parkta kızım düşmüştü ve eşimle birbirimize girmiştik hatırlarsınız

üste çıkma çabasında olarak algılıyorum daha önce buna benzer bişi yaşadım bende senin ailene gitmem dedim aradan biraz zaman geçti 3 hafta kadar aramız tam düezeldi ikisine de aynı gün gitme kararı aldık yani buyeterki işler zamnla çözülüyor eşiyle arayı iyice bozmasın sonuçta onu en iyi yine eşi anlar
şimdi anlıyorumki en yakınım kocişim ailede çok önemli allah razı olsun her zamn yanımdalar ama huzur çok önemli değilmi

senin kocan için uzmanlar bişey söylemeli,ben çok endişeleniyorum senin için,sen evin içinde ne kadar farkındasın bilmiyorum ama dışardan bakınca durum çok vahim bence

kavganızı evinizde edemiyormusnuz
bir gün eşimle telefonda kayınvalidemlerde konuşurken bağırdım gel çabuk diye daha pişman olurum eşimi doldurduda doldurdular kuzum lütfen ciddi şekilde uyar sende kendine hakim ol küüs bişiler yap ya bu böyle gitmez engel ol vede uyma

sen ipleri eşinin eline bırakmışsın zaten, hayır anlayamadığım eşinin ailesine sinirlenince herşeyi söylüyorsun ama kendini yerde yatmakla cezalandırıyorsun eşine haklı olduğunu gösteremiyorsun.oda seni parmağında oynatıyor maşallah,biraz ağırlığını koysana iki tatlı söze iki güleryüze kanma.aileni araman için ısrar etmiş ,o dedi diye niye arıyorsun olay ailenin yanında mı oldu yazık değilmi onlara da üzüyorsun, adam gel diyor geliyorsun git diyor gidiyorsun ya

Son düzenleme:
ya en son ilçedeydik ben ütü yapıyordum kızımda o zaman yeni emekliyor ütü masasının altında geldi o halde gördü (yani kavga sebebi yine kızımız) sende hiç akıl yokmu ya bu halde ütümü yapılır hadi kızın kafasına düşse dedi bende napabilirim dedim ütü elimde merak etme dedim gel kızım gel dedi kucagın aldı bu anne çok akılsız anne dedi benimde zoruma gitti çektim ütüyü şak diye attım bi kenara ya şu anda babanın gmleğini ütülüyorum insan biraz daha kibar olur bende aptallıkki babanın ütüüsünü yapıyorum al o zaman diye fırlattım gömleği (bu arada kaynana kayınbaba bakçedeler buraya kadar duymadılar) sonra allaaaaahhhh birbiirimize girdik üstüme yürümeler küfretmeler ........ şimdi burda ne kabahatim var, ha bende isterim kavgamızı evimizde yapalım çokmu hoş insanlarda öyle bir izlenim bırakmak bunlar böyle karı kocalar dedirtmek ama oluyor işte....
kaynanam bile demiştir birinde oğlum çok istedi seni çooooookkkk diye lşimdi neden anlaşamıyorsunuz öldü bitti senin için yıllarca en son bizi yalvarttı ne yapın edin ailesini ikna edin ondan başkası olmaz dedi şimdi bu çatışma neden diyor

ilduyansenol yazdım ama okumamışsın sanırım. canım ailemi o akşam aramak zorunda kaldım çünkü akşam 6 da beni bekliyolardı kardeşimimn doğumgünüydü, saat 8 oldu hala gidememiştim mecbur arayıp bir açıklama yaptım o anlat dedi diye anlatmadım, zaten açıklamak zorundaydım geliyorum deyince geleceğimizi bilirler zaten nasıl telaşlanmışlar neden bu saat oldu gelemediler diye...

canım sende ona uymuşun ben böle bi durumda cevap vermezdim akılsız anne demiş ne var yani sussanda küssen yada evinde tartışsan sendede kabahat var bence nabza göre şerbet veremiyorsun
dün eşim boş bi odamı temizliyodu bişiler söylüyodu hiç duymazlıktan geldim gittim yanına buyur canımmmmmmm dedim hemen yumuşadı bence sen birazda tetikliyosun

bana akıl verin napıyım tamam gelmezsen gelme kendimmi görüşürüm deyim, kendi hadi gidelim diyene kadar bekleyimmi, ailesine gitmek isterse (cuma kesin isteyecek çünkü kayınbabam geliyor ve kızım için deliren bi rinsan o kesin çağırır kuzucugumu getirinde seviyim diye) cuma günü cevabım ne olacak gitmesem ailesinin gözünde iyice suçlu ben olucam gitsem benim ailemin suçu ne offff ben birgün kendimi öldürmekten korkuyorum yaaa bi insan bu kadar iyi niyetli olup bu kadar suçlu görünemez sırf nasıl konuşacagını işveyi cilveyi bilmediğim için eşime yaranamadım

canım benim yazdığım cevaptan sdece bunumu çıkardın.yolun neresinden dönersen kardır biraz ağırlığını koy artık ,akılsız anne demek ne demek ya büyüyünce o çocuğun sana saygısı olurmu.ayrıca eşinin ailesi ile bir araya geldiğinizde mademki adam havalara giriyor sana ters bişey sölememesi için mümkünse hiç konuşma onlar gidene kadar, seni alana kadar eşin senin için ölüp bitebilir bu herkesin başında olan bişey,bizim eşlerimizde bize ölüp bitiyordu sevgi saygı 3 sıraya sorumluluk ilk sıraya yerleşti.çatışma her ailede olur dozunda olursa senin eşin ailesinin yanında kabarıp kendini bişey sanıyorsa,ona bu kozu verme onlar gidene kadar konuşma eşinin huyunu biliyorsun ona göre hareket et.bizde atışma nasıl olur biliyormusun eşimin ailesi geldiğinde oda kabarıyor bir havalara giriyor hatta çay yaptınmı meyve getirsene falan al diyo şeytan tepsiyi kafasına geçir sabır çekiyorum sususyorum taaki onlar gideene kadar,çünkü cevap versem tartışmamıza şahit olacaklar bu fırsatı onlara vermiyorum.onlar gidiyor başlıyorum konuşuyorum konuşuyorum çıt yok.

Son düzenleme:

sorununun ne olduğunu biliyosun işve ve cilve
cuma günü güzel bi anınızda gitmem lazım özledim hem taa falanca günden gitmeliydim yarına kaldı de
araba kullanmayı biliyosan anahtarı bi gnlüğüne al ve cilveli ol erkek gibi olma arabayı vermemk için gelecektir emin ol

sy2011 evet işte demek istediğimde bu bende hiç cilve yok tatlı dil yok herkes bilir çok sert dururum erkek gibisin derler birde uzun boylu falanım nasıl konuşacağımı nasıl tavlayacagımı bilmiyorum birde 7 yıldır doldum artık hakaret hakaret ne dese alınır oldum hep savunma halindeyim bi açyını bile doldururken surat yapıyorum çünkü hiçbi işe elini sürmüyor gel keyfim gel...
gerçi 7-8 aydır iyiydik sesimiz solugumuz çıkmıyordu kendide iyiydi durduk yere çatmaz oldu hakaretlerini falan artık daha dikkatliydi biliyordu kaldıramadıgımı ama aylar sonra kaldıgımız yerden devam.....
kötü desen kötü değil iyi desen iyi değil
ama diyeceğim en kesin şey,
saygısız terbviyesiz çfke kontrolü yok, pisliğin teki.
uymazsan çok iyi kızı için deli olur gezdirir para pul hiç işi olmaz inan şu an o kadar borçluyuz bana cep tel almış 400 liraya 4 ayöncede saat almıştı 250 liraya
bunları yazmamın sebebi hemen yanlış anlamayın şu an borçluyuz bize yüksek bu rakamlar ondan dolayı
daha önceki konumdada yazdım ben bunları istemiyomki ben tatli dil ilgi şefkat istiyorum
ama ben pislik derken dışardan neden bu kadars evilen bir insan?
inanın şu an boşanmaya kalksam en başta binadaki komşularım yüzde 85 eşimi haklı bilirler beni suçlu görürler o kadar herkesin sevdiği bir insan
benim kendi öz halam dediki bir defa evinize geldiğimde xxx den daha çok memnunum sigaram bitse senden değil ondan daha rahat isterim dedi
şaşkınım...

namaz dua üstesinden geliceğine inanıyorum bol bol dua et yuvanı kaybetme en azından sen çabala ALLAH seni görüyor kalplerin yumuşaması için allahın isimlerini okuyabilirsin sürekli ALLAH yardımcın olsun inşallah çok mutlu olursunuz..

aay haydi barıştık ne hoşş diye durumu ört pas etmek yerine keşke sen önce davranıp pişman olmasını sağlasaydın, şimdi bunları yaşamazdın ki bundan sonra da hep yaşayacaksın bu durumları bence

Kayınvalidem de sizin gibidir :)
Mesela eşim kızar ona bi sebepten, 'aayy tamam oğlumm, yavrumm, sen nasıl istersen' diye cevap verir..
Hayret ederim :) Bir gün kayınvalidem bana 'kavga etmeyin, o kızıyorsa sen sus, sonra da anasını ağlat' demişti :) Çok mantıklı
Öfkeye öfkeyle karşılık vermemek gerekiyor demek ki

ben de ashabı bediri okumanı tavsiye edeceğim

bukadar düzelmişssniz biraz alttan al canım ne onun ailesine nede senin ailene gitmeyin bi süre çok özlersen o yokken git gel yada telefonla görüş. bı ara başbaşa kalın yada arkdas ortamınfa bulunun.. zamanla dahada düzelir. belki eşin ailenden utanıyor? sana yaptıklarından bişe dicekler diye çekiniyordur?

Canım hiç dert etme gelmek istemiyorsa da gelmesin bırak ne hali varsa görsün, bundan sonra tekrar annesine gitmek isterse aynı tepkiyi verirsin bir şey dersede sen bu dilden anlıyorsun, ben senin ailene geldim ama benim aileme gitmek istediğimde sen de bana aynı şekilde tepki vermiştin dersin. Boşver arabayı filan otobüsle gitmene de gerek yok, yarın sabah bir kez daha sorarsın ama gidecekmiyiz gibi değil, akşam sende annemlere gelecek misin diye, hayır derse o zaman ben kızımı da alıp taksiyle geçerim de. Ben bir keresinde aynısını yapmıştım hatta biraz abarttım, eşim ticari taksi işletiyor, aynı şey bir gün bizimde başımıza gelmişti gelmek istemedi bende gelmezsen gelme duraktan bizi taksi gönder o zaman dedim paşa paşa gönderdi. Birkaç gün sonra kendi ailesine gitmek istediğinde ise ben gelmek istemiyorum, sen çocukları alıp gidebilirsin dedim aldı çocukları gitti ama o son oldu anladı nasıl oluyormuş tek bırakılmak.

Siz niye kizinizi alip gitmiyorsunuz ailenizi görmeye? Ben bugün annemlere gidiyorum aksam görüsürüz, olur da eve erken gelirsen dolapta yemek var isitir yersin demek niye zor geliyor. "Ne yapayim onlar gelsin beni görmeye" niye diyorsunuz? Aileniz de farkindaymis olayin, ne ile karsilasacaklarini bilmeden gayet huzursuz hissedeceklerine siz gitsenize evlerine. Kizlarini yataktan kovan damat ya onlara da ters taraflarini gösterirse? Kendiniz diyorsunuz hic böyle yapmazdi diye. Ya esiniz hayir cumartesi de gelmesinler derse ne yapacaksiniz? İyi madem pasa gönlün ne zaman uygun görürse mi diyeceksiniz?

Bakin siz ikiletmeden gittiniz onun ailesinin yanina, karsiligi bu mu olmaliydi? Kac hanima söylendi burada, iyiligin fedakarligin her zaman karsiligini alamazsiniz siz de biraz disinizi gösterin diye. Adam hala cocugu kullaniyor. Ben gidiyorum cocugu da götürüyorum istiyorsan gelirsin yerine, ... yere aylardir gitmiyorum özledim bizimkiler de oradaymis gidelim mi demesi gerekmiyor mu?

Kavga gürültüye hic gerek yok. Madem gelmek istemiyor siz de kizinizla gidin. Kari koca hep ayri gezmesi de dogru degil ama deneyin bakalim ne kadar sürdürecek bunu böyle.

Son olarak kusura bakmayin ama esinizin ruh sagligi icin bir test yapilmali bence. Hem esine askim diyor hem de sirf cirkeflik olsun diye ailesine gitmeyecegini söylüyor. Bana kalirsa benzer bir olay tekrar yasadiginiz zaman yine ceza sistemini uygulayacak.

benim şimdi çok dikkatli hareket etmem lazım annemlere gidelim dediğinde gitmezsem onlarda iyice beni suçlu görecekler hep beni korurken belkşde bunda dolduracaklar eşimi sonuçta parkta bu defa sen suçlusun diye bağıran kayınvalidemdi...hepmi x suçlu sen suçlusun dedi... şimdi birde gitmezsem ortam iyice gerilecek. gidersemde aileme üzülüyorum ne hakkı var böyle yapmaya?
maksadı acı çektirmek biliyor can damarımı... ya çocugumdan vuruyor ya ailemden biliyor gelmiyorum derse rahatca görüşemeyeceğimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…