Parkta oturup çocukları izleyen adam

Ben de böyle çocukları gözetleyen bir genç gördüm.
Oturmuş dikmiş gözlerini bakıyor özellikle kızlara.
Önce takip ettim kardeşi felan mı var diye.
Yok kimse gelmedi yanına.
Kızlar da ortaokullu kendince oynuyorlar farkında da değillerdi.
Sitede olduğum için güvenliği aradım hemen.
Belki birşey yoktur ama parkta böyle böyle biri var ben rahatsız oldum. Bir bakar mısınız? Dedim. Geldi baktı birşeyler sordu sanırım çocuk hemen çekti gitti.
Site içinde olmasam polisi arardım.
Bir daha denkgelirseniz yanına kalmasın.

bana saglikli gelmediniz. adam sanki her gun ayni saatte orada oturup cocuklari kesiyor falan degil. bilemezsiniz kimin nasil bir gun gecirdigini, belki hayatinin kotu bir doneminde ne bileyim oturup hava aliyor daldi gitti nereden biliyorsunuz?

hele cocugu gidip uyarmaniz tam akil tutulmasi. sasirdim yorumlara da olaya da.

Ben dikdik bakmis olabilirim çünkü miyobum. Baktığım yeri göremiyorum çok. Zamanında ,ergenken falan bazı erkeklerin onları kestiğimi düşünüp cesaret alıp acilmisligi olmuştu ama aslında ben tanımıyordum bile. Çünkü oooyle bakıyorum çoğu zaman. Aynı sekilde bin defa 'ayseyi yolda görmüşsün,bakıp gormezlikten gelmissin' ithamini duydum, oysa ne Ayşe görmüşümdür ne gördüğümü tanımisimdir.
Yani belki de adam da gözünde bozukluk olan, ya da kafası dalgın, öööyle bakan bir adamdır.
Sadece oturuyor diye gidip catmaniz, ya da polisi aramanız hiç normal degil.
En çok polisi arayıp,cimere yazip 'parkta tekinsiz erkekler dolanıyor, bekçiler devriye gezsin' diyebilirsiniz.
Öyle boş boş oturup dalıp gidenle yahut göremeyenle böyle tuhaf bakış arasında dağlar kadar fark oluyor.
Anlaşılıyor yani.

Cocugu nasil uyardiniz merak ettim?
El kadar cocuk "adam seni izliyor hareketlerine dikkat et" tarzinda "guzelce" uyardiysaniz keske yapmasaydiniz. Cocuga gidene kadar adama iki laf etseydiniz cocuk bu parkta takla da atar oyun da oynar ona mi dikkat etmek zorunda.
Yok o şekilde değil adam bakıyor diyemem tabi ki çocuğa

Ben de eşimle kavga edip evden tek başıma çıkıp gidip parkta oturdum önceden hem de uzun uzun saatlerce. Ama kimsenin çocuğuna kilitlenip bakmadım. Adamın bakışları gerçekten çok kötüydü hiç unutmucam heralde o bakışları eğer bi daha görürsem yanlış bir şey söylemekten korkuyorum o yüzden konu açtım ama görürsem azarlayarak kovmak istiyorum ne işi var öyle pis pis bakıyor özellikle belli yaştaki çocuklara
bence sakın adamla muhatap olma. delidir manyaktır peşine takılır başına bela alırsın. bu ülkede yolda giden kadını samuray kılıcı ile öldüren var yahu. o riski almamalısın. ama tekrar gelip aynı şeyi yaparsa mutlaka polise haber ver ve polis gelene kadar sen de oralarda kal. zaten gerçekten şüpheli bir duruşu, durumu varsa polis de bunu anlar bi sorar adama.

bana saglikli gelmediniz. adam sanki her gun ayni saatte orada oturup cocuklari kesiyor falan degil. bilemezsiniz kimin nasil bir gun gecirdigini, belki hayatinin kotu bir doneminde ne bileyim oturup hava aliyor daldi gitti nereden biliyorsunuz?

hele cocugu gidip uyarmaniz tam akil tutulmasi. sasirdim yorumlara da olaya da.
Ben de yazılanları baya saskinlikla okuyorum. Kadin degilseniz veya cocuk sahibi degilseniz ortak kullanim alani olan bir parkta oturmaniz bile suc demek ki bu "aşırı duyarli" insanlarin gözünde. Ki suç eylemini gerceklestirmedigi sürece sapiklik eğilimleri olan insanlar bile psikolojik rahatsizdir sadece, suclu degildir. Babamin veya eşimin basina boyle bisey geldigini dusunmek bile istemiyorum. Yazik

Fazla tedbirli olmaktan zarar gelmez. Zaten kötü niyetli değilse o da çocukları düşünmenize hak verir. Ben olsam polise şikayet ederdim

Yok o şekilde değil adam bakıyor diyemem tabi ki çocuğa

Ee ne dediniz? Hareketlerine dikkat et mi dediniz?

Boyle bir ogretmenim vardi ortaokulda, sinifca geziye gitmistik 6. Siniftik ve ben etek giymiştim diye kiz arkadaslarima "Cirilla' nin yanindan ayrilmayin biri kacirir vs" demiş. O gün yaptigimiz gezide tum gun moralim bozulmuştu hatta etek giyip geldigim icin utanmistim.

Kendi halinde oyun oynayan cocugu başkasi bakiyor diye de uyarmazsiniz yahu. COCUK ne yapsin oynamayacak mi? Bakmasinlar, cocuga gelene kadar polisi arasaydiniz madem eminsiniz.

Park herkese açık bir alan. Çocuğu var/yok farketmeksizin isteyen parkta oturabilir. Polisi arasanız da bir şey yapacağını sanmam. Tedirgin olmuşsunuz belki haklısınız belki abartıyorsunuz bilemem ama neticede ortada suç teşkil eden bir eylem yok. Adamın yanına gidip konuşmadığınız iyi olmuş haksız yere birini zor duruma sokabilirdiniz. Zaman kötü endişenizi anlıyorum ama sırf parkta oturdu ve çocuklara baktı diye birini sapık ilan etmek bana biraz fazla geldi.

Ben de yazılanları baya saskinlikla okuyorum. Kadin degilseniz veya cocuk sahibi degilseniz ortak kullanim alani olan bir parkta oturmaniz bile suc demek ki bu "aşırı duyarli" insanlarin gözünde. Ki suç eylemini gerceklestirmedigi sürece sapiklik eğilimleri olan insanlar bile psikolojik rahatsizdir sadece, suclu degildir. Babamin veya eşimin basina boyle bisey geldigini dusunmek bile istemiyorum. Yazik
Yapmayın lütfen.
Böyleleri kilitlenmiş bir şekilde çocukların popolarını izliyor.
Eş ve baba ile nasıl bir kıyas içine girdiniz hemen.
Kaç kez rastladım.
Karşıya, çocukların yüzüne ya da boşluğa bakmıyor.
Salyaları akar vaziyette popolara bakıyor.

biz böyle parkta çocukları dikizleyen, parkın bankında içki içip çocuklarla konuşmaya çalışan çok kişiyi polise ve park görevlisine çok kez şikayet ettik. düzenli şikayet edin, park bekçisi koysunlar parka.

Dünden beri aklıma gelip gelip sinirim aşırı bozuluyor. Dün çocuklarımı parka götürdüm hava pek soğuk değildi.Park ta her zamankinden biraz kalabalıktı.Bankta tek başına oturmuş çocukları izleyen pis bakışlı, özellikle 12 13 yaşında kızlara kilitlenmiş bi adam vardı. Dikkat ettim yanına gelen giden çocuk var mı hani kendi çocuğunu filan mı bekliyor diye. Uzun süre olmadı yani çocuğu yoktu orda emin oldum. Ondan sonra ellerimi belime koyup ikidebir adama doğru rahatsız edici şekilde sert bakmaya başladım ki kalksın gitsin. Polisi aramak çok geçti içimden ama abartıyor muyum dedim. Adam öylece özellikle büyük çocuklara baktı gitti büyük ihtimalle benim bakmamdan rahatsız oldu. Bir daha oraya gidince adamı görürsem konuşmayı düşünüyorum hayırdır sizin burda çocuğunuz yok niye bakıyorsunuz çocuklara diye sertçe konuşmak kovmak istiyorum, ben de yalnız yaşıyorum şu an haftada bir geliyor eşim bi yandan peşime takılır korkusu geliyor aklıma bi yandan da adama bişeyler demedim diye kendi kendimi yiyorum. Siz olsanız bi daha aynı durumu yaşasanız ne yaparsınız?
Yerinizde olsam bir süre (1 hafta kadar) takip edip sık sık aynı şeyi yaptığını görürsem polisi arardım.

Bence polise bildirin eşkalde verirsiniz. Zaten sizin gibi başkalarının da başka yerde dikkatini çekip bildirmişlerse müdahale ederler.

Dünden beri aklıma gelip gelip sinirim aşırı bozuluyor. Dün çocuklarımı parka götürdüm hava pek soğuk değildi.Park ta her zamankinden biraz kalabalıktı.Bankta tek başına oturmuş çocukları izleyen pis bakışlı, özellikle 12 13 yaşında kızlara kilitlenmiş bi adam vardı. Dikkat ettim yanına gelen giden çocuk var mı hani kendi çocuğunu filan mı bekliyor diye. Uzun süre olmadı yani çocuğu yoktu orda emin oldum. Ondan sonra ellerimi belime koyup ikidebir adama doğru rahatsız edici şekilde sert bakmaya başladım ki kalksın gitsin. Polisi aramak çok geçti içimden ama abartıyor muyum dedim. Adam öylece özellikle büyük çocuklara baktı gitti büyük ihtimalle benim bakmamdan rahatsız oldu. Bir daha oraya gidince adamı görürsem konuşmayı düşünüyorum hayırdır sizin burda çocuğunuz yok niye bakıyorsunuz çocuklara diye sertçe konuşmak kovmak istiyorum, ben de yalnız yaşıyorum şu an haftada bir geliyor eşim bi yandan peşime takılır korkusu geliyor aklıma bi yandan da adama bişeyler demedim diye kendi kendimi yiyorum. Siz olsanız bi daha aynı durumu yaşasanız ne yaparsınız?
Siz hiç muhatap olmayın. Polisi arayıp ihbar edin, gelip kimlik kontrolü yapıp gönderirler. Uyarı aldığı için de gelmez bir daha

Yapmayın lütfen.
Böyleleri kilitlenmiş bir şekilde çocukların popolarını izliyor.
Eş ve baba ile nasıl bir kıyas içine girdiniz hemen.
Kaç kez rastladım.
Karşıya, çocukların yüzüne ya da boşluğa bakmıyor.
Salyaları akar vaziyette popolara bakıyor.
AYYYYNEN yazdığınız gibiydi açık yazamadım ama çok dikkat ettim ve emin oldum. Çocuğa da hatta öyle takla atma yüksek düşebilirsin filan dedim. Adama çok baktım ama beni umursamadı sanki ilk başta. Uzun süre baktı bakamaz kimsenin çocuğuna öyle kilit şekilde. Çok teşekkür ederim anladığınız için.

Polis çağırsaydınız bile bir şey olmayacaktı muhtemelen. Ortada suç yok, sözlü taciz yok, delil yok, tanık yok. Adam belki sapıktı belki de değildi bilemeyiz. Kimse çocuğunu parka bile olsa tek başına göndermemeli.. art niyetli insanlar her yerdeler

Back
X