Park yatağı artık mağara olmuş bebek desem yeridir.

ne kadar cahil bir toplum olma yolunda ilerliyoruz inanamıyorum

şikayet etmek için şiddet olması gerekmiyor konuda anlatılan durum ihmalin ve hatta istismarın ta kendisidir

birilerine dur demek için lütfen dayak yemesini beklemeyin!

Ne garip insanlar var yahu. Surda cocuga bariz psikolojik siddet uygulaniyor,kadin gelmis cak cak konusmayin diyor!
kadın tekrar gelir ve önyargılı olmayın anlatılanın kesin olduğunu nerden biliyorsunuz gözünüzle gördünüz mü der ve gider..konu sahibi bile şahit değil kendisine anlatılanı anlatıyor. karşıdaki kişi de iki kere şahit olduğunu anlatıyor ,çocuğa ilgili anaanne bakıyor deniliyor sonra ....sonra bir üye geliyor pardon kadın geliyor...alıntı yapsaydınız ya

Gerek duymadim alintiya. Derdim kavga etmek degil cunku. Siz baskalarinin anneligini sorgulamayin,cak cak konusmayin derken alinti yapmamissiniz. Kadin demistim evet,erkek misiniz yoksa?

Böyle insanlar çocuk sahibi olmasın Allah aşkına. Bakamayacaksanız uykusuz kaldım diye şikayet edecekseniz çocuğu tv manyağı yapacaksanız etrafı kirletti diye kızacaksanız özgürce oynamasına keşfetmesine izin vermeyecekseniz DOĞURMAYIN lütfen.

Gerek duymadim alintiya. Derdim kavga etmek degil cunku. Siz baskalarinin anneligini sorgulamayin,cak cak konusmayin derken alinti yapmamissiniz. Kadin demistim evet,erkek misiniz yoksa?
sence sevgili darkmore
bazen ciddi gaza gelebiliyoruz 32 sayfa yorum yapan kadınların tamamını alıntıya almam gerekirdi...
ciddi bir sorun varsa şikayet etmeyen insan değildir..konu sahibini veyahut arkadaşını 32 sayfa da kim ikna edebildi ki
çocuk cidden bir psikolojik şiddete maruz kalıyorsa Allah muhafaza benimde evladım var mutsuz sa güldürmenin imkanı yok..
belki çocuğun gelişiminde sıkıntı vardır belki iki üç saatlik misafir senfonisisnin sonunda annesi hep öpüp kokluyordur ,bir kaç yorumdan sonra ilgili anaanne daha çok bakıyora döndük bu durumda çocuğun bakımında sıkıntı da yok ..şimdi bu çocuğa temelli anaanne baksın diye mi imza atalım bahsedilen kadının şiddet olmasına lüzum yok kesin çocuğa kötü davranıyor tez kellesi vuralaya mı imza atalım ...
bende kavga etmek istemem tabiki

Ama biz bize anlatilana gore yorumlayabiliriz ancak. Oyle olsa burdaki her konu anlatildigi gibi olmayabilir herkes kendi acisindan yaziyor nihayetinde. Konu sahibinin arkadasinin evine cocugu birakip gelmis mi gelmis, yine bu arkadas o eve gittiginde en az 3 saat cocuk o besikte kalmis orda yemegi hayvan gibi onune konmus bi yetiskin gozetiminde olmadan yemis mi yemis, 2 yasindaki cocuk birak duz duvara tirmanir kaslari zayif dursun orda biz sicak cayimizi icelim demis mi demis. Bence bunlar yeterince korkunc, yeterince ipucu. O besikten cikardiginda da cok ilgili, aktivitelere bogan bi anne cikmiyor ya kadinin icinden?

Kellesi vurula demedik ki. Sosyal hizmetler bu tarz durumlarla zaten ilgilenmiyor. Ancak dovmek sovmek ve darp ariyorlar isin icinde. Veya bodruma garaja zincirlenmis olmasi gerekiyor magdurun. Bunlari bilmeyecek kadar saf degil kimse. Ama bir cocugu kendi imkanlariyla cikamadigi bir yerde yalniz birakmak (cat kapi gidildiginde de cocuk oradaymis demek ki butun gun orada) psikolojik siddettir. Benzer sekilde yapilan bir psikolojik deney var bebek Albert hakkinda,belki duymussunuzdur. Korkunun ogrenilebilirligiyle ilgili. Ayni olay degil ama cok alakali kisimlar var tibben. Albert nasil normal bir cocuk olarak hayatina devam edemediyse bu cocuk da edemeyecek. Sikayetin faydasi da olmaz allah acisin demekten baska bir sey de yapilamaz biliyorum ama sizin soyleminiz cidden rahatsiz edici. Bir annenin cocuguna bakis tarzini elestirdik diye anneligini sorgulamakla suclamanin anlami yok. Veya cak cakk konusuyorsunuz demenin de anlami yok. Daha kibar olabiliriz su sekilde soyleseniz tepki gostermezdim; arkadaslar belki duzgunce konusulsa kadin bu davranisindan vazgecer vs gibi.
Ben de anneyim sizin gibi,siz bana bir konuda fikir verseniz ben de size cak cak konusma anneligimi sorgulama demem. Ozetle,uzun bile oldu zira. Burada herkesin birbirinden ogrenecegi bir seyler var. Konudaki anneye faydamiz olamaz belki ama baglantili bir seyler yasayanlara olabilir nacizane

işte gerçekten demiş mi yapmış mı aslında bakarsanız son 6-7 sene de şu sitede gördüğüm konuların %70 i çarpıtılıyor bu konu sahibi için kesin geçerli değil ama öyle bir gazla ver mehteri modunda yazıyoruz ki (ki buna bazen bende dahilim serttir yorumlarım)sonuçları cidden sıkıntı verebilir..belki kadında problem yokken bu mevzu yayılır yayılır yayılır bilmeden bir anneyi evladından ayırırız bunun vebali kötüdür iki yaşında bebek annesi olarak hassasta olabilirim..çalışan bir anne olarak akşam eve gelince yemek yaparım çocuğumu bazen park yatağa bazen salona oyuncaklarının arasına bırakırım beş dk da bir kapıdan bakmak şartıyla..ne bileyim kadın belki çay doldururken sık sık gözledi çocuğu..

Yapmayin Allahaskina 3 saat cocuk yedi mi uyudu mu cani sikildi mi hic merak etmeyen, daha da kotusu 3 saat ardarda cocugun televizyon izlemesine izin veren anne _ki o cocugun suan gunluk maksimum yarim saat tv izlemesi lazim_ o 3 saatin sonunda sevgi pitircigina, etkinlik annesine mi donusecek. Siz bu soylediginizin dogru olabilecegine inaniyor musunuz?

kibarlık konusunda haklısın ama maalesef benim üslubumda sert bu da benim handikabım

öbür türlüsüne de pek inanamadım napayım ,bu sefer inanasım gelmedi konuya öleyim mi şimdi
şimdi bu mevzu benim yanımda yaşansa acımam gider şikayette bulunurum ee kişiler şikayette etmiyor ,o zaman ben bu konunun doğruluğunu sorgularım..konu sahibi de gözüyle görmemiş o da %100 arkadaşına güvenemiyor ki bir şey yapamıyor

Çocuğu evde yalnız bırakıp misafirliğe gittiğini yazmış konu sahibi. Bu ayrıntıyı gözden kaçırarak bu yorumu yaptığınızı düşünüyorum...

Ama bize anlatilan bu degil ki sizin cizdiginiz olumlu tablo da olabilir. Bu arkadas dedikodusu da olabilir. Ama olmayabilir de. Cocuk evde yanliz birakilmis arkadasima cay icmeye gelmis derse, ben aa belki yanina bbirini birakmistir diye polyanna olamam. Ya anlatildigi gibiyse? Degilse bos yere uzulmus oluruz o onemli degil ama oyleyse bi cocugun hayati soz konusu. Tabiki cocuk kendi basina da oynar ama konudaki annenin normal olmadigi, cocugun zarar gordugu aglamamasindan ilginc ilginc gulmesinden, kaslarinin annenin beyaniyla zayif olmasindan belli. Ortada normal olmayan bi durum var ben belkide oyle degildir diyip rahatlayamadim. Ha yaxiyoruz da noluyor her sey konu sahibinin arkadasinin elinde malesef bizim burdan yapacak pek bir seyimiz yok o konuda haklisin.

Evet bakinca inanilmayacak bi olay gibi duruyo ama haberlerde bu tip olaylar cok goruyoruz gecen gunlerde buna benzer videolar izlemistim malesef yasaniyor bunlar ve sikayet etmeye cesaret eden cok az insan var. Cunku kimse elini tasin altina koymak istemiyor, bakin o uvey anne siddetini binadaki diger komsular sikayet etmemis, baska binadan baska bi komsu cesaret edebilmis. Keske her haksizliga herkes dur diyebilse ama denmiyor iste.

Senden böyle bir yorum beklemezdim doğrusu.Ağzı olan konuşuyor der gibi,telefonu olan yazıyor demişsin yani.
Peki o çocuk için üzülmüş ve çare arıyor olabileceğimizi hiç düşündün mü?
Görümce ve kayınvalideden bunalanlara sayfa sayfa yazıldığı düşünülürse,hiç bir şeye gücü yetmeyen bir yavru için yazılanlar az bile...

ben diğer ihtimali düşünebilen tek üye oldum sanırım ..şimdi konunun şahidi konu sahibi olsa yaklaşımım daha farklı olurdu..çocuk konusunda direkt astığım astık kestiğim kestik olamıyorum ..kötü konular illaki var haberlerde görüyoruz ..ama ben çocuğu bırakıp çaya gittiğini düşünemiyorum ne yalan söyleyeyim.

Konu açıldığı gün okudum yorum yazamadım bile hala etkisindeyim. Son durum nedir . Ne olur bişeyler yapıldı yazın . Okuyamadım sayfaları . Şikayet filan edildi mi

Bazen insanın aklına hayaline gelmeyen şeylerde yaşanabiliyor hayatta.Annem yaşlı bir komşusunu anlatıyordu.Geliniyle aynı evde oturuyormuş ve her gün kavga varmış evde.Sebebi de gelinin bebeğini kucağına alıp emzirip,sevip okşamasıymış.
Kayınvalideye göre emzirirken bile beşiği yana eğip bebeği oradan çözüp çıkarmadan emzirmeliymiş.(Eski köy tipi tahta beşik)
Biz günlerce tutardık beşikte,ne oldu,kocanın bir tarafı mı eksik diyormuş.
Yani toplumda bu düşüncede olanlar var.Ben bu çağda beklemiyordum doğrusu..
Kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor kimbilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…