Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bol yağa ve derin tencereye atmalısın patatesleri, sonra üste çıkmaya başlıyolar sararınca pişince yani, o zaman al bide patates cinsi iyi olmlı öncelikle

tavada değil yanii benim hatam bumuydu acabaa

patateslerı asla dılımledıkten sonra yıkama soğduktan sonra yıka tuzuda ustune edıl yağın içindeyken at cnm kapakta acık drmalı

canım ben kızartma tenceresi aldım normal bi tencerede olur teflon.bol yağ koyuyorum (3 parmak kalınlığında)patatesleri soyduktan sonra iyice yıkıyorum .doğradıktan sonra tuzlayıp kızgın yağa atıyorum aygazın en büyük gözüne koymalısın ve en yüksek ısıda olmalı kapak kesinlikle örtmem sakın altını falanda kısma benim aygazda 10dk.ve aynı hazır patates kızartması gibi oluyo.o tencerede yağ durur arada yağını tazelerim.video eklemeyi bilseydim çekerde eklerdim onu bilmiyorum.a.s.

kardes buzluga aticak vaktin yoksa kizartmakta oldugun patatesi yari kizarmis halde iken tel kizartma suzgeciyle birlikte cikar 5 dakika filan beklet sonra tekrar kizgin yaga at, bak nasil citir ve nefis.--ama 2. koyusta hizli kizarir unutma---

arkadaşlar bugün sabah kahvaltısında yaptım tavada kızarttığımdan daha güzel oldu ama patatesin şekli bozuldu ezik ezik oldu sanki..çok da karıştırmadım bide buna çözüm bulurmusunuz marifetli hanımlar

ya bu baslgı gorunce patetes kızartması ıstıyo canım kılo alacam bu gıdısle

:enbuyukkk:güzel ve marıfetlı bayanları yazılarınızı bende tek tek okudum bana fıkır verın....benım patateslerde cıtır olmuyo....patateslerı soyduktan sonra yıkıyorum fırütöz kullanıyorum ve kapagını kapatmıyorum...bana yardım..lütfen.:teytey:

ah canım nasıl patates kızartması cektı gece gece....cıtır olmasını ögretınde yarın yapayım..:icecream:

:enbuyukkk:güzel ve marıfetlı bayanları yazılarınızı bende tek tek okudum bana fıkır verın....benım patateslerde cıtır olmuyo....patateslerı soyduktan sonra yıkıyorum fırütöz kullanıyorum ve kapagını kapatmıyorum...bana yardım..lütfen.:teytey:

ÖNERİLERİ OKUSANA CANM

Patatesleri keyfince dilimledikten sonra, bol tuzlu suda 10-15 dk beklet ( suyunu bıraksın diye). Sonra çıkarıp yıka ve güzelce kurula. Derin bir tencereye bol yağ koy ve iyice kızdır. Patatesleri içine at ama tencereyi patatesle doldurma, her seferinde bir parça at. Sonra hafif kızarınca çıkar, yağını süzdür. Tenceredeki yağı yeniden kızdır. Yağ kızınca patatesleri tekrar içine at. Ateş hep maksimumda olmalı. Kısık ateşte çok yağ çeker. Yalnız ikinci kızartmada çok çabuk kızarıyor, başında bekle. İstediğin gibi kızarınca çıkar ve hemen tuzla. Afiyet olsun...

ben normal tuzlu suda 15 dk.bekletiyorum nişaştası gidincede aynen sizin dediğiniz gibi iyiye kızmış tavada yapıyorum.tabi tavayı alacak kadar çok doldurunca altı üstü eşit kızarmıyor.sora çıkarınca tuz serpiyorum.hazır cips gibi oluyor.işin püfü nişaştasının gitmesi:dance:

kızartma yağına patatesleri atmadan önce bikaç damla limon suyu eklersen çıtır çıtır olur tavsiye ederim

Patatesleri keyfince dilimledikten sonra, bol tuzlu suda 10-15 dk beklet ( suyunu bıraksın diye). Sonra çıkarıp yıka ve güzelce kurula. Derin bir tencereye bol yağ koy ve iyice kızdır. Patatesleri içine at ama tencereyi patatesle doldurma, her seferinde bir parça at. Sonra hafif kızarınca çıkar, yağını süzdür. Tenceredeki yağı yeniden kızdır. Yağ kızınca patatesleri tekrar içine at. Ateş hep maksimumda olmalı. Kısık ateşte çok yağ çeker. Yalnız ikinci kızartmada çok çabuk kızarıyor, başında bekle. İstediğin gibi kızarınca çıkar ve hemen tuzla. Afiyet olsun...

Bütün önerileri okudum herkese çook teşekkür ederim benim iki oğlum var her türlü yolu denedim kıtır kıtır olmuyor. Birazda patatesin cinsine bağlı pazarda alırken kestiriyorum(karpuz gibi):))) içi kuru kuru ise kıtır oluyor. Yok eğer sulu ise yumuşak oluyor birde rengi kesince beyaz olan patates kıtır oluyor sarı patates te haşlamaya güzel oluyo . Hoşça ve mutlu kalınnnnnn:teytey::teytey:

tşkler cnm bilgiriniz içiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.

tuz patates kızardıktan sonra atılmalı yoksa rengı bozulur kızgın yaga atılmalı dılımlenmeden once yıkanmalı ve unla bıraz karıştırılmalı deneyın farkı gorun

Kızlar çok güzel pratik bilgiler okudum .Bende yazdıkalrınızı deniycem sonra yazarım burdan :dance:

Taze patatesle yapın,sonucu görün...Genelde herkes nasıl yapılacağını biliyor,ince dil,yıka,kurula,tuzla,bol yağda,kapağı açık kızart..Ama kesinlikle taze patates olsun..:))

patatesleri soyduktan sonra ince ince kıydıktan sonra bol bol durulayıp yarım saatte suda bekletin .. sonra emeye tencerede alabilir telli olanlar yarısına kadar yağ koyup iyice kızdırdıktan sonra kurulanmış patatesleri içine atın ..kapağını kapatmadan rengi hafif dönene kadar kızartın harika oluyo ...

hanımlar :roflol::roflol:

siz bu kadar kıtır papates isteyince bizde bir acayiplik olduğunu anladım

:roflol::roflol: bizim evde de kıtır patates yenmez, kesinlikle yumuşak olacak yoksa herkes birden laf sayar anneme. Sizin bu dediklerinizin ta mtersini yapıyor annem öyle yumuşacık oluyor. Hatta bazen çıtır çıtır olur ben üstüne sos yaparım kamufle ederim :roflol:

Back
X