Patnos'da Yaşamak

Evet sosyal imkanları kısıtlı olabilir ki ağrı merkeze gittim hiç birşey yok .Ama patnosu duydum genelde dışardan gelen memur kesim varmış .İnsan alışıyor bir süre sonra ama çok fazla sosyal hayatınız varsa biraz daha zor olabilir .Bende 4 yıldır Diyarbakır ın bir ilçesindeyim 2 yılımız daha var .Fakat alıştım ama merkeze yakın olduğu için sık sık merkeze gitme şansım oluyor .Ve Diyarbakır metropol bir şehir , sıkılmazsın .Ama Ağrıyı gördüğümden bunu diyemeyeceğim .Patnosta sosyal ortam olursa alışırsınız inşallah

Oyle disarda cikip bi dolasayim diyemezsiniz oralarda. Tip tip bakarlar. Cocuk parki vardir ama cocugunuzu alip cikarip oynatamazsiniz. Memur kesimin takildigi birkac cafe vardir oralarda da cocukla nasil durulur bilemem. Biz dogudayken cocuklu arkadaslar genelde evde toplanirdi cocuklar oynasin diye

Burayı ilk defa duydum ağrıyı da bilmiyorum ama vana yakın olduğunu söyledikleri için şunu söylemek istiyorum. Kayınvalidemler vanda görev yapmışlar ve eşim orda doğup 5 yıl büyümüş. Onlar vanı insanlarını çok seviyor hala anlatıyorlar. Sağlık açısından da eskiye göre çok daha iyidir.

Patnos küçük bir yer olduğu için oradakiler genellikle gezmez icin hemen yanında Van'ın ilçesi olan Erciş'e gol gelirler oraya yakın kırk dk ancadir ve Patnos dan daha büyük sosyal imkanları daha fazla gol kenarında bir şehir.

İkinizde devlette calisiyorsaniz siz tayin neden istemiyorsunuz da isinizden ayrılmak
zorundasınız?

Üniversitede idari personelim. Üniversiteler arası geçiş imkansıza yakın. 3 arkadaşım geçemedi. Olaki geçsem bile hiç tanımadığım bir şehirde hiç tanımadığım insanlara bebeğimi nasıl bırakırım bilmiyorum.

alışmakta zorlarsınz evet ama farklı sehır farklı insanları tanımak bana her zaman iyi gelmiştir. kafanızı dinlersinz bag bahceyle ugrasırsınz insan yeterki istesin yapacak bişiy bulur illa ki.. çok sıkmayın canınızı çocugunuz varmış sıkılmaz canınız..

Ağrı merkeze en uzak ilçesi. Bir işiniz olunca Van tarafına gideceksiniz. Kışın kardan yollar kapalı oluyor. Kendi kendinize bir hayatınız olacak. Oradaki hayat ve akademisyenlik daha farklı olacak. Hakkınız da hayırlısı

Çok beklentiyle gitmeyin derim. Kışları çok uzun ve soğuk. Sosyal imkanlar kısıtlı. Ama şu açıdan orda güzel dostluklar kurarsınız. Yerlisi, esnafı memura karşı kibar ve yardimseverdir. Çocuğunuzu büyütürken geçer zaman. Eşiniz de hayalini gerçekleştirmiş olur. Zaman su gibi geçiyor.

ikinizde memursaniz bence gerek yok duzeninizi bozmaya.yani ben olsam sirf esimin hayali diye alistigim duzeni ailemi cevremi birakip gitmezdim.buyuk sehirde dogdum buyudum bana cok zor gelir sosyal imkani olmayan bir yerde yasamak.iyi dusunun tasinin eger hareketli sosyal bir hayatiniz varsa cok zor gelir oralarda yasamak bence.

Ohooo o kadar saymışsınız ki böyle nasıl Patnos fatihi olacaksınız? Şimdiden sevmeye bakın. İlla ki çevre edinirsiniz.

Akademisyenlikte atanmak cok zor diye biliyorum yani memurluk gibi gideyim 4 sene kalir idare eder sonra baska yere atanirim diyemiyceksiniz sanirim. Ben olsam asla gitmem hem cok cura bir yer imkanlar kisitli siz calismak isteseniz is bulabilmeniz zor olur cocugu kim bakacak yillarca orda kalabilecekmisiniz? Esimin hayali diye hayatimi boyle mahfetmezdim

Ben 2 tane bebeğimi alıp İstanbuldan 1900 kişilik bir doğu ilçesine geldim (1,5-3,5 yaş) (ilçeden de köye göreve gidiyorum)
Benim hayalimdi, mesleğimdi, geleceğimdi ve çok huzurlu, mutluyum.

Fakat;
- Kışları çok uzun ve sert, -27 derecede işe gidiyoruz.
-Tek sosyal aktivitemiz ilçenin a101 ve biminde aktüel ürün incelemek
-yakıt parası gibi acı bir gerçek var, senede 4000 ısınma ücreti veriyoruz
-çok sık elektrik, su kesintimiz oluyor
-ilçenin yolu yoktu, 1 sene sonra asfalt döşendi
-çocuk parkı yoktu o da yeni yapıldı
-cafe, tiyatro, sinema, tuhafiye, terzi, mağaza, dükkan yok
-özel kreş, anaokulu yok
-herkes hizmet için geldiği için bebek bakıcısı bulmak imkansız
-kiralar gereksiz yüksek çünkü illa kalacaksınız ve ev sayısı az bu sebeple esnaf memuru yolma derdinde.
-sebze ve meyve denen şey imkansız gibi bir şey, soğuktan yetişmiyor, diğer illerden gelesiye de hepsi mundar oluyor.
-Çocuklar televizyondan bir etkinlik, tiyatro gördüğünde "anne buraya da gelir mi?" cümlesi ve çocuklar için imkansızlık en çok beni zorlayanı aslında. ( Salona kocaman salıncak kurdum, kaydırak aldım, portatif oyun evi ve kutularca oyuncak ile onlara yapay bir eğlence alanı kuruyorum elimden geldiğince)

Benim görevim 3 yıllık, yarısı bitti bile.
Halkı iyidir, saygılıdır, çağdaştır, 1900 kişiye hem sağlıkocağı hem kocaman devlet hastanemiz vardır, kaymakamımız, belediye başkanımız yanımızdadır ama tüm bunlara rağmen 3 seneden fazla kalmak çocuklarıma haksızlık olur, bu sebeple kızımı ilkokula dahi başlatmayıp görevim bitip başka yere geçtiğimde okul hayatına başlatacağım.

Sizin için diyebileceğim; gitmeyin ya da eşiniz ilçede çalışıyorsa siz ilden ev tutun , eşiniz gitsin gelsin ama siz imkanları olan çok uzun süre huzurla, mutlulukla çocuğunuzu büyüteceğiniz bir yere taşınarak yeni bir başlangıç yapın.

Ağrının 7 ilçesi var. Patnos en iyisi durumunda. Vana yakın, biraz çıkarcı halkı malesef fazla . Uzun yıllar Ağrıda yaşadım. Patnos yerine ağrının diyadin ilçesine gelseydiniz ne yapardınız düşünmek istemiyorum. Ama büyük şehirlerde yaşamışsanız alışmanız zor.

Ben olsam asla gitmezdim. Eşiniz akademisyen onacaksa ömür boyu orda olacak demektir başka yere tayin isteyemez artık. Patnosta ömür boyu yaşamak ister misiniz. Çocuklarınızın eğitimi imkanlar hep çok zor. Ben de eşimin ili nedeniyle iç Anadolu'da küçük bir ildeyim ama İnan'ın çok zorlanıyorum ki imkanları patnostan daha iyidir. Büyük şehirlere çok yakın buna rağmen bunalıyorum çocuklarım için imkanları kısıtlı iyi kreşler kurslar yok. Çocukların ilerde eğitimi. Asıl olacak diye düşündükçe afakanlar basıyor. Şu an eşiniz ne iş yapıyor hangi şehirdesinşz bence düzeninizi bozmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…