Park derdi :(

Arkadaş larımın bebekleri var ama hep uzakta canım yakında da hıc yok allah sağlıkla kucağına aldırsın bebişini canım bu arada :)
Sağol canım sabırla bekliyoruz kuzumu. Şimdi baktım da internette 50 liraya bile kaydıraklar var, bi de salıncak epey işini görür. Forumda vardır alakalı konu ilini ilçeni yaz akranı oyun arkadaşları bul, her zaman olmasa da arada bi deşarj olur bebeğin.

ben u aralar yapamıyorum da önceden yaptırdığım şeyler vardı. benim oğlum da oğlunuz gibi öyle oyuncaklarla oynayım kafasında değildi. yavaş yavaş alıştı.
makarnayı haşlayın açın sofrayı koyun önüne. eliyle yesin oynasın. pişmemiş makarnada koyun arasındaki farklı anlıyorlar. duyusal gelişim ayrıca. neyse bir kaba su doldurun bir de boş kap alın.su dolu kabın içine bulaşık süngeri atın. suyu boş kaba taşımayı öğretin bırakın. baya oynar.

ya da muşamba serip çocuğu bezle bırakın. önüne parmak boyasını koyun oynasın. yıkayınca çabuk da çıkıyor vücudundan. kağıt koyun ya da gereksiz defter oturup bol bol yırtın. parmak kasları gelişir. yani bunlar sabit oyunlar değil. gayet döküp saçmalı hoşuna gidebiilir.

ben aykumu da yapmıştım. irmik, un , zeytinyağı karıştırdım. tepsiyi koydum önüne kurabiye kalıplarıyla şekiller yapıyorduk. tabi alta koca bir örtü açın

Canım hakikaten hepsı baya oyalayıcı ve ilgi çekici oyunlar :) çok tesekkur ederim parka da gttıgımızde ne kaydıraga bınıyo ne salıncağa deışık bı oğlum var benim :) hersey kolay kolay ilgisini cekmıo

Forumun hangi bölümüne bakmam lazım canım su oyun grupları için bulamadmda ben :s
Bilmiyorum ki canım, aç bi konu şehrini ilçeni yaz yaş grubu oyun arkadaşı aranıyo gibilerinden. Hem anneleriyle de sen arkadaş olursun, belli periyotlarda birinin evinde toplaşılır, sana da iyi gelir.

Şu biz Türk annelerinin aman çocuk üşüyecek korkusu çok fena ya.:)
Siz yabancıları görseniz kışın ortasında incecik t-shirt le bile dışarı çıkartıyorlar ve o çocuklar hiç hasta olmuyorlar biliyormusunuz?
Soğuğa dayanıklı ve bağışıklık sistemi kuvvetli çocuklar olarak yetişiyorlar hepside.
Biraz sıkı giydirin ve çıkarın sizde çocuğu dışarı. temiz havanın yerini hiçbirşey tutamaz.hasta olmaz merak etmeyin.

canım benim de 20 aylık bir oğlum var 2 yaş sendromuna şimdiden girdi tam bir kurtlu bir saniye yerinde durmuyor.
1 yıldır hafta sonları yüzmeye gidiyor yüzüyor ders aldırıyoruz o sebeple hafta sonları süper enerjiyi atıyor.
hafta içleri de babaanne bakıyor komşunun oğlu var 25 yaşında onunla oynuyorlar mutlu oluyor.
tavsiyem şu: Harvey Karp'ın "Mahallenin En Mutlu Yumurcağı" isimli bir kitap aldım okuyorum özellikle bu 2 yaş sendromu için çok faydasını gördüm tavsiye ederim. Hem çocuğu idare etmek hem sakinleştirmek için güzel taktikleri var..

Doğru soyluosun canım valla aklım cıkıo hasta olucak DİE aslında dısardakı hava evden temizdir illaki çıkarmak lazım

Canım allah bağışlasın oğluşunu maşallah seninki pek sosyalmiş yüzme falan ne güzel iyi yapmıssın valla ne enerji var canım hiç saniye durmuo inan koltukların tepesinde gezioruz bazen su dediğin kıtabıda alıp okucam canım bazen o kadar bunalıp çaresiz kalıorm ki...