zıkkım içsin hala sıcak cay diyo ya .nefret ettim kadindan.son durum ne acaba şikayet ettiniz mi lütfen biseyler yapın.Arkadaşımın annesi kızım senin eşin kızmaz mı sürekli çocuk oradami tutulur diye biraz çıkışınca,kadinda teyze oda alıştı çıkınca heryeri dağıtıyor,sıcak çay icirmiyor,esimde koy yatağına diyor demiş.sanki evvcil köpekten bahsediyor.inanin evcil köpeği olanları görüyorum parklarda bahçelerde gezdirip ilgileniyorlar..Çok üzgünüm.
aynen artik sizde sorumlusunuz bu durumu gördünüz..Böyle durumlarda imkan varsa gizlice o halleri kameraya alıp sosyal medyada yaymak gerisi gelir zaten.Tabi ortada gerçek bir durum varsa.Günah almayalım da.
isterse zeka engeli olsun Ne demek 3 saat boyunca bakmamak önüne kemik atar gibi patatesi atıp gelmek..İçim acidizavallı bebis ya. Şimdi sosyal hizmetlere haber verilirse çocuğu elinden alırlar mi acaba? Almaları da kotu olur yavrucak için ya. Gözünü falan korkutmak lazim, hani bir görevli eve gelse hani teftiş yapıyor gibi, kadın belki akillanir. Ay ne değişik insanlar var ya. İnsan o kuzuya nasıl bu şekilde ilgisiz kalabilir.
Bir de şey diycem. Bu çocukta bi zeka engeli vs olabilir mi? Kadın belki kimse bilsin istemiyordur . tabi ki bu durumu hakli çıkarmaz ama belki sadece misafir varken boyle yapıyordur onun dışında ilgilidir belki.
Hadi yapamiyorsun yapmiyorsun tamam da...bir yumusatma normallestirme ya...
Aynen öyle.. Maksat konu açmak mı nedir? Yapacak olan insan şimdiye bir şey yapardı diyorum ben de..
Yani çocuğun huzuru evin temiz olmasından daha önemli bence, ama ne yapabilirim bilmiyorum bi ara eşi yönetici olduğu için serzenişte bulunmuştuk ama değişen bişi yok tabi kadının psikiyatriye görünmesi lazım bencebence o da hiç normal değil siz olaya el atsanız. başlarım onun temizliğine. vicdanı pisken evi nasıl temiz olabilir vicdansız kadın
Yani çocuğun huzuru evin temiz olmasından daha önemli bence, ama ne yapabilirim bilmiyorum bi ara eşi yönetici olduğu için serzenişte bulunmuştuk ama değişen bişi yok tabi kadının psikiyatriye görünmesi lazım bence
çok güzel yazmışsınız<3Yani şu konudan anlıyorum ki anne veya anne adayı olduğu halde böyle toplumsal açıdan sorumluluk almak herkesin harcı değilmiş. Karışamazsıncılar baya fazla imiş..
Bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Çocuk suistimali sadece şiddet, darp, taciz gibi şeyler değildir.
Eğer bir çocuğun kişisel ve manevi ihtiyaçları ihmal ediliyorsa,
Sağlık açısından bir problemi var da ilgilenilmiyorsa,
Beslenmesine, giyimine, eğitimine engel olunuyorsa,
Evde uzun saatler yalnız bırakılıyorsa,
Bunlar için işlem başlatılabilir. Gerekli olan yetkililere belge sunabilmek. Bu bir fotoğraf, video, görgü tanığı olabilir.
Amaç bebeği annesinden(ona da anne denirse tabi) ayırmak değil. Zaten bu şak diye yapılamaz. Amaç annenin bebek bakımında yaptığı yanlışların farkına varmasını sağlamak..
Konu sahibi, arkadaşım sosyal hizmetlerde görev yapmıştı bir dönem. Tanıdıkları var hala. Özelden isim adres yaz da bir şekilde devreye sokalım. Bu çocuğun yaşadıklarına şahit olanlar bundan sorumlu. Hatta bilip de susarsak biz de sorumluyuz. Öteki tarafta hesabını verememekten korkarım ben..
Kadınla arkadaş olun sizi tanistirsinlar bakalim siz bakın o zaman konu sahibi
Beklemek cocugun istismarina sessiz kalmak tır,arasa ne kaybedecek Allah aşkına!Değerli arkadaşlarim her ne deseniz haklısınız..Ben konudaki komşu olsaydım durumu bukadar yumsatmazdim inanın.ulasabilecegim arkadaşımın aktardıkları bunlar..Bana konuyu daha sonrasında benim gördugum kısımda durum buydu diyor.ben uçakla yaşadığı yere gidemem.Sizlere konu açmamin en büyük sebebi ben konuyu duyunca şok oldum ve çok tepki gösterdim sonrasinda acaba sadece benmi böyle düşünüyorum dedim ve üzüntümü sizlere aktardigimda aksine az bile üzülmüşüm dedim.Kafam okadar karisikki.Ya aslında kadın bebeğine park yatağı mağara yapmasa bile o 3-5 saat yalnız birakmasi bile kabul edilir değil.simdi size soruyorum ben konudaki komşu değilim 3.kişiyim ve başka sehirdeyim..Durumu bana anlatan değerli dostum oggun o an çok kötü oldum ama anneannesi ilgileniyor,kadın evde durmuyor..Samimi değilim diyor.24 saat nasıldır bilemiyorum diyor.Yani açıkça şöyle söyleyeyim sosyal hizmetleri arayıp ihbar etmeyi kesinlikle istemiyor. Bekleyelim diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?