• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak, Boyun vs..... tlatanlar buraya!..

estamp

sonunda...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.282
2
156
Diğer
Arkadaşlar gün içinde sık sık parmaklarımı ve boynumu çıtlatıyorum hemde bunu kendimi bildim bileli yapıyorum.Hatta öyleki sanki parmaklarımın şekli bozulmaya başladı.bana bununla mücadele etmem için yardımcı olurmusunuz? lütfen...

cnmm valla bendeee parmaklarımı ve bilegimi günde iki kez kesinlikle çıtlatırım.. aralardakileri saymıyorum... uyuycagım zaman bide uyanında kesinlikle çıtlatmam lasımm yoksaaa rahat edemem..bide heycanlandıgım zaman çıtlatırım.. sınavlara falan gircegim zaman millet ilk soruyu cevaplarken ben parmak çıtlatmayla ugraşıyodum yoksa konsantre olamam sınava falan:)ben beni bildim bileli böle bırakamıyorum valla:(

Ayak ve el parmaklarımı cıtlatıyorm bnde ...
Ama cok zararlı oldugunu bılıyorum kıreclenme, titreme vb rrhatszlklar olusuyormus
Yardımcı olmak ısterdım ama aynısını bende ypıyorum malesef :
bir ara bırakmıstım ama bır gun yıne bır cıtlatım dedım dıyıs o dıyıs sımdı bırakamıyorum kaydirigubbakcemile3

ahhh ahh aynı sorun bendede var.bi takıldımmı devamı gelio.bende titreme yapacak die korkuyorum.zaten bazen titreme sinyalleri de almaya başladım.bırakmak lazım acilen...

geçen bu konuyla ilgili konuşuyordu doktor bu çıtlatma isteyinin tamamen psikolojik olduğunu söyledi herkes bu çıtlatmanın kireçlemeyle alakalı olduğunu zannediyor ama aslında siz parmaklarınızı yada herhangi bıryeri çıtlattığınızda ordaki eklemleri birbirinin üzerinde sürterek kaydırıyorsunuz yani ordaki kireçlemeden kaynaklanan herhangi bişeyi kırıp rahatlama sözkonusu değil o yüzdende rahatlama hissi tamamen psikolojik diyor.madem psikolojik telkin yöntemi etkili olabilir sanırım.Bu telkin yöntemi birçok konuda bana çok iyi geldi belki sizinde işinize yarayabilir

eskidende mi öyleydi bilimiyorum ama sanki benim parmaklarımda eklem bölgelerim biraz tombul gibi görünüyolar:)) hekesin nasıl oluyor bilmiyorum ama...

ayak bileklerimi parmaklarımı(her şekilde) boynumu belimi sırtımı çıtlatmassam ağrıyo sanki o psikoloji yani..napsak bilmem kurtulsak çok iyi olur

Ben kolumu sallayarak dirseğimi bile çıtlatıyorum, ayak bileği, el bileği, parmakların her iki eklemi, boyun, bel...hangi birini bırakayım... hatta bazen gerinirken göğüs kemiğimden bile ses geliyor.. çok gürültücü kadınım vesselam.

Hiç iyi bişi değil bu çıtlatmalar bence en kısa zamanda bu alışkanlıktan kurtulun .Yada internetten zararlarını bir araştırın

Peki, parmaklarımızı çıtlatmak vücudumuza zararlı mı?

Bunu alışkanlık biçimine getirenlerde, eklemler çevresindeki yumuşak doku zarar görmekte, parmaklar şişmekte, dolayısıyla elin kavrama gücü azalmaktadır.

]

hehe bende parmaklarımı çıtlatıyprum
ama zararlıymış eklem yerlerinde içi sıvı dolu kabarcıklar varmış
o kıtlama sesi patlayınca çıkıyormuş
kireçlenmeye sebep olur diyor doktorlar

ahh bu çıtlatma yüzünden neler yaşıyorum şuanda.eskiden belimi çok çıtırdatırdım şimdi bunun acısını öyle bi yaşıyorum ki şimdi 2 senedir yapmasamda o kadar çok bel ağrısı yaşıyorum ki bi ara eğilince kendi kendine çıtlıyodu ve ağrıdan mahvediyodu beni.şimdi sadece çok nadir parmaklarımı çıtlatıyorum.sakın kızlar belinizi çıtlatmayın acısı çok fena çıkıyor

bende... eşim tuhaf tuhaf bakıyo artık:D ama sanki işin dozunu kaçırıyorum maalesef,şu telkin yöntemini deniycem galiba.

ya herşey sizin elinizde telkin flan boş sizin bilinçaltınıza inilcek yaşadıgınız problemler srunlar bence psikytr yada bi psikolokla knşma daha mantıklı sonra hiç olmadı telkin hipnoz ne istiyorsanız unutmayın tlkin flan kısa yol yani kaçış bence kaçmayın sorunlarınızla yüzleşerek kendiniz çözün

aynı sorun bende de var yaaa ama var yaaaaa parmaklarımı çıtlatırken bı rahatlıyorum anlatamam. hele de sabahları müthiş oluyo daha cok ses çıkıyo:)))))

el ve ayak parmaklarımı çıtlatırım bileklerimide öncelerimi belimide çıtlatıurdım anneme yalvarırdım ne olur kuluncumu kır diyre oda yapmazdı bende koltuk kolçağına yaslanarak çıtlatırdım belimi bi ara tam bi alışkanlıktı resmen tutuluyodum şimdi pek yapmıyorum diğerlerindende vazgeçsem iyi olucak bu yazıyı okurken bile parmaklarımı çıtlatıyom

aynı sorun belkıde daha beterı bendede var ozellıkle uyandıgım zaman ya da gece kalktıgımda sadece avuçlarııı sıkınca bıle hepsı bırden kutluyor. Yapmazsam rahatsızlık duyuyorum elımde degıl yanı :sm_confused:

Back
X