• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak emiyorum

ben zaten normalde uyuyamayan sabah erken kalktıgım halde 10 da yatıp 12 de uykuya dalan biriyim bi de parmak emmeden :19: evde şu an eldiven yada bant yok ama birşey sarmayı denicem burda birisi azaltarak bırak yazdıgında bende gülmüştüm ama şimdi hakkaten öyle yapmayı düşünüyorum

O gün de yazmıştım ama ara sayfaları okuayamdım. Bir pedegoga yani çocuk psikoloğuna götürmesi için annenle konuştun mu? Bunun başka çözümü yok.

canım sende üşengeçlik de vardı sanırım. yanılıyor muyum?

uyku düzenin de bozuk. senin yaşında çok sağlıksız. az ya da çok uyumak.

yediğine içtiğine sporuna dikkat et.

parmak emme için de altında güven eksikliği ile ilgili bir neden olabilir. bir uzmana görün. danış.

sen de h.sonları ya da tatillerde elini bağla, eldiven tak,... zorla kendini. uyuyana kadar. başta zor gelir sonra bırakırsın. geçiş dönemi için başka bi şey emmeyi deneyebilirisin. uyurken boğazına kaçmayacak bir şey tabi. şeker desem olmaz yutarsın. emzik deneyebilirsin.

parmak emme için de altında güven eksikliği ile ilgili bir neden olabilir. bir uzmana görün. danış.

sen de h.sonları ya da tatillerde elini bağla, eldiven tak,... zorla kendini. uyuyana kadar. başta zor gelir sonra bırakırsın. geçiş dönemi için başka bi şey emmeyi deneyebilirisin. uyurken boğazına kaçmayacak bir şey tabi. şeker desem olmaz yutarsın. emzik deneyebilirsin.

buffy çok alemsin sen vallahi, emzik nerden aklına geldi :60::60::60: gece eldiven işe yarayabilir gerçekten, bi de tırnak yiyenler için acı oje var diye duymuştum belki o da işe yarayabilir :44: gündüz parmağına bandaj yapabilirsin cnm, soran olursa incittim falan dersin :44:

emziği aklıma bende getirdim ama olmadı parmaktan başka birşey ememiyorum ( komik ama napim yiğenimin biberonunu denedim bu da parmakla aynı tadı verecekmi diye)üşengeçliktee sporu falan denedim ama hiçbi işe yaramıyo depresyonun belirtilerine baktım hepside uyuyo olabilirmi acaba:S

canım netten bakıp kendine tanı koyma. depresyon olabilir ama başka bir şey de olabilir. piskolojik de olabilir. vitamin mineral... eksikliği de olabilir.

DOKTOR a git. o tanı koysun. sen şimdi bi belirtini nette aratırsın 50çeşit hastalık der.

ergenlik zaten zor üstüne üşengeçlik, üstüne uyku bozukluğu, parmak emmeden uyuyamama... biz sana ne desek boş. özele gitmene gerek yok. devlet hastanesine götürsün annen seni. orada hem psikiyatr ile görüş hem de o sana bazı tahlillerde verir. belki depresyondasın belki değilsin atıyorum tiroidin sorunlu...

o yüzden sen muhakkak söyle annene seni bir doktora götürsün. zaten önündeki 2-3 sene üniveriste bilmem ne zorlanacaksın. şimdiden git bi baktır bi rahatsızlığın varsa tedavisini gör. depresyonda ise gene doktor kontrolünde ilaç alman gerekiyor.

yani ablacım doktora git.

canım netten bakıp kendine tanı koyma. depresyon olabilir ama başka bir şey de olabilir. piskolojik de olabilir. vitamin mineral... eksikliği de olabilir.

DOKTOR a git. o tanı koysun. sen şimdi bi belirtini nette aratırsın 50çeşit hastalık der.

ergenlik zaten zor üstüne üşengeçlik, üstüne uyku bozukluğu, parmak emmeden uyuyamama... biz sana ne desek boş. özele gitmene gerek yok. devlet hastanesine götürsün annen seni. orada hem psikiyatr ile görüş hem de o sana bazı tahlillerde verir. belki depresyondasın belki değilsin atıyorum tiroidin sorunlu...

o yüzden sen muhakkak söyle annene seni bir doktora götürsün. zaten önündeki 2-3 sene üniveriste bilmem ne zorlanacaksın. şimdiden git bi baktır bi rahatsızlığın varsa tedavisini gör. depresyonda ise gene doktor kontrolünde ilaç alman gerekiyor.

yani ablacım doktora git.

şu aralar gidemeyizki doktoraa zaten aile içi biraz karışık

internette depresyon için böyle yazıyor:Ilgi kaybi
Yorgunluk ve enerjisizlik

Içten içe kendinizi üzgün ve mutsuz hissediyor olabilirsiniz. Ayrica kötümser ve olumsuz duygular içinde olabilirsiniz. Belki de normalde keyif aldiginiz seylere olan ilginizi yitirmissinizdir.

Depresyona yakalandiysaniz, mutlu olma kapasitenizin bir kismini yitirebilirsiniz, iyi bir sey oldugunda bile mutlu olamazsiniz. Yorgun ve enerjisiz olabilirsiniz. Hatta düsünmek ve karar vermek bile size zor gelebilir.
Daha az sayida veya nadiren mimik kullanma
Gülümsememe
Diger insanlarla daha az göz temasi
Yavas ve kisa konusmalar söyleyecek bir seyler bulamayabilirsiniz
Konussaniz bile uzun sessizlikler ve duraklamalar
Jestlerde fakirlesme [sözlük]
Uzun süreler kipirdamadan oturma
Daha yavas hareket etme ve büyük hareketlerden kaçinma
Daha yavas düsünürsünüz
Bir seyleri hatirlamakta ve yogunlasmakta zorlanirsiniz
Karar vermekte zorlanirsiniz
Kendinize ve çevrenize ilgi göstermezsiniz bu yüzden yapmakta oldugunuz ise uygun olmadiginiz düsünülebilir
iştahsızlık uyku bozukluğu gelecekle ilgili karamsarlık

sadece bir kaçının değil tümünün birden olması tesadüfmü:5:

benim kızımda emiyo parmağını. şu anda 1 buçuk yaşında ve yaklaşık 3 aylıkken başladı emmeye.
ama buna bu kadar uzun süre devam edilebileceğini sanmıyodum şimdiden bi önlem almak gerekli galiba.

benim kızımda emiyo parmağını. şu anda 1 buçuk yaşında ve yaklaşık 3 aylıkken başladı emmeye.
ama buna bu kadar uzun süre devam edilebileceğini sanmıyodum şimdiden bi önlem almak gerekli galiba.

evet bence önleminizi alın kendiliğinden bırakmaz bence çünkü bn bırakmamışım annemlerde birşey dememiş hoşlarına gitmiş emsin falan demişler şimdi bıraktırmadıkları için onları suçluyorum:47::47::47:

canım öncelikle depresyon tanılarına bakıp kendine tanı koyma o zaman herkeste depresyon var.
nerdeyse bütün büyük hastanelerde çocuk psikiyatrı vardır, özel doktora gitmek zorunda değilsin illa ki.
annenle bi günde gidiverirsiniz bence görünmelisin, çünkü bu küçüklükten gelen bi alışkanlık ve alışkanlıkları bırakmak çook zordur, yardım almalısın.
herangi birimiz de bu şekilde emmeye devam etseydik emin ol sen gibi olurduk, o yüzden buna bir hastalık gibi yaklaşmalı ve doktordan yardım almalısın.

ben küçükken emzik bile emmezmişim, gece uyuyamazmışım bi türlü mesela, ben de hala düzensiz uyurum o yüzden.

Back
X