Parkta oturup çocukları izleyen adam

Çocuğu huzursuz etmişsiniz çok yanlış bir hareket, oradaki adamın sapık olduğunu düşünüyorsanız polisi ararsınız. Parktayım burada bir adam oturmuş kız çocuklarını izliyor ne yapmam gerektiğini bilemedim dersiniz gerisini ekiplere bırakırsınız.

sırf ''i,ş,ç'' gibi harfleri her zaman (klavyemden dolayı) kullanamadığım için benden ,beni okumaktan rahatsız olduğunuzu söyleyip sırf bu nedenle beni gözardı eden siz, sapık olduğunu düşündüğünüz adamı göz ardı edip gidip kendi kendine oynayan çocuğu uyarmışsınız gerçekten alemsiniz.

bir kere görmekle kimseyi itham edemezsiniz
ben de gidip oturuyorum parka hava almak için çocuğum da yok. sadece cinsiyeti erkek diye mi bu şüphe? baktınız ki birkaç defa gördünüz ancak belki o zaman şikayet edilir

Böyle durumlarda annem gider adamla konuşurdu biz küçükken.
-çocuğunuz var mı?
-Yok.
-O zaman burda çocukların yanında durmayın
Eğer tutumdan hoşlanmadıysa da eve götürür, giderken de polise söylerdi. Bizim en büyük avantajımız çocuk parkımızın çok yakınında karakol vardı.
Son dönem de de belediyemiz özellikle büyük parklarda güvenlik için birilerini görevlendirir.

Geçen gün maalesef eşimi uyarmak zorunda kaldım , kızımı hava güzel diye yürüyüşe çıkardık parkın içinden geçtik hemen yanı cadde...
Bir çocuk oynuyordu yanında annesi babası da var ama konuşmaya dalmışlar,çocuk da tehlikeli hareketler yapıyor bir anda yola çıksa araç çarpabilir,yüreğimiz hop etti ... Çocugu uyardı dikkat et diye ama ben eşime sonrasında sen önüne bak dedim , sonra gelirler çocuğumuzu mu gözetliyorsun anası babası olarak biz buradayız sana mı kaldı derler durduk yere al başa bela dedim,bu açıdan düşünmemiştim haklısın dedi ...

Merhaba
Gündemde sürekli bu tarz haberler gördüğümüz için, çocukları ve kadınları koruma iç güdüsüyle her olaya ilk olarak kötü yanından bakıyoruz. Bu yüzden endişelenmenizi anladım. Ama o adam eğer her gün parka gelip saatlerce çocuklara bakmıyorsa, yüzüne karşı gidip "sapık" demek veya ima etmek sizi haksız duruma düşürür. Büyük bir itham bu. Belki yakın zamanda o yaşlarda çocuğunu, yeğenini ya da kardeşini kaybetti parkta çocukları izlerken aklından geçen düşüncelere daldı; belki farklı bir konudan kötü bir gün geçiriyordu hava almak için oturdu çocukların neşesi ona iyi geldi; belki de dediğiniz gibi sapık ruhlu biri ve kötü amaçlar için oraya oturdu. Bunları bilmemiz mümkün değil. Eğer çocuklara laf atmıyorsa veya çocukları izlerken uygunsuz hareketler sergilemiyorsa yapabileceğiniz bir şey yok. En fazla yukarıdaki bir arkadaşın önerdiği gibi, ilgili birimin şikayet ve talep mailine parkta tekinsiz insanların olduğunu ve bekçiler tarafından daha sık denetlenmesi gerektiğini yazabilirsiniz.
Allah tüm çocukları, tüm kadınları, tüm iyi niyetli adamları ve tabii ki tüm hayvanları; sapık ruhlu tiplerden korusun.

Adamla muhatap olmak sıkıntılı olabilir,sen ne diyorsun be deyip üstüne yürüyebilir kimin ne çıkacağını bilemiyoruz ...

Son düzenleme:
Polisi arasan polis ne yapacak ki
Sadece baktı diye kimseye ceza vermezler
Ben olsam muhattap olmaz bir daha da çocuğumu o parka götürmezdim.

Çocuklar anlayamaya biliyor ama yetişkinler anlar halinden. Bizim yakınımızda da bir parkta gayet mülayim tipte bir adam sitenin oynayan çocuklarına birde erkekler çocuklar yaşları da 12-13 akılları biraz eriyor yani ilk gün biraz muhabbet etmiş ikinci gün oynamış onlarla üçüncü gün yemek için bir yere götürmek istemiş Allahtan çocuklar gitmemiş biri ailesine söyleyince çocukların babaları toplandı gitti hayırdır kardeş sen kim diye. Tabi sonra çocuklar park yüzü görmedi adam tekrar geldi mi bilmiyorum.

Dogru orasi oyle. Insanlar da hareketlerinin şüphe çekmemesi icin dikkt etmek zorunda kaliyor artik malesef. Ama iyi niyetli bir insanin boyle bisey dusunulebilecegi aklinin ucuna bile gelmeyebilir

burda sizin gözlemlemeniz çok önemli, yorulmuş dinleniyor da olabilir, sapık zihniyetiyle orda bulunuyorda olabilir. Eğer sürekli gittiğiniz bir parksa ve birden fazla kez görürseniz bence polise haber verin,
keske çocuk parkları güvenlik sitemiyle ilerlese, ne bileyim özellikle büyük ve kalabalık çocuk parklarında polisler görevli olsa çocuğu olmayanı almasalar içeri..

Adamla muhatap olmak sıkıntılı olabilir,sen ne diyorsun be deyip üstüne yürüyebilir kimin ne çıkacağını bilemiyoruz ...

Onda tabi haklısınız. Bizim karakol olması en büyük şansımızdı ama ona rağmen dikilip beklerlerdi de saçma sapan adamlar.

Beden dili diye bir şey var, gerçekten bariz pis bir bakışı vardı çocuklara, burda çok açık yazamıyorum ama merak eden olursa mesajla söylerim o kadar eminim ki. Aklıma geldikçe sinirleniyorum hiç unutmayacağım sanırım o bakışları. Bir daha görürsem nasıl bir yol izlemeliyim diye yazdım buraya aslında. Dediğiniz gibi yaparım çok teşekkür ederim. Allah herkesin çocuğunu kötü niyetlilerden korusun ben çocuğuma bakışının bile değmesini istemem öyle insanın. Kimsenin kimsenin çocuğuna da öyle uzun uzun kilitlenip bakması hoş değil

Adamı bi kaç kez daha aynı şekilde görürseniz polise haber verin siz konusmayın

Ülkenin son hali bu ne yazık ki. Bende de aynı şekil nerede pis bakışlı sapığa benzer bir adam görsem gözüm üzerinde oluyor nereye bakıyor napıyor diye. Psikolojimiz bozuldu ne yazık. Nerede böyle pis bakışlı varsa gözleri önlerine düşsün inşallah

Ben konu sahibine hak verdim açıkcası
Bence konu sahibi rahatsız olmak da çok haklı çünkü yazdıkları çok rahatsız edici. Gözünü dikip kız çocuklarına bakmak bana hiç normal gelmedi.
Bizler, herkesi kendimiz gibi zannedip "yok ya o kadar da değil" diyoruz ama etraf sapık dolu. Hele ki söz konusu çocuk ve hayvan olunca insan çook dikkatli olmak zorunda.
Bence adamla direkt iletişim kurmayın. Çok tehlikeli, size kafayı takar vs hiç gerek yok. Ama lütfen gözlemleyin, peşini bırakmayın. Sizin oraya her gün gitmeniz bile adamı korkutabilir. Sık sık gelip çocukları gözetliyorsa bence polise, bekçiye vs şikayet edin.
Ne denir ki yani bu devirde insan nasıl çıldırmasın...

Siz ordan kovsanız başka parka gidecek ,bence ihbar edin poliste bir kaydı olmuş olur en azından.

Geçen gün eşimi beklerken bir adam gördüm. Dikmiş gözlerini kediye bakıyor. Ama ayırmıyor ya gözlerini. Adam tekin değil belli. Hatta bir ara yeltendi kediyi alacak gibi oldu, sonra vazgeçti hızlı hızlı uzaklaştı ordan. Gözlerimi ayırmadım adamdan, kediyi alacak gibi olsaydı hemen koşup müdahale edecektim. Yani söz konusu çocuklar ve hayvanlar olunca bende akan sular duruyor. Birini gözüm tutmadığında bakıyorum ters bişey yapacak mı diye. Maalesef ülkede durum bu ve duyarlı vatandaşlar olarak çocukları ve hayvanları korumak zorundayız. O yüzden bence konu sahibi boş yere paranoya yapmıyor. Ben olsam, ben de sürekli kontrol ederdim valla, konuyu okuyunca bile gerildim.

aynen katılıyorum özellikle polise durumu izah edince çok hızlı bir sekilde gelip direk gelip kenara çekip hatta koluna girip aldıkları gibi uzaklastırıyolar sikayet etsek ne olacak dusuncesiyle göz ardı etmesin kimse lütfen

O kadar haber görüyoruz ki, böyle düşünmekte hakli buldum sizi.
Sanırım bende bir bahane bulup orda oynayan çocukları korumak isterdim. Kimse kimsenin evladına o pis bakışlarını uzatamaz rabbim hep iyilerle karşılaştırsın evlatları. Sizde gozlemde kalın bir kaç kez daha görürseniz kendiniz halletmek yerine polise başvurun, Allah korusun ne olduğu belli olmayan biri sizi rahatsız etmesin

Siz direk konuşmayın. Çaktırmadan polisi arayın gelip bir sorsunlar anlaşılır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…