Pasaport

• Konu Sahibi Konu Sahibi aryz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aryz

Hayat beklemeezz ! ♪♪
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
1.454
2
66
İstanbul
Kızlar iyi akşamlar

Çok acil size bir sorum olacak. Almanyadaki kuzenimin yanına misafir olarak gitmek istiyorum bir kaç haftalığına. Fakat pasaportum yok. İnternetten araştırdığım

kadarıyla biraz karışık ve zor görünüyor. Aşamaları bilen birileri varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Simdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Eski pasaportunuz yok ilk defa mı alacaksınız ?
Pasaport işlemleri diye yazın Google a istenilen belgeleri görebilirsiniz.sanirim sadece fotograf isteniyor ama kac ane bilmiyorum. Bağlı bulunduğunuz yerdeki emniyet müdürlüğünden randevu aliyirsunuz. Randevu saatinde gittiğinizde, görevli parmak izinizi , el izinizi alıyor. Kayda alıyor. O kağıda fotografınız yapıştırılıyor size veriliyor. O kağıtla başka bir birime geçiyorsunuz , orda da bilgisayara kayıt alıyorlar, sizin kişisel bilgilerinizi alıyorlar. Ve bitiyor ısınız. Pasaportunuzun adresinize glmesini bekliyorsunuz.
Eski pasaport varsa onunla gidiyorsunuz onu teslim ediyorsunuz fark olarak.

Canim
e-Pasaport sitesine girip randevu alacaksin
Ayni zamanda istedigin her soruna sitede cevap bulabilirsin...
Hayirli olsun diyelim:34:

sen önce kaldigin ilde emniyetten yada yabancilar dairesindenmi pasaport aliniyor onu bi ögren hemen basvur cünkü pasaport lar buara biraz gec cikiyor annemler 1 ayda aldi gerci yogunluga bagli

sen önce kaldigin ilde emniyetten yada yabancilar dairesindenmi pasaport aliniyor onu bi ögren hemen basvur cünkü pasaport lar buara biraz gec cikiyor annemler 1 ayda aldi gerci yogunluga bagli

1 ay mı :44: emin misiniz?
Çünkü bizim pasaportumuz başvuru yaptığımızdan 2 gün sonra kurye ile eve teslim edildi.
1 ay çok uzun bir süre :44:
Eğer biyometrik resimler,pasaport cüzdanı bedeli dekontu ,harç bedeli dekontu ve parmak izi tamamsa pasaportun teslimi 1 haftayı bile bulmaz,bulmamalı...

Pasaport isi kolay fakat siz almanyadan vize almaniz gerektiginden oturu ve almanyayada vize almak kolay olmadigi ve cetrefilli oldugu icin derhal pasaportu halledip vize isine gecin cunki vizede uzun surelerde bekleyebilirsiniz . Bu arada memursaniz ve 7 ye dustuyseniz sanirim yesil pasaport alabiliyorsunuz boyle bir imkan varsa ucak biletini almaniz yeterli .

benim pasaportum başvurduktan 2 gün sonra elimdeydi.İnternetten randevu al,nüfus cüzdanın, 2 biyometrik fotoğraf ve bankaya yatıracağın pasaport cüzdan bedeliyle randevuna git orada zaten parmak izini alacaklar, bu kadar.
benimki 2 günde geldi.Çarşamba başvurmuştum cuma elimdeydi ben istanbuldayım pasaport ankaradan geliyor.Başvuru sırasında vreceğin adrese gönderiyorlar.

Hepinize teşekkür ederim kızlar. Bi an önce pasaportu halledip vizeyle uğraşmam gerek sanırım :)

Back
X