince çok mantıksız geliyor dediğimiz bölümlerde aynı şekilde. Zaten İbrani dinler hemen hemen aynı coğrafyalarda doğmuş, aynı kaynaktan beslenen dinlerdir ve ne Müslümanlık ne Yahudilik ile Hristiyanlık' bugün Avrupanın ortak miras kabul ettiği, onları bugünkü konumlarına getiren demokrasi, hukuk, insan hakları, ifade özgürlüğü, sanata bilime destek gibi değerleri taşımaz. Bu değerler Avrupa'nın Eski Yunan ve Roma imparatorluklarından aldığı değerler, vaktinde bol bol araştırma, bol bol sorgulama yapmış, düşünmeyi bir iş olarak benimsemiş atalarının buldukları değerler. Bu değerlerin oluşma şeklini hiçe sayıp, kendimizi sadece her durumda Batı takipçisi olarak konumlandırırsak, asla Batının şuan olduğu konuma gelemeyiz.

Yalnız bu olaylarda enteresan bir durum var, Avrupanın yanlılığı...

Avrupada anti-semitizmle ilgili bir karikatür çizildiğinde hepsi ayağa kalkıyor ama islamla ilgili çizilince "basın özgürlüğü" deniyor. Yapılan şiddeti kesinlikle onaylamıyorum ama ayrımcılık yapılmasını da hoş bulmuyorum ben

Ya ikisine de karşı çık ya da ikisine de "basın özgürlüğü" de değil mi

Bir de madem inancı bu kadar sağlam bunların, madem bu kadar eminler neden başkalarının bununla ilgili konuşması rahatsız ediyor ki?

Ben eminim inancımdan sen ne dersen de kardeş, de geç.

Şahsen ben öyle yaparım.

İnsanlara, insanların inanma hakkına saygı duymak zorundayız ama inançlarına özel saygı göstermek zorunda değiliz

Bir de neden hepiniz "charlie hebdo" sunuz?

Neden aynı zamanda orada ölen müslüman bir polis olan "ahmed merabet" değilsiniz?

Yazık. İkiyüzlülüğün de bu kadarı.

Bir de neden hepiniz "charlie hebdo" sunuz?

Neden aynı zamanda orada ölen müslüman bir polis olan "ahmed merabet" değilsiniz?

Yazık. İkiyüzlülüğün de bu kadarı.
2 yüzlülükmü. yanılıyorsun. orada o gazeteye yapıldı saldırı. doğal olarak onun adı olacak.
dikkat edersen diğer fransız karikaturistlerinde adı yok.
hepimiz şu yuz vs diye.
sembol dergi. Şahsi değil saldırı çünkü. kişiye değil. dergiye

ve bir ek,ama işte o amadan korkuyorum ben. ama her türlü şeyi yaptırır insana
ve ama bana göre iyi olmuş demenin kaçamağıdır

Son düzenleme:
ve bir ek,ama işte o amadan korkuyorum ben. ama her türlü şeyi yaptırır insana
ve ama bana göre iyi olmuş demenin kaçamağıdır

aa bunu yeni gördüm
ama islamla yazılsın yahudilerle yazılsın bana ne ki
benim dediğim gibi kişinin inancı sağlamsa zaten sallamaması gerekir
nihat hatipoğlu ateistlere şeytan dediğinde güldüm mesela çok da umrumda o adamın ne düşündüğü
insan öldürmek ahlaka sığmaz
ben avrupadaki yanlı tutuma değindim

ama bir anda değiştirir herşeyi,o ama bir anda başkasının hareketine hak verdirir insana
,o ama arkasından gelen öldürmek ahlaka sığdırmaz lafını yok eder bir anda.
neyse just şaşırrtın beni. farkın kalmadı pek diğerlerinden.
iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…