Pasaklıymışım.

bebeğiniz çok ağlamasa bile birlikte yapmanız gerekir. o evde birlikte yaşıyorsunuz,beyefendi iş yapınca lütfetmiş olmuyor yani.

az iş mi? yemek yap üstüne bulaşık yıka,bence inanılmaz yorucu bir iş. az gibi geliyor kulağa ama bence yemekten sonra mayışmış ve yorulmuşken bulaşık yıkamak çok zor.

valla ben de isterim yemekten sonra ayağımı uzatıp çay içebilmeyi. bu sizin en doğal hakkınız. yemeği birlikte yiyorsunuz ki hazırlayan da sizsiniz, ne diye sofrayı toplamaya,makineye yerleştirmeye yardım etmiyor beyefendi?

çok özür dilerim ama aşırı sinirlendim eşinize. yemek yemek dışında mutfakta işi olmayan bir insanın bulaşık yıkanmayınca yüzü neden düşer?

bebek peşinde koşmak kolay bir şey değil, surat asacağına yardım etsin. ya da zaten elini süren birisi değilmiş madem, karışmasın. onu ilgilendiren bir durum yok.

vallahi sizin adınıza çok sinirlendim. bence haklısınız.
Ben de çok sinirliyim inanın. Nankörlük bu başka bir şey değil. Bugün sevdiği kekten yapmıştım bir de, enayi gibi hissediyorum kendimi. Gördüğüm muameleye bak.

7-24 tatilsiz aralıksız mı çalışıyor?
Var mı sizin hafta sonu tatili, öğle arası molası, yıllık izin, mesai saati filan? Bitiyor mu sizin günlük mesai 17'de mesela?
Bırakın ya.
Aynen öyle hem de kendisi söylüyor biliyor musunuz, senin işinin tatili yok 7/24 mesai diye. Nankörlük bu başka bir şey değil.

Ay 3 tane mi sizin Allah yardım etsin ben bir çocukla pert oluyorum. Kolay sanıyor sanırım hayatımı, yerime geçse de görse gününü.
Biri de aynı üçüde aynı gerçekten zor tek cocukluyken de bırak temizligi yemek bile yapamadığım günleri bilirim kolikti bebeğimiz
Çocuk bakmak bence ev islerinin hepsine bedel hem fiziken hem ruhen yoruluyor insan

5 dk önce eşimle geçen diyaloğumuz
Ben: Farkettin mi sabahtan beri iki dk şurada uzanmadım. Yine de iş var. Ev hanımlığı gerçekten çok zor.

Eşim: Valla saatlerce uygulama yapıyorum işteyken bu kadar yorulmuyorum.

Bugün izinliydi. Ben temizlik yaparken çoğunlukla bebeğimiz ondaydı.

Çok bilirim öyle tezgah baştan sonra bulaşık yığılı yatıp uyuduğumu.

Bana pasaklı dese bulaşık makinesinin içine onu iterdim o yorgunlukla heralde..

Aynen öyle hem de kendisi söylüyor biliyor musunuz, senin işinin tatili yok 7/24 mesai diye. Nankörlük bu başka bir şey değil.

Maaşı da yok. Motivasyonun çocuğunun sağlığı, iyi bakımı, neşesi, kocanın hoş davranışı nezaketi bla bla.
Onu bari düzgün yapsın da motive etsin.
Sizi gaza getirmek istemediğim için, yazmıyorum "Ben olsaydım"lı bi şey.

Maaşı da yok. Motivasyonun çocuğunun sağlığı, iyi bakımı, neşesi, kocanın hoş davranışı nezaketi bla bla.
Onu bari düzgün yapsın da motive etsin.
Sizi gaza getirmek istemediğim için, yazmıyorum "Ben olsaydım"lı bi şey.
Yazın yazın ben gaza gelmek isterim gerekiyorsa :)

Haklısınız. Az bile söylemişsiniz. Kazık kadar adam bi tabağı makineye yerleştiremeyecek mi?

Kendisi dışarıda çalışıyor ya, genel temizliği de birlikte yapıyoruz diye daha ne yapayım modunda. Sanki ben yan gelip yatıyorum evde.
İkiniz çok çalışıyorsunuz anladım , eşinin ağzının payını vermişsin. Uzatma bence . Hem çalışıp hem çocuk büyüten hem de evinin işini yapan kadınlar var burda . Bence siz de çok abartmayın , az çok herkesin yaşadığı şeyler .
Kocanız ana kuzusu olabilir ama siz da sanki prensessiniz biraz .

Ben de şu an çalışmıyorum,kızıma bakıyorum. 3 yaşına girecek inanılmaz aktif bir çocuğum var. Eşim evden çalışıyor. Geçen ben süpürge yaparken kızım koltuktan düştü. Eşim inanılmaz kızdı ben sana yapma demiyor muyum, bu çocuk bir dakika bırakınca başına iş açıyor ,boşver b.k götürsün evi diye. Bulaşık kalır yerleştirir, elime mi yapışıyor der. Çamaşır makinesi biter, asar. Kurumuş çamaşır görür toplar. İlk yıllarda aşırı şımarıktı ama kavga ede ede kafasına soktum. Şimdi benim de evim ,sen çok yoruluyorsun diyor. İlk evlendiğimiz yıllarda 2 çeşit yemek var diye surat asıyordu. 6. yılımızdayız şu an ,ben parktan bir geliyorum yemek yapmış. Baya tavuk sote pilav milav yapıyor artık. Zor oldu ama başardım 🤭

Yazın yazın ben gaza gelmek isterim gerekiyorsa :)

Benim tavsiyelerim genelde fevri oluyor. Boşver.
Diyeceğini demişsin.
Çok da kendini hırpalama "Adam bana şöyle dedi" diye, işini de azalt derim ben. Yetişmeyiver her şeye zaten.
"Hı hı pasaklıyım, olmuyor demek, kapasitem bu, daha iyisini istiyorsan bi yardımcı alalım canım" de gerekirse, para çıkmasın diye keser sesini.

Beyefendi sadece kendi tabak çatalını koyar makineye o kadar. Genel temizliği birlikte yapıyoruz diye bunları benden bekliyor kendisi çalıştığı için. İyi de ben de evde yatmıyorum ki bütün gün çocuğu yedir, uyut, yıka, oyun oyna, diğer işler, gündüz uykusu sırasında okuma yapmam gerekiyor onları yapıyorum kaç parçaya bölünebilirim daha ya?

Hep ruh hastası annesi yüzünden. Oğluna bildiğiniz hizmetçi gibi hizmet eder adam onu normal görüyordu. Bu eğitilmiş hali kendisinin, düşünün.
Siz çalışmaya başlarsanız ne olacak peki, yemekleri, temizliği, çamaşırı kim yapacak?

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ BEYY de :olamaz: ..Sanırsın şu Dunya ya gönüllerini düzenlerini etmeye geldik hey yavrum hey..

Selam arkadaşlar.

2,5 yıllık evliyim, 11 aylık bir bebeğim var. Normalde mesleğim var ama şu an çalışmıyorum bebeğime bakıyorum evde. Eşimle genel olarak mutlu bir evliliğimiz var ama bugün aşırı sinir oldum ona sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

Bebeğim çok ağladığı için haftalık genel temizliği eşimle birlikte hafta sonu yapıyoruz. Onun dışında ben günlük olarak yemek yapıp mutfağı süpürüyorum ve topluyorum o kadar. Bebeği olanlar bilir zaten bunları bile zar zor yapıyorum sürekli paçamda benden ilgi isteyen, bana muhtaç bir dönemde çocuğum.

Normalde akşamları yemekten sonra mutfağı toplarım, makineyi çalıştırırım öyle yatarız. Ama bugün yemeği malzeme olmadığı için markete gidip gelince geç yaptım. Haliyle bulaşıklar da geç oluştu. Bebeğimi saat 8 de yatırıyorum her akşam, o saatten sonra da 2-3 saat dinlenmek istiyorum zaten erken uyuruz 11 gibi. Her neyse bugün bulaşıkları toplamaya vaktim kalmadı, makineye yerleştiremedim tezgahta duruyorlar. Öyle aşırı bir bulaşık da yok bu arada. Ama baktım eşimin hemen yüzü düştü falan. Ben de dedim geç oldu çocuğu uyutucam birazdan sabah toplarım hemen falan. Aslında bu açıklamayı yapmam bile saçmalık ama neyse. Beyefendi aynen şöyle dedi:" alınma gücenme olmasın ama kusura bakma pasaklısın sen."dedi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Ben de ona" sen de terbiyesizsin kusura bakma. "dedim. Robot muyum ben, burası devlet dairesi mi dedim. Olabilir bazen bulaşık kalır, ev dağılır vs ev yani burası haksız mıyım? Senin emir erin değilim ben falan dedim. Sert çıkmadı ama hala" kızacak bir şey yok bunda başka nasıl ifade edilir ki bu? "falan dedi ama ben çok bozuldum.

Haksız mıyım? Sizin evlerde hiç işler aksamıyor mu? Bu hadsizliğini ve nankörlüğünü unutamayacağım sanırım.
Aksaması normal
Eşinin de laf söylemesi normal
Gül gec
Hiç mi birsey demesin kocalar? Robot mu?

İnsanı üzen empati yoksunu erkek ona bence güzel bir ders ver annem hastalandı deyip çocuğu ona ver 1 günlük bakımı o üstlesin , yaşasın bakim paçasına yapışan çocukla iş yapmak nasılmış

Evet pasakliyim hadi ananin evine git o daha temiz demek lazim. Yuz verdikce astarini istiyorlar cunku.

Bizim evde isler aksamaz, cunku 5,5 yasinda oglum da dahil herkes is yapar, az veya cok herkes elinden geldigince bir seylerin ucundan tutar. Siz yapmadiysaniz esiniz yapmaliydi madem o pasakli degilmis

Selam arkadaşlar.

2,5 yıllık evliyim, 11 aylık bir bebeğim var. Normalde mesleğim var ama şu an çalışmıyorum bebeğime bakıyorum evde. Eşimle genel olarak mutlu bir evliliğimiz var ama bugün aşırı sinir oldum ona sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

Bebeğim çok ağladığı için haftalık genel temizliği eşimle birlikte hafta sonu yapıyoruz. Onun dışında ben günlük olarak yemek yapıp mutfağı süpürüyorum ve topluyorum o kadar. Bebeği olanlar bilir zaten bunları bile zar zor yapıyorum sürekli paçamda benden ilgi isteyen, bana muhtaç bir dönemde çocuğum.

Normalde akşamları yemekten sonra mutfağı toplarım, makineyi çalıştırırım öyle yatarız. Ama bugün yemeği malzeme olmadığı için markete gidip gelince geç yaptım. Haliyle bulaşıklar da geç oluştu. Bebeğimi saat 8 de yatırıyorum her akşam, o saatten sonra da 2-3 saat dinlenmek istiyorum zaten erken uyuruz 11 gibi. Her neyse bugün bulaşıkları toplamaya vaktim kalmadı, makineye yerleştiremedim tezgahta duruyorlar. Öyle aşırı bir bulaşık da yok bu arada. Ama baktım eşimin hemen yüzü düştü falan. Ben de dedim geç oldu çocuğu uyutucam birazdan sabah toplarım hemen falan. Aslında bu açıklamayı yapmam bile saçmalık ama neyse. Beyefendi aynen şöyle dedi:" alınma gücenme olmasın ama kusura bakma pasaklısın sen."dedi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Ben de ona" sen de terbiyesizsin kusura bakma. "dedim. Robot muyum ben, burası devlet dairesi mi dedim. Olabilir bazen bulaşık kalır, ev dağılır vs ev yani burası haksız mıyım? Senin emir erin değilim ben falan dedim. Sert çıkmadı ama hala" kızacak bir şey yok bunda başka nasıl ifade edilir ki bu? "falan dedi ama ben çok bozuldum.

Haksız mıyım? Sizin evlerde hiç işler aksamıyor mu? Bu hadsizliğini ve nankörlüğünü unutamayacağım sanırım.
Beni pasaklı bulan çok rahatsız oluyorsa kalkıp yerleştirsin. Bulaşığı makineye yerleştirmeden uyuduğum da oluyor. Hafta içi bakıcı geleceği için mecbur yerleştirip yatıyorum ama haftasonu bulaşığı yerleştirmeden yatıyorum bazen. Üç günlük dünyada hiç öyle aman her yer pırıl pırıl olsun derdine düşemem

Ben de eşimle sevgiliyken bu konuda çok kavga ederdim. En son eeehhhh ben senin hizmetçin miyim diye cirlayip yarım saat aralıksız konuşmuştum. Bir daha da açmadı ağzını. İyi vallahi sanki ev sadece senin evin, çocuğu da tek başına yaptın?

Hiç açıklama yapmasaydınız. Açıklama yapınca sizin göreviniz gibi oluyor, size yapışıyor. Şu saat olmuş bizim daha kahvaltı bulaşıkları duruyor, beyefendi de elinde bilgisayar takılıyor, bugün onun sırası, ben 2 posta çamaşır yıkayıp serdim.

Back
X