Paris'te mizah dergisine saldırı... 12 kişi öldü... 'PEYGAMBERİN İNTİKAMINI ALIYORUZ'

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yalnız biri de çıkıp dememiş ki "Haçlı Seferleri ile Osmanlı'nın ne alakası var?"
Haçlı seferleri 1095 - 1272 yılları arasında yapılmışken, Osmanlı'nın kuruluşu 1299'dur.
Osmanlı'nın barbar tutumuyla bir alakası olamaz yani.

İslamcılar hiç mi
geçmiş muhasebesi yapmayacak?

‘Şu iki basit gerçeğin üstünü kimse örtemez: Bir inanç, görüş adına yapılan katliam, o inancı, görüşü kirletir’

Sevgili Ümit’in yazısını okurken aklıma takılıyor.
İslamcılar hiç mi geçmiş muhasebesi yapmıyor, yapmayacak?
Hiç özeleştiri süzgeçleri yok?
Kendi kendileriyle hesaplaşmadan, daha güzel bir dünyada
aşanamayacağını anlamıyorlar mı?
Batı’nın günahları elbette var.
Ama sadece o günahlar üstünde tepinmek çıkış yolu değil ki.
Mustafa A. Dağıstanlı’nın yazısının başlığı:
“Bütün günahları Batı’ya yüklemek, ‘biz’i cennete götürmez!”
Oh olsunculuk’la barış yolu açılmaz.
Batı’da elbette İslam düşmanlığı var.
Irkçılık var.
Müslümanları aşağılayan epeyce kalın bir damar var Batı’da.
İsrail’in Gazze’si var.
Filistinliler’in derin acıları var.
ABD’nin Irak işgali var.
Suriye’de Esad zulmü var.
Batı’nın günahları
Batı’nın çifte standartları…
Bunlar hep var.
Hiç kuşkusuz eleştirilecek bunların tümü.
Eleştiriliyor da.
Üstelik, Batı dünyasının kendi içinde en ağır şekilde eleştiriliyor.

Peki İslam âlemi ne âlemde?

Çizerler, katledilen çizerler için çizdiPeki ya bu bakımdan İslam âlemi ne âlemde?
Tüm günahları Batı’ya yüklemenin dışında ne yapılıyor İsamaleminde?
Allah büyük diyerek insanların başlarını uçurmaya devam edenIŞİD’e karşı ne kadar eleştiri var?
Ya El Kaide’ye?..
Biz nerede yanlış yaptık, yapıyoruz sorusu ne kadar soruluyor İslam âleminde?
Yoksa İslam âleminde sansürün, otosansürün kol gezdiği, özgürlüklerin cendere altına alındığı boğucu bir ortam mı var?
Hayır yok, diyebilir misiniz?

‘Bırakın dünyanın kirli işlerini
kalkan yapmayı, dönüp kendinize bakın’

Nuray MertNuray Mert’in yazısını okuyorum.
Başlığı:
“Fukara tesellisi: ‘Gerçek İslam bu değil!’

Batılılar, tüm kötülüklerin anası, Müslümanlar isekanatsız melekler değil.
‘Gerçek İslam bu değil’ mazereti ise fukara tesellisi.
Zira İslam, tarihin her devrinde, Müslümanlar İslam’dan ne anlıyorsa, o şekilde tezahür ediyor ve bu tezahürlerin vebali de Müslümanların üzerine.
Yani mesele din olarak İslam değil, Müslümanların dinlerinden ne anladığı veya ‘Müslümanların tarihi.’
Bu tarih, modern safhasına gelmeden önce de, evliya-enbiya, hayır-hasenatla olduğu kadar, iktidar mücadelesi, melanet ve zulümle dolu.
Dindar kesimin, bilhassa İslamcıların övünç kaynağı Osmanlı dönemi de dahil.
Nitekim Alevilerin katline fetva veren, en parlak dönemin şeyhülislamı Ebusuud Efendi. Dindarlar, İslamcılar daha bu gerçekle bile hesaplaşmış değil.
Bırakın Batılıların ne oyunlar, ne hesaplar peşinde olduğunu, siz neyin peşindesiniz, insanlığa bir büyük ahlak öğretisi adına ne söylüyorsunuz?
Farkında değil misiniz?
İnsanlığa söyleyecek sözünüz olmadığı için, o sözden çok uzağa düştüğünüz için, şu veya bu çerçevede birileri İslam diye cinayet işleyebiliyor.
Bırakın dünyanın kirli işlerini kendinize kalkanyapmayı, dönüp kendinize bakın.

‘Gülmeyi, tabulara dil çıkarmayı katlettiler’
Batı’nın günahları elbette var. Ama İslamcılar hiç mi geçmiş muhasebesi yapmıyor, yapmayacak?

ş
Evet, aynada kendi kendine bakmak…
Bakabilmek…
Geçmiş muhasebesi yapabilmek…
İslam âleminde buna olan ihtiyaç her geçen gün büyüyor.
Duyuyor musunuz?
Batı dünyasında günahların gözden geçirildiği, eleştiri-özeleştiri yapıldığı ve gerekli derslerin çıkarıldığı mekanizmalar var ve çalışıyor.
İslam âlemi bundan yoksun.
Laf uzadı.
Ahmet İnsel’in yazısından bir alıntıyla noktalıyorum.
Charlie Hebdo karikatüristleri, çalışanları insanlık dışı bir bağnazlık tarafından katledildiler. Gülmeyi, yaşama sevincini, neşeyi, tabulara dil çıkarmayı katlettiler.
Charlie Hebdo insanlığın gülen yüzüydü.

İnsanlığa karşı savaş ilan edenler bu kahkahayı susturamayacaklar.”
hasan cemal

Sömürgecilik ile Müslümanların şu anki durumunu kıyaslamak anlamsız çünkü bunlar farklı caseler.

Avrupa Afrika'yı sömürürken bunu din uğruna yapmadı, Afrika'da birileri Hristiyanlığı eleştiren şeyler yapıyor diye onları öldürmedi. Tamamen bölge hakimiyeti, güç ve çıkar odaklılığı ile ilgili sömürgeleştirme. Bu Avrupa masum demek değil elbette ama dinle alakalı bir şey de değil.

Müslümanlar düşünce yüzünden, film yüzünden, karikatür yüzünden birilerini öldürüyor ya da öldürülmesini hak görüyorsa bir durup öz eleştiri yapmak lazım.

Bizim dinimizde Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır, kul böyle bir cezaya karar veremez .
İnsanın canına, namusuna kast edilmedikçe, birini öldürmesi en büyük günahlardandır, ve müslümanlıkta da yeri yoktur
bu yapılanın .

bu adamlar birşeyler çiziyor, öldürülüyor, sevinenler oluyor, bizim dini duygularımızı incitmişti hak etti diyebiliyor, ama bizi yönetenlerden kimi ayetle sureyle açık bi şekilde dalga geçtiği halde herkes son derece hoşgörülü, o kadar hoşgörülü ki görmezlikten geliyor ufak bi tepki bile yok, anlayamıyorum

sizin bunlardan anladığınız islam dini savaşı emrediyorsa ne kadar yazmak da fayda etmez.beyninizde ki islam kötüdür imajı değişmez çünkü koşullanmışsınız.

hadi bi fırsat buldunuz coşun bakalım,ama sizde haklısınız müslümanlık adı altında yapılan terör eylemleri ancak sizin gibi düşünen insanları besliyor.

Hanımefendi neden daha üstteki yoruma bakıp
bu karşılaştırmayi başka bir üyenin yaptığını benim ise yaptığı karşılaştırmaya cevap verdigimi görmüyorsunuz
ayrıca onların yaptığı dinle alakasız diyorsunuz fakat bugün o kıtada hrityanlik o şekilde geldiyse bir alakası var demektir
ha bir de kimse Yahudilerin yaptıklarının dinle alakali olmadığını soyleyemez

Bu arada film karikatür dedikleriniz o kucunsediginiz şeylere hiç göz atınız mi
bu eleştiri veya özgürlük olamaz
peygamberi sırtında Köpekle secdede çizmek küçük kızların peşinden koşarken çizmek bunlar sadece ahlaksızlık olur
yani yapılan eleştiri ve özgürlük olamaz bunun sonucunda yaşananlar da insanii bir tepki olamaz bunu kabul ediyoruz ama biraz da diğer tarafa bakın

sonuç. ölümmü. öldürmek mi. bu şekilde yazdıkça birilerinin hırslanıp birilerini öldürmesine farketmeden yol açıyorsunuz

sonuç. ölümmü. öldürmek mi. bu şekilde yazdıkça birilerinin hırslanıp birilerini öldürmesine farketmeden yol açıyorsunuz
Fatkinaysaniz tepki tepki değil dedim
sadece biraz da o toz kondirmadiginiz batıya bakın diyorum
kim yahudi için olanlar nedeniyle biraz kendinizi sorgulayin şeklinde bir yazı kaleme aldı ?
Yahut neden o karikatürlere özgürlük diyor bu insanlar?
sorun şu ki islam adı altında olsun olmasın müslüman biri veya bir ülke olumsuz bir şey yaparken bu islamislama mal edilirken
hal diğer dinlerde ülkelerde böyle olmuyor
hatta hoş veya müstahak göstermek için kırk takla atılıyor

batıya tozmu kondurmuyorum. 3 4 mesaj önceki kopyaladığım yazıya bakın isterseniz.

elbette çot iğrenç incitici şeyler ben o karikatürlere bakmadım bile sinirrim kaldırmaz diye düşünüyorum.bu ifade özgürlüğü olamaz dini ve milli değerlerle dalga geçilmemesi mizah yapılmaması lazım bence.biz cumhurbaşkanını bile hicvedemiyoruz hoop para ya da hapis cezası geliyor bırakın bi peygamberle dalga geçmeyi.belke de özgürlüklerden çok uzak bir millet olduğumuz için aşırı mı tepki veriyoruz duyorum bazen.

ancak tüm bunların karşılığı ölüm olmamalıydı hele de 3 yıl önce çizilen karikatürlerin hesabı soruluyormuş gibi gösterip 12 kişiyi katletmek hiç olmamalıydı.örneğin o zavallı polisin suçu neydi ya da başkalarının?

Evet ben de böyle diyorum
kaldı ki üç yıl sonra insan ne alaka diyor
hele ki Filistin fransa durumundan sonra gelişmesi

Sizin yazınızda Afrika'ya incil verdi ve zenginliklerini ellerinden aldı yazıyor. Muhabbetinizin tarihsel gelişimi beni ilgilendirmiyor sizin yazdığınızı okudum ve cevap yazdım sömürgecilik din adına yapılmış bir şey değil. Hristiyanlığın Afrika'da olması buna bir kanıt değildir, Afrika'da müslüman, şaman ya da bilmediğim dinlere mensup insanlar da var ona bakarsanız.

Yahudilerin yaptıkları derken İsrail-Filistin çatışmasından bahsediyorsunuz sanırım. İsrail'i savunacak değilim aklı başında kimse de o şiddeti savunamaz zaten yalnız atlamamanız gereken bir şey var, orada Hamas da bir terör örgütü. Yani müslümanlar yine çok masum değil olan zavallı Filistin halkına ve çocuklarına oluyor.

Karikatürlerle ilgili olarak da siz bunu kabul edilemez olarak buluyorsanız tepkinizi ortaya koyarsınız, boykot edersiniz, protesto düzenlersiniz, yargı yolunu denersiniz yani bir çok kanal var kendinizi ifade edebileceğiniz. Üstü kapalı "onlar da biraz hak etti yanii" demeniz bu olayı normalleştiriyor farkında mısınız?

Sadece şu kısma cevap vermek istiyorum
ben yapılan saygısizkigi vurgularken alttan alttan onlar da bunu haketti diyecek kadar katil ruhlu biri değilim bunu da böyle yansıttığımi sanmıyorum gayet açık bir şekilde bu olanlarda müslümanlar suçlu ama o karikatürler bir özgürlük değildir keşke onlar da gerektiği gibi elestirilse diyorum
tıpkı sizin Filistin İsrail olayında müslümanlar da masum değil dediğiniz gibi
ben nasıl bu yazımızdan İsrail'in bebek katliamını savunduğusavunduğunuz anlamını çıkarmiyorsam siz de biraz insanlı olun

Muhabbetimin tarihsel gelişimi sizi ilgilendirmedigi sürece yazılarıma ortadan bir yerden girmek suretiyle gereksiz hatta yanlış yorumlar yapma hakkınız yok
Afrikada başka dinler olabilir ama Hristiyanlığın hakim olduğu batının oyuncağı ise onlara zarar veren batidir diğer dinlerin sahibi değil
her şeyi geçtim Hz muhammed e hakaret etmenin dimi hükmü kuranda mevcut değil
o zaman dini sorgulamayalim bu konuda
Hamas terör u de aynı şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…