Patnos'da Yaşamak

Kışından hiç bahsetmemişsiniz?

Kışından hiç bahsetmemişsiniz?
Evet diğer yorumları okuyunca, kış konusunu atladığımı fark ettim ama nasıl olsa diğer üyeler yazmış diye tekrar düzenlemedim..Konu sahibi de sanırım araştırmıştır, yıldan yıla değişmekle birlikte en az 4-5 ay kar yerde kalıyor, ben en fazla 5 yıl ordayım düşüncesiyle katlandım..Konu sahibi ve eşi durumlarına göre karar verecektir diye düşünüyorum..

Öncelikle hayırlı olsun
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama patnos bir kaç yıllığına yaşanılacak bir yer memur çok eğer memur çevresi edinirim derseniz nasıl geçtiğini anlamazsınız bile ben Ağrı da 3 yıl yaşadım çok daha küçük bir ilçesinde hem de... insanları çok iyiydi hala görüştüğüm arkadaşlarım var
Kendi kadınlarını çıkarmazlar evet doğru ama dışardan gelen bayana da sorun çıkarmazlar inanın bir çok yerden daha emin daha özgürdü benim açımdan ki tek başıma yaşadım ev arkadaşı almadım
Sorun yaşayanlar oldu ama heryerde olabilecek sorunlardı oranın insanlarını anlayıp özlerine inerseniz gerçekten sizi kendileri gibi görüyorlar

çok pahalıbir yer agrı.Ev sahipleri ne koparırsam modunda.Oyle cok.para birikir doğu ucuzdur diye düşünmeyin. pahalı çoğu şey .bir de çok soguk bu sene 4 bin istediler yakıt parası.
çok olumlu yönleri yok.Sosyal hayat ,kurs, gece dışarı çıkayım bunlara uzağız

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Eşim de aynı şeyi söylüyor. İkimiz de devlette çalışıyoruz. İşlerimiz iyi. Kurulu bir düzenimiz var. Belli bir yaştan sonra sıfırdan başlamak korkutuyor biraz.
Neden böyle bir şey yapmak istedi ki, ilçede muhtemelen yüksekokul vardır orada da öğretim görevlisi mi olacak? (doktorası var mı eşinizin?)
Siz neden işten ayrılıyorsunuz tayin imkanınız yok mu?
Şehir merkezi olsa, ankara vs hani iyi bir üniversite olsa hayallerini gerçekleştirsin diyeceğim ama patnos da çocuğunuzun gelişimi için çok imkanları olan bir yer değildir sanırım.
Tabi bu durum şu an nerede yaşadığınıza göre de değişir. Belki huzuru mutluluğu orada daha kolay yakalarsınız.

Konuyu yorumları okudum geldim tekrar
Güneyde merkez bir ilde kendiniz de üniversitede çalışırken, kalkıp Patnosa gidip evde oturacak olmanız deliliğe yakın.
Ben 21 yaşında iken Diyarbakır'ın bir ilçesine atandım.
İlçede sadece 2 bakkal vardı. Kuaför 1 tane ama gitmezsin yani. Restoran 2 tane o da pideci.
Çocuk parkı yok, şehir içinde taksi dışında ulaşım aracı yok, kaloriferli ev sayısı çok az. Zaten sobalı evde oturdum. giysi satan 1 dükkan var o da zaten yerli halkın alıp giyeceği şeyleri satıyor.
Banka 1 tane var sadece o bankanın atm si var. O da 1 adet.
Bir devlet hastanesi var onda da pratisyen hekimler ve bi iki alanda uzman var.
Kargo firması yok haftada 1 sadece iki firmadan dağıtım yapılıyor belirli bir günde.
Çocuğunu gönderebileceğin devlet anaokulu dışında bir kurum yok.
Çalışmayınca kimle arkadaş olacaksın, muhtemelen oradaki yerli kadınlar ile kafalar tutmayacak.
E memurlar öğretmenler çalışıyor evde değiller.
Askerler de genelde eşlerini getirmiyor getirenler de lojman vs varsa orada kendi aralarında arkadaşlık kuruyor.

Eşin bu sevdadan vazgeçsin, çocuğunuz olmasa gidin diyeceğim ama. Yazık günah emeklilik hakkınızı falan yakıyorsunuz.
Öyle çıkayım iki gezeyim hava alayım denilecek yerler de değiller zaten.
İnsanlar kahvelerin önünde oturup sana bakıyolar genelde. Dışarıda hiç kadın görmüyodum ben memurlar hariç. Bir de ucuz da değildir. Mecbur olduğunu bildiği için genelde fahiş fiyat oluyor her şey.

Yorumlardan anladığım kadarıyla benim yaşadığım yerden biraz daha iyi ve büyük ama yine de ben olsam karın kışın bitmediği yere maaşımı da bırakıp gitmem.

(eğer illa gideceğim diyorsanız) ücretsiz doğum izninden sonra 1 senelik memuriyetteki ücretsiz izin hakkınızı da kullanın. Eşinizle gidip deneyin çocuk da 3 yaşına gelir, sonra bence geri kaçarsınız.

Patnos küçük şirin bir yer dayımın kızı 4 yıldır ordada öğretmenlik yapıyor sayılı bir kaç mahza bir kaç cafe o kadar kimseye karisilmazsa kimsede karışmaz denilen yer hakkınız da hayırlısı olsun

Hayırlı olsun öncelikle.
Elbette harika, yaşadığınız şartlar aynı olacak diyecek değilim.
Ağrı'da yaşamadım ama arkadaşlarımın genel olarak ilk tayin yerleri idi. Zorlandıkları yerlerde oldu, mutlu oldukları yerlerde.. Tahmin ediyorum ki memurlar çoğunluktadır. E bir de üniversiteden eşinizin arkadaş çevresi oluşacak onlarla da görüşürsünüz.
Hangi şehirde olursanız olun bir şekilde ilk etapta yalnızlık olacak zaten. Hayatımızın konforunu bırakıp bir yerlere gitmek ancak hayalimize ulaşma arzusundan kaynaklanır. Gitmek gücü geldiğine göre ne güzel. Anladığım kadarıyla eşinizin de emeklilik sürecine çok yok. Hiç değilse hayalim dediği şeyi yapabilecek bu öyle güzel ki.

Yeri gidip görmedim, anlatılanlardan biraz tahmin edebiliyorum. Sınırlı bir süre olsa (3 yıl 5 yıl) gitmeyi düşünürüm. Ama sizin durumunuzda cesaret değil delilik bence.

Kişiliğinizi bilemem, ben bu kadar sınırlı imkanları olan yerde yaşayamam. Siz benden daha minimal yaşıyorsunuzdur, evcimensinizdir, yalnız vakit geçirebiliyorsunuz, yalnızlığı seviyorsunuzdur o sebeple orda benim düşündüğüm kadar sorun yaşamazsınız. Hatta çok mutlu da olabilirsiniz.

Ama! Çoçuğunuza haksızlık değil mi? O bölgedeki insanlar çocuklarının eğitimi için daha gelişmiş yerlere göç ederken, böyle bir karar.

Hakkınızda hayırlısı olsun(oradaki akademisyenliğin de buradaki okul öğretmenliğinden farklı olduğunu düşünmüyorum)

Bence çok pişman olursunuz. Yukarıda uzun uzun anlatmışlar gidecekseniz de deneme amaçlı istifa etmeyin ücretsiz izin hakkınızı kullanıp gidin. Sonra geri dönersiniz diye düşünüyorum zaten.
Zorunlu hizmet olsa birkaç yıl katlanilir diyeceğim de öyle değilmiş. Hiç değmez diye düşünüyorum.

Ben de bunu dusundum konuyu okurken..."eşine ne aşık kadınlar va beee " dedim içimden . Eşimin tayini geçen hafta Ankara'ya çıktı ..onunla gidip gitmemeyi bile birkaç gün düşündüm
Ooo Ankara’ya mı gidiyorsunuz hayırlı uğurlu olsun. Ege’den sonra alışmak zor olabilir ama ben çok severim Ankara’yı

Buraya ekleme yapayım ben de zaten çok bilgi verilmiş.Kızkardeşim orada öğretmen. 4. Yılına başlayacak bu sene, tayin isteyecek senenin sonunda. Çok arkadaş edindi. Çevre illeri gezdi. Doğuda olunabilecek maksimum sosyalliği ve mutluluğu yaşıyor. Eşiniz hele bir gitsin bence siz hemen gitmeyin. En azından birkaç ay ya da bir yıl kalsın. Bu süreçte en kusa sürede nasıl dönebilir bir planlama yapın. Sonuçta 4 yaşta falan kreşe başlatmanız gerekir çocuğu ya da diyelim ki orada gitti ilkokul için 6 yaşına gelince dönmelisiniz. Bir ömğr orada geçmez oralı olmayan için

Çocuk olmasa bu kadar düşünmezdim ama bebeğimin menfaati en önemlisi.

Çok teşekkür ederim. Ara ara size yazabilirim bazı konularda soru sormak için.

Gitmeyin,hele ki kucuk cocugunuz var kesinlikle gitmeyin...esinizin mesleki bir tatmin yasayacagini da dusunmuyorum. Siz memursunuz. Yapmayin allah askina

Eşim çok hevesli. Kendini çok kaptırdı. Maalesef torpilsiz akademik kadro bulunmuyor. O da hakkımla alındım bu fırsat bir daha ele geçmez diyor.

Eşim çok hevesli. Kendini çok kaptırdı. Maalesef torpilsiz akademik kadro bulunmuyor. O da hakkımla alındım bu fırsat bir daha ele geçmez diyor.
Zamaninda esinizle ayni ugraslari vermis biri olarak onu cok iyi anliyorum. Onca emek verip hakkiyla bir yere gelememek, kadro pesinde kosmak ne demek iyi bilirim. Simdi kadro bulmanin heyecaniyla olayi her yonuyle dusunemiyor. Bekar olsa gene bir derece ancak orda cocuk buyutmek akil kari degil. Sifira yakin sosyal hayatiniz sansliysaniz memur veya akademisyenlerden olusan bir avuc insanla arada ev oturmasiyla renklenecek o kadar. Cocugunuzu istediginiz okulda degil, en uygun okulda okutacaksiniz mecbur. Havasindan suyundan, insaninin kulturel yapisindan bahsetmiyorum bile zaten orayi iyi bilen arkadaslar anlatmislar. Esinizin iyi anlamasi gereken sey orda yapilacak akademisyenligin siradan devlet memurlugu ya da ogretmenlikten farkinin olmadigidir .bu kdr radikal bir degisiklige degecek bir firsat degil yani. Bu radikal degisimin diger bir ayagi sizin garanti bi isi birakip full time ev hanimligina gecisinizi de iceriyor. Cok yonlu dusunun. Ona tum bu noktalari gosterin. Baska yerden de kadro bulir niye bulamasin sabirli olsun.

Doktorasını bitireli 3.5 yıl oldu. Birçok yere başvurdu ama hep olumsuz sonuçlandı. Araştırmaya çok hevesli. Onun yarısı kadar bile mesleki yetkinliği olmayanlar hoca oldular. Belki de bir daha kadro bulamayacak ama bebeğimizin geleceğini düşünmemiz lazım öncelikle.

Kadro ne kadrosu? Dr. Öğretim üyesi mi, yoksa öğretim görevlisi mi? İdari vs. görev alma şansı olacak mı? Bir de orada geliştirme ödeneği alırsınız, maddi olarak çok rahat olur. Ama sosyal yönünü bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…