Evet, parlaklarda parmak izi kalıyor, ama evde küçük çocuk varsa parlak, mat ne olursa olsun bir takım parmak izlerini temizlemek zorunda kalabilir insan.
Ben de mutfak yaptırırken parlak kapak numunelerinde kalan parmak izlerinden çok tedirgin olmuştum. Ancak, kullanım sırasında gördüm ki, kullanılan kulp parmaklarınızın kapakla temas etmesini gerektirmeyen tipte bir kulpsa zaten parmaklar değmiyor kapaklara. Dolayısı ile, kapakta parmak izi kalması gibi bir sorun olmuyor. Ama, tokmak tipi ya da ufak bir kulp olursa, ya da hiç kulp takılmayacaksa kapaklara parmak izi sorun olabilir. Bir de tabi, kapakları kapatırken kulpundan tutmayıp kapağın kendisini itme alışkanlığınızın olmaması lazım. Ne demek istediğimi tam anlatabildim mi bilmiyorum.
Çiziklere gelince, evet, çiziliyorlar, ama karşıdan ışık gelince veya direkt güneş vurunca belli oluyor o çizikler. Benimki gibi dolaplarınıza yandan ışık vuracaksa parlak kapak yaptırmak çizikler açısından büyük bir problem oluşturmuyor bana kalırsa (Kapaklarım, mürdüm renginde, malzeme PVC (membran).