• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

patlıcamm

hippotalamus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2016
15.730
66.690
518
3 ay önce ikinci çocuğumu doğurdum. Bu süreçte göğüs yaraları, sütümün az olması, gaz problemleri bir sürü şey yaşadım.

Şimdi derdim şu;
Sütüm hiç bir zaman dolu dolu olmadı bu sefer. Su içiyorum, komposto yaptım şekersiz, onu içiyorum. Ne bilim tatlı bişiler yiyorum. Reçelli ekmekler, tahin pekmez, helva.. bu şekilde sütüm aşırı olmasa da var. Ama doğum kilolarım kalıyor, hatta üstüne kilo bile alıcam bu gidişe. .

Bikaç gün önce bu gidişe bir dur demek için tatlı yemeyi kestim. Suya, yemeğe devam.. onlardan kısmadım. Ama hiç sütüm kalmadı . Oğlum daha sık emmeye ona rağmen doymamaya başlıyor gibi.. normalde bi iki saate bir kısa süreli emiyordu. Bu şekilde hem sık hemde uzun süreli emiyor yinede huzursuz

N'apsam bilemiyorum. Diyetisyene gitsem emzirdiğimi bilerek bi program yapabilir miyiz? Yada ben uyabilir miyim? Çünkü benimde açlıktan gözüm dönüyor. Canım sürekli tatlı istiyor. Geçen hiç istememe rağmen yemekten sonra meyve ve çikolata yedim. 1 lt su içtim ve nerdeyse patlıcaktım ama sütüm oldu bebeğim doydu.

Şimdi yardım edin anneler bı süreci hepiniz yaşamışsınızdır. Ne yapsam? ?

baharatçıdan kimyon ol her yemekten sonra dövülmüş ezilmiş kimyondan 1 tatlı kaşıgı iç ,

tatlı olayını abartma sütle alakası yok mercimekli bulgur pilavı yap üstüne bir kaşık kimyon iç

kimyon rezene anason kaynat iç hem sütün artar hem gazınız kalmaz . tecrubeyle sabıttır kaç çocuk buyudu böyle bilmiyorum.

Tatlinin sut yaptigi tamamen uydurma. Saglikli beslenip bol sivi tuketince sutunuz olur. Sut meselesini gectim o yediginiz tatlilar oldugu gibi bebeginize geciyor,bu ne kadar saglikli sizce? Cocuga yedirmediginiz hic bir seyi kendiniz de yemeyin,ayni sey cunku,ha ona yedirmissiniz ha sutunuzden gecmis

aslında bu tatlı süt yapar olayı tamamen bir safsata,su süt yapar,
eskıler logusalara bol bol tatlı yedirirlermiş ki,su içsin dolayısıyla sütü olsun,tatlı aracı yani:)
sen 4 lt su iç,komposto iç,bulgur pılavı ye bak nasıl artıyo o süt,
ayrıca süt bir hormon oldugu için,sütüm yok sütüm yok dersen gerçekten olmayabılır,psikolojık olarak olumlu bakmalısın

Ya bende bu şekilde düşünüp tatlı yemeyi kesip su içtim 2 gün ama çok fark oldu azaldı. Ve doymadığını farkettim. Peki Diyetisyene gitsem faydası olur mu?

baharatçıdan kimyon ol her yemekten sonra dövülmüş ezilmiş kimyondan 1 tatlı kaşıgı iç ,

tatlı olayını abartma sütle alakası yok mercimekli bulgur pilavı yap üstüne bir kaşık kimyon iç

kimyon rezene anason kaynat iç hem sütün artar hem gazınız kalmaz . tecrubeyle sabıttır kaç çocuk buyudu böyle bilmiyorum.
Kimyon aldım bir bardakta demleyip içtim. Süt için mi söylediniz yoksa gaz için mi? Gaz için bio gaia baya farketti. Hala var ama azaldı.
Ya aslında Zayıflamak istiyorum ama vicdan yapıyorum biraz.

Tatlinin helvanin sut yaptigi tam bir hurafe benimde sutum azdi doktor demistiki 3 lt su ic bide süt yapan caylar varya e bebekte falan onlardan ic baska bisey yemene gerek yok yemek sutun miktarini artirmaz sadece tat verir normal beslenmeye basladim bol bol su ve humana ictim tasiyordu sutum
Bir ornek daha vericem arkadasimin 2.5 aylik oglu aynen seninki gibi surekli emmek memede durmak istiyo ama kizi oyle degildi bi emerdi bi daha 2 saat sonra emerdi yani huzursuzlugu sütunuzle doymamasiyla alakali degil gazi olabilir reflu olabilir memede durmak istiyo olabilir bence siz kendinizi yemege vererek dahada mutsuzlasirsiniz ve o zaman sutunuz daha cok azalir

Sütü "prolaktin"hormonu yapar ve bu hormon beynimizden salgılanır.
Siz tatlı yedim sütüm arttı diye sürekli düşünürseniz olmaz.
Bol bol su için ve sık sık emzirin

Tatlinin helvanin sut yaptigi tam bir hurafe benimde sutum azdi doktor demistiki 3 lt su ic bide süt yapan caylar varya e bebekte falan onlardan ic baska bisey yemene gerek yok yemek sutun miktarini artirmaz sadece tat verir normal beslenmeye basladim bol bol su ve humana ictim tasiyordu sutum
Bir ornek daha vericem arkadasimin 2.5 aylik oglu aynen seninki gibi surekli emmek memede durmak istiyo ama kizi oyle degildi bi emerdi bi daha 2 saat sonra emerdi yani huzursuzlugu sütunuzle doymamasiyla alakali degil gazi olabilir reflu olabilir memede durmak istiyo olabilir bence siz kendinizi yemege vererek dahada mutsuzlasirsiniz ve o zaman sutunuz daha cok azalir
İşte aslında çok emmiyo kısa süreli 5 dk falan. . Ama işte sütümün olmadığı günler sık sık acıkıyor gibi. .

Mayali yiyecekler ,tahin gibi sut yapar ,
Mayali bir icecek var eczanede bunun icin onuda kullanabilirsiniz ,
Bol bol gunde en az 3 litre su icmelisiniz ,
Bebeginiz doymuyor gibi ise mama ile desteklemelisiniz

Bi çok ark demiş tatlı süt yapmaz su yapar boza içebilirsin bol soğan bulgur mesela iyi gelir rezene iç sen bebeğide dinlendirir

Aynı süreçten geçtim, Onu iç, bunu ye bir yere kadar.
Hemen çiftli bir pompa kiralamanızı öneririm, bende mucizeler yarattı, bol su ve süt. Keşke doğumdan hemen sonra başlasaydım da bu kadar yıpranmasaydım diye üzülmüştüm.

GNC Brewers Yeast bira mayası tableti.. kendi tecrübeme dayanarak; yeşillik, su, soğan, bulgur pilavı, hikaye.. bu haptan günde birkaç tane ve sınırsız süt..

GNC Brewers Yeast bira mayası tableti.. kendi tecrübeme dayanarak; yeşillik, su, soğan, bulgur pilavı, hikaye.. bu haptan günde birkaç tane ve sınırsız süt..

Office, cok haklisiniz. Burada tanidigim yeni dogum yapmis arkadaslarim da bunu kullandi, sarap ve bira yapmak icin kullanilan maya yanlis bilmiyorsam. Bir de cemen otunu (Ingilizler fenugreek diyor) cok kullaniyorlar, ama kokusu anne sutune gecebiliyor onun sanirim. Bildigim kadariyla boza da ise yariyor. Burada millet gogusleri buyutuyor diye boza turevi bir seyi iciyor, zaten o da mayali.

Çok su için bir de humana diye bir çay var ya ondan bol bol için süt olur tatliyla alakası yok boşuna yiyip de kilo alma

Kimyon aldım bir bardakta demleyip içtim. Süt için mi söylediniz yoksa gaz için mi? Gaz için bio gaia baya farketti. Hala var ama azaldı.
Ya aslında Zayıflamak istiyorum ama vicdan yapıyorum biraz.

canım benım söylediğim öncelikle sütün için çok faydalı onun yanında gaz içinde çok faydası var bebek için ben de gunde 3-4 litre su içerdim
hamileyken 38 kilo aldım dogumdan tam 3 ay sonra eski kilomla işe basladım
görenler gözlerine inanamadı

3 ay önce ikinci çocuğumu doğurdum. Bu süreçte göğüs yaraları, sütümün az olması, gaz problemleri bir sürü şey yaşadım.

Şimdi derdim şu;
Sütüm hiç bir zaman dolu dolu olmadı bu sefer. Su içiyorum, komposto yaptım şekersiz, onu içiyorum. Ne bilim tatlı bişiler yiyorum. Reçelli ekmekler, tahin pekmez, helva.. bu şekilde sütüm aşırı olmasa da var. Ama doğum kilolarım kalıyor, hatta üstüne kilo bile alıcam bu gidişe. .

Bikaç gün önce bu gidişe bir dur demek için tatlı yemeyi kestim. Suya, yemeğe devam.. onlardan kısmadım. Ama hiç sütüm kalmadı . Oğlum daha sık emmeye ona rağmen doymamaya başlıyor gibi.. normalde bi iki saate bir kısa süreli emiyordu. Bu şekilde hem sık hemde uzun süreli emiyor yinede huzursuz

N'apsam bilemiyorum. Diyetisyene gitsem emzirdiğimi bilerek bi program yapabilir miyiz? Yada ben uyabilir miyim? Çünkü benimde açlıktan gözüm dönüyor. Canım sürekli tatlı istiyor. Geçen hiç istememe rağmen yemekten sonra meyve ve çikolata yedim. 1 lt su içtim ve nerdeyse patlıcaktım ama sütüm oldu bebeğim doydu.

Şimdi yardım edin anneler bı süreci hepiniz yaşamışsınızdır. Ne yapsam? ?
semizotu tüket bol bol sütü attır derler,tabi mevsimi geçti ama marketlerde bulunur bence.

Back
X