- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
Haçlı seferleri osmanlının barbarca tutumuna tepki olarak doğdu tarihi doğru bilelim.
LRA son 30 yıldır ciddi bir eylem yapmaz.
Müritleri sübyancılığa vs.. teşvik edenlerin hristyanlıkla uzaktan yakından alakası yok ama dedesi yaşında din adına evlendirilen küçük kızları size sayabilirim.
sömürgecilik faaliyetleri derseniz osmanlı yaparken iyiydi de şimdimi zor geldi?
ben hiç bir hristyan örgütün kafa kestiğini kızlar okumasın diye okul bastığını görmedim.
hristyan terör diye bir şey yoktur ama islami terör vardır ve bugün hala geçerlidir.
“Savaş, hoşunuza gitmediği halde size farz kılındı. İhtimal ki hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinizedir ve ihtimal ki sevdiğiniz bir şey sizin kötülüğünüzedir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir”(Bakara 216)
“Allah yolunda muharebe edin. Bilin ki şüphesiz Allah hakkıyla işitici, kemaliyle bilicidir.” (Bakara 244)
“(Ey müminler!) sizler gerek hafif, gerek ağırlıklı olarak elbirlik (savaşa) çıkın. Allah yolunda mallarınızla,canlarınızla cihad edin. Eğer bilirseniz bu, sizin için çok hayırlıdır.”(Tevbe 41)
terörist dinler değil derken?
Osmanlı ile bugünkü batının sömürüsünu karşılaştırmak çok komik
Afrika'nın eline İncil verip hayatını zenginlikleri çalan bir avruladan bahsediyoruz
Osmanlı o topraklara girdi dillerini aldı mı
ama bugün Afrikada fransızca ne alaka demedin mi hiç?
Ha bir de diyelim sozinde haklısın
ee ozaman?
Demekki sadece islam değilmiş di mi ?
Haçlı seferleri osmanlının barbarca tutumuna tepki olarak doğdu tarihi doğru bilelim.
LRA son 30 yıldır ciddi bir eylem yapmaz.
Müritleri sübyancılığa vs.. teşvik edenlerin hristyanlıkla uzaktan yakından alakası yok ama dedesi yaşında din adına evlendirilen küçük kızları size sayabilirim.
sömürgecilik faaliyetleri derseniz osmanlı yaparken iyiydi de şimdimi zor geldi?
ben hiç bir hristyan örgütün kafa kestiğini kızlar okumasın diye okul bastığını görmedim.
hristyan terör diye bir şey yoktur ama islami terör vardır ve bugün hala geçerlidir.
“Savaş, hoşunuza gitmediği halde size farz kılındı. İhtimal ki hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinizedir ve ihtimal ki sevdiğiniz bir şey sizin kötülüğünüzedir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir”(Bakara 216)
“Allah yolunda muharebe edin. Bilin ki şüphesiz Allah hakkıyla işitici, kemaliyle bilicidir.” (Bakara 244)
“(Ey müminler!) sizler gerek hafif, gerek ağırlıklı olarak elbirlik (savaşa) çıkın. Allah yolunda mallarınızla,canlarınızla cihad edin. Eğer bilirseniz bu, sizin için çok hayırlıdır.”(Tevbe 41)
terörist dinler değil derken?
Hanımefendi neden daha üstteki yoruma bakıpSömürgecilik ile Müslümanların şu anki durumunu kıyaslamak anlamsız çünkü bunlar farklı caseler.
Avrupa Afrika'yı sömürürken bunu din uğruna yapmadı, Afrika'da birileri Hristiyanlığı eleştiren şeyler yapıyor diye onları öldürmedi. Tamamen bölge hakimiyeti, güç ve çıkar odaklılığı ile ilgili sömürgeleştirme. Bu Avrupa masum demek değil elbette ama dinle alakalı bir şey de değil.
Müslümanlar düşünce yüzünden, film yüzünden, karikatür yüzünden birilerini öldürüyor ya da öldürülmesini hak görüyorsa bir durup öz eleştiri yapmak lazım.
Bu arada film karikatür dedikleriniz o kucunsediginiz şeylere hiç göz atınız miSömürgecilik ile Müslümanların şu anki durumunu kıyaslamak anlamsız çünkü bunlar farklı caseler.
Avrupa Afrika'yı sömürürken bunu din uğruna yapmadı, Afrika'da birileri Hristiyanlığı eleştiren şeyler yapıyor diye onları öldürmedi. Tamamen bölge hakimiyeti, güç ve çıkar odaklılığı ile ilgili sömürgeleştirme. Bu Avrupa masum demek değil elbette ama dinle alakalı bir şey de değil.
Müslümanlar düşünce yüzünden, film yüzünden, karikatür yüzünden birilerini öldürüyor ya da öldürülmesini hak görüyorsa bir durup öz eleştiri yapmak lazım.
sonuç. ölümmü. öldürmek mi. bu şekilde yazdıkça birilerinin hırslanıp birilerini öldürmesine farketmeden yol açıyorsunuzBu arada film karikatür dedikleriniz o kucunsediginiz şeylere hiç göz atınız mi
bu eleştiri veya özgürlük olamaz
peygamberi sırtında Köpekle secdede çizmek küçük kızların peşinden koşarken çizmek bunlar sadece ahlaksızlık olur
yani yapılan eleştiri ve özgürlük olamaz bunun sonucunda yaşananlar da insanii bir tepki olamaz bunu kabul ediyoruz ama biraz da diğer tarafa bakın
Fatkinaysaniz tepki tepki değil dedimsonuç. ölümmü. öldürmek mi. bu şekilde yazdıkça birilerinin hırslanıp birilerini öldürmesine farketmeden yol açıyorsunuz
batıya tozmu kondurmuyorum. 3 4 mesaj önceki kopyaladığım yazıya bakın isterseniz.Fatkinaysaniz tepki tepki değil dedim
sadece biraz da o toz kondirmadiginiz batıya bakın diyorum
kim yahudi için olanlar nedeniyle biraz kendinizi sorgulayin şeklinde bir yazı kaleme aldı ?
Yahut neden o karikatürlere özgürlük diyor bu insanlar?
sorun şu ki islam adı altında olsun olmasın müslüman biri veya bir ülke olumsuz bir şey yaparken bu islamislama mal edilirken
hal diğer dinlerde ülkelerde böyle olmuyor
hatta hoş veya müstahak göstermek için kırk takla atılıyor
Bu arada film karikatür dedikleriniz o kucunsediginiz şeylere hiç göz atınız mi
peygamberi sırtında Köpekle secdede çizmek küçük kızların peşinden koşarken çizmek bunlar sadece ahlaksızlık olur
yani yapılan eleştiri ve özgürlük olamaz bunun sonucunda yaşananlar da insanii bir tepki olamaz bunu kabul ediyoruz ama biraz da diğer tarafa bakın
Ben o konuyu genel yazdım gerek kk gerekse Türkiye veya dünya gündemindebatıya tozmu kondurmuyorum. 3 4 mesaj önceki kopyaladığım yazıya bakın isterseniz.
alıntı benden olıunca bunu düşünmem doğalBen o konuyu genel yazdım gerek kk gerekse Türkiye veya dünya gündeminde
Evet ben de böyle diyorumelbette çot iğrenç incitici şeyler ben o karikatürlere bakmadım bile sinirrim kaldırmaz diye düşünüyorum.bu ifade özgürlüğü olamaz dini ve milli değerlerle dalga geçilmemesi mizah yapılmaması lazım bence.biz cumhurbaşkanını bile hicvedemiyoruz hoop para ya da hapis cezası geliyor bırakın bi peygamberle dalga geçmeyi.belke de özgürlüklerden çok uzak bir millet olduğumuz için aşırı mı tepki veriyoruz duyorum bazen.
ancak tüm bunların karşılığı ölüm olmamalıydı hele de 3 yıl önce çizilen karikatürlerin hesabı soruluyormuş gibi gösterip 12 kişiyi katletmek hiç olmamalıydı.örneğin o zavallı polisin suçu neydi ya da başkalarının?
Hanımefendi neden daha üstteki yoruma bakıp
bu karşılaştırmayi başka bir üyenin yaptığını benim ise yaptığı karşılaştırmaya cevap verdigimi görmüyorsunuz
ayrıca onların yaptığı dinle alakasız diyorsunuz fakat bugün o kıtada hrityanlik o şekilde geldiyse bir alakası var demektir
ha bir de kimse Yahudilerin yaptıklarının dinle alakali olmadığını soyleyemez
Bu arada film karikatür dedikleriniz o kucunsediginiz şeylere hiç göz atınız mi
Sadece şu kısma cevap vermek istiyorumSizin yazınızda Afrika'ya incil verdi ve zenginliklerini ellerinden aldı yazıyor. Muhabbetinizin tarihsel gelişimi beni ilgilendirmiyor sizin yazdığınızı okudum ve cevap yazdım sömürgecilik din adına yapılmış bir şey değil. Hristiyanlığın Afrika'da olması buna bir kanıt değildir, Afrika'da müslüman, şaman ya da bilmediğim dinlere mensup insanlar da var ona bakarsanız.
Yahudilerin yaptıkları derken İsrail-Filistin çatışmasından bahsediyorsunuz sanırım. İsrail'i savunacak değilim aklı başında kimse de o şiddeti savunamaz zaten yalnız atlamamanız gereken bir şey var, orada Hamas da bir terör örgütü. Yani müslümanlar yine çok masum değil olan zavallı Filistin halkına ve çocuklarına oluyor.
Karikatürlerle ilgili olarak da siz bunu kabul edilemez olarak buluyorsanız tepkinizi ortaya koyarsınız, boykot edersiniz, protesto düzenlersiniz, yargı yolunu denersiniz yani bir çok kanal var kendinizi ifade edebileceğiniz. Üstü kapalı "onlar da biraz hak etti yanii" demeniz bu olayı normalleştiriyor farkında mısınız?
Muhabbetimin tarihsel gelişimi sizi ilgilendirmedigi sürece yazılarıma ortadan bir yerden girmek suretiyle gereksiz hatta yanlış yorumlar yapma hakkınız yokSizin yazınızda Afrika'ya incil verdi ve zenginliklerini ellerinden aldı yazıyor. Muhabbetinizin tarihsel gelişimi beni ilgilendirmiyor sizin yazdığınızı okudum ve cevap yazdım sömürgecilik din adına yapılmış bir şey değil. Hristiyanlığın Afrika'da olması buna bir kanıt değildir, Afrika'da müslüman, şaman ya da bilmediğim dinlere mensup insanlar da var ona bakarsanız.
Yahudilerin yaptıkları derken İsrail-Filistin çatışmasından bahsediyorsunuz sanırım. İsrail'i savunacak değilim aklı başında kimse de o şiddeti savunamaz zaten yalnız atlamamanız gereken bir şey var, orada Hamas da bir terör örgütü. Yani müslümanlar yine çok masum değil olan zavallı Filistin halkına ve çocuklarına oluyor.
Karikatürlerle ilgili olarak da siz bunu kabul edilemez olarak buluyorsanız tepkinizi ortaya koyarsınız, boykot edersiniz, protesto düzenlersiniz, yargı yolunu denersiniz yani bir çok kanal var kendinizi ifade edebileceğiniz. Üstü kapalı "onlar da biraz hak etti yanii" demeniz bu olayı normalleştiriyor farkında mısınız?
Size de katli savunmadigimi belirttim fakat yeterli gelmemis sanırımalıntı benden olıunca bunu düşünmem doğal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?