Hayır cnm yol ve yemek kıdeme eklenmez kıdem tazminatı bürüt ücretin üzerinden hesaplanır ama damga vergisi vs oranı kesilirKızlar çok moralim bozuk, özel bir eğitim kurumunda uzun zamandır öğretmenlik yapıyorum ancak öğrenci sayılarımız pandemi dolayısıyla çok azaldı. Bizim işten istifa etmemizi istiyorlar ancak biz de haklarımızdan olmak istemiyoruz o nedenle kendilerinin bizi işten çıkarmalarını istiyoruz. Onlar da bizi yıldırmak için bize mobing uyguluyorlar ama biz de direnmeye çalışıyoruz moralimiz inanılmaz bozuk. Tartıştık artık bugün ve kıdem tazminatımızı çok komik bir rakamda hesaplıyorlar. Şu siteden tazminat hesaplama yaptım patronun verdiğinden kat kat fazla çıkıyor. Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz? 1 yıldır zaten yarı ücretle çalışıyoruz Allah sonumuzu hayreylesin. Her şey beni yıldırmaya başladı artık önümü göremiyorum.
Dahildir evet. Kaç senedir çalışıyorsunuz, maaşınız ne? İşten çıkarmak yasak olduğu için işveren çıkartır ise ceza ödüyor. Ben butik otelde çalışıyorum. Ön büro müdürümüzü işten çıkardık. 3,577 TL ceza yedik.Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz?
Bence hiç uğraşmayın direk avukata verin. avukata gidince ister istemez uzlaşmak isteyecekler. Yol + yemek + mesai kıdem tazminatına eklenmezKızlar çok moralim bozuk, özel bir eğitim kurumunda uzun zamandır öğretmenlik yapıyorum ancak öğrenci sayılarımız pandemi dolayısıyla çok azaldı. Bizim işten istifa etmemizi istiyorlar ancak biz de haklarımızdan olmak istemiyoruz o nedenle kendilerinin bizi işten çıkarmalarını istiyoruz. Onlar da bizi yıldırmak için bize mobing uyguluyorlar ama biz de direnmeye çalışıyoruz moralimiz inanılmaz bozuk. Tartıştık artık bugün ve kıdem tazminatımızı çok komik bir rakamda hesaplıyorlar. Şu siteden tazminat hesaplama yaptım patronun verdiğinden kat kat fazla çıkıyor. Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz? 1 yıldır zaten yarı ücretle çalışıyoruz Allah sonumuzu hayreylesin. Her şey beni yıldırmaya başladı artık önümü göremiyorum.
Bundan önceki iş yerimde toplu işten çıkış olmuştu. Sürekli verilen yemek ve yol tazminata eklenmemişti. Mesai bordroda görüldüğü halde tazminata eklenmeyip alına net maaşın brütünden hesaplanmıştı.Sürekli yardımlar yol, yemek, çocuk gibi yardımlar kıdem tazminatına eklenir.
Sen önce arabulucuya git.
Eğer anlaşamazsanız davanı öyle açarsın.
Bundan önceki iş yerimde toplu işten çıkış olmuştu. Sürekli verilen yemek ve yol tazminata eklenmemişti. Mesai bordroda görüldüğü halde tazminata eklenmeyip alına net maaşın brütünden hesaplanmıştı.
Bundan önceki iş yerimde toplu işten çıkış olmuştu. Sürekli verilen yemek ve yol tazminata eklenmemişti. Mesai bordroda görüldüğü halde tazminata eklenmeyip alına net maaşın brütünden hesaplanmıştı.
Sendikaya üye olma hakkınız var mı bilmiyorum ama bir sendika edinin kendinize. Hakkınız yoksa da gidip sendikaya sorduğunuzda sizi yönlendirirler. Dava açabilirsiniz, mobing ciddi suçlar kapsamında.Kızlar çok moralim bozuk, özel bir eğitim kurumunda uzun zamandır öğretmenlik yapıyorum ancak öğrenci sayılarımız pandemi dolayısıyla çok azaldı. Bizim işten istifa etmemizi istiyorlar ancak biz de haklarımızdan olmak istemiyoruz o nedenle kendilerinin bizi işten çıkarmalarını istiyoruz. Onlar da bizi yıldırmak için bize mobing uyguluyorlar ama biz de direnmeye çalışıyoruz moralimiz inanılmaz bozuk. Tartıştık artık bugün ve kıdem tazminatımızı çok komik bir rakamda hesaplıyorlar. Şu siteden tazminat hesaplama yaptım patronun verdiğinden kat kat fazla çıkıyor. Yemek ve yol ücreti kıdem tazminatına ekleniyor mu? Bu şekilde hesaplamaya güvenebilir miyiz sizce? Kıdem tazminatı hesaplattırmak için illa bir avukatla mı görüşmeliyiz? 1 yıldır zaten yarı ücretle çalışıyoruz Allah sonumuzu hayreylesin. Her şey beni yıldırmaya başladı artık önümü göremiyorum.
Bence hiç uğraşmayın direk avukata verin. avukata gidince ister istemez uzlaşmak isteyecekler. Yol + yemek + mesai kıdem tazminatına eklenmez
İşten çıkarmalar şu an yasak diye biliyorum bundan dolayı yapıyor olabilirler.
Tanıdığınız bir mali müşavir, bir arabulucu yada bir avukat ile istişare edin.
Bir de 170'i arayıp bilgi alın.
Bu bilgiler ışığında adım atabilirsiniz.
Sendikaya üye olma hakkınız var mı bilmiyorum ama bir sendika edinin kendinize. Hakkınız yoksa da gidip sendikaya sorduğunuzda sizi yönlendirirler. Dava açabilirsiniz, mobing ciddi suçlar kapsamında.
Bir avukatla görüştüm avukat kazancın %20sini istedi bu sizce iyi bir mebla mı? Kaç gündür aşırı üzgünüm böyle bir zamanda işimizden olmak istemiyorumİşveren öyle yapar
Bir de tavan var yani zaten maaşı tavan üstü ise eklenemiyor
Her yıl değişiyor o miktar
Örneğin tavan 5000 ben 10000 alıyorum bana da 5000 üzerinden veriyor ek ödemenin vs önemi kalmıyor
Yıllar önce işten çıkarıldım elime geçen net maaş tavanın üstündeydi yol yemek araba vs ek haklarım zaten çoktu
Maaşın bir kısmını elden veriyordu ama kıdemi elden vermeyip tavandan ödedi
Normal istemiş. Biz KV için 5 yıl önce %15 vermiştik. Zaten masraf vs hep karşı taraf ödüyor. Siz de davayı kazanınca tazminattan veririsiniz. Genelde öyle anlaşıyorlarBir avukatla görüştüm avukat kazancın %20sini istedi bu sizce iyi bir mebla mı? Kaç gündür aşırı üzgünüm böyle bir zamanda işimizden olmak istemiyorumama zorundaydam da en az hasarla arlatmak istiyorum kusura bakmayın böyle her detayı soruyormusum gibi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?