- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi cesursincap
-
3 yıl Patnos'ta öğretmen olarak çalıştım..Apart ortamı çok yaygın..Ben de apartta kalmıştım.. Kaldığım aparttan memnundum..Aile olarak kalınacak, düzgün güvenilir apartlar da var; girenin çıkanın pek kontrol edilmediği, uzak durmak gereken apartlar da var..Sanırım Memurlar.net te Patnos başlığında bununla ilgili bilgiler vardı..Patnoslu kadınların çarşıya pazara pek çıkmadığı doğru, fakat memur kesimin gidip yemek yiyebileceği, yeri geldiğinde kafa dağıtıp sohbet edip sosyalleşebileceği lokantalar, cafeler mevcut..Benim eşim, o zamanlar nişanlıydık, beni ziyarete geldiğinde, kendisi bir dönem Ankara Haymana' da çalışmıştı, Patnos 'u Haymana' dan daha gelişmiş bulmuştu..Memurlara genel olarak saygılılar, çünkü onlar vasıtasıyla para kazandıklarının bilincindeler..Taksiciler, esnaf vs. saygılı, yardımsever davranırlar..Ben çalışırken öyleydi yani..Bence doğuda gidilebilecek iyi ilçelerden..Terör olayı olarak, ben o dönem orada değildim ama sanırım 2014 yılı Kobani olayları zamanı sıkıntılar yaşanmış, Youtube da videoları vardı..Van Erciş' e yakındır, bir daha ne zaman geleceğim kimbilir düşüncesiyle Van, Ahlat, Tatvan' a gitmiştim..Bu tarz geziler düzenleyen turlar var..Ben memnun ayrılmıştım..Hakkınızda hayırlısı olsun..
Evet diğer yorumları okuyunca, kış konusunu atladığımı fark ettim ama nasıl olsa diğer üyeler yazmış diye tekrar düzenlemedim..Konu sahibi de sanırım araştırmıştır, yıldan yıla değişmekle birlikte en az 4-5 ay kar yerde kalıyor, ben en fazla 5 yıl ordayım düşüncesiyle katlandım..Konu sahibi ve eşi durumlarına göre karar verecektir diye düşünüyorum..Kışından hiç bahsetmemişsiniz?
Öncelikle hayırlı olsunHerkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?
Neden böyle bir şey yapmak istedi ki, ilçede muhtemelen yüksekokul vardır orada da öğretim görevlisi mi olacak? (doktorası var mı eşinizin?)Çok teşekkür ederim. Eşim de aynı şeyi söylüyor. İkimiz de devlette çalışıyoruz. İşlerimiz iyi. Kurulu bir düzenimiz var. Belli bir yaştan sonra sıfırdan başlamak korkutuyor biraz.
Ooo Ankara’ya mı gidiyorsunuz hayırlı uğurlu olsun. Ege’den sonra alışmak zor olabilir ama ben çok severim Ankara’yıBen de bunu dusundum konuyu okurken..."eşine ne aşık kadınlar va beee " dedim içimden . Eşimin tayini geçen hafta Ankara'ya çıktı ..onunla gidip gitmemeyi bile birkaç gün düşündüm
Buraya ekleme yapayım ben de zaten çok bilgi verilmiş.3 yıl Patnos'ta öğretmen olarak çalıştım..Apart ortamı çok yaygın..Ben de apartta kalmıştım.. Kaldığım aparttan memnundum..Aile olarak kalınacak, düzgün güvenilir apartlar da var; girenin çıkanın pek kontrol edilmediği, uzak durmak gereken apartlar da var..Sanırım Memurlar.net te Patnos başlığında bununla ilgili bilgiler vardı..Patnoslu kadınların çarşıya pazara pek çıkmadığı doğru, fakat memur kesimin gidip yemek yiyebileceği, yeri geldiğinde kafa dağıtıp sohbet edip sosyalleşebileceği lokantalar, cafeler mevcut..Benim eşim, o zamanlar nişanlıydık, beni ziyarete geldiğinde, kendisi bir dönem Ankara Haymana' da çalışmıştı, Patnos 'u Haymana' dan daha gelişmiş bulmuştu..Memurlara genel olarak saygılılar, çünkü onlar vasıtasıyla para kazandıklarının bilincindeler..Taksiciler, esnaf vs. saygılı, yardımsever davranırlar..Ben çalışırken öyleydi yani..Bence doğuda gidilebilecek iyi ilçelerden..Terör olayı olarak, ben o dönem orada değildim ama sanırım 2014 yılı Kobani olayları zamanı sıkıntılar yaşanmış, Youtube da videoları vardı..Van Erciş' e yakındır, bir daha ne zaman geleceğim kimbilir düşüncesiyle Van, Ahlat, Tatvan' a gitmiştim..Bu tarz geziler düzenleyen turlar var..Ben memnun ayrılmıştım..Hakkınızda hayırlısı olsun..
İlçelerde lise kıvamında kurulan meslek yüksek okullarının ya da fakültelerin akademisyenlik anlamında kişiye mesleki doyum sağlayacağını düşünmüyorum. Belirli bir süre olsa tamam da tüm hayatı bakir bir bölgede geçirmek için gereksiz bir risk olur.siz işinizi bırakıcaksınız bir de. Bazen eşlerden birinin hayallerinin peşinden gitmek güzeldir, kimseye zararı yoksa yapmak gerekir ama sadece tek eşin menfaatine (o da sadece manevi açıdan olacak) olacak bir iş için çocuğumu da kendimi de bir çok şeyden mahrum etmezdim ben.
6 senedir Patnosta yaşıyorum. Eşim de Patnoslu. İmkanları sınırlı ve muhafazakar bir ilçe. Saygısız değiller ama kesinlikle içten ve samimi de değiller. Memur en büyük gelir kaynağı yerli esnaf için haliyle hoş tutmaya çalışıyorlar. İlk atandığım tüm Doğu'da yaşanan bir taşkınlık olmuştu. 1 gün sürdü Patnosta. Onun dısında terörle alakalı en azından çatışma boyutunda bir olay olmadı. Şırnak Hakkari Doğubayazıt gibi bir yer düşünmeyin yani. İlçede aracınız varsa her yer her yere 5 dk. Bazı yerlere otobüs var, genelde taksi kullanılıyor ama. Büyük 2 tane süpermarket var. Birkaç banka, birkaç büyük cafe, çokça apart. 5 yıldır okul yöneticisiyim, eşim dolayısıyla da içlerindeyim. Yardımcı olmamı isteğiniz konu olursa yazabilirsiniz
Gitmeyin,hele ki kucuk cocugunuz var kesinlikle gitmeyin...esinizin mesleki bir tatmin yasayacagini da dusunmuyorum. Siz memursunuz. Yapmayin allah askina
Zamaninda esinizle ayni ugraslari vermis biri olarak onu cok iyi anliyorum. Onca emek verip hakkiyla bir yere gelememek, kadro pesinde kosmak ne demek iyi bilirim. Simdi kadro bulmanin heyecaniyla olayi her yonuyle dusunemiyor. Bekar olsa gene bir derece ancak orda cocuk buyutmek akil kari degil. Sifira yakin sosyal hayatiniz sansliysaniz memur veya akademisyenlerden olusan bir avuc insanla arada ev oturmasiyla renklenecek o kadar. Cocugunuzu istediginiz okulda degil, en uygun okulda okutacaksiniz mecbur. Havasindan suyundan, insaninin kulturel yapisindan bahsetmiyorum bile zaten orayi iyi bilen arkadaslar anlatmislar. Esinizin iyi anlamasi gereken sey orda yapilacak akademisyenligin siradan devlet memurlugu ya da ogretmenlikten farkinin olmadigidir .bu kdr radikal bir degisiklige degecek bir firsat degil yani. Bu radikal degisimin diger bir ayagi sizin garanti bi isi birakip full time ev hanimligina gecisinizi de iceriyor. Cok yonlu dusunun. Ona tum bu noktalari gosterin. Baska yerden de kadro bulir niye bulamasin sabirli olsun.Eşim çok hevesli. Kendini çok kaptırdı. Maalesef torpilsiz akademik kadro bulunmuyor. O da hakkımla alındım bu fırsat bir daha ele geçmez diyor.
Zamaninda esinizle ayni ugraslari vermis biri olarak onu cok iyi anliyorum. Onca emek verip hakkiyla bir yere gelememek, kadro pesinde kosmak ne demek iyi bilirim. Simdi kadro bulmanin heyecaniyla olayi her yonuyle dusunemiyor. Bekar olsa gene bir derece ancak orda cocuk buyutmek akil kari degil. Sifira yakin sosyal hayatiniz sansliysaniz memur veya akademisyenlerden olusan bir avuc insanla arada ev oturmasiyla renklenecek o kadar. Cocugunuzu istediginiz okulda degil, en uygun okulda okutacaksiniz mecbur. Havasindan suyundan, insaninin kulturel yapisindan bahsetmiyorum bile zaten orayi iyi bilen arkadaslar anlatmislar. Esinizin iyi anlamasi gereken sey orda yapilacak akademisyenligin siradan devlet memurlugu ya da ogretmenlikten farkinin olmadigidir .bu kdr radikal bir degisiklige degecek bir firsat degil yani. Bu radikal degisimin diger bir ayagi sizin garanti bi isi birakip full time ev hanimligina gecisinizi de iceriyor. Cok yonlu dusunun. Ona tum bu noktalari gosterin. Baska yerden de kadro bulir niye bulamasin sabirli olsun.
Kadro ne kadrosu? Dr. Öğretim üyesi mi, yoksa öğretim görevlisi mi? İdari vs. görev alma şansı olacak mı? Bir de orada geliştirme ödeneği alırsınız, maddi olarak çok rahat olur. Ama sosyal yönünü bilmiyorum.Doktorasını bitireli 3.5 yıl oldu. Birçok yere başvurdu ama hep olumsuz sonuçlandı. Araştırmaya çok hevesli. Onun yarısı kadar bile mesleki yetkinliği olmayanlar hoca oldular. Belki de bir daha kadro bulamayacak ama bebeğimizin geleceğini düşünmemiz lazım öncelikle.
Kadro ne kadrosu? Dr. Öğretim üyesi mi, yoksa öğretim görevlisi mi? İdari vs. görev alma şansı olacak mı? Bir de orada geliştirme ödeneği alırsınız, maddi olarak çok rahat olur. Ama sosyal yönünü bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?