Kekler - Pastalar pasta tabani nasil yapilir bilen varmi

meleksanem

her secis bir vazgecistir
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
111
0
96
A.B.D.
...............

.........

arkadaslar su hazir aldigimiz pasta tabaninin tarifini bilen varmi
simdiye kadar kac kez tarif bulup denediysem fiyasko
deneyipde memnun oldugunuz bi pasta tabani varsa lutfen tarif istiyorum

Malzemeler:
5 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker.
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Bunu yaparken iyice karışmasına dikkat edelim. Ardından elimizdeki kalan tüm malzemeyi içerisine tek tek koyarak güzelce karıştıralım. Pastamızın büyüklüğünde bir tepsiye bu karışımı dökelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza bu tepsiyi sürelim ve yarım saat karışımımızı pişirelim. Fakat fırının kapağını asla açmayın. Çünkü kabaran kek, fırının kapağı açtığımızda kötü komşumuzun topumuzu kestiğinde topun sönmesi gibi sönecektir. O yüzden asla 30 dakikadan önce yani pişmeden açmayınız. Sonra sabırla beklediğimiz fırından tepsimizi çıkaralım. Gördüğünüz üzere kabarmış bir kekimiz oldu. Bunu bir ip yardımıyla tam ortadan ikiye keselim. Evet, şimdi çok leziz bir kek tabanımız oldu. Ayrıca bu karışımın içine limon ve portakal gibi meyveler katarak zenginleştirebilirsiniz. Hatta bu keki tek başına da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

canım ben pandıspanya kek yapıorum aynı sey zaten 4 yumurta 4 kahve fıncanı seker 4 kahve fıncanı un 1 paket vanılya hepsını karıstırıyorum sonra kucuk yuvarlak borcama yaglıorum ve dokuyorum hafıf kızarıncada cıkarıyorum ortadan boluyorum eger ınce olmus ıse bırtanede daha yapıorum eger daha buyuk gozuksun dıor ısen uc dort tane yapabılırsın :D

tesekkurler speedy yarim saatdan once acmam firini kotu komsumuzun topumuzu kesmesine benzemesini istemem dogrusu:))))))))
kapicinin bitli kizi:))))))))) nickin yuzunden konuya giremiyorum gulmekten sanada tesekkurler
bunlari deneyecegim insallah soyle hazirlar gibi sungerimsi olur

pasta tabanına kabartma tozu konulmaz.
çünkü kabarmasını istemeyiz.
kabarırsa kek olur o zaman tek başına tüketilebilir
3adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
3 çay bardağı bardağı şeker. doğru tariftir

Lezzetli ve marketten aldığımız gibi hangi tarif ?yazarsanız sevinirim

her zaman yaptigim bir tariftir bir dene istersen
5 yumurta
150 gr seker
125 gr un
25 gr misir nisastasi
1 paket vanilya
bir fiske tuz

yumurtalar oncelikle oda sicakliginda olcak ve ilik suya koyup 5 dk kadar bekleyecegiz..
yumurtalari ve sekeri koyup once dusuk hizda daha sonra yuksek hizla yaklasik 12 dk cirpacagiz krema gibi olacak beyaz ve biraz kabarmis
un, nisasta,vanilya ve tuzu ayri bir yerde karistiracagiz eleyerek karisima spatula ile yediriyoruz devamli olarak alttan uste dogru karistir mutlaka kabarikligi gitmesin hamurun hepsini yedirdikten sonra 24 cm kaliba dokup 180 derecede pisiriyoruz 35 dakika pisiyor 30 dakikadan sonra firini acip pisip pismedigini kontrol edebilirsin kek sogudukdan sonra strec filme sarip 1 gun sonra pastan icin kullanirsan daha iyi sonuc alirsin

Back
X