- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
- Konu Sahibi blue_suede
-
Allah sifa versin ,okurken cok uzuldum hala sizi dusunup bana bi sey olursa uzulmeyin demesi icimi yakti bu gece uyuyamayacagim galiba
Tek doktorla yetinmeyin nolur,gucunuz yettigince arastirip en iyi doktorlara goturun bunu fazlasiyla hakediyo.
Rabbim hayirli,saglikli uzun omur versin insallah,bol bol dua edin.
Allah şifa versin.Sizlere dua edeceğim. Acınızı çok iyi anlıyorum.onun acı çektiğini görmek sizi mahvediyor elbette. Bende babamı kaybettim iki sene önce. Kanserdi babam.Yatağında onu acılar içinde görmek tarif edilemez bir üzüntüydu..Çaresizlik berbat bir şey. Elinden hı birşey gelmediğini bilmek sadece dualara sığınmak. .Allah yardımcınız olsun.. ((
Gecen gun parkinson hastalarina umut olan bir doktor vardi haberlerde. Pil gibi birsey takiyorlar ve titremeler duruyor. Hatta bir sanatci baterisiyle bilmem kac saat konser vermis
Allah razı olsun. çok doktor gezdik. akapunkturdan tutun fizik tedaviye kadar. gücümüz yettiğince. ama şuan o güçte kalmadı. o sebeple rutin kontrollerine gidip ilaçlarını aksatmamaktan başka bişey yapamıyoruz. oyüzden Rabbime dua ediyorum beklediğim o iş kapısını bana açarsa bi sene kadar birikim yapıp iyi bir doktora ameliyat olmasını sağlayacağım. bunu çok istiyor belli etmesede ağzını arayayım dedim. herşeyini araştırmış bakmış meğer önceden. ilaçlardan kurtulması için herşeyi yaparım. gerekirse izin günlerimde pazara bile çıkarım bi tanıdığımızın yanına.
nasıl ki bizim için hiç bir cefadan çekinmediyse bende onun için elimden gelenin fazlasını yapabilmek istiyorum. tekki Rabbim fırsat versin. sabah akşam dua ediyorum.
Canim cok sağol. Üzülme derdim ama biliyorum ki bu elinizde değil. İnsan üzgünken her türlü düşünce geçiyor aklından. Babam için doktorlar artık ümit yok günleri sayılı ama siz daha çok acı çekmemesi için dua edin dediğinde yıkılmıştım.Kanser kemiklerine sıçramışti.doktor ilerleyen zamanlarda ağrı kesiciler ise yaramayacak çok ağrısı olabilir demişti ve ben gizlice ağlarken Allah'a babamın kalp krizi geçirip ölmesi için yalvarmistim acı çekmesin yeterli diye..insan babasının ölmesini isterim hiç. .demekki istiyor bazı durumlarda.şükür ki babam çok çekmedi gerçekten de o duadan kısa bir süre sonra kalp krizi gecirerek vefat etti (((babanızın mekanı cennet olsun inşallah. huzurla uyusun. aynen haklısınız. en değerl varlığınız acı çekiyor ve elinizden hiçbirşey gelmiyor. odama çekilip Allah'ım benim canımı al diye yalvardığımı bilirim. o an insan acıdan ne dediğini bile bilemiyor. bugün artık çok içimi dökmek istedim. içime atmaktan belli etmemeye çalışmaktan tansiyonum çok yüksek çıkmaya başladı. zona benzeri kırmızı noktalar falan çıktı sırtımda ağrı yapıyor son 2 ayda saçımda beyazlar çıkmaya başladı. en kötüsü içine atmak. iyi ki varsınız. Allah razı olsun
Kotu oldum okudukca yazinizi ve diger arkdaslarinda hikayelerini.
Babaniz gercekten peygamberlik diyarindan bi adam gibi, bu babaya asik olunmazda ne olunurki.
Goresim geldi babanizi.
Insllah bi caresi bulunur ve o guzel insan yasar. Allahim sabir versin size ve tabi o guzel yurekli amcamada.
Bisey sormak istiyorum. Bi yerde babaniz icn para biriktirecegni soylemissiniz. Parami lazim? Eger o kazadan snra durum vahimlesmisse su an hala tazminat davasi acabilirsiniz karsi tarafi diye biliyorum.
Dusundunuzmu hic bunu?
Ameliyat oluyorsa cok iyi.Babamin zamaninda hic ameliyat var demediler bize.Ben kucuktum gerci tam ilgilenemedik o acidan vicdan azabi cekiyorum aslinda..
Bizim hikayemiz uzun biraz.Babamin sonu aslinsa parkinsondan olmadi ama etkisi oldu.On bes yil iyi idare erti
SON iki yil yazlari hastalandi..Demans da ekleniyor ilerleten donemlerde..Yeme icme sorunlari oldu o iki yaz ki cok zordu. Uresi yukseliyordu son iki yaz.Ure yukseldikce bilinc kotulesiyordu.Neyse hastane bol sivi serum iyi bakim derken iyi oldu.Sonra benim evimi terketmek zorunda kaldigimin ertesi gunu dustu.Kalca kemigi kirildi.Ameliyat oldu.Ama anestezi norolojik sorunlara iyi gelmiyor.Yoguun bakimda iki hafra kaldi.Sonra serviste burkac hafta..iyiydi yine de.Ama yogunbakimda yatak yarasi acilmisti.Onu kapatamadik.Sonra ayaga kalkamadi.Hevesle denedi (k)
ama yurutec almistik..Protez takilmisti aslinda ama cikmis.Sonra buna mi uzuldu bilmiyorum..Yavas tavas beyni gitti.yeme icme sorunu oldu.Yedirirken zorlamisim aspire etmis.Soluk borusuna kacmis yani.Ng sonda taktirmadigima pisman oldumAtes, bilincte bozulma.Ben evde tedavi etmeye calistimSerum antibiyotik..Hastane cok yormustu.Birgun yine biberonla yedirirken zorlamisim orda fenalasti.Acile goturdum.Zorlukla nefes aliyordu.Omuzlarini kaldirak unutamam hic..Yogun bakimda ucuncu gunun de Aspirasyon pnomisinden vefat etti..Kalcasinda derin yaralarla...Nur icinde tatsin.Gunahlarina kefaret olsun bunlar..Cok zordu benim icin..Yuregim kiyim kiyimdi..Mezari basinsaydi son birlikteligimiz...
Anlatmasi da zordu simdi...
Sen de uzuleceksin bak..Seyirleri ayni olmaz uzulme..Arada dr kontrolu olsun.Biz araba yoklugundan fazla goturemiyorduk.. Ben kucuktum ablamlar evli ve pasifti...
teşekkür ederim sadece şu bamya olayını cidden merak ediyorum. 3-5 bamyayı alıp 10 dkaika kaynatıp suyunu içirirlermiş eskiden doğal dopamin varmış içinde emin olmadan babama içiremem ya kötü gelirse diye. belki biliyorsunuzdur bilmiyorsanızda belki forumda bilen birileri vardır.Sormak istedigin birsey olursa burdayim.Saglik alaninda calisiyorum zaten...
Cok kalpten dilerim ki İnsallah en kisa zamanda gerekeni bulursunuz..işte bu ameliyat için çok para lazım. iyi bir yerde kaliteli bir ürün kullanılmalı bu sebeple dua ediyorum ki Allah dilediğim kapıyı açsın diye
inşallah amin.
kazanın üzerinden epey zaman geçti üstelik babam adam belki gece gündüz çalışmıştır uykusuzdur ekmek parasıyla oynayamam deyip şikayetçi olmamıştı. sırf tutanak tutmasınlar işi tehlikeye girmesin diye pansumanını dahi kendisi yapmıştı hastaneye zorla götürdük iyiki de götürmüşüz kan fışkırdı açınca birde dolabın kenarına sert çarptım demişti üzerinden zaman geçince anlattı. Allah'a sığındım elbet açar bir kapı Allah razı olsun.
parkinson için ameliyat var. oldukca başarılı gecip sinir sistemine hakim olmayı destekleyen bir alet kouyorlar.babam 5 senedir parkinson hastası. sürekli denge kaybı yaşıyor 3 sene evvel sırtındaki kemiği kırmıştı düşüp. uzun süre kaynamadı. ilaçların sürekli dozunu arttırıyorlar. geceleri uyuyamıyor hareketleri çok kısıtlı birden çöktü. özellikle kız çocukları çok iyi bilir babanın ne demek olduğunu bir kız çocuğunun ilk sevgilisidir babası. 28 yaşımdayım ömrümde bir kez bile babamın yorulduğunu bir kez bile of dediğini duymayan ben. ağladığını gördüm üstelik çektiği acıdan. ki ne kazalar ne yara bereler atlattı bir kez canım acıyor dediğini duymamıştım.
son 3 gündür 1 saat dahi uykuya dalamıyor sanıyorum ki ilaç stres ve üzüntü. en son bu sabah anneme '1 haftadır kendimi hiç iyi hissetmiyorum bana birşey olursa üzülmeyin ağlamayın sakın hepimizin gideceği yer aynı' dediğini duydum. 2 gündür dili peltekleşmiş durumda. dil peltekleşmesi iyi değil dedi anneme. ben hastalık kasları da etkiliyor neticede dilde bir kas ve etkilenmesi normal diye düşünsemde annem ani gelebilecek olan bir inmeden korkuyor.
sadece içimi dökmek istedim. kalabalık bir aile değiliz şu hayattaki en kıymetli varlığım babam.
üstelik öyle biridir ki. ilkokul arkadaşlarım dahi 20sene geçmiş olsada üstünden hala babamı söylerler böyle insanlardan kalmadı çok derler. eşim dahi senin baban geçmiş zamanda yaşasaydı bir peygamberlikte ona inerdi demişti. o kadar dürüst o kadar ahlaklı o kadar mütevazidir ki. konduramıyorum hastalığı ölümü.
ilk evlenirken yatak odası takımım gelmişti tuvalet masası ve önündeki pufu. tüm gün koşturmuş olan babam en son iş bittikten sonra telefonla arkadaşıyla konuşurken eşim pufu çekip 'baba otursana yoruldun' dediğinde 'yok oğlum kirletmeyeyim' deyip inatla oturmayışı. evimize geldiğinde tuvalete girmek için dahi izin alışı. her baba kıymetlidir elbet babam olduğu için söylemiyorum ama böyle bir adam ben bu yaşıma kadar hiç tanımadım. hiçbir ailede hiç bir çevrede böyle biriyle karşılaşmadım. elbette vardır ama ben rastlamadım.
hala çalışıyor. beni evlendirmek için bir sürü borcun altına girmişti eşimin ailesini durumları kötü diye onların yapması gereken şeyleri dahi yaptı üstelik bunu yaparken kendilerini kötü hissetmesinler diye 'adettir' deyip durdu. ne adeti o sadece kimse zorda kalsın istemedi.
ama hep kendini zora soktu bir gün of çekmedi. Allah büyüktür dedi. çocuklarını 1 kuruşunu dahi almamıştır. alması yanlış değil ama almaz isterki kendimize bişeyler yapalım.
en büyük üzüntüsü üniversiteye gitmememdi. içten içe hep üzüldü buna. bende gittim geçen sene sınavlara girdim. avukat olmamı çok isterdi. adalet meslek yüksekokuluna girdim. ilk senem gayet başarılı. derslerimi vermişim dediğimde gözleri doldu. eşimde destek veriyor bu konuda bana. bitince dikey geçişle 4 seneye tamamlayacağım kısmetse. diliyorum Rabb'imden babamın ömrü yetsin. en çok istediği şeyi görmeden gitmesin. bir de torununu görmeden...
bir işçi maaşıyla da olsa hiçbirşeyimizi eksik etmeyen 50 sene didinen babam için dua edin ne olur Allah bir kolaylık versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?