• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Part time iş için fikir lütfen

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Merhaba hanımlar,

Öncelikle üniversite okurken çalışan çalışmış olan kişilerden sonra da evde bi iş yapan ev hanımlarından fikir istiyorum.

Sorunum şu; okulu bi sene uzattım yarın 6. seneme başlıyorum okulda. Bu sene son olacak inşallah bi tezim kalacak önümüzdeki seneye. Şimdiye kadar geçimimi öğrenim kredisiyle devam ettiriyordum okul uzayınca oda kalmadı elimde. Bu ay son kez alicam kredimi ve sonrasında kendimi geçindirecek bi iş bulmam gerek.

Bir lise sona gidecek (bu sene dersaneye başladı) bir de ilkokula giden iki kardeşim var. Durumumuz çokta iyi değil o yüzden evden para alamıyorum şimdiye kadar da almadım.

Okula burs başvurusunda bulunucam ama çıkması garanti değil pek ümidimde yok açıkçası şehirdışında okumadığım için.

Şimdiye kadar bir sürü yere başvurdum ders programıma uyan çalışabileceğim bi iş bulamadım. Haftasonu standlarda çalışmak için bi kaç yere başvurdum geri dönüş olmadı.

Çalışan çalışmış olan arkadaşlar neyi eksik yapıyorum? Nerelere başvurmam gerek bunun için yönlendirebileceğiniz herhangi bişey var mı beni?

Not: mühendislik okuyorum Istanbul Avrupa yakasındayım.

valla canım iş beğenmeme durumun yoksa her türlü işe el at derim...
cafeler fast food restoranları pastaneler genelde part time çalıştırırlar... hani sigorta istemesin diye... öğleye kadar yada öğleden akşama kadar.... marketlerin taddırırm standları da part time çalıştırır üstelik çok kısa süresi, birkaç saat, marketlerde bir ürünü taddıracaksın..bunun için marketlerin iş başvuru kısmıyla görüş...

kariyer.neti falan denedin mi?
satış danışmanlığı için falan ararlar kesin
part time olunca ders programına göre ayarlıyorlar

Ben bi kafede çalışmıştım bi dönem. Çok yorucu oluyor ama. Günlük 5 saat çalışıp hafta sonu da çalışmamıştım üstelik. Okulda dersler çok ağır olmayacaksa götürülebilir. Istanbulda oturmuyorum ama istanbulda herhangi okuluna yakın bi kafede rahat iş bulursun heralde. Allah kolaylıklar versin :KK51:

Ders programına uyan iş bulman zor olur diye düşünüyorum.
Aklıma gelen en mantıklı iş özel ders vermen.
Özel ders için haber saldim etrafa aslında. Ayrıca etüt merkezlerine etüt hocası olmak için de başvurdum. Henüz geri dönen olmadı. Panik yaptım sanırım.

Canim ben de mühendislik mezunuyum mak muhendisiyim. Okul boyunca ozel ders vermistim. Hatta simdi internette ozelders siteleri var ucretsiz uye olabiliyorsun en mantiklisi bu..

kariyer.neti falan denedin mi?
satış danışmanlığı için falan ararlar kesin
part time olunca ders programına göre ayarlıyorlar
Kariyer yenibiris unisbul hepsini talan ediyorum bi aydır :)) çağrı merkezi satis temsilcisi bir cok yere başvurdum ama haftada 3 4 gün istiyorlar malesef benim ders programima uymuyor oda :(
Ben bi kafede çalışmıştım bi dönem. Çok yorucu oluyor ama. Günlük 5 saat çalışıp hafta sonu da çalışmamıştım üstelik. Okulda dersler çok ağır olmayacaksa götürülebilir. Istanbulda oturmuyorum ama istanbulda herhangi okuluna yakın bi kafede rahat iş bulursun heralde. Allah kolaylıklar versin :KK51:
Bir sene pizzacida çalıştım felaket yorucuydu o yüzden o tarz yerleri sona bıraktım son çare öyle yapıcam sanırım:)

Canim ben de mühendislik mezunuyum mak muhendisiyim. Okul boyunca ozel ders vermistim. Hatta simdi internette ozelders siteleri var ucretsiz uye olabiliyorsun en mantiklisi bu..

Bu siteler hiç aklıma gelmedi ben çevreye haber saldim hemen bakıyorum teşekkürler :)

Evine yakın avm lere gidip mağazalara giyim kozmetik kafe gibi yerlere form doldurabilirsin
Hep söylüyorum kardeşimi bu şekilde rahat 10 yer aradı dönüş yaptı en uygun olanı kabul etti girdi
Aramazlar diye heryere başvurmuştu sonra geri dönüşlere şaşırmıştı
Zaten bu tip yerlerin aradığı öğrenci ve genç insanlardır

valla canım iş beğenmeme durumun yoksa her türlü işe el at derim...
cafeler fast food restoranları pastaneler genelde part time çalıştırırlar... hani sigorta istemesin diye... öğleye kadar yada öğleden akşama kadar.... marketlerin taddırırm standları da part time çalıştırır üstelik çok kısa süresi, birkaç saat, marketlerde bir ürünü taddıracaksın..bunun için marketlerin iş başvuru kısmıyla görüş...
Standlarda çalışmak için başvuru yaptım henüz donmediler. Cafelerde de yorucu olduğu için sona bıraktım çünkü okulu etkiliyor ister istemez. Ama baktım ki daha rahat bişey bulamıyorum mecbur öyle yapıcam :)
Evine yakın avm lere gidip mağazalara giyim kozmetik kafe gibi yerlere form doldurabilirsin
Hep söylüyorum kardeşimi bu şekilde rahat 10 yer aradı dönüş yaptı en uygun olanı kabul etti girdi
Aramazlar diye heryere başvurmuştu sonra geri dönüşlere şaşırmıştı
Zaten bu tip yerlerin aradığı öğrenci ve genç insanlardır

Aa evet avmlerde hiç form doldurmadim yarın gideyim bi kacina. Taksimde bi dünya yer var öyle. Ben netr bakmistim daha çok. Teşekkürler :)

Özel ders için haber saldim etrafa aslında. Ayrıca etüt merkezlerine etüt hocası olmak için de başvurdum. Henüz geri dönen olmadı. Panik yaptım sanırım.
Şimdi şöyle, etrafa haber salmak yeterli olmaz.
Açıcan Paint'i, yazıcan oraya okula yardımcı özel ders çok ucuza! Şok şok filan. Bir iki defter kitap bi de ampul resmi eklicen. Sayfanın çıktısını alıcan gidip o üniverstelerin arkalarındaki 5 kuruşa fotokopi çeken copy center larda 200-300 kopya alıcan. Onları yaşadığın mahalle normal bi mahalleyse apartmanlara girip dağıtıcan. Üniversitemahallesiyse biraz uzaklaşıp normal mahallelere dağıtıcan.
Ders ücretini saati 20 lira filan yazıcan ama. Ucuz fiyat velileri cezbeder, dershaneler de kapanıyor zaten.

bi de ben sana yardımcı olucam dur özelden bi link atayım sana.

Şimdi şöyle, etrafa haber salmak yeterli olmaz.
Açıcan Paint'i, yazıcan oraya okula yardımcı özel ders çok ucuza! Şok şok filan. Bir iki defter kitap bi de ampul resmi eklicen. Sayfanın çıktısını alıcan gidip o üniverstelerin arkalarındaki 5 kuruşa fotokopi çeken copy center larda 200-300 kopya alıcan. Onları yaşadığın mahalle normal bi mahalleyse apartmanlara girip dağıtıcan. Üniversitemahallesiyse biraz uzaklaşıp normal mahallelere dağıtıcan.
Ders ücretini saati 20 lira filan yazıcan ama. Ucuz fiyat velileri cezbeder, dershaneler de kapanıyor zaten.

bi de ben sana yardımcı olucam dur özelden bi link atayım sana.

O kağıda ilan basmak aklıma geldi ama biraz çekindim. İti var kopuğu var telefon numaramı yazıcam diye. Kardeşlerimin okuluna verebilirim en azından sanırım öyle bişey yapıp. Özel ders sitelerine bakıyorum şimdi oralara ilan vericem birazdan. Bekliyorum linki :)

O kağıda ilan basmak aklıma geldi ama biraz çekindim. İti var kopuğu var telefon numaramı yazıcam diye. Kardeşlerimin okuluna verebilirim en azından sanırım öyle bişey yapıp. Özel ders sitelerine bakıyorum şimdi oralara ilan vericem birazdan. Bekliyorum linki :)
O kağıtlara yazmak için ikinci bi hat alabilirsin. İnternete her yere o numarayı verirsin.
O el ilanlarından mutlaka geri dönüş alırsın.
İlk okulların çıkış saatinde bekleyip velilere de dağıtabilirsin.
Ama 3. sınıftan sonrasına ana babaları almaya gelmez gerçi. Okulun içine de vermek / yapıştırmak hoş / etik olmaz bence, içerde tonla öğretmen varken yani.

O kağıtlara yazmak için ikinci bi hat alabilirsin. İnternete her yere o numarayı verirsin.
O el ilanlarından mutlaka geri dönüş alırsın.
İlk okulların çıkış saatinde bekleyip velilere de dağıtabilirsin.
Ama 3. sınıftan sonrasına ana babaları almaya gelmez gerçi. Okulun içine de vermek / yapıştırmak hoş / etik olmaz bence, içerde tonla öğretmen varken yani.
İkinci bi hat alabilirim mantıklı, öğrencilere dağıtmayı bir şekilde hallederim kardeşimi almaya gidiyorum okula bazen o sıralar kapıda dağıtırım. Okulda belki kardeşimin öğretmeni ile konuşurum o yardımcı olur diye düşünmüştüm ama tabi doğru olmayabilir de bilemedim:KK64:

İkinci bi hat alabilirim mantıklı, öğrencilere dağıtmayı bir şekilde hallederim kardeşimi almaya gidiyorum okula bazen o sıralar kapıda dağıtırım. Okulda belki kardeşimin öğretmeni ile konuşurum o yardımcı olur diye düşünmüştüm ama tabi doğru olmayabilir de bilemedim:KK64:
Öğrencilere dağıtırsan o ilanları eve ulaştıracaklarını gerçekten sanmıyorum, velileri hedef alman gerek.

nasıl geri dönüş olmadı ? aslında kurban bayramı için standlara kişi arıyorlar. özelden mesaj atarsan sana bir iki yer önerebilirim .

En yakın migrosa gidip ordaki stand görevlilerinden ajanslarının numarasını istersen anında haftasonu işin olur :)

En yakın migrosa gidip ordaki stand görevlilerinden ajanslarının numarasını istersen anında haftasonu işin olur :)
Bizim buradaki yakın migros veya benzeri marketlerde stand görevlileri yok malesef. Ama ilk gördüğüm yerde yapışcam yakalarina teşekkürler :)

Back
X