Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende yumuşak severim patatesi, diğer türlü tadını alamıyorum kuru gibi geliyor, şöyle sışı hafifi kıtır içi yumuşacık olsa harika olur, unlada denedim ama pek bir fark olmadı.
Yağını bol ve patatesinizi tencerenize gmre az koyun kızlar o zaman kıtır olur,
yumuşak sevenlerde patatesi biraz fazla koysunlar.
Afiyet olsun....

bu sabah bir kızarttım patates çok güzel oldu hala inanamıorum bunu benmi yaptım diyee
kızlar öyküm arkadaşımızın dediğini yaptım buseferde lion damlattım azcık yıkadıktan sonra sonuç muhteşem oldu
öykümm çok teşekkür ederim tatlım

kızartırken yağa birkaç damla damlatmakla da oluyor eskiden yapardım öyle

ayy öyküm süpersin bu sabah yaptım limonla tadını falanda değiştirmedi
çok manyak olduu hazır patates gibi:teytey::teytey::nazar:

geniş tencered bol yağda tahtada doğradığım patatesleri kızgın yağa attım..kızardıktan sonra tuzladım..güzel oldu ama çok kıtır kıtır değildi..bide limonla denicem...

patates kızartıcaksanız muhakkak kızartmalık olanlardan yani açık sarı ve büyük boy olanlardan alın arkadaşlar...

nişastayı deneyin kızlar işe yarıyor çıtır çıtır oluyor.

yıkamadan bir tatlı kaşığı kadar nişasta ve tuz sonra bol kızgın yağın içine ve bir müddet karıştırmayın dağılmasın.

hımm nişasta olabilir yanii...ama limon un yaptığına hayret etimm deneyin yani çok güzel oluyorr

nişastayla mı yağ oluyorr yani nişasta sıçratıyormu yağı

canım eger kıtır patetes istiyosan kapagını acık tutacaksın benım kızartmamı cok begenırler ayrıca ben kızgın yaga atıyorum bı karıstırıyorum yerlersın dıye patetsler sonra bır vakıt ellemıyorum bır bırıne yapısınca bı daha karısıtrıyorum cok karısıtmak patetesın parcalanmasına neden olur bıde hemen cıkarınca tuz serp

tamam canım bende öle yapıyorum zaten çok karıştırmak çorba gibi yapıyorrr

pateteslerin kıtır olmasını istiyorsunuz bir süzgece koyup üzerine un serpip karıştırın o zaman kıtır kıtır olduğunu göreceksiniz

tabiki ykayıp dilimledikten sonrs

burdan aldığım bir tavsiye sonucu artık süper oluyor kızartmam
içine bir iki damla limon sıkıyorum çok güzel oluyorrr gerçekten
senin önerinide bigün denerim inşşalh

Mc patatesi gibi çıtır istiyorsanız bol kızgın yağa patatesi atın üstü azcık kabuklanana kadar bekletin pişmeden rengi değişmeden çıkarın atın buzluğa güzelce soğusun çıkarın buzluktan çok kızgın yağa atın güzelce kızartın deneyinOLMAZSA ne derseniz diyn bana.

evet canım bende böyle yapıyorum yada pratik olsun diye dondurulmıuş patates alıyorum kıtır kıtır oluyo

Arkadaşlar her ne yaparsanız yapın önemli olan patatesin cinsidir. Bazısının yemeği güzel oluyor bazısının kızartması. O yüzden bazen kızartma yumuşak olunca kendinize çok kızmayın..

Mc patatesi gibi çıtır istiyorsanız bol kızgın yağa patatesi atın üstü azcık kabuklanana kadar bekletin pişmeden rengi değişmeden çıkarın atın buzluğa güzelce soğusun çıkarın buzluktan çok kızgın yağa atın güzelce kızartın deneyinOLMAZSA ne derseniz diyn bana.

arkadaşım çok teşekkürler.hakikaten aynı mc patatesleri gibi oldu.anneme söyledi oda yapmış eşim bayıldııııııııııııııııııııııı.annemde bende seni kocaman öptüüüüükŞeniz

tk646 Nin Dediğini Mutlaka Yapin Arkadaşlar.patatesleri Soyun Kizgin Yağa Atin çok Hafif Kabuklaninca Rengi Değişmeden Buzluğa Koyun Donduktan Sonra çikarin Kizgin Yağda Kizartin.kesin Sonuç Budur.süperrrr

Back
X