• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak emiyorum

çocukken parmak emmeye başlamışım önceleri bizimkiler sorun etmiş..biberler falan sürmüşler parmagıma bü gün adamın biri demiş ki babama 'bırak emsinakıllı olur' demiş bırakmışlar beni kendi halime...yaş 25 hala da emerim..ne dişlerimde bi problem oldu ne de parmagımda hepsi saglamdır..şu an belki hiç emmiyorum ayda yılda bir belki o da farklı duygular içindeysem yani çocuk gibi bir yerlere sıgınmak istersem farkında olmadan oluyor..annem bazen laf sokardı şu yaşına geldin hala agzında parmagın diye bir gün üniversitedeyken farkında olmadan uyurken emmişim ev arkadaşım gördü..bir dalga geçti benimle fotografımı falan çekmiş :::52: :D senin yaşındayken ben de sorun ederdim..bu kadar sıkıntı etme kendine çünkü takıntı ettikçe daha çok sorun haline gelecek ve daha çok sarılacaksın o parmaga..bunun altında psikolojik bir şey yok mu kesinlikle var..hatta bunun filmi bile vardır..thumbsucker diye :D üzme kendini bunun için bir destekle halledebilirsin...

dün parmak emmeden uyuyabildim ama belki 2 belki 3 saat her döndüğümde elimi ağzıma giderken buldum farketmeden engel oldum gittikçe dahada kolaylaşırmı hep böylemi olacak

hemen bi anda kurtulamazsin ama bak parmagini emmedende uyuyabiliyorsun bir kac zaman zorlanip sonra tamamen kurtulursun insALLAH...

zorlada olsa uyuyabiliyorum ama çok huzursuz ve yorucu bi uyku:5::5:

ama simdilik oyle insALLAH ilerdebu huyundan vazgectiginde sen bile gulersin kendine bu kadar kolaydida neden birakmamisim diye sabret ve azimli ol yani vazgecicem de bu huyumdan :34:

zorlada olsa uyuyabiliyorum ama çok huzursuz ve yorucu bi uyku:5::5:
sen bu yasında boyle zor dayanıyosan kucuk cocuklar ne yapsın cnm yaa:37:bu kadar mı zor bısey bu bı caresı olmalı ama yaa :61: hadı bebekken yıne sevımlı oluyo ama 3 4 yasından sonra bıle koca cocuk falan denıyo senı hıc dusunemıyorum yanı umarım en kısa zamanda vazgecersın bu alıskanlıgından

cnm benim o kadar tatlısın ki :16: yalnız lütfen kızma ama ben de ilk okuyuşumda gülmeye başladım, insan durumun ciddiyetini sonradan idrak ediyor. bana kendi çocukluğumu hatırlattın. emzik alışkanlığım vardı benim de, 4 yaşını geçtiğim halde bırakmamıştım emziği. birgün evde mevlit yaptılar ben ikindi uykusuna yattım tabii, mevlide gelen tanımadığım yaşlıca bir kadın (inan şuan bile görüntüsü aklımda) a aa bu hala emzik mi emiyor dedi, annem de evet bıraktıramadık deyince kadın bana dönüp "biliyor musun sen o emziği öyle şapır şapır emiyorsun ama sen uyuduktan sonra ölüler gelip o emziği ağzından alıyor ve kendileri emiyorlar" :53::53::53: bir daha emzik lafı etmedim vallahi :53::53::53: şimdi hatırlayınca anneme söylerim anneciğim de üzülür, etkildi seni diye... şimdi gülerek anlattığım bu olay benim aklımı başımdan almıştı :60::60::60:
tv de izlediğim bir psikolog çocukların uyumadan evvel yaptığı hareketlerin ruhsal yapısını ortaya koyduğunu anlatıyordu. hatta çok küçük bir erkek çocuğunun annesi oğlunun uyumadan önce pi..siyle oynadığını sorunca psikolog sizin oğlunuz çok yalnız demişti :( buradan yola çıkarsak senin içine attığın bazı şeyler olabileceğini düşünüyorum. tweety nin de dediği gibi iradenle bırakmak için savaşman lazım cnm. en fazla birkaç gün uykusuz ve sinirli olursun belki ama sonra bu durum giderek azalır diye düşünüyorum. ama eğer tek başına halledemezsen bi uzmandan yardım istemekten çekinmemelisin. ama dikkat et obsesyon deyip ilaç dayamasınlar sana. ben de ara ara dudak yiyorum :( herkesin bi zaafı var işte... parmak emen bebekler daima çok hoşuma gitmiştir benim, ama meseleyi bu boyutta düşününce bakış açım değişti cnm :59:

ayy aklıma çocukluğum geldi:))) 12 yaşıma kadar bende emdim durdu..gerçi nasıl bıraktım sonrasında anımsamıyorum...ama annem çok uğraşmıştı..acılı ketçap dökerdi ben uyurken yaaa:)))) bazen çorap geçirirdi..şimdi her ütrlü imkan mümkün aslında,bir dr a başvursan???

ayy canım yaa..: ( evlenince anca bırakırsın..: )

24 yaşındayım şuan hamileyim ve hala parmağımı emiyorum napim bırakamdım bazen eşim farkediyor ağzımdan o çekiyor elimi benimde dişlerim bu yüzden yamuk çıktı ama bırakamadım bide emerken kirpiklerimle oynuyorum :1::1:

24 yaşındayım şuan hamileyim ve hala parmağımı emiyorum napim bırakamdım bazen eşim farkediyor ağzımdan o çekiyor elimi benimde dişlerim bu yüzden yamuk çıktı ama bırakamadım bide emerken kirpiklerimle oynuyorum :1::1:
ılk kez duyuyorum cıdden yaa sok oldum :53: Demekkı bu ısın yası yok her yasda oluyo :61: Bebegın dogdukdan sonra karsılıklı parmak emermısınız bıde cnm:1: Aslında bebekken alıstırmamak gerek en ıyısı:50:pekı parmagında ıncelme varmı cnm

ılk kez duyuyorum cıdden yaa sok oldum :53: Demekkı bu ısın yası yok her yasda oluyo :61: Bebegın dogdukdan sonra karsılıklı parmak emermısınız bıde cnm:1: Aslında bebekken alıstırmamak gerek en ıyısı:50:pekı parmagında ıncelme varmı cnm

hayır parmağımda hiç bir incelme yok küçükken hep onunla korkuttular beni annem kaç kere elime vurdu acı biber sürdü acı oje sürdük bantladım yok yani olmuyor. psikolojik bişi sanırım tırnaklarımı kopartıp atardım şimdi o huyumu kendi kendime bıraktım ama parmak emmeyi bırakamıyorum.annem dalga geçerdi nikah masasında da emersin diye.elim hep temiz olsun diyede saat başı gidip gidip yıkarım ağzıma sokuyorum diye :50: yani elimde olmadan parmağımı ağzımda buluyorum.
eşimde öyle diyor bebişle emersiniz diye :52: inş benim bebeğim emmez.

hayır parmağımda hiç bir incelme yok küçükken hep onunla korkuttular beni annem kaç kere elime vurdu acı biber sürdü acı oje sürdük bantladım yok yani olmuyor. psikolojik bişi sanırım tırnaklarımı kopartıp atardım şimdi o huyumu kendi kendime bıraktım ama parmak emmeyi bırakamıyorum.annem dalga geçerdi nikah masasında da emersin diye.elim hep temiz olsun diyede saat başı gidip gidip yıkarım ağzıma sokuyorum diye :50: yani elimde olmadan parmağımı ağzımda buluyorum.
eşimde öyle diyor bebişle emersiniz diye :52: inş benim bebeğim emmez.

benımde yegenım emıyo 4 yasında henuz bırakmayada hıc nıyetı yok onada cok sey denendı ama malesef yanı:( parmagı ıncelır dıye korkuyoruz zaten yapısıda bozuldu ezık degısık oldu parmak kuvvetlı emıyo cunku dıslerıde bozuk oldu halıyle umarım cnm bebegın emmez basından al tedbırını kı sonrasında zor olmasın bıraktırmak kucukken cok sevımlı oluyo ama buyuyunce malesef:50:cok ılgınc bı durum aslında cocukken neysede ılerleyen yaslarda bıle devam etmesı tuhaf altında yatan sey ne acaba bunun pıskolojık olarak:53:

valla güldüm sabah sabah ha ..allahta seni güldürsün..parmak ne hale geliyo merak ediyorum..eşimin yeğenide sen gibiydi parmağını bir gece ağsında onutmuş o parmağın sabahki halini görmen lazımdı..çok kötü olmuştu kendiside korktu o şekilde bıraktı bidaha yapmıyo..

ah canım ya demi hala emiyosun parmağını ama alışkanlıkların çaresi yok galiba bende dudaklarımı yolmaktan vazgeçemiyorum kanayana kadar hemde hele stresli olduğum zamanlar:50:

ben ortada gulunecek bır durum göremıyorum sözüm gülenlere yegenımde emıyor ve mıkrop kapma ihtimalı bizdende yuksek tedavı olması cok zor ama kararlı olman lazım bırakabılmen ıcın ınsallah bırakırsın

Su tırnak etlerini koparma bende de vardı.Sonra baktım ellerime.Anında bıraktım.Parmagının ezildigini burustugunu filan düsün iğrenirsin elinden.
Allaha şükür sorunum kalmadı.Ama bence acil bırak canım.Kafanı başka şeylerle meşgul et.Stresten uzak ol.Ben sinirlendigimde yapıyordum daha çok.

Ya aslında bu konuyu açtığım gün içimde bir hırs ve bırakacak gücüm vardı artık o gücü kendimde bulamıyorum yine başladım emmeye olmuyo yapamıyorum ağzım parmağı istiyo sankii uykum olduğu için kendiliğimden uyuyakalmayı beklicek gücümde yok o gün burda hemen bırakılmaz yazanlara içimden bıraktım işte diyodum bi de o gün emmeden uyuyunca kendimi bırakmış sanmıştım ama ertesii günn eskisindende daha çok istemeye başladı sigara falan gibi bişey bu o ağız parmağı istiyo sanki ihtiyaç duyuyo engel olunmuyo çok zorr çooooookk başta bırakmak istemiyorum falan diyodum ya artık bırakmak istiyorum ama o gücü kendimde bulamıyorumm helede uykum varkennn direk uyumak istiyorumm rahatça zannettiğimdende zormuş bu bırakmak:5::5::5::5:

Sorun uyuyamamansa doktor kontrolünde uyku ilacını dene o zaman.Tabi doktor tavsiye ederse.

ben zaten normalde uyuyamayan sabah erken kalktıgım halde 10 da yatıp 12 de uykuya dalan biriyim bi de parmak emmeden :19: evde şu an eldiven yada bant yok ama birşey sarmayı denicem burda birisi azaltarak bırak yazdıgında bende gülmüştüm ama şimdi hakkaten öyle yapmayı düşünüyorum

Back
X